skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Octavia 1, 2, 3, 4
Ahoj, potřeboval bych novou baterii do Octavie 3, 1.8T 132kW. Kvůli start-stop musí být nějaká speciální? Můžete nějakou doporučit? Díky. Milan
-> Jarda - zrušená registrace 12.09.21 21:27:04: za tu cenu přípravků to nemá smysl řešit jinak než tak jak se má 

-> Jarda/felda 12.09.21 21:13:40: super, diky
-> Milan 136 12.09.21 21:13:54: diky, udelam to teda s pripravkama...
-> Milan 136 12.09.21 21:13:54: diky, udelam to teda s pripravkama...
-> Jarda - zrušená registrace 12.09.21 20:57:42: A jak zajistíš, aby se nehla při dotahování kladky?
Kolo na vačce máš mít zaaretovaný a řemenici ty 3 šrouby povolený.
Dotahují se až po napnutí. Asi to bez toho uděláš, když nebudeš nic povolovat. Ale moc profi to není.
Kolo na vačce máš mít zaaretovaný a řemenici ty 3 šrouby povolený.
Dotahují se až po napnutí. Asi to bez toho uděláš, když nebudeš nic povolovat. Ale moc profi to není.
-> Jarda - zrušená registrace 12.09.21 20:57:42: ale fuj čárky, normálně kup za 3 stovky přípravky www.mojedilna.cz/aretace-
motoru-vag-19-tdi-pd-quatr
os-qs10315 bez nich bych ani nepřemýšlel že se do toho pustim
chtel bych se zeptat, jestli je nutne u rozvodu na 1.9tdi pd zajistovat i kliku, vacku jo, ale kliku, ta se preci jen tak sama nepohne, nebo? kdyz si pro jistotu udelam jeste carky... diky
-> Syny 17.08.21 12:20:32: vymena by stejne nepomohla, to je KO tesneni
jinak jsme s kolegou konecne vymysleli spinani haldexu, bez vyrazeni automatiky...
jinak jsme s kolegou konecne vymysleli spinani haldexu, bez vyrazeni automatiky...
-> MXMarek 05.08.21 09:26:54: Tak jsem to vcera konecne nandal na auto a vyzkousel. Dal jsem to kolo na zkousku dopredu a ani pri vysoke rychlosti neni vubec nic citit, zadne vibrace nebo tak. Takze ten pneuservisak mel pravdu a kdyz to kolo bude na zadni naprave, tak to bude uplne v pohode.
-> saskyn2 16.08.21 10:12:56: To byla puvodne ruzova barva ty vody? 

-> Milan 136: Brzy ne, až v listopadu, až bude zima

-> saskyn2 16.08.21 22:59:37: Shnilá B6 vyvonět na sraz? 
Ten s tou Octavií přijede brzy, přestane to topit.

Ten s tou Octavií přijede brzy, přestane to topit.
-> Milan 136: Tak kapalina prý ne, to je zbytečný, až s rozvodama
Ale dneska mě jihočeši zásobují, přiletěla další vrána z jihu na holení
*

-> Milan 136 16.08.21 10:35:02: To jo, pán asi nemá na chalupě septik. 

-> Milan 136: Jo taky jsem koukal, že bude potřeba proplach.
-> Milan 136: dneska tu mám podle rámečků od vás auto na olej a filtry. A musím pochválit, všechny filtry podle datumovky poctivě udělaný, ani není urvaná spona od elektriky pod olejovym a ani to tam není zeblitý. Asi kvalitní servis

-> Jakub05 13.08.21 13:26:25: 90 na budiku nic moc neznamena u techto aut :/
Nevite nekdo material tech zadnich raninek na O1 4x4? - 4 ks tam jsou... Dal bych je do zarovyho zinku, ale abych neco nepodelal... Napravnici dam, to je flak zeleza, tam nic nepodelam, ale uz se mi stalo, ze z neceho se stalo uplne blato, jak se to vyzihalo a vime, ze automobilky chteji po dodavatelich z mizernych (levnych) materialu dostat maximum, potom se neni cemu divit, ze treba praskaji pruziny nebo dokonce i stabiky....
Nevite nekdo material tech zadnich raninek na O1 4x4? - 4 ks tam jsou... Dal bych je do zarovyho zinku, ale abych neco nepodelal... Napravnici dam, to je flak zeleza, tam nic nepodelam, ale uz se mi stalo, ze z neceho se stalo uplne blato, jak se to vyzihalo a vime, ze automobilky chteji po dodavatelich z mizernych (levnych) materialu dostat maximum, potom se neni cemu divit, ze treba praskaji pruziny nebo dokonce i stabiky....
-> Milan 136 13.08.21 13:11:40: Teplota na budíku je stabilně na 90, ale někdy to prská tak, že je zrzavý i pravý přední kolo. Zkoušel jsem aspoň vyměnit víčko expanzky, ale bez změny k lepšímu (moc šancí jsem tomu beztak nedával). Koukám, ty hagusy máš fakt pěkný.
-> Jakub05 13.08.21 13:05:20: Tak to buď propláchli špatně, nebo je tam ještě jiný problém.
Přehřívá se to podle budíku? Nebo se to tváří standardně?
Tlak do vody může jít u tohoto motoru více místy.
Přehřívá se to podle budíku? Nebo se to tváří standardně?
Tlak do vody může jít u tohoto motoru více místy.
-> Milan 136 12.08.21 21:24:41: Radiátor byl měněný začátkem minulé zimy, netopila. Dělalo se to i s proplachem a bylo to v servisu snad 14 dní. Zrzavý je to furt, ale problémy s pliváním začaly teprve nedávno. Je to zakletej kočár, furt mu něco je.
-> Milan 136: Pokud se to dělá z venku, tak je to fajn.
-> růža 12.08.21 21:34:24: Stropnici jsem měl svěšenou nedávno kvůli důlku na střeše. Ta je dole hned. Ale hagusy na O2 se sundavají zvenku. Vycvakají se krytky a jsou tam šrouby.
-> Milan 136: Tož já bych to právě asi radší dělal na autě. Nebo se nemusí sundávat stropnice, kvůli demontáži? Vlastně když se nad tím zamyslím, tak sundávání stropnice je pro tebe banalita 

-> růža 12.08.21 21:28:34: Dole byly. Na autě bys to dělal asi hodně blbě. Pár dní jsem holt jezdil bez nich 

-> dragon_cb_cz 12.08.21 21:26:30: Zahrádku to zvládne. Ta má v místě dotyku gumu 

-> Milan 136: A sundával si je, nebo si je lakoval přímo na autě?
-> Milan 136: Je to sice naprosto nekompatibilní s původním účelem těch hagusů, ale hezký to je, o tom žádná 

Už mě štvalo, jak byly zašlý, zašedlý. Chtěl jsem to už dlouho a teď nastal ten pravý čas

-> Jakub05 12.08.21 07:37:03: Tak to by mělo být udělaný tak jak má být. Ale s chladící kapalinou mají některý auta problém. Právě s tím rezem.
Je na to docela obsáhlý postup na poplach. Radiátor bude nejspíš ucpanej.
Je na to docela obsáhlý postup na poplach. Radiátor bude nejspíš ucpanej.
-> Milan 136: Bylo to v autorizáku, tak bych počítal a doufám, že dle dílenské příručky.
-> Jakub05 11.08.21 15:26:31: A jakým způsobem to bylo při tý vyměněně chladící kapaliny naplněno a odvzdušněno?
-> Jakub05: Těsnení (či podobnej problém) zjistíš dost jednoduše - www.uni-max.cz/produkty/.
../sada-pro-defektoskopii-
bloku-motoru
Ahoj pánové, mám tu v práci jeden trochu záludnej služební kousek. OIII CUPA, 275 t km. Začala plivat chladící kapalinu z přepadu expanzky. Kapalina je zrzavá, přestože byla nedávno z důvodu nefunkčního elektrického čerpadla měněná. Skoro mi to tak na první pohled přijde jako fouklé těsnění pod hlavou, ale v oleji voda není ani naopak, z výfuku extra pára nejde. Jo a taky se (zřejmě dočasným nedostatkem chladiva) zavzdušnil radiátor topení a hezky se v něm prohánějí bubliny
Nemáte někdo ponětí co by tomu zhruba mohlo být?

-> Jirik_Tuňák1983: A co ten druhý klíč? Podle mě pokud to detekuje klíč v autě, tak se to nezamkne, ne?
-> Jumbo 11.08.21 10:07:22: To je možná rok 2008, takže to žádné keksíky nemá. 

-> Jirik_Tuňák1983: Kessy to ještě nemá, ne? 
Edit: nenechal někde v autě druhý klíč?

Edit: nenechal někde v autě druhý klíč?
-> darklord 11.08.21 09:37:32: To nevím, ale je hezká. 

-> Jirik_Tuňák1983: manzelka s druhym dialkovym za zaclonou? 

-> palinator 11.08.21 09:17:33: Sousedi přivezli zase jedničkového Tourana a ráno ho pán obíhal a pořád zkoušel odemknout, zamknout, otevřít, zavřít a kliku. Samo se to odemyká. To může způsobovat co?
S kámošem jsme přivezli bílou 2014 OIII konby Elegance 2,0 TDI manuál, najeto 210 tkm, za 235 tKč. Překvapilo mě ve srovnání s našich OIII (má teda najeto polovinu), jak rezne kapota v místech kde byla osekaná od kamínků. Je teda pravda že to v historii dostalo asi na čumák, ale opravený to vypadá dobře. To samý zadek u blatníku v hraně s nárazníkem. Jinak spodek překvapivě zdravej.
-> Jirik_Tuňák1983 05.08.21 12:08:30: suhlas.
Tiez som mal lahko nakopnute kolesa asi 3ks vnutorna strana.A pohoda.
Potom som jedno fakt nakopol a stale OK. Vzdy vyvazene.
Ale pri vymene novych pneu som ich dal zrovnat ....uvidime po sezone.
Zatial sa vymolom vyhybam tak snad budu OK:
Tiez som mal lahko nakopnute kolesa asi 3ks vnutorna strana.A pohoda.
Potom som jedno fakt nakopol a stale OK. Vzdy vyvazene.
Ale pri vymene novych pneu som ich dal zrovnat ....uvidime po sezone.
Zatial sa vymolom vyhybam tak snad budu OK:
-> MXMarek: na 306 jsem měl hliníkové 15". Pravé přední kolo bylo víc hranatý než kulatý, ale za jízdy to znát nebylo. Až někde nad 150km/h začaly vibrovat, ale vzhledem ke stavu auta jsem to nepřisuzoval kolům. Při běžné jízdě to bylo v pohodě. Pak jsem při vyhýbacím manévru vletěl na obrubník - to už nerozdýchalo a musel jsem ho nechat srovnat. Právě tam jsem zjistil v jakém bylo stavu, když jsem to odevzdával tak pán začal značkovat. Dostal se asi na 14-ti stěn :-)
Na tu zkousku to dam klidne dopredu 

-> MXMarek 05.08.21 11:56:58: Já myslím, že na zadku ucítíš úplný prd, i kdyby to kolo bylo ne úplně dobře vyvážený.
Kdybys viděl, co jsem vyvážil za šílenost a na autě to nebylo vůbec cítit. Bylo to na požadavek majitele.
Kdybys viděl, co jsem vyvážil za šílenost a na autě to nebylo vůbec cítit. Bylo to na požadavek majitele.
-> dragon_cb_cz: Tak ja si s tim dam tu praci a vyzkousim je na nasem aute, jsem na to ted jeste vic zvedavej, jestli to bude citit nebo ne.
-> MXMarek: Mám zkušenosti obě - na jednom kole to bordel dělalo, na jiném ne...
Já osobně bych to zkusil dát na zadek a vidělo by se. Koupit další sadu může dopadnout klidně stejně, nebo může dělat bordel přestože viditelně koplá nebude... jetá kola jsou vždy loterie. To už bych to spíš nechal srovnat, to bude tak do tisícovky...
Já osobně bych to zkusil dát na zadek a vidělo by se. Koupit další sadu může dopadnout klidně stejně, nebo může dělat bordel přestože viditelně koplá nebude... jetá kola jsou vždy loterie. To už bych to spíš nechal srovnat, to bude tak do tisícovky...
-> Jirik_Tuňák1983: Je to jen hrana a jen v tom jednom miste, zbytek obvodu je ok a je to na vysku, do stran je to take ok. Ze to nepoznam rikal pneuservisak, ale nemam v nej moc duveru.
-> dragon_cb_cz: Na nulu to vyvazeny prave je. Doufal jsem, ze tu bude nekdo, kdo se vyzna a ma treba i osobni zkusenost s takovymto lehkym prohnutim, jestli to na aute opravdu nepoznam. Nerad bych si tu zkusenost udelal osobne - neni to pro me a na me auto, tak bych se rad usetril naslednych kecu
. Asi koupim jeste dalsi kola a tahle poslu dal do sveta...
-> dragon_cb_cz: Na nulu to vyvazeny prave je. Doufal jsem, ze tu bude nekdo, kdo se vyzna a ma treba i osobni zkusenost s takovymto lehkym prohnutim, jestli to na aute opravdu nepoznam. Nerad bych si tu zkusenost udelal osobne - neni to pro me a na me auto, tak bych se rad usetril naslednych kecu

-> MXMarek: Můžeš, nemusíš... pokud je to jen ten rantl, tak spíš ne. Dej ho na zadek a děj se vůle boží.
Mimochodem, zrovna "pneuservisák" není ten koho v tomhle případě chceš. Pro ty to (z mojí zkušenosti) končí tím, že to maj na vyvažovačce do nuly a hotovo... cokoliv dalšího není jejich starost a moc ti s tím nepomůžou.
Mimochodem, zrovna "pneuservisák" není ten koho v tomhle případě chceš. Pro ty to (z mojí zkušenosti) končí tím, že to maj na vyvažovačce do nuly a hotovo... cokoliv dalšího není jejich starost a moc ti s tím nepomůžou.