-> charon 07.02.20 09:46:11: Je to tak - u třech aut se kterými mám něco odjeto tvoří palivo momentálně 27%, 23% a 15% nákladů - ale to poslední mám teprve od konce srpna. U posledních dvou aut co jsem prodal (kde už jsem ty náklady sledoval poctivě) tak tvořilo palivo 48% resp. 44% nákladů. Tzn i kdybych spotřebu snížil o třetinu, tak celkové náklady neklesnou ani o šestinu. Právě proto jsem teď zvědavej, kam se mi podaří kilometrový náklady stlačit u toho střepu s minimální pořizovací hodnotou (ale nechutnou spotřebou).
Je ale potřeba říct, že tenhle efekt vždycky slábne s tím, jak roste nájezd, speciálně ten na delší trasy. Takže v Jardovo případě ten hon za spotřebou chápu víc než u jiných. Když spotřebu řeší někdo, kdo najede 5 tisíc za rok, tak se vždycky směju
-> dragon_cb_cz: Tak to víš, jarda je cestovatel, pro něj je dlouhá štreka 1000 km +.
Moje zkušenost je taková, že je ve finále vlastně úplně jedno co si kdo koupí, protože když máš smůlu a vysypeš se do servisu, tak se ve finále na stejnejch penězích jako v nějaký postarší popelnici s dvojnásobnou spotřebou.
-> Jarda - zrušená registrace 07.02.20 07:10:08: 100km je popojizdka jo? Nejde o vzdalenost, ale charakter provozu... pokud je to hrc prc kolem komina, neustaly rozjezdy, tak to chce maly auto. Pokud je ten provoz plynulej, nemusis porad brzdit a rozjizdet se, tak je to sumak i na kratsi vzdalenosti, i tech 20km co jezdim do prace ja a i kratsi...
-> Cumper 06.02.20 22:56:33: prave, na popojizdky okolo 100km, coz jezdim prevazne to chce malej moturek, na tu dalku to pak opravdu vychazi skoro na stejno. Ucinnost diky turbu je vyssi, ale zaroven je i vyssi hmotnost :/.
-> Jarda/felda: možná i míň Mě na delší cesty felda 1.3 žere snad víc jak oktávka 2.0 mpi a 1.8T, protože to musim furt točit jak magor, aby to aspoň něco dělalo , jezdim s ní cca za 8 litrů. Jiný je to po městě, to 2.0 a 1.8 žerou jak tanky a felda ukáže svoji přednost.
-> dragon_cb_cz 06.02.20 15:20:35: automat a prehustene premavka...jasna vec. ja mam stastie ze zijem na okraji civilizacneho sialenstva...u nas vsade dojdem peso a do prace dojdem autom za 20min max .
-> SO545 06.02.20 15:12:51: Já bych taky rád, proto jsem se vydal opačnou cestou. Jede to hůř jak felda a žere jako dvě Ale ten automat je v Praze boží, stačily 4 měsíce abstinence na to, abych si to opět dokázal náležitě vychutnat
-> dragon_cb_cz 06.02.20 15:02:15: ja nie cituje co napisal Jarda : Me staci 193 hp, vic bych uz riskovat na tom nechtel, ale kdyby byla spotreba alespon jak u feldy, tak by to byla parada...
ja mu fandim... on to tiez netvrdi...len by rad... to asi kazdy o tom bez debat
-> SO545 06.02.20 14:46:35: Tak když se koukni za co jezdí třeba 110kW TSI v Oktáviích, tak to jsou spíš lepší hodnoty než co měla naše fileta kdysi... Jo, ještě tam 50hp chybí, ale on už by to takový rozdíl nebyl kdyby se to přifouklo...
-> dragon_cb_cz 06.02.20 12:58:30: jasne...mam kamarata s ktorym jazdim na moto... roky jazdil 600/750ky a machrovacka aka dobra spotreba...ano malo to asi o 60koni menje ako moje tak to som chapal.
Kupil novu 1000 a zase pesnicka ze jemu to berie len 5litrov ...
Mna pozna ze mam v pi.i taketo debaty...mam 17l nadrz a zerie min 7 cize dost...
Tankujem do plna po cca200km a ideme dalej on da za 5e a po par km hlada pumpu...
Ako sa hovori ...sice kamarat ale velkyyyyy chuuuujjj.
-> Jarda - zrušená registrace 06.02.20 10:25:32: Při veškerém respektu k Alenkovo kouzelnictví moc nevěřím, že bych se na takový hodnoty dostal v ranní pražskej cukačce... a problém s parkováním zůstává. To už by mě spíš zajímaly ty koně - pak by se tomu autu dal zbytek odpustit
-> dragon_cb_cz 06.02.20 10:08:33: co tady psal Alenka pred nejakou dobou, tak ty naklady lpg vychazely pomalu, jak citigo cng ale to asi nebylo k 320hp... Me staci 193 hp, vic bych uz riskovat na tom nechtel, ale kdyby byla spotreba alespon jak u feldy, tak by to byla parada...
-> Alenka: jakto, ze Ti to drzi? tady jeden clovek breci, ze nachipovano na 250hp a na tom aute, ze odrovnal i zadni poloosy :), predni, ze uz ma asi treti, rozervanej haldex, ko kardan, nevim kolikatou spojku a prevodovku, ze uz ten kram nechce ani videt, vzdy kdyz ho posloucham, tak si rikam, jak jsem rad, ze mam jen 190hp a jeste mi neodeslo vubec nic.
Jakou ze ma mas realnou spotrebu toho LPG? :) a to ovladani haldexu jsi nejak poresil, jak jsme se tenkrat bavili? jako to 4x4 tak jak je celkem ujde - ve snehu, vcera jet feldou, tak stojim 3 hodiny nekde v zavejich, s octou jsem projel, ale haldex je proste spatne - je to zalozeny na ztrate trakce - narozdil treba od LC 100, ktera si dokaze najit trakci uplne vsude. Jinak dobry jak cumel vcera chlapek zapadlej s ovci a nechapal, ze ja jedu jak nic :) . Ale mit k dispozici 4 kola natvrdo by bylo fajn, popripade i zadni EDS, na coz tam podle me hardware uz je? Jak se me tu nekdo snazil presvedcit, ze mi to chodi blbe a vlastne na vsech autech ktere znam..., tak hosi na gumbalkanu na volvu, kvuli pohonu 4x4 spalili spojku (presne z tech duvodu, jak jsem to popisoval a jak ze me nekteri delali blbce - ahoj Jiri :)
-> Alenka 05.02.20 22:19:20: a odkud si a co by obnášelo se podívat na nějaký chipnutí a k tomu donastavení plynu? Je tam Magic3 a motor s mechanickou klapkou
-> Alenka: přecedo, moc tady neukazuj, že se ještě zabýváš O1, nebo mě nakonec opravdu ještě zvikláš na návštěvu Alenkawerke / Bitmapdorfu s tou naší stařenkou
Možná si ještě někdo pamatuje, jak jsme rok zpátky za suché z nosu pokůpili 1.8t 110kW na LPG s najetými 460,000km.
Rok se s rokem sešel, máme najeto poctivých 480,000km, přibylo pár drobných úprav, takže teď má něco přes 320koní a stále na vrčí jako zamlada na původním motoru