-> suri 10.03.19 15:04:56: Cromaňonec má toto, na foto bez jednotek. Na Volvu jsou dveře v kuse, místo tohoto plechu je tam pár takových profilovaných krytů, které nejsou celoplošně.
-> Jirik_Tuňák1983 10.03.19 16:53:30: Mě teď docela fascinovalo na FB na ahifi,kfe tlumili dveře na Suzuki S cross a tam pod tapecem prachsprostej igelit nalepenej lepidlem jak na stodvacítce.
-> suri 10.03.19 15:05:38: Jak dlouho přibližně používají automobilky tento typ dvouopláštění dvěří? Já to viděl poprvé až u jednoho ze svých aut, ale ten model se začal vyrábět v roce 2005. Takže to asi úplně nový vynález nebude, ale minimálně je to zajímavé.
-> Jarda/felda: to tečie na všetkých , to by som svoju Octaviu naplnil tak litrom oleja keby idem cez kontrolný ... a postup je aj ten že sa to má prebehnúť na zdviháku ...
Osobne vypustím a zmeriam koľko som vypustil a naplním viz predošlý príspevok vrchom ...
-> Shader: záleží ako si to postavíš a nakloníš , prípadne či vyberieš aj čap čo drží vidličky na kraji , sem tam niečo vytečie ... 2,3-2,5 tam dávam normálne , aj tak väšina rieši tak že si dvaja kúpia 5L a takto to rozdelia ... ničomu to neublíži
Ješťe bych měl dotaz k tomu převodovému oleji. V převodovce by mělo být 2,3l oleje. Kolik reálně půjde vypustit toho oleje? Jde o to, zda koupit 3litry s tim, že mi pak zustane téměř celá litrovka, nebo teoreticky by stačily dva litry?
-> vhml: Hmm, tak mi to dělá 900NG. Nejdřív jsem podezříval těsnění pod hlavou, ale s tím bych asi nenajel 10 tisíc. Vždycky když mě hlídání hladiny moc prudí tak to doleju a po pár stovkách km je to stejné. Ale jak říkáš,zůstane to kus pod minimem a dál se to prakticky nehejbe.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 06.03.19 20:35:47: Nikde nevidím, jakej motor. Pokud TDI a nikde to určitě neteče, tak bych se podíval endoskopem do sání na mezichladič, jestli jsou tam po natlakování kapky.
-> Tuner#2: Tak jestli natlakovali za studena, může být problém s únikem po zahřátí... Nejde nějaký fígl, jako barvivo, co ukáže jestli to teče ven, nebo dovnitř do motoru?
Markéta má ted 320 a nepřipadá mi že by něco řadilo špatně Ale už se na něj chystám, na podzim to nevyšlo, tak ted na jaře až to budu přezouvat tak ho pro jistotu vyměním.
Je to v pohodě, nic na tom není, nejsou potřeba ani žádný přípravky.
-> saskyn2: Že je to cca maximální počet ujetých km, při kterých olej ještě funguje, samozřejmě v závislosti na stylu jízdy a charakteru tras. Bavíme se samozřejmě o převodovém oleji.
Ještě se zeptám, jak náročná je výměna převodového oleje u OII?