skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Koho byste volili?
-> David29 14.01.23 15:54:59: Ovsem predstava, ze vic nez tretina lidi si preje na Hrade blabolivyho Slovaka s estebackou a nebojim se rict kriminalni minulosti, mi dela ponekud blivno. Na druhou stranu, smesnej vysledek SPD senila trosku uklidnuje.
-> David29 14.01.23 15:06:16: Presne tak. Ono to s tim "selskym rozumem " neni bohuzel tak jednoduchy.
-> Syny: Pár důvodů jeho příznivců jsem vyslechl. Nebudu to tu rozvádět, ale bylo to smutný.
Tohle je vždycky stejný - první výsledky chodí z těch nejmenších obcí, a tam panují názory, jaké panují.
Pak přijdou hlasy z měst a vše je úplně jinak
Pak přijdou hlasy z měst a vše je úplně jinak
-> Eidy: Blby je, ze ten kdo chtel Babise ho tam dal a ten zbytek si rozpustil hlasy mezi Pavla, Nerudovou a pripadne jine. Snad druhe kolo dopadne lip (a ze vubec bude).
-> Vojťas 14.01.23 14:38:36: Je to dobrý. Pavel už dotahuje.
-> Eidy 14.01.23 14:34:00: už je šest procent a vypadá to stejně
tak jen doufat že se to nepřehoupne nad 50 

Z celého srdce doufám, že ty necelý 3 % nejsou reprezentativní vzorek.
-> palinator 14.01.23 11:58:44: jo pod tohle bych se klidně podepsal.
-> Syny:
Souhlas. Navíc mě přijde úsměvný, že lidi se můžou z týhle vlády posrat, přitom se nedá čekat, že by Babišova vláda postupovala výrazně jinak. Nakonec, skalní pravičáci docela nadávaj, že současná vláda je taky populistická a dost levicová - oni to nakonec i přiznávají, že je shodek cenou za sociální smír - přitom ho mezi lidma jde těžko vidět, ale to bylo asi téměř vždy. Mrzí mě, že přes všechny sračky se tam přeci jen podařily prosadit zmrdoviny jako 2mio daňovej paušál apod., což je takovej dáreček části věrnejch voličů, případně že v evropské politice se nepokusili aspoň na chvíli odsunout záležitosti Green Dealu na dobu, až situace přestane být kritická.
Co se mě absolutně nelíbí, je verva opozice snažit se svrhnout vládu kdykoliv a jakkoliv, i kdyby to mělo znamenat (zase) ostudu - navíc se o to snažej za nefér okolností. Za konjunktury se vládne dobře.
Souhlas. Navíc mě přijde úsměvný, že lidi se můžou z týhle vlády posrat, přitom se nedá čekat, že by Babišova vláda postupovala výrazně jinak. Nakonec, skalní pravičáci docela nadávaj, že současná vláda je taky populistická a dost levicová - oni to nakonec i přiznávají, že je shodek cenou za sociální smír - přitom ho mezi lidma jde těžko vidět, ale to bylo asi téměř vždy. Mrzí mě, že přes všechny sračky se tam přeci jen podařily prosadit zmrdoviny jako 2mio daňovej paušál apod., což je takovej dáreček části věrnejch voličů, případně že v evropské politice se nepokusili aspoň na chvíli odsunout záležitosti Green Dealu na dobu, až situace přestane být kritická.
Co se mě absolutně nelíbí, je verva opozice snažit se svrhnout vládu kdykoliv a jakkoliv, i kdyby to mělo znamenat (zase) ostudu - navíc se o to snažej za nefér okolností. Za konjunktury se vládne dobře.
-> Milan 136 14.01.23 11:03:56: Presne tak. Ale zaroven mi prijde dost zbytecny, kdyz nekdo ted zminuje to jak to delal za Covidu na prd a jak on by to delal lip a o kolik mrtvych by byvalo bylo min. Ac jsem mel spoustu vyhrad k tomu co se tady ty dva roky 20 a 21 delo, tak (jak se rika) po bitve je kazdej general...
-> vhml: No placa nesmysly je jedna vec, ale me sere jak ho vidim. Uz jen ta jeho intonace, vyslovnost, hlas...
-> Milan 136 14.01.23 11:03:56: musi se uznat, ze marketingove se prodat proste umi jako nikdo jinej. Co na tom ze lze a placa nesmysly, to jeho cilovka neví/neřeší
-> U-Geen: -> David29: A ještě ve videu zmiňuje Golfa GTI a v nějakém spotu měl Jáwku.
zpravy.aktualne.cz/ekonom ika/.../r~cadcb824901a11ed a3c0ac1f6b220ee8
zpravy.aktualne.cz/ekonom ika/.../r~cadcb824901a11ed a3c0ac1f6b220ee8
Tady je přesně vidět, jak lidé rychle zapomínají, kolik peněz rozfofroval Bureš s nejlepší ministryní mastnou Alenou a v jakém stavu předali republiku současné vládě. A teď ví nejlépe, jak to dělá současná vláda špatně. A na to sází.
-> U-Geen: Pak má ještě nějakou motorku, tuším že taky BMW. Říkal o ní že je jak na dlouhý cesty, tak do města
-> U-Geen 14.01.23 09:05:35: to mi taky zaujalo. Zadna prekonovana pozerina jako M6 apod. Ale pěkně maly ridicsky M2
Doufam, ze vyhraje a skutecne si daj na Hrade seklihu 

-> růža: ma BMW M2 btw :-)
-> David29 14.01.23 00:30:54: Neříkám, že to mají lehký. Nicméně, některé názory, postupy a možná (v mých očích) i laxní přístup, mě docela mrzí. Čekal jsem větší akčnost. Nadruhou stranu, jako pravičáci to dělají více než dobře. Jinými slovy - "dělej, jak umíš. My tě za ručičku nepovedeme".
-> Jirik_Tuňák1983: kéž by
Ale aspoň rozfoukání green dealu by mohlo z hradu přijít. A možná i rozehnání aktivistů pomocí BVPček 

Mě hlavně baví generálův smysl pro humor.
Jinak kdo včera neviděl tu debatu na Nově - bylo vtipný, když Babiš generálovi říkal, že neví nic o tom jak se jedná v EU v NATO
Ta vaše MILFka všechno jen populisticky okecávala
Mě přijde generál dobrá volba, ačkoliv je na mě moc "prozápadní"
-> růža: Mě by zajímalo - proč zklamanej z naší vlády?
Podle mě maj docela svázaný ruce, pokud chtěj dát dohromady ten rozesranej rozpočet. Že budou vlády po Babišovi neoblíbený se říkalo předem.. A to daně (zatím) ještě nezvýšili
Jinak kdo včera neviděl tu debatu na Nově - bylo vtipný, když Babiš generálovi říkal, že neví nic o tom jak se jedná v EU v NATO

Ta vaše MILFka všechno jen populisticky okecávala
Mě přijde generál dobrá volba, ačkoliv je na mě moc "prozápadní"
-> růža: Mě by zajímalo - proč zklamanej z naší vlády?
Podle mě maj docela svázaný ruce, pokud chtěj dát dohromady ten rozesranej rozpočet. Že budou vlády po Babišovi neoblíbený se říkalo předem.. A to daně (zatím) ještě nezvýšili
-> růža 13.01.23 23:46:40: Takže kdyby si k tomu ještě rád hrál s Merkurem, tak to znamená, že po zvolení přijdou jen samá pozitiva a sociální jistoty? 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak ještě jedna věc, se kterou mě Generál baví (a možná by mohl i většinu z nás). A to je motoristické zapálení. Je to evidentně fanda motorek a možná i (dle rozhovoru) aut.
Hodil sem to generalovi. Podle dostupnych informaci je to nejlepsi clovek z toho vyberu i kdyz gumy taky jinak nemusim...
Termin Milfka jsem pouzil, ale ne z presvedceni... slysel jsem to od kamose. Osobne stary baby nemusim...
Pokud chce nekdo videt generala, jak ji koblihu s marmeladou prolozenou sekanou, tak se muzete mrknout na netradicni rozhovor:
Termin Milfka jsem pouzil, ale ne z presvedceni... slysel jsem to od kamose. Osobne stary baby nemusim...
Pokud chce nekdo videt generala, jak ji koblihu s marmeladou prolozenou sekanou, tak se muzete mrknout na netradicni rozhovor:
-> Jirik_Tuňák1983 13.01.23 23:14:53: jak ono to bylo? Muzete s tim nesouhlasit. Muzete proti tomu protestovat. Muzete proti tomu vedst spory...
Ale to je vsechno, co s tim muzete delat.
Ale to je vsechno, co s tim muzete delat.
-> StepaNoFUN 13.01.23 23:07:46: No, to teda úplně nevím. Takovej slaboduchej názor. Uznávám, že jsem např. z naší vlády taky dost zklamán a to jsem je volil. Ale neuměl bych si představit, co by tu teď způsobila vláda minulá (po zkušenostech let minulých).
Navíc beru funkci prezidenta spíše jako reprezentativní a to, po těch ojebávkách, opravdu nemůže být Andrej. Něco ve smyslu, jakoby si Šmoulové zvolili za prezidenta Gargamela.
Navíc beru funkci prezidenta spíše jako reprezentativní a to, po těch ojebávkách, opravdu nemůže být Andrej. Něco ve smyslu, jakoby si Šmoulové zvolili za prezidenta Gargamela.
Beztak budou lidi naštvaní a nebo se budou hádat týden maximálně dva a pak to vyšumí a najede to všechno do zaběhnutých kolejí. Někdo bude pištět, že emigruje, další, že prezident není jeho prezident. Po uplynulých cca dvou týdnech přestane být za exota a pojede se dál. Možná se pár lidí k něčemu přilepí a vyběhne na veřejná prostranství s transparenty, což se teď v tom množství demonstrací a setkání od racionálů po dezoláty, snadno ztratí.
Srandovní mi přijdou i zaručené názory, jak to přesně bude, když tam bude ten, ta nebo tuten.
Srandovní mi přijdou i zaručené názory, jak to přesně bude, když tam bude ten, ta nebo tuten.

-> StepaNoFUN 13.01.23 23:07:46: jj, to je podle hesla "očekávatelné zlo jě někdy lepší, než neočekávatelné dobro"
já teda furt nevím. Babiš viz výše, generál mi příjde jako dalši vhodnej kandidát, ale já prostě nemám rád vojáky.
já teda furt nevím. Babiš viz výše, generál mi příjde jako dalši vhodnej kandidát, ale já prostě nemám rád vojáky.
-> růža: Zase jsme dneska v práci slyšel zajímavej argument...
Já teda volit nepůjdu. Je mi to u prdele a řeším jen komunální. Ale kdybych šel, tak asi dám Babiše. U něj už tak nějak víme, co můžem čekat, i když to moc pozitivní není. U těch ostatních to nevíme...
Já teda volit nepůjdu. Je mi to u prdele a řeším jen komunální. Ale kdybych šel, tak asi dám Babiše. U něj už tak nějak víme, co můžem čekat, i když to moc pozitivní není. U těch ostatních to nevíme...
Tak jsem rozhodnutej, že na druhé kolo půjdu. Sice jsem to chtěl celý původně sabotovat, ale hromada lidí okolo mě bude volit Blbeška. Takže v druhém kole (Blbešek vs. Generale) už musím jít . Páč bych si to mohl jednou vyčítat.
Trochu se divím, že někdo věří Babišovi, kterej veřejně přiznal, že lhal. A byl osvobozen, protože "co je nemorální ještě není protizákonné". Ten reálně pomůže hlavně sám sobě a pokud se s tím sveze I někdo z obyčejných lidí, tak spíše vlivem náhody. I podle té debaty, jájínek na druhou.
Jinak za nás jednou MILFka a jednou generál.
Jinak za nás jednou MILFka a jednou generál.
Je tady toho moc... Vše jsem nečetl. Přiznám se. Ale asi to tam zejtra hodím generálovi. Jestli se na to nevyseru. Slovák je mi prostě proti srsti, Jak bylo řečeno "MILF"ka (podle mně teda ne) - ta nemá moc šancí. Není mi nesympatická, nemám proti ní nic, ale generál asi vyhrává i přesto, že je z těch "kam vítr, tam plášť"
-> Matthes, záškodník z TechWebu 13.01.23 19:48:55: Ale na Bajdena ještě nemá. 
-> King 13.01.23 19:54:40: Jasně, třeba divadelní herci, režižéři apod., ale tady pán, nevím nevím....

-> King 13.01.23 19:54:40: Jasně, třeba divadelní herci, režižéři apod., ale tady pán, nevím nevím....
-> Sita 13.01.23 20:43:11: Hele nemyslím si že zrovna já bych tohle nějak zvlášt uměl, to jen možná tak vypadá, ale nesnáším papírování a vždycky se snažím aplikovat to nejjednoduší a přitom nejúčinější řešení. Bohužel některý věci člověk musí řešit vyběháváním a telefonováním, ale nemyslím že zrovna v podnikání mi tohle nějak extra pomáhá. Hlavní rozdíl bude v tom, že děláš v zemědělství jestli si pamatuju, to je bohužel prorostlý a pokřivený dotacema a určitě je v tom o dost těžší se prosadit než v jiných oborech, nebo teda alespon z mého(možná omezeného)pohledu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 13.01.23 19:58:43: Pitomio mi přišlo vždycky takový suchý a trapný, jak ze školky - ale Lobotomio, to má o dost větší štávu 

-> Sita: Jinak pokud ti skutečně teče do bot tak je to pro mě určitě lidsky pochopitelnej důvod proč se rozhodneš ho volit. Ale je to trochu z kategorie jako když důchodcí volí toho, kdo jim zvedne důchod bez ohledu na státní rozpočet - jen tady by ty ekonomický následky přišly výrazně rychleji (a bolely by velice rychle i tebe - třeba skrz opět rostoucí ceny energií). Nic ve zlým, jak říkám, lidsky tě chápu a v určitou chvíli prostě čert vem ekonomiku, rodina je na prvním místě...
-> Sita: Tak v tomhle směru ti asi žádný telefonování moc nepomůže, prostě úroky jsou momentálně vysoký. Ale 6.99% je docela dost, když se na spotřebitelským úvěru u AirBank dá dostat na 4.9% (což mi zase přijde jako úlet opačným směrem). Což je teda asi jedinej způsob jak si v současnej situaci pomoci - pokud dokážeš někde s nižším úrokem sehnat těch 700t co ti chybí na překlopení na řádnej úvěr.
Jestli tě to uklidní, tak v tomhle nejsi zdaleka sám, kamarád s "Liškou" bojoval úplně stejně, ale naštěstí ještě před tím, než takhle zvedli úroky (ale mám pocit, že na jiném úvěru u té AirBank taky platí podobné procento)... existence stavebních spořitelen je pro mě pořád dost záhadná věc a mám pocit, že celej ten systém existuje jen protože si to kdysi prolobovali i s těma státníma podporama. Jinak mi přijde, že přesně loví lidi do podobných smluvních pastí jako tebe. Čest nějakým okrajovým výjimkám.
Jestli tě to uklidní, tak v tomhle nejsi zdaleka sám, kamarád s "Liškou" bojoval úplně stejně, ale naštěstí ještě před tím, než takhle zvedli úroky (ale mám pocit, že na jiném úvěru u té AirBank taky platí podobné procento)... existence stavebních spořitelen je pro mě pořád dost záhadná věc a mám pocit, že celej ten systém existuje jen protože si to kdysi prolobovali i s těma státníma podporama. Jinak mi přijde, že přesně loví lidi do podobných smluvních pastí jako tebe. Čest nějakým okrajovým výjimkám.
-> dragon_cb_cz: "pravicak", ve smyslu idealisty, kterej pro svy postoje nelituje obetovat cokoliv jsem asi nikdy nebyl... Ono se to v "teple fixaci a zajistenych prijmu" vsechno vnima trochu jinak. Bohuzel me tahle krize zasahla presne po nemaly investici do podnikani, takze rezerv zustalo minimum, zato prusery se vali jeden za druhym. A je fakt, ze neumim to, co dela Saskyn - sebrat se a pres vselijaky triky si vybehat nebo vytelefonovat podminky jeste lepsi nez mel predtim (jestli je tohle klicovy v podnikani, tak budiz, at jim teda nejsem...).
No je to asi ubohy, ale ta kritika vladniho pocinani, ktera jde z ANO, je ted to jediny co mi trochu podava ruku... Ajestli to nevyjde, tak vlastne asi nemam co ztratit...
No je to asi ubohy, ale ta kritika vladniho pocinani, ktera jde z ANO, je ted to jediny co mi trochu podava ruku... Ajestli to nevyjde, tak vlastne asi nemam co ztratit...
-> David29 13.01.23 20:18:03: Tak nikdo neříká, že to je dluh po splatnosti, ne? Tak proč by mu ho měl někdo brát. A hlavně ten dluh nemá on osobně, jsou to úvěry společností z holdingu.
V tomhle je Babiš ještě obyčejnej přicmrndávač - koukni se na takovýho Elona Muska. To byl dokonce nějakou dobu "nejbohatší člověk na světě" a anglicky se označoval jako tzv. "cash poor bilionaire" - tzn "hotovostně chudý miliardář". Takže sice "měl majetek" asi 320 miliard dolarů, ale třeba na tu koupi Twitteru si půjčoval (a ručil akciema Tesly). A teď je prdel sledovat, do jakejch sraček ho dostává, že cena akcie spadla ze skoro $400 někam lehce nad $100....
V tomhle je Babiš ještě obyčejnej přicmrndávač - koukni se na takovýho Elona Muska. To byl dokonce nějakou dobu "nejbohatší člověk na světě" a anglicky se označoval jako tzv. "cash poor bilionaire" - tzn "hotovostně chudý miliardář". Takže sice "měl majetek" asi 320 miliard dolarů, ale třeba na tu koupi Twitteru si půjčoval (a ručil akciema Tesly). A teď je prdel sledovat, do jakejch sraček ho dostává, že cena akcie spadla ze skoro $400 někam lehce nad $100....
Můžete mi prosím někdo vysvětlit, jak někdo může patřit mezi nejbohatší čechy a zároven mít dluhy jako kráva? Myslím tím Babiše
Já tomu nějak úplně nerozumím - když budu mít majetek, tak mi ho prostě seberou a dluh nebude (nebo menší).
Já tomu nějak úplně nerozumím - když budu mít majetek, tak mi ho prostě seberou a dluh nebude (nebo menší).
Jinak se stačí podívat na to, jak to dopadlo, když do čela ČNB nastoupil Michl a svým obvyklým exhibicionistickým stylem zasignalizoval, že teda s tím zvyšováním už by stačilo... kurz koruny zamířil strmě dolů a ČNB na jeho obranu následně propálila stovky miliard z devizových rezerv. Mám pocit, že Michl od té doby notně zkrotl.
-> Sita 13.01.23 16:53:30: To není předvolební populismus, to je setrvalej populismus. Plus teda to, že Andrejovi kterej je (skrz holding) zadluženej docela fest se to pochopitelně nehodí.
Ekonomové se momentálně nemůžou spíš shodnout na tom, jestli už stačilo, nebo ještě přitlačit
A sazby se zvadejí i v zahraničí (v USA nejvyšší za 15 let atd). Naopak v tomhle směru odvedla ČNB velmi dobrou práci a zareagovala relativně včas.
Hlavně ale kvůli tomu, že chceš výhledově nižší úroky fakt nemusíš volit Bureše. Ono i ta současná rada celkem netrpělivě vyhlíží dobu, kdy ty úroky bude moci snížit - on to nikdo nedělá rád je zvedat.
Pokud to není rafinovaná recese, tak jsem tě tady v uplynulých měsících a letech četl asi dost chybně. Měl jsem za to, že jsi spíš toho pravicovějšího ražení "neserte se do mě a já se o sebe postarám"?
Ekonomové se momentálně nemůžou spíš shodnout na tom, jestli už stačilo, nebo ještě přitlačit

Hlavně ale kvůli tomu, že chceš výhledově nižší úroky fakt nemusíš volit Bureše. Ono i ta současná rada celkem netrpělivě vyhlíží dobu, kdy ty úroky bude moci snížit - on to nikdo nedělá rád je zvedat.
Pokud to není rafinovaná recese, tak jsem tě tady v uplynulých měsících a letech četl asi dost chybně. Měl jsem za to, že jsi spíš toho pravicovějšího ražení "neserte se do mě a já se o sebe postarám"?
-> King: Lobotomio
Znam jen Pitomio 

-> Jirik_Tuňák1983 13.01.23 19:33:12: Jsou případy, kdy si někdo i v tomhle věku udrží svěží mysl a fyzičku, ale to Lobotomiův kůň zrovna není.
-> Jirik_Tuňák1983: Blaboli uz ted 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 13.01.23 16:26:10: No, hlavně je to už docela děda, na konci svého úřadování už může klidně blábolit z cesty jako Biden, který je tuším jen o rok mladší než Gandalf a slinit si na košili jako Zeman. 

-> Sita 13.01.23 16:29:13: Ekonomové se kolikrát neshodou ani "potom", natož předtím - ale určit, kolik % už je moc, aby se ekonomika zas nezadusila, jednoduchý není. Jinak si pamatuju, že Babiš jako megadlužník svými nohsledy všeho druhu na zvyšování sazeb usilovně poštěkával a jeho čerstvej kůň v čele bankovní rady dtto.. prezident může složení rady jen ovlivňovat, na tohle nemá vliv - a i kdyby měl, tak zrovna takovýmu slibu nevěřím ani za mák..
-> King: jo ale konkretne ty sazby kritizuje ANO od zacatku zvysovani pred tema cca 3 rokama. To neni uplne z kategorie predvolebni populismus, rekl bych...