skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Luky: To co jsem psal jsem pustil kolegovi z práce za 1000,- Kč... Nikdo to víc jak rok nechtěl...
-> Venca.: mám 6 kusů, jeden z nich koplý, 4 ks pokliček. Vůbec nevím na čem budu ve finále jezdit, případně ti je přenechám 

-> Luky: Kdyby Ti nějaký Atlanty za pěknou cenu zbyly, tak bych je asi taky uživil 

-> StepaNoFUN: právě taky řeším Atlanty. Ty kola se mi vždycky líbily, ale je pravda že teď jsem viděl fotku na Funu a teda jako nevím no...

-> Luky: 14tky z Atlanty jsem už pustil (skoro za děkuju - 2 sady, 6kol z toho montovatelnejch bez šáhnutí, 2 na srovnání), na sadu Ronalů (stejnejch jako origo FUN) už je asi kupec... Alpiny jsou pryč už ais půl roku.... Ale ještě zkontroluju stav skladů... :-D
-> StepaNoFUN: já už něco řeším, byť jen dočasného asi. Sám nevím jaký kola na to finálně dám. Jde jen o to abych nebrousil zimáky
-> Luky: Něco bych možná i našel... Momentáně se rozteče 4x100 zbavuju....
-> StepaNoFUN: já po demontáži origo kol se zimními pneu nemám ani ty poklice 

Dneska jsem přezul Octávku... To je tak, když človk jezdí celou zimu na hliníkách a na "léto" nazuje plechy s poklicema. :-D Ale snad v dohledný době budou hotový letní hliníkáče, obutý na novejch gumách... Každopádně zimní hliníky sundaný, umytý, přeleštěný voskem a uskladněný...
-> Jindas: Pokud je to taková malá dírka, zkusil bych to vyřešit kouskem hadice a přes tu díru to stáhnout motexpáskou. Ty sou tak 5mm tlustý a překryv by byl i s rezervou.
-> Jindas: a co pouzit tekuty kov ?
-> Jindas: -ňák tak www.google.cz/search?q=op
ravn%C...
-> Tomaso435: Tam se nedostaneš svářečkou :-(
Jak vypadá ten třmen?
Jak vypadá ten třmen?
-> Jindas: prsknout svářečkou ? :-D nebo sou opravný třmeny na vodovodní trubky kovový, kde je to 2x půlobjímka s gumou na 4 šroubky.. tak najít dobrej prumer a naroubovat to na vrch...
Ahoj pánové,rychlodotaz...
Mladá má Thalii 1,4 8v 55kw 2002
A teď začala chcát voda z hadice co jde do bloku.... je kovová a je tam malinkatá dírka přes kterou to chčije...
No,ale ta hadice je tak blbě daná,že bych musel sundat výfuk (totálně zarezlý),odpojit od vodní pumpy etc.
Nemáte nějakou radu jak to zalepit? A čím? Je to fakt dirka tak 1-1,5mm,ale prostě to přes ní čourkem jde pryč a tak za 50km je voda skoro z nádobky pryč....
Díky za rady!
Mladá má Thalii 1,4 8v 55kw 2002
A teď začala chcát voda z hadice co jde do bloku.... je kovová a je tam malinkatá dírka přes kterou to chčije...
No,ale ta hadice je tak blbě daná,že bych musel sundat výfuk (totálně zarezlý),odpojit od vodní pumpy etc.
Nemáte nějakou radu jak to zalepit? A čím? Je to fakt dirka tak 1-1,5mm,ale prostě to přes ní čourkem jde pryč a tak za 50km je voda skoro z nádobky pryč....
Díky za rady!
Lepší leštit víčka než kliky :D Jed budu teď sakra muset vyčistit i bordel okolo motoru :D
vyměnil jsem na MTX vodní pumpu a držák alternátoru, viz
skoda-virt.cz/cz/.../1890 11-drzak-alternatoru-magne ton-na-blok-1-4?gotopost=3 ...
nikdy by mě nenapadlo, že zapomenu kolik je s tím sraní:)
skoda-virt.cz/cz/.../1890 11-drzak-alternatoru-magne ton-na-blok-1-4?gotopost=3 ...
nikdy by mě nenapadlo, že zapomenu kolik je s tím sraní:)
-> krtik: to není soused.... ten bydlí 2km jinde.. ale slyšíš ho hodnu před a hodinu po průjezdu kolem....
-> Kocvin 13.04.17 19:48:33: Tak to dozadu práskni ještě nějaký křídlo, ne? Ať to stojí za to
.

-> Tomaso435 13.04.17 19:49:18: Nojo, když tobě spíš vadí ten sósed, žejo
.

-> Kocvin: Že by taky nějaký brouk? U nás je něco podobné s duby,ale ne v takové míře

-> doly120: tak víš jak, příklad naše vesnice.. dement, žijící sám, nemajíc co na práci, vlastnící les, šit traktor a stavení kde je bordel jak když utekly rusáci od rozdělaný práce, jeho nejlepší přítel a zřejmě i milenec je kůň, kterým tahá klády ze svahu... a denně tě tady obtěžuje tím že jezdí několikrát tam a zpět od časného rána do pozdního odpoledne a někdy i večera do setmění ... si řikáš jakej klid je na vesnici.. žádnej provoz žejo..... jo hovno. provoz stejnej ale s něčím co po silnici smělo jezdit za minulýho režimu...
-> krtik: Byly jen dva, takže to bylo jasné kde skončí..
-> doly120: To teda..
Ale v mém lese mám teď problém spíš s jasany.. Něco je nahlodává a nakonec uschnou.. Už jsem skácel tak 15 kousků.. 

-> doly120: To teda..

-> Borderer: tak jasný, když má čtyřčlenná rodina potřebu vytápět domek zamejšlenej před padesáti lety pro dvě až tři generace tak asi ano, vyjde to draho :-D a i tak tam bude v zimě relativně chladno :D
-> Lukyn742: už aby to bylo :D všechny nahnat do práce zrušit volno aby nikoho nenapadaly píčoviny a bude klid :D
-> Lukyn742: už aby to bylo :D všechny nahnat do práce zrušit volno aby nikoho nenapadaly píčoviny a bude klid :D
-> Tomaso435: Ty bys všechno zakazoval
Máme to papírově vše v pořádku..
-> Kocvin: Nj,kurovec je svině
v Létě ještě pár javorů a stačí
To bude větší záhul 
-> Tomaso435: Někdo jezdí do lesa pro zábavu,relax. Jak píše kolega -> Kocvin: naprosto souhlasím
-> Lukyn742:

Máme to papírově vše v pořádku..
-> Kocvin: Nj,kurovec je svině

-> Tomaso435: Někdo jezdí do lesa pro zábavu,relax. Jak píše kolega -> Kocvin: naprosto souhlasím
-> Lukyn742:

-> Kocvin 13.04.17 19:27:30: Tykjávo, ty ATSa na tym
.

-> Tomaso435: No ono to je jen otázka času než to tady u nás zakážou ...
-> Tomaso435: Jenže to máš jako se vším, nemůžeš počítat vlastní čas a práci. A i kdyby se to dřevo kupovalo, vyjde to levněji než plyn či elektrika. Do toho se nemusí dělat rozdíl denní vs. noční proud, horký vody co hrdlo ráčí, slušná fyzička a další benefity.
Například když sem nasranej k nepříčetnosti, čapnu kalač a jdu štípat dřevo, úžasně uklidňující. 

-> Kocvin: zakázal bych mít svuj les. Jenom s tim každej votravuje a znepříjemnuje život :D Traktory taky.. smrad kravál. věčina bez značek pač šroty.... už se ani nedivím že ten autodrom by ty lidi nejrači vypálili... Jistě. Já v tomhle případě taky kdybych to měl vedle baráku...
-> Tomaso435: Když máš svůj les, tak ti nic jiného nezbývá :) Místo fitka či jiných kravin zajdu párkrát v roce do lesa, odreguju se s pilou, odreaguju se s traktorem a je mi hej :) Navíc to teplo je pak vydřené a tudíž "lepší"..
Jinak já dneska konečně dokončil vozík.. :) Teda ještě dodat kolové šrouby a přizpůsobit nástavbu nové korbě.. :)

Jinak já dneska konečně dokončil vozík.. :) Teda ještě dodat kolové šrouby a přizpůsobit nástavbu nové korbě.. :)
-> Lukyn742: právě, bych to zakázal.. Jenom z toho důvodu že nám to tu od doby co poleví sníh až do doby co napadne další sníh imrvére několikrát denně jezdí kolem baráku :-D
-> Tomaso435: Tohle je u nás na venkově sport 

-> doly120: a ted mi řekni jakej je rozdíl v tom si pustit přímotom kterej má pořizovací cenu 1500kč uděláš cvak a topí za XXkč versus traktor nafra zkurvenej řetěz pily, benál v pile, práce jak na kostele, převíst to, rozřezat to , naštípat to uklidit to, a pak pro to chodit a topit s tím .... vyplatí se to ? Když teda ještě stále nepočítám cenu dřeva...
-> doly120: Ale smrkové..
Tím se moc dlouho neohřeješ..

-> krtecek: Není vůbec zač - a navíc proč se nezeptat: "těžko na cvičišti, lehko na bojišti" anebo přesněji metoda "6P" (Pořádná Příprava Prostředek Proti Posraný Práci).
(Jsem ten přípravek upravoval nejmíň 2x a ještě by snesl).
(Jsem ten přípravek upravoval nejmíň 2x a ještě by snesl).
-> Jozka: díky za vysvětlení...holt jste tu samej profesionál
já zatím jen teoretik

-> krtecek: Motor leží na vozejku vlastní vahou ve třech bodech - sice držáky (na příčku) jsem vytvaroval do úzkých "U", do kterých zapadají do pásoviny nesoucí silentbloky, ale stejně je lepší ho na jedný straně přidrátovat, aby se nekácel - resp. kácel současně s celým přípravkem.
U 742 po povolení šroubů motor zapadne a může se couvat, u MB vadí konce blatníků, který jsou níž, než plocha šavlí se šrouby a navíc i roh sacího pláště chladiče, zas kterej koliduje s přírubou - proto sešroubovat trochu dolů.
Sundání příčky cca jak píšeš - nějak motor podepřít, sundat, nasadit.. měl jsem na podepření svařenej vehement že tří jeklů, ale při posledním (další už nebude) půjčení se ztratil.
Kdybys to nechával dělat, tak přední kolečko by bylo lepší otočný..
U 742 po povolení šroubů motor zapadne a může se couvat, u MB vadí konce blatníků, který jsou níž, než plocha šavlí se šrouby a navíc i roh sacího pláště chladiče, zas kterej koliduje s přírubou - proto sešroubovat trochu dolů.
Sundání příčky cca jak píšeš - nějak motor podepřít, sundat, nasadit.. měl jsem na podepření svařenej vehement že tří jeklů, ale při posledním (další už nebude) půjčení se ztratil.
Kdybys to nechával dělat, tak přední kolečko by bylo lepší otočný..
-> MATTESS: tohle je všechno super...ale co když budu chtět sundat tu motorovou příčku a něco s ní podělat?
to zas jedině ještě další zvedák a podepřít to, sundat příčku a dokud ju nevrátím tak s tím nehybat 

-> krtecek: takový pomocník je prima
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/.../029_2005-12- 01_07-01-43_29.JPG
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/.../029_2005-12- 01_07-01-43_29.JPG
-> Luky: tak vodorovnej směr je mi jasnej..že odtrhnout...ale ten svislej mi nešel moc do hlavy..však to tím podepřu a pak tu příčku sundám ne..a tím padem bych neměl nic posouvat nahoru a důle..bo ne?? ještě jsem to nedělal, ale logicky mi to tak přijde..

-> krtecek: asi kvůli motorové příčce, popř. odtrhnout motor od převodů asi?
-> Jozka: hm...zajímavé..že by mi někdo něco takového udělal? jsem právě přemýšlel jak s tím budu labórovat v tej mojí malé garáži...z boku to drží ten motor za co? za tu konstrukci pro silentbloky?? a proč bych měl potom "snižovat výšku"?? nějakej zádrhel tam?
-> krtecek: Tříkolka kdysi dosti oblíbená - zajedeš, nastavíš šroubama výšku podpěr, uvolníš buď motor (nebo celej agregát), snížíš výšku (hlavně u MB) a vyjedeš ven.. Má to nějaký mouchy, ale když není k mání jiný zdvihadlo, tak se dá.
-> Jozka: co to máš za pěknej forichtung na ten motór? :) to se mi páčí...
Vysunul nemocnou převodovku - sice už někdy v pátek, ale že související úkony, tak agregát stagnuje v této podobě i dnes..
-> Jarda: pikapa jasne
-> OTA-MTX 11.04.17 21:01:26: Ty to mas v N1?