skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> dragon_cb_cz: asi už se to v nic jynýho nezmění

-> Zeke-ten šestý: A pořád je to jen fofrman 

-> Antony: pode me jsou moc velike a nedostaneš je kam budes potrebovat

-> Mr._Nosferatu: keď znížis , dáš dole budú a nasadis poriadne kola-> Lukyn742: ten co striekal nádrž tak to odflakol a farba sa olupuje
-> castrol: Tak to potom chápu 

-> castrol: a kdy prelakujes auto, aby sedelo barevne ?
-> Lukyn742: nesedí farebne do garaze

-> castrol: Sotva ho koupíš a hned ho rozebereš 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Přiznávám, že konstrukce je poněkud předimenzovaná, (ostatně jako všechno co udělám) ale tohle nemá problém s 1,5 plechem 

-> Antony: Fajn. Je to lepsi jak moje verze vyrobena z pridrzovacich klesti na svarovani :-)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jj. fungujou parádně, čelisti si samy "sednou" při namáčknutí 

-> Antony: Solidni ingot, to se bude pertlovat samo :) Budou ale ty celisti samy drzet souosost?
Jsem si zavzpomínal na učňovský léta, aneb proč je kupovat, když si je mužů udělat . .
Včera sa po 2 týždňoch od prezutia škodule konečne zas dalo vyraziť na cesty po roztopení snehu a vysušení ciest, tak mi nedalo ísť ju poriadne prevetrať, takže spravená okružná jazda 200 km po okolí a spokojnosť veľká

-> m8rinek: no zatím jsem toho moc na MX (99) nerozebíral, to dělali jen kluci na servisu, ale teď je z ní venku převodovka s kardanem a vše šlo včetně výfuku povolit v pohodě - nicméně auto má najeto necelých 100000km a kromě jednoho místa na LZ prahu to je zdravý, eFko mám (97) nové v CZ a od nova v rodině, je to trochu zavádějící to srovnávat, ale lemy mám oba taky lehce chycený...
-> m8rinek: to je nejaky zbesily ta mazda... suzuki i subaru jsou na tom zda se lip. i kdyz u suzuki jsem taky neco malo urval.
-> RON: 323 je na tom lépe než MX5? Tomu bych asi i věřil, na autě s nájezdem 100tkm a stářím 14let utrhal většinu m6 šroubků ze strany podběhu zašroubobanejch do kastle... u bejvalý MX s dvojnásobnym nájezdem a stářím 13let už část těchhle šroubků byla nahrazena samořezkama :))).
Šrouby M10 a vejš samosebou nebudou žádnej problém... Teda do doby než Japonce napadne do dutiny ramena dát klec pro matku úchytu tlumiče z 1mm plechu, kde se matka při povolování protočí :))).
Šrouby M10 a vejš samosebou nebudou žádnej problém... Teda do doby než Japonce napadne do dutiny ramena dát klec pro matku úchytu tlumiče z 1mm plechu, kde se matka při povolování protočí :))).
-> m8rinek: mám MX 5 i 323F a můžu říct, že 3223F je s antikorozní úpravou o 200% lépe. Všechny šrouby na podvozku, výfuku stačí povolit a vytočím je rukou. Nemám s Mazdou jediný problém.
Vypínače zakoupeny, vše nanistalováno, tudíž 12V na lednici je plně funkčních jak z auta, tak z baterek karavanu. :-)
Dneska (opětovná) demontáž lednice. Nefunkčnost na 12V mě docela štvala. Zjištěno, že těleso (ne zrovna levný) je OK a že závada je ve vypínači. Za pomoci součástek ze šuplíku opraveno. Takže ještě zejtra dokoupit vypínač pro přepínání napájení auto (zapojeno z mlhovek)/baterka v karavanu a proběhne montáž zpět... :-)
-> dragon_cb_cz: O půjčování jsem sice přemejšlel, ale nevím... Moc se mi do toho nechce. To by muselo bejt hodně dobrejm známejm... Každopádně zkusím nadhodit rodinný radě. :-)
-> Stepan FUN: Tak to je prcek
Jinak ten dvoukolák vypadá moc hezky, nebudeš to i půjčovat?

Jinak ten dvoukolák vypadá moc hezky, nebudeš to i půjčovat?

-> dragon_cb_cz 04.04.15 21:17:48: Tak jsem se konečně podíval do techničáku a mám tam 1617 kg u sedanu. Taky nic moc. 

-> Max: Má to jenom 2 kola a musí se to tahat. :-) Takže přívěs. ;-)
-> Stepan FUN: dobře ty :-) copak to je ?nějaký ducato? vypadá zachovale. Alespoň z té jedné fotky :o)
-> dragon_cb_cz: Jestli si dobře vybavuju, tak Focus combi. F TéDéÍ s čipem...
-> Hurdis 05.04.15 22:18:18: Počkej, ty máš Focus nebo Mondeo? Focus je kratší o dost, Mondeo o fous... ale 9-5 je ještě produkt doby, kdy se na odlehčování tolik nehrálo (bohužel i bohudík).
Dneska dokončeo na 95%... Zbejvá doplnit redukci na konektor (kouká pod TV) , vyhodit prodlužovák s origo napáječem a doplnit HDMI kabel (redukce i "ohnutý" HDMI objednáno)... Aneb televize do karavanu nainstalována, napájení z 12V zprovozněno...
ta ciara ponoru na tych dverach je tiez dobra .. :D
-> sramot : sak vzor mas doma tak to obslahnes
Toto mi spominal kolega ze by to šlo z klasickeho pickapu samozrejme felicia spravit fun len mi nejde do hlavi ako s tou otvaraciou stenou ako to do klasickeho pickapu sa to vyreze alebo ma s tym niekto skúsenosť
-> sramot : No právě, když od základu, tak s jinou kastlí, na co opravovat vrak?
-> sramot : sak a preto vravym vymenit cele nez to lepit ako lastoviska hniezdo 

-> castrol: ved toto ta hrdza to drží pokope.je to hrozne.som zastanca teórie ze všetko sa da. Tak prečo nie poriadne od základu
-> sramot : sak to je krdzave as pri káblovom zvazku to co sem dal -> OJOUCH: je este v poho
-> Tomaso435: kamo do tohoto sa nebudem púšťať sam dam to spravit niekomu kto to uz robil a ma skúsenosť. Tiez si neviem predstavit ako sa to bude robit bolo by dobre radšej mi poradiť
-> castrol: ako myslíš vymeni celé
-> Tomaso435: to sa vymení celé 

-> sramot : si věříš

Tak som sa v tom trošku vrtal.snáď si stym šikovný karosar poradi
-> Hurdis: ja mam o 220kg min na stejne rozmernym aute, resp o chlup vetsim :)
-> Jozka: no s vyndanou cívkou nastartuješ
Dnes som dotiahol zgenerálkovanú hlavu, nastavil ventily, nastavil karburátor, zapatlal škody po zime na laku

Dnes som dotiahol zgenerálkovanú hlavu, nastavil ventily, nastavil karburátor, zapatlal škody po zime na laku