skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> dragon_cb_cz: Tak malej techničák by se stejně měnil, takže ten jsi k tomu nepotřeboval (napíšeš ztráta ORV), ne?
-> Klubko_: Pevné táhlo je silnostěná trubka s osoustruženou a navařenou matkou, v ní (po axiálních ložiskách) se točí závitová tyč s lichoběžníkovým závitem
-> maca: kola ze superba?
-> Jozka 13.04.15 10:08:08: Dobrej
A po skoro 4ech letech co jsem oficiálně pražákem se za mnou (oficiálně) stěhují i moje auta... už zbývá jen Rapid, ke kterýmu jsem ve spěchu nestihl najít techničák

A po skoro 4ech letech co jsem oficiálně pražákem se za mnou (oficiálně) stěhují i moje auta... už zbývá jen Rapid, ke kterýmu jsem ve spěchu nestihl najít techničák

-> LUKAS 12.04.15 12:55:04: honda XL 125 nebo 200?
máme doma 125 s malou nádrží
-> radekp 12.04.15 16:49:44: z čeho nebo jak je řešená ta závitová tyč?

-> radekp 12.04.15 16:49:44: z čeho nebo jak je řešená ta závitová tyč?
Nahodil jsem šedolevandulové MB (kterému se minulý týden fakt nechtělo) a byl se projet s černým..
-> Pavel P.. 12.04.15 17:14:51: Tak na auto, ktoré nejazdí, to stačí :)
-> radekp: Vypadá to super ;).
-> m8rinek: A tak nebyl by problém poskytnout info, ale dokumentace vznikla otcovou rukou = 1:1, tužkou, na obalovém papíře PRIORU

-> palinator: 

Mně chytla taky na drc, ale potom co jsem zneprovoznil brzdy bych jí nejradši chytnul plamenem.

-> Pavel P..: Tož já oživoval už včera. Chytla na první otočení klíčkem.

-> tibor1: Na motor je fajná zdvižka. náhodou mám doma starou destu, ale stejně potřebuješ ještě jedny ruce které ti zvedají .....
-> tibor1: Ja som si to tiež absolvoval na svojej rapide ešte ked sme nemali vykopanu montažnu jamu 

Po vyvaření jedné díry došel drát :( tak jsem alespoň mrkl na brzdy a vypadá to jako kdyby to předchozí majitel repasoval než to odstavil.Jsou jako nové, ani poreznuté to není(asi jediná věc na tom autě).
Povedlo se, dnes prevodovka v aute, po delsi dobe ale hrozna jebacka bez kanalu ci zvedaku
-> U-Geen 09.04.15 14:40:15: Asi nikdo neočekával že sunseeker bude ledoborcem :)))
-> radekp: Héézky pěkně, výkresovka k tomu asi k dispozici nebude? :D
Tak jsem byl oživit škodovku po zimě.... naposled jela někdy v listopadu. Dal jsem baterku, nacupoval benál a chytla na druhý otočení starteru. Tak jsem nabral benzen, dofučel kola a trochu se projel.....
a tady pro Minna jak vypadá palivový filtřík po 6ti letech a asi 15tis.km.... a abych zachoval dobovost tak jsem namontoval filtřík nový, ale ještě kupovaný v západním německu s cenovkou ještě v mařenách
a tady pro Minna jak vypadá palivový filtřík po 6ti letech a asi 15tis.km.... a abych zachoval dobovost tak jsem namontoval filtřík nový, ale ještě kupovaný v západním německu s cenovkou ještě v mařenách

ani né tak já jako otec - sešrouboval pár mnou svařených dílů.
-> Mr._Nosferatu: hmm tak to pomoze
-> castrol: Nejde o tukanej, jde o parkování na sídlišti ... tady se furt někdo opře někomu o nárazník...
-> Mr._Nosferatu: jaj jedna nejak som prehliadol
si myslis ze ked dostanes tukanec do tazneho tak to odserie iba to tazne ?

-> LUKAS: Ale prd, stačí si pohlídat 5q nádrž
-> drobek101: Ze 105-120 MII tam jde. Akorát ta výměna je dost náročná.
díky zkusím to zalepit
a jde tam případně jiná nádrž třeba ze 100 nebo 120 M ?

-> LUKAS: On nemá prasklou hadici, ale to kolínko co je naletované v nádrži.
-> drobek101: Já to lepil na rychlo tekutým kovem a drží to už cca rok..
-> drobek101: Já to lepil na rychlo tekutým kovem a drží to už cca rok..
-> Přema: Ja som zohnal cele podlahy normalne v predajni, na rapid stymi prelismy takže ak maš emku nemalo by to tažke zohnat. :) alebo skus bazos,sk alebo bazos.cz
Jde se vyvařovat podlaha :D to bude lítat ku..ev :D měl bych dotaz. Jak jdou udělat ty promáčkliny na zvýšení pevnosti co byly v podlaze? viděl jsem že se dá koupit celý ten plech podlahy i když údajně dost těžko. jde to nějak po domácku? napadá mě jedině navařit rovný plech a pak z plechu ohnout a dobodovat na to aby to vypadalo ale zase tam bude dutina kde to může reznout .....
-> drobek101: vymen ju za novu tu hadicu da sa ešte kupit nova za 10e u nas na Slovensku
-> drobek101 12.04.15 13:42:47: file:///C:/Users/ACER/Pic
tures/Auta/376719_32766254
09193_629411859_n.jpg
-> castrol: jak to ? Jedna lista 4500 na aute je prava a leva ....
to vis, lepsi mit na zadku tazny, jak pomuchlanej naraznik .....
to vis, lepsi mit na zadku tazny, jak pomuchlanej naraznik .....
Ahoj jsem tu nový mám škodu 130 rapid dnes jsem ji po zimním spánku jel projet a hned problém :-( Mám ji i na LPG takže první cesta vedla k pumpě a dotankoval jsem i tak za 400 benzín a hned louže jako hrom a pod autem čůrek na pravé straně na hrdle u propojovací (nové) hadice zřejmě prasklé hrdélko dá se to nějak zalepit? a případně čím? nebo lze rapiďáckou nádrž něčím nahradit? Díky za vaše tipy Vláďa (Drobek)
Dneska som sa bol perfektne povozit po dlhom čase na mojom endurku
perfektne vozeničko 

-> Mr._Nosferatu: no ale furt si na 8500
a načo ťažbe veď to nemáš ako pracanta

Vytiahol som z auta relikviu, ktorú sa chystám spojazdniť a zrenovovať. 
Mimo to som umyl konečne auto, vyčistil a ošetril interiér a umyl okná. Tá škodovácka vôňa je načas prekrytá smradom z chemikálií...
Jo a prezul som a zvýšili sa mi postaršie Barum protektory aj s dušami, dám za odvoz kto má záujem a zháňa niečo pôvodné.

Mimo to som umyl konečne auto, vyčistil a ošetril interiér a umyl okná. Tá škodovácka vôňa je načas prekrytá smradom z chemikálií...
Jo a prezul som a zvýšili sa mi postaršie Barum protektory aj s dušami, dám za odvoz kto má záujem a zháňa niečo pôvodné.
-> castrol: jak pise -Jarda/felda: listy okolo korby 4500kus(nova) zadní dveře 2000, lak 2000 no a případně i sundavaci tažný ....
-> castrol 11.04.15 20:35:56: lišty na hrany korby, nový dveře dozadu (nalakovat do barvy auta) a je to hned 

-> Mr._Nosferatu: vyzeram jak charita
?to potrebujes 13000 na vecajch alebo co
?

-> mirecek.666 11.04.15 19:39:38: parádní kousek
dnes výlet cca 500km. Při kochání se na hradě Helfštýn jsem zaslech uchu lahodící zvuky a při bližším zjištění se ukázalo, že se kousek vedle jede Valašská rallye. Předtímm umýt, přezout na letní, naistalovat zpět průchozí výfuk a použit narozeninový Sonax Carnauba Wax od přítelkyně
dneska opat lakoval konečne už vrchny lak,leštička bude mat čo robit miestami pomaranč 

-> castrol: Ale kdybys mi zaplatil díly na přestavbu na valník, tak bych do toho šel. jen opravdu nemám na víc nějakých 13000kč na to abych sundal boudu...
-> Mr._Nosferatu: tak si si odpovedal kedy bude lak

-> castrol 10.04.15 19:49:59: Dolů nepůjde nikdy, už mám objednaný gumy do zadních pružin :D
-> Zeke-ten šestý: Ciwe, na plechovky dobrý 

-> Zeke-ten šestý: skoda ale mohlo by sa po ousteni lisu