skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Bukaj: Jsem si na tebe dneska vzpomněl.. hrabal jsem to zelený placatý, co byl kdysi trávník, zkoušel ho (ručním "kombajnem") provzdušnit a dumal, kterak prořezat ovocné stromoví..
První jarní a letošní volný den oslaven otevřením skříně s pracovním (tedy skutečně pracovním) oblečením. 7 nerozbalených monterkových sad a dvě zatavené kombinézy - to by mělo být znamení lenosti. :-)
"Vyvětrána" dílna, uklizeno nářadí, připraveny sekačky na sezonu, nařezáno dřevo na případnou dubnovou grill party, nainstalován Rapid z garáže, vyměněna převodová a motorová maziva, implementováno nové dýchání s KN, zkontrolovány a dotaženy spoje rozvodů vody a hydrauliky, vyčištěny brzdy, připraveny sady pneu na léto pro spotřebáky. Připraveny sloupky na další etapu oplocení parcely. Domluvena zítřejší večeře po práci s dvojicí mladších slečen. To by na dnešek mohlo stačit.
"Vyvětrána" dílna, uklizeno nářadí, připraveny sekačky na sezonu, nařezáno dřevo na případnou dubnovou grill party, nainstalován Rapid z garáže, vyměněna převodová a motorová maziva, implementováno nové dýchání s KN, zkontrolovány a dotaženy spoje rozvodů vody a hydrauliky, vyčištěny brzdy, připraveny sady pneu na léto pro spotřebáky. Připraveny sloupky na další etapu oplocení parcely. Domluvena zítřejší večeře po práci s dvojicí mladších slečen. To by na dnešek mohlo stačit.
-> Vojtisek: tak to prehod komplet na D-> Bajou: asi tak 

-> Vojtisek: To by to bylo moc snadné 

-> castrol: k čemu to je, dyt to mohli udělat stejný...inženýři
-> Vojtisek: asi tak 

-> castrol: kurňa
-> Vojtisek: nie na D ma 50ku ruru a 1.3 ma 45ku ci nejak tak 

Po několika měsících zase zavrčel motor ve spotřební 130L
Vráceny přední trubky chlazení, plech, přimontováno řízení (dělal jsem to bez demontáže nápravy),...
...také jsem zprovoznil zadní mlhovku (tu původní odřenou jsem použil v zimě na vozík).
Ještě udělat komplet proplach systému, otestovat, zda neteče topení a nová hlava (těsnění), vyměnit rozvody, olej a žárovku v přední mlhovce, udělat pár testovacích jízd, dotáhnout hlavu a seřídit ventily, natankovat LPG, zapřáhnout vlek a zajet na STK (která propadla vloni v listopadu a u vleku někdy v 2011)...
No, a pak umejt podvozek, vyměnit pření blatníky, světla, blinkry a masku, levé zadní dveře, nechat vyměnit bouchlej lem a zavézt k lakýrníkovi, vystříkat dutiny.
...ale to už bude zase listopad...

Vráceny přední trubky chlazení, plech, přimontováno řízení (dělal jsem to bez demontáže nápravy),...
...také jsem zprovoznil zadní mlhovku (tu původní odřenou jsem použil v zimě na vozík).
Ještě udělat komplet proplach systému, otestovat, zda neteče topení a nová hlava (těsnění), vyměnit rozvody, olej a žárovku v přední mlhovce, udělat pár testovacích jízd, dotáhnout hlavu a seřídit ventily, natankovat LPG, zapřáhnout vlek a zajet na STK (která propadla vloni v listopadu a u vleku někdy v 2011)...

No, a pak umejt podvozek, vyměnit pření blatníky, světla, blinkry a masku, levé zadní dveře, nechat vyměnit bouchlej lem a zavézt k lakýrníkovi, vystříkat dutiny.
...ale to už bude zase listopad...

-> darklord: voe, jde bez úprav dát místo origo výfuku na 1.3? :-D
-> Vojtisek: lze, ale daj si na strechu radsej handru az si nedodrbes lak
Našel jsem v dílně výfuk na Felicii 1.9D kombi. Lze ho dát na Felicii 1.3 kombi bez úprav?
-> Bukaj: Jo, v noci zas ještě o něco více lépe..

-> Jozka 19.03.15 21:35:59: Hlavně v noci...

Už se včera přezouvalo
-> Milan 136: ale ved na octaviu uz jedno tlmenie mas, ci tiez skusas 

-> castrol: omotam izolackou a to by bylo, aby to nepasovalo do Octavie :-D
-> Milan 136: kam ich planujes osadit
?

-> michael: ok, to chválím
šedá se mi vůbec nelíbí, proto jsme si taky před pár týdny pořídil šedivý auto
-> Milan 136: hustý, lepší jak nový
šedá se mi vůbec nelíbí, proto jsme si taky před pár týdny pořídil šedivý auto

-> Milan 136: hustý, lepší jak nový
-> OTA-MTX: Dodo Juice jsou asi jedny z nejlepších přírodních vosků...
Holubí šeď a nebo také šeď silniční...
Holubí šeď a nebo také šeď silniční...
vycucal jsem ze třech aut zimní směs do ostřikovačů a nalil letní, připadá mi, že z nich yvteklo víc než jsem tam nalil:D
Kompletně jsem vystříhal plyn z karavanu, vyzkoušel včera a převčírem instalovaný topení (funguje) a zejtra se chystám ten plyn natahat komplet novej.
Největší sranda byla upravit dvířka na to, aby se tam vešla ČR 10kg lahev na PB. Potunil jsem je nůžkama a flexou a i tak je to na milimetry. :-/ Kuwy jedny holadský asi používaj menší lahve...
Největší sranda byla upravit dvířka na to, aby se tam vešla ČR 10kg lahev na PB. Potunil jsem je nůžkama a flexou a i tak je to na milimetry. :-/ Kuwy jedny holadský asi používaj menší lahve...
-> Bucin 20.03.15 05:21:00: docela by mě zajímal stav vozu
jako vytrženou nápravu sem už viděl ale tohle 

Autíčko dostalo dvě vrsty banánového Dodo Juice,aby nedělalo ostudu

-> Bucin 20.03.15 05:18:00: taky už jsem viděl
byl to starej typ fáva ?

-> minno: -> MajoLR: tak aspoň ze to už nemusím písať ja 

-> minno 20.03.15 15:39:35: ...chybu spravili už keď ho navrhli!

-> Bucin 20.03.15 05:18:00: tento typ nápravy vydrží obvykle tak 1000 rokov a nič tomu nie je, pri Favorite asi niekde spravili chybu 
edit: tých chýb tam bolo asi viac

edit: tých chýb tam bolo asi viac

-> Bucin:
No ty vole!

No ty vole!

-> sramot : Je prokázaný že to nemá vliv na spotřebu ....
-> Mr._Nosferatu: to je napad kolotoč kúpim. Ale teraz vážne ani ma nenapadlo jazdiť bez zadných dveri.si mi dal normálne červík do hlavy stymi padackami. Teraz mám v pláne jazdit bez búdy aj bez plachty.jeden známy mi spomínal ze ked nemal zadne dvere na pick-up e ze mal lepšiu spotrebu co si o tom myslíte?
-> sramot : myslíš na podlahu ? zajdi do autodílů že chceš síť do kufru ... jestli myslíš místo padaček, tak asi E-Bay
-> Mr._Nosferatu: jaj teraz uz viem tu sa to povie gurtne.dalo by sa aj tak.mam tam aj navarene také očká z rúry to som tam dal ked sa to vyvaralo.kde sa da zohnať taka ta sieťka na korbu pick-up a
-> sramot : Kurty, prostě ty popruhy s ráčnou, kterou se upevnují náklady ...
-> stepan: prepáč ja som zas nepochopil čo sú to kurty.
-> sramot : Nemyslim si, že pštrosi žerou kurty, ale spíš sem nepochopil dotaz.
-> Mr._Nosferatu: kurty?sory ale čo to žere taky pštros?
-> sramot : použij kurty, je to estetičtější ....
-> Mr._Nosferatu: no ved toto je to tam aj ked to nema taky význam ako by malo mať. Aspoň tak nelieta náklad