skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Pavel P..: běžnej stav.nejlepší je, když se vytočí matky na výfukovým portubí, podfoukne těsnění a roztaví se termostat

-> michael 21.03.15 21:34:19: ...jo a spotřeba mi byla šumák

-> michael 21.03.15 20:48:05: já včera cca 200km bez střechy za kámošem, nechal mě řídít Cadillac, motor 7.7 litru (v pozadí), strašný

-> Jarda/felda: já nemám EGR vyřazenej... takže hadičky zůstanou, jen se daj nový.
-> Pavel P.. 22.03.15 12:56:03: hadičky k egr rovnou vyházej 

Tak jsem si dneska ještě dal výměnu těsnění pod sacíma svodama u otcovo felcky... nevim jak ale povolily se mu matky a šrouby na sání a kousek těsnění to sežralo a přisávalo to vzduch.... teď po výměně už se motor neklepe jak drahej pes a jede jako pila... teda jako MPi 40kw

-> Nwkt: černý opletený ale nic zvláštního, koupený v CCčkách za 25kč/metr... na ty silnější 5ky jsem dával zelený opletený komunistický...

-> Pavel P..: Cos tam dával za hadičky?
Včera jsem se vrhnul na výměnu oleje u passata a zároveň přehadičkování podtlaků kolem ventilu a turba.... vše dopadlo dobře, akorát mě ještě čekaj hadičky u druhýho ventilu, ale to až bude zase venku pěkně.
-> U-Geen: kolega mi taky porad radi forestra misto nivy
to co je u nivy minusem je u forestra plusem :) subaru jsou dobrá auta, ale na mě asi moc moderní... chybí mi tam ta mezinápravová uzávěrka, přijde mi dost nízké a to vykřížení náprav, co umí niva... pro mě je u nivy nejslabší stránkou motor a i spřevodovkami prý bývají problémy, ale taky to je auto, které vzniklo v 74. roku a šnekové řízení ikdyž s posilovačem je taky zajímavá kombinace :)
vik2.rajce.idnes.cz/Roman ia_Nivama_2009_-_cast_3._- -_cesty_a_necesty
pro forestra hovoří jednoznačně: motor, komfort, bezpečnost, ale není to auto do těžšího terénu
to co je u nivy minusem je u forestra plusem :) subaru jsou dobrá auta, ale na mě asi moc moderní... chybí mi tam ta mezinápravová uzávěrka, přijde mi dost nízké a to vykřížení náprav, co umí niva... pro mě je u nivy nejslabší stránkou motor a i spřevodovkami prý bývají problémy, ale taky to je auto, které vzniklo v 74. roku a šnekové řízení ikdyž s posilovačem je taky zajímavá kombinace :)
vik2.rajce.idnes.cz/Roman ia_Nivama_2009_-_cast_3._- -_cesty_a_necesty
pro forestra hovoří jednoznačně: motor, komfort, bezpečnost, ale není to auto do těžšího terénu
-> dragon_cb_cz: On na to zahradník taky dřív nebo později přijde..
-> Bukaj 21.03.15 23:55:14: Já si proto už raději nic neplánuju.... aneb chceš-li Boha rozesmát....
-> dragon_cb_cz: Já si naplánuju na den práci a večer musím přiznat, že jsem udělal tak 1/4... 

-> Bukaj: No jo, když Hurdis je z tý skupiny lidí, jejichž den má asi tak 72 hodin 

-> Bukaj: Se omlouvám.. mě to nějak nenapadlo..

-> Hurdis 21.03.15 19:19:30: Netvrď mi, že tohle vše se dá stihnout za den

-> Jozka 21.03.15 19:51:13: O práci mi o víkendu nemluv... 

-> Burák: Hmm.. prostě kvalitní matroš tenhle odstín..

-> U-Geen: Ach so 

-> Jozka: Pokud chces fotit konvoj, tak tu mame safari vsichni (min4 ks) 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Sobota je na rozdýchání a vysazení nabuzováků. A na alkohol.
-> Hurdis: A já myslel, že od toho je sobota? 

-> U-Geen: -> U-Geen: Ale jinak zkratka XT ve spojení motoristickém znamená "extra terrain", ne?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Neděle je na to se do pátku nestihlo a v pondělí už není čas.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Neděle je na to se do pátku nestihlo a v pondělí už není čas.
-> Hurdis 21.03.15 19:19:30: Zítra je neděle, zítra se nemaká. :)
-> dragon_cb_cz: nj, to byly krasny auta ... ted uz to pouzivaj jako oznaceni oturbenejch krabic, bohuzel :) (pac tohle je 2.0X a se snekem 2.0XT)
-> U-Geen: Jo táááák
Já Subaru moc neznám, ale dva kamarádi z ameriky mají XTčka (teda jeden má jakž takž v provozu jedno XT6 a nějaký na díly, druhej má celkem solidní XT Turbo).

-> dragon_cb_cz: Subaru Forester XT
-> U-Geen: No já jen co to znamená... že nevypadaj, že by byly ze Subaru XT 

-> dragon_cb_cz: jj XTckovy :) patrej na auto s postovni schrankou
-> U-Geen: XTčkový?
tak nazuty XTckovy 16ky (17ky jsem nakonec odpiskal, precijen ty polnacky) a predevsim odbaheneno. na prednich dverich byla min 2cm vrstva blata.
-> dragon_cb_cz: Auto mám pouze pro radost jinak je mi jedno co to žere jestli 8nebo 12...
-> michael: 180 koní a "spotřeba" v jednej větě je skoro asociální... ale když na tom trváš, tak s takovým prckem, se nediv
Já dneska s podstatně poctivějším kusem oceli končil lehce přes osm - a těch koníků má ještě o 70 víc 

-> Nwkt 21.03.15 20:49:25: Tak černě bych to neviděl. Ale na fázi - "počkáme až připlavou ony sem" už skoro jo. :-D
-> Hurdis: Jsi snad už ve fázi: "Bacha už plavou!"? 

První jarní vyjíždka na kochačku cca cca 60km se spotřebou 6.9l/100km na 180 koní docela dobrý...
Včera jsem zapomněl vložit.. zachytil jsem si konečně užovku s jednou ze dvou dalších safari, v okolí se ještě vyskytujících..
Já dneska našel v garáži auto jak jsem ho tam v září nechal - to beru jako pozitivní
Pak už jen rutina - načerpat benzín do karburátoru, párkrát prošlápnout plyn a vrčela na první, jako kdybych jí tam nechal včera
Dofouknutý kola, vyluxováno, umeju to někdy pozdějc, zítra má být hnusně a pojedu s tím do Prahy, tak by to byla zbytečná práce
Tímto považuju sezónu za zahájenou 

-> Stepan FUN: Já se těším na jídlo :-))
-> Hurdis 21.03.15 20:29:26: Tak si to užij. ;-)
-> Stepan FUN: Jinak jsem po 3 letech provozu zjistil, že jsem kromě přebytečného předehřevu sání vůbec nikdy nezapojil do boxu výdech ze SEDRu. No a jelikož soudruzi na té nové leštěnce co jsem tam dal s KNkem jaksi udělali chybu a vývod nasměrovali rovnou a přimo do UFA s membránou - no stav bude tak zachován i pro rok 2015 :-). A docela jsem zíral, že chyběla i příprava na strunu protiváhy plynu.
-> Stepan FUN: 25+ 

-> Hurdis: Dvojicí mladších slečen - snad ne s tou dvojicí slečen, který Ti říkají "tati". :-D
Dneska natahán plyn v karavanu. To je neskutečný, co ta ocelová tlaková trubka 8x1 vydrží. Nakonec to dopadlo dobře a snad i koukatelně. Zejtra pár nejtů a pak namontovat z5 lednici. A pomalu začít uklízet...
Dnes prehodené kolesá, umyte a naleštené ( lesk ako blesk)