skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> m8rinek: Za bůra tam pro tebe dojedu 

-> vhml: Potřebuju jet až ze Saarlouis, takže počítám tak 7celkem... Student to udělá za 1700Kč i s čajem a filmem :D.
-> m8rinek 11.02.15 13:33:32: to si nedělaj prdel. Já chtěl na vánoční trhy vlakem a pro šest lidí vycházelo těch 80km asi na trojku...
-> Jirik_Tuňák1983: No v infu je nakreslená i zásufka, ale živá asi nebude...
-> m8rinek 11.02.15 13:33:32: To je i s luxusní večeří, striptérkama a vyhlídkovou jízdou po Německu ne? 

Jsem se málem obrátil, zjišťuju si spoj z práce z Mannheimu do Prahy a vlakem za bůra to si snad dělaj prdel!
-> minno: Ja si u nepamatam, ale mari sa mi, ze tie domce zvnutra boli mastne, akoby streknute nejakym olejom ale aj tak ma udivuje, ze to bolo po tych rokoch zdrave, ked mnohe ine veci tam hniju uzasne rychlo.
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): -> Jozka: Myslím že pistaa tu kedysi dával fotky jeho stovky -> časti karosérie, kde od výroby neboli ošetrené plechy, a bolo to zdravé. Komentoval to vtedy, že aká kvalitná oceľ sa vtedy robila, alebo niečo v tom zmysle.
Ale bolo to asi ako všetko, kus od kusu. Oco vravel, že čo mali oni stovku v rodine (1969), tak už po 2-3 rokoch bola deravá, museli vyvárať prahy aj meniť blatníky.
Ale bolo to asi ako všetko, kus od kusu. Oco vravel, že čo mali oni stovku v rodine (1969), tak už po 2-3 rokoch bola deravá, museli vyvárať prahy aj meniť blatníky.
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí):

-> Jozka: Tam som nahodou trochu farby nasiel 

-> Stepan FUN: my jednou po příjezdu ze servisu našli pod kapotou nářadí a starý rozvoďák

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Taky jedno z dost obvyklejch často holejch míst.. podobně třeba "torpédo" - vnitřek palubky v rozích nad P podběhama..
-> Stepan FUN: hovorím si, radšej nech tam nechali niečo navyše ako keby tam malo čosi chýbať.
-> Jozka 10.02.15 14:06:27: Ked som vyhodil z erky (1980) cely agregat, tak v domcoch zadnych tlmicov zvnutra nebolo nic, len holy plech. Netusim akym zazrakom bolo mozne, ze to tam nezhrdzavelo.
-> Milan 136: Tak chudák mechanik... Za blbost se platí a myslím že moc lidí, kteří by tohle udělali by se nenašlo.
Ale vím jak je to na ho... od kamaráda ze servisu, kde má 2 zaměstnance. Tam si dotáhneš basu, že jdeš něco dělat a je v ní půlka věcí... :-/ Jako šroubováky, běžný ořechy, klíče 10,13,17,19... To se tam nachází dost blbě. Takže většinou nakonec stejně rezignuju a jdu do autobusu se kterým jezdíme na závody, kde vím že je vše... A jak prohlašuje - seru na ně. Nic jim nekoupím. Jednomu z nich jsem dal kompletní basu (svoji) a do měsíce v ní byla půlka... :-/
Ale vím jak je to na ho... od kamaráda ze servisu, kde má 2 zaměstnance. Tam si dotáhneš basu, že jdeš něco dělat a je v ní půlka věcí... :-/ Jako šroubováky, běžný ořechy, klíče 10,13,17,19... To se tam nachází dost blbě. Takže většinou nakonec stejně rezignuju a jdu do autobusu se kterým jezdíme na závody, kde vím že je vše... A jak prohlašuje - seru na ně. Nic jim nekoupím. Jednomu z nich jsem dal kompletní basu (svoji) a do měsíce v ní byla půlka... :-/
-> Stepan FUN: a jeste by to mozna musel chudak mechanik zatahnout...
-> Milan 136: Jenom 2 torxový šroubováky... Ale bral jsem to z pohledu, že kdyby mi chyběli v base, tak bych byl nasranej. A nevím jestli slovinci (Unior) dodávaj ještě tuhle sérii...
-> Stepan FUN: zle zle zle 

-> Stepan FUN: kolik toho bylo?
Tak nevím, jestli jsem udělal dobrej skutek, nebo blbost, ale dneska jsem odvezl do autorizáku nářadí, který zůstalo po záruční opravě firemního auta v něm. :-D
Vyzdvihol som si opravené zdvihátka. Práce na aute kvôli kose stoja. 

-> Jarda: me staci kdyz mam auto na hrkacce a zkousej jestli jsou na naprave vule div me neroztrhne napravnici... kdyby takhle bral za trubky tak uz z kanalu nevyleze...
-> castrol: no taky uz jsem tam nikdy nesel

-> Jarda: tak na takú STK by som už nešiel
-> Tomaso435: v Chrudimi jsem byl parkrat a nikdy me nevyhodili... vlastne me vyhodili jen v tom Novem Veseli - to je smejdska technicka, tam projde kazdej vrak, kdyz to das tomu servisu naproti, kterej je i vlastnik STK, ale je potreba za to poradne zaplatit, kolega tam daval octavku a mel treba takovou zavadu, ze mu praskla poloosa pri jizde na STK (on s tim autem nejel, ale ten servisak), tak mu dali novou za 6 tis. kc, nebo klasicka zavada je praskla pruzina - to snad ti smejdi narezavaj, protoze to se nestalo jednomu cloveku a me tam u MTX vytahal nove brzdove trubky, jak za ne rval... takze nikdy vic bych tam nejel
-> Jarda: léta se řiká o chudimi že tam projde všechno. resp , technici mají rozum.
No a pak tady u nás sz.
No a pak tady u nás sz.
->Tomaso435: a to je kde? ja nechodim do Noveho Veseli, protoze tam me vyhazovali i za to, co je OK
-> Jarda: :D a proč chodíš na takovou stk ? :-D
na mě se kluci vždycyk těšej když jim závady řeknu sám :D hází pz buben, silent ramene není na L straně nic moc, zadní brzdy sou na hraně a budeme dělat že funguje i náklop světel a je to no :D
na mě se kluci vždycyk těšej když jim závady řeknu sám :D hází pz buben, silent ramene není na L straně nic moc, zadní brzdy sou na hraně a budeme dělat že funguje i náklop světel a je to no :D
-> Tomaso435: asi tak, proc v tom jezdim, kdyz bych mel klidně na OII a kdybych nemel tolik kramu, ale jedno poradny auto atd.
-> Jarda: co, že je to starej krám a měl by sis pořídit novější ? :D
STK na feldě, na 2 roky, ale co jsem si vyslechnul

-> minno 10.02.15 13:32:58: normálně došel do lakovny borec, otevřel dveře a foukl to ručně, stejně jako dnes kde není full automat
-> Jozka 10.02.15 13:17:48: Asi tak, některým origo řešením bych se raději taky vyhnul
-> minno: Už asi i kila na tom byly o malinko líp..
-> Jozka: Tak to je naprd. Ale čo si pamätám, tak 120ka ročník 88 bola od výroby nalakovaná dobre, aj na týchto miestach. A držalo to dlhé roky. Dnes sa fabricky tiež lakuje nastrojená karoséria, mám taký dojem, ale už na to majú asi iné technológie.
-> minno: No, nevím jak později, ale v dobách MB blbě, nebo nijak - mezi karosérií a blatníkama guma sevřená mezi dvěma holýma plechama, v zádveří buď nalito nebo jen poprašek, na spodcích dveří vykukovala jakási černá "foréza", do který kastle částečně máčeli... v podstatě jsi před těma 5ti lety spáchal originál..

-> Bukaj: -> Jozka: a ako sa továrensky lakovali zákutia, napríklad schované časti predných blatníkov a dverí, ku ktorým nie je u zloženej karosérie dobrý prístup?
Inak dnes lakovať auto, tak jedine odstrojené, keď mi lakoval škodovku pred 5 rokmi jeden týpek, tak to nalakoval nastrojené s dvermi, aj napriek tomu, že som ho na to upozorňoval, a už nikdy viac..... Spodky dverí a zle prístupné miesta len jemne poprášené, prvá zima a korodovalo to....
Inak dnes lakovať auto, tak jedine odstrojené, keď mi lakoval škodovku pred 5 rokmi jeden týpek, tak to nalakoval nastrojené s dvermi, aj napriek tomu, že som ho na to upozorňoval, a už nikdy viac..... Spodky dverí a zle prístupné miesta len jemne poprášené, prvá zima a korodovalo to....
-> Bukaj: Mnohem praktičtější je těch 24 hlav šroubů přefouknout dodatečně..
No ale jestli trváš i na origo stejkancích kolem kování pantů dveří a potížích s jejich zalakovanejma čepama, tak proti gustu..

No ale jestli trváš i na origo stejkancích kolem kování pantů dveří a potížích s jejich zalakovanejma čepama, tak proti gustu..

-> Jozka: Já zase bych nejraději originálu blízký postup lakování - komplet nastrojená karoserie do lakovny...
...ale to asi až u mého auta
...ale to asi až u mého auta

-> Bukaj: Aha - no já je dostal zvlášť, ale musel jsem troje namontovat přednostně, aby nedošly úhony - protože dost překážely. A chtěl jsem je zvlášť.. po špatnejch zkušenostech z minulosti.
-> Jozka: Ony dveře byly na autě po přivezení z lakovny, ale zase jsme je sundavali a majitel vezl na reklamaci. Zatím přivezl dvoje, pro zbytek pojede snad zítra... 

-> Bukaj: Pche - to se to dělá, když je kam odložit dveře a můžou se nasadit až nakonec..

-> Max: to je jen pro ridicku couvaci kamera (to auto na obraze je skutecny i kdyz vypada jako imitace :-) displej je asi 4.3". Pro potomka vyuzivame nejaky zobrazovac na operku predni sedacky... uz jsem vyzkousel vselicos, ale nejlip asi dopada tablet s nainstalovanym XBMC + XBMC remote na telefonu spolujezdce kvuli ovladani (prcek to ma daleko a i kdyz by s tim umel, tak na to nedosahne :)
-> U-Geen: to je spíš pro potomka než pro tebe,viď ? :o) jak velký display to je ?
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Ďakujem, obrátim sa na teba až budem môcť