skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Majki: zadarmo drahý
-> Jarda: Tak pokud se do toho nechce hrabat, samozřejmě. Protože origo to má jen tři šroubky po okraji ráfku.
-> Majki: To auto má velikou výhodu. Nikdy nebudeš muset přemýšlet co na to za kola.
-> Majki: kdyz jsem se s par kousky setkal, tak cena byla nizsi nez favorit

-> Majki: Hlavně tej babovky se jeste chvili drz 

Tak jsem byl dneska u babičky od přítelkyně na narozkach a zakecal jsem se s dědou a o autech a tak. Během diskuse z něj vylezlo ze on ma taky auto ale už dlouho stojí v garáži. Tak začlo vyzvidani co to je zač, rok atd., tajně jsem doufal ve škodovku ale bohužel. První název padl zaporožec, tak jsem vykulil oči s nechapavym výrazem "co?" tak začal přemýšlet a řekl mi "Tavria". Tak mohlo začít hledání co to vlastně je, já se na chvíli odmlčel a po chvíli jsem našel obrázek ne moc hezky vyhlížejícího vozidla z ukrajiny ZAZ 1102 Tavria, no ale naděje umírá poslední tak chci znát detaily, rok, stav, najezd.... začal že v 93 si chtěl koupit favorita ale chodily jenom bílé a to nechtěl tak si mu nabídli Tavrii a on jí vzal. stav, no nějaká baba do mě bouchla na parkovišti tak je odřený lem. Můj dotaz a kilometry? "Nooo, (smích) za chvíli 15tkm!" v tu chvíli mi málem vypadly oči z dulku, a pokračoval " v zimě nejety, celou dobu v garáži!" tak jsem ho přerušil a řekl že bych ho chtěl vidět a měl o něho velký zájem. Slíbil mi že jak staje sníh a půjde se dostat do garáže tak se na něho podíváme. Asi k babičce začneme chodit častěji
jen tak mimo, kolik to tak může koštovat? v žádných inzercich jsem na to nenarazil a vůbec nemám představu

jen tak mimo, kolik to tak může koštovat? v žádných inzercich jsem na to nenarazil a vůbec nemám představu

Dneska náprava ven, výměna horních ramen, zakloněno o 1,15° (4mm) víc, odklony cca 1,8°, péra 230, a náprava zpátky do auta: (fotka z kalkulačky po tmě)
-> Stepan FUN: Tak to je taky jedno, kdybys to viděl naživo. 

-> stepan: Ani ne tak matuje, jako že se ten plnič "propadá"... To samý jako není dobrý na včera vytmelený a vybroušený nastříkat dnes plnič... Byť je vše zaschlý (brousitelný), tak i po vytvrzení dochází ke smršťování. Záleží teda na typu tmelu/plniče, ale dost často se stane, že po nějaký době (třeba tejden) se stane, že vylezou původní brusy, či dolíky...
Třeba na laminátu mi kdysi vylezla struktura tkaniny po skoro měsíci po laku...
Třeba na laminátu mi kdysi vylezla struktura tkaniny po skoro měsíci po laku...
-> exwrcteam: Tak to už je při mojich lakýrnických (ne)schopnostech tak nějak jedno. 

-> Tomaso435: Tak si mi to měl vzít! 

matuje to:)
-> Stepan FUN: Z jakýho důvodu to není dobrý?
-> stepan 14.02.15 22:37:06: To nebejvá dobrej nápad... Pokud nestříkáš novej díl "mokrý do mokrýho"... ;-)
-> myschaak AZNP K.Hora: jasný no, šak říkam uvídíme popřípadě se vymění ta hadička, to nestojí svět 

-> ochoda: já na to koukal a přišlo mi to celkem fórový tak sem to nechal bejt no :D stálo to asi 7 pětek
-> stepan: Sakra.
Děkuju.

-> ochoda: V lidlu.
-> stepan: Kde si prosimtě sehnal to čůro na sprej? 

-> Lukyn Fakír: jsem řešil už mockrát,rozleptaná hadička zevnitř a kolo přibržďovalo....
-> myschaak AZNP K.Hora: tak ono co jsem dělal dneska jsme dělaly s kámošem před rokem když jsem si ho přivezl tak jsem si ho vzal do práce a to samý, on ten pístek je maličko chycenej no jsem koukal místama rezne
ale díky za radu, uvidím jak to bude chodit zatím se zdá že se podařilo

-> Lukyn Fakír: kdyby nebylo tak vyměň hadičku

tak dnes jsem si dal rozhýbání nehýbajícího se pístku přibržďoval docela dost kolo takže sem ho musel vydat celej a vyčist atd a snad vydrží do jara a pak třeba GO brzd, snad už to bude cajk a to sem na to přišel v pátek

-> Nwkt: 

-> Nwkt: aj, tak to pak joo, to víš nezvyk 

octavie cup... hracka pro velky kluky
:)) kdyz uz se sem davaj plnice a lakovany dily:)

-> Antony: To vohnutý za ním v kapuce bude Myšák 

-> myschaak AZNP K.Hora 15.02.15 12:01:42: hele myšáku, a děláš ty vůbec něco, nebo jen fotíš synka u práce. Vždyť ty nemáš jedinou pracovní fotku sebe 

-> Mr._Nosferatu: to pôjde ale povrchovú úpravu mat bude
-> castrol: To řekni rovnou že půjde do folie, zas se nechytí odstín :D
-> Jarda: Já jich koupal už 12 půlek. Rozpadla se jen třináctá a čtrnáctá

-> rsvancara: ja si taky nechaval zinkovat nekolik pulek 4 pistku a nekterym to pomohlo a nekterym naopak :/
-> ondie: Rozhodně jiná slitina, před koupelí měl jen lehkou lišku...
-> stepan: ja to doma nenastriekam ,tu ceresnicku na torte necham na lakiru
-> Lukyn Fakír: haha, to já taky

-> castrol: To se ti lení, mně se plničovalo odpoledne a večer už zelenilo. 

-> stepan: -> Zeke-ten šestý: a komu sa zeleni a červenému , tomu sa plnicuje 

-> Zeke-ten šestý: blatník vypadá good, jsem zvědav na celé auto

-> rsvancara: no nektere mi taky brutalne reznou a jine nereznou... asi ty z DDR tolik nereznou
Dneska spojka, obě venkovní manžety, vyčistit a namazat starter, siletbloky ramen a rozvody na baratrancovo Octavii II 1.9 TDI
-> rsvancara: To je stav,jak vykopanej artefakt z 2.sv.války :) Asi trošku jiná slitina..třeba DDR verze ;)
-> rsvancara: 

Narazil jsem na jeden brzdič, co po tom co strávil půl dne v chrorovodíku skoro celej vyšumněl (ne, není duralovej)... jiný tam byly pár dní a v pohodě....
-> Jarda: Je to naprosto záměnné, kontrolky jsou stejně.
-> Lukyn742: a v čom je ta prasárna?
-> Lukyn742: kvuli konektorum? a nejsou kontrolky prehazeny? ja jsem kdysi budiky prehodil a jeste jsem nejak resil plosnak...