skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Zazaa: a nepochlubi se... no nic, pisu si dalsi cernej puntik
-> Zazaa: Dobře Ty. ;-)
Už bych se kuwa měl přijet podívat...
Už bych se kuwa měl přijet podívat...
Vrtačka je na místě, elektrika dotažená, hlavička nová... Ještě malej svěrák a bude to komplet....
-> Zazaa:
No téda!

-> Tomáššš: Já to vařim v takovym přípravku a poměrně dost dlouho jakmile se to drobet víc ohřeje tak toho necham a počkam až to vychladne.
-> Matysek007: pekne zvary , bodovanie alebo pulzne zvaranie ?
roztec dier ti o kolko stiahlo ?
roztec dier ti o kolko stiahlo ?
Detail svárů , neni to žádnej tuzex ale zatim se furt učím :)
-> MISCHO: vyskusaj a potom dojdem s bielou
Tak som si dnes uspesne objednal vianocny darcek. Za tie peniaze vraj dobry stroj , snad sa osvedci 

-> Bukaj 17.12.14 11:20:57: alebo sa to dá pochopiť tak, že podložku pod LEKR karburátor pôvodne určenú na "LEKRovské" sacie potrubie (favo) prerobil na "SEDRovské" sacie potrubie (š120).
-> dragon_cb_cz: 

-> Bukaj: To bylo v módě přes 10ti lety, dneska je všechno naopak 

-> dragon_cb_cz: Jo, ale kdyby to bylo bez fotky, tak (předpokládám) většina to pochopí opačně

-> Bukaj: a nebo se to dá brát tak, že všichni pochopilo o co jde

-> Luky: To se dá brát jen jednosměrně - na tom sacím potrubí byl SEDR a bude LEKR...
Obráceně by to bylo, kdyby měl sání Fa a na něm SEDRa.

Obráceně by to bylo, kdyby měl sání Fa a na něm SEDRa.
-> Bukaj: zaleží na tom, jakým směrem to bereš 

-> Kadelus 17.12.14 10:43:23: Spíš opačně, ne? Ze SEDRu na LEKR... 

-> Kadelus: to pomalování vodovkama má nějakej zvláštní význam?
-> Jarda/felda: super, děkuju! 

-> krtik 16.12.14 15:51:20: ano, felicie měli dva druhy převodovem a v roce 97 byl zlom ...
Prosím o radu.
Kamarád ve Škodovce koupil komínek vypínacího ložiska spojky na Feldu po faceliftu obj.č.: 002 141 181 B - tento: www.skoda-dily.cz/nahradn i-dil/002141181b-vedeni-vy souvaci-objimky-oe-2478.ht ml
Je úplně jiný, než mám já na Feldě '95 - tento: www.cc-autodily.cz/vedeni -vys-obj-spojky?kod_alt=00 ...
Otázka na Vás zní: je ten komínek co má kamarád vážně na Feldách od modelového roku '97 nebo to patří na jiný vůz? Jestli to patří na Feldu, víte někdo prosím po jakém guferu se máme shánět (neb do toho kamarádového to gufero asi fakt nepatří...)?
Děkují :-).
Kamarád ve Škodovce koupil komínek vypínacího ložiska spojky na Feldu po faceliftu obj.č.: 002 141 181 B - tento: www.skoda-dily.cz/nahradn i-dil/002141181b-vedeni-vy souvaci-objimky-oe-2478.ht ml
Je úplně jiný, než mám já na Feldě '95 - tento: www.cc-autodily.cz/vedeni -vys-obj-spojky?kod_alt=00 ...
Otázka na Vás zní: je ten komínek co má kamarád vážně na Feldách od modelového roku '97 nebo to patří na jiný vůz? Jestli to patří na Feldu, víte někdo prosím po jakém guferu se máme shánět (neb do toho kamarádového to gufero asi fakt nepatří...)?
Děkují :-).
-> Bery: profesionální deformace 

-> Bery: 

-> Stepan FUN: ja už jsem fakt zblblej...změny na ME -na mistrovství evropy???kurva,to je vysoko položená laťka...a proč tam tahá nějakou STK?pak mi to cvaklo,ale těch pár vteřin...
-> Stepan FUN: Ještě že většina mejch aut si o jednotce může nechat zdát 

potunil jsem si dárek k vánocům (helmu na lyže)
někteří nerdi snad pochopí o co mi šlo
někteří nerdi snad pochopí o co mi šlo

-> Nwkt: ID jednotky dost blbě... :-/ Navíc si vůbec nejsem jistej, jestli Simons má EEPROM. A že by se mi z čiplý jednotky (s na 100% zamčenou EPROMkou) chtělo tahat data, vyměňovat to za EEPROM a přepisovat název? To radši koupím jinej spotřebák...
Už takhle by ta stavba motoru stála cca 10, a nejsem si jistej, že by se to (sníženou spotřebu při "normální" jízdě) "vyplatilo"
Už takhle by ta stavba motoru stála cca 10, a nejsem si jistej, že by se to (sníženou spotřebu při "normální" jízdě) "vyplatilo"
-> StepaNoFUN 15.12.14 21:51:12: Tak to se dá přepsat v eepromu ne?
-> Zeke-ten šestý: Měření u aut s jednotkou by mělo probíhat přímým připojením k jednotce (otáčky atd.). Tudíž tam bude napsanej typ jednotky a tím bych byl s BMM/MPi v pr...
-> dragon_cb_cz: Měl jsem do dneška. Sice si to odvezl, ale "prodaný" to ještě není. Jenom je to v "blbým" vrtání. I když - jsou to "lehký" Almety na 1340, včetně vložek. :-D
-> Stepan FUN: Kdybys řekl, že tam máš novou MPI pístní sadu, tak jsi měl v dílně uklizeno o dost dřív 

-> Stepan FUN: Jaký změny? Já taky o něčem slyšel, ale to bylo "jedna bába povídala"...
Prej se ty naměřený hodnoty rovnou někam pošlou nebo co že to...?
Prej se ty naměřený hodnoty rovnou někam pošlou nebo co že to...?
Narovnal prakticky všechny motorový díly, co se mi válely po dílně do auta jednoho místního člena... Já už asi žádnej "novej" škodováckej motor (od MPi do Formana jsem upustil, jelikož se prý chystaj změny na ME a přehazovat motor na STK se mi fakt nechce) skládat nebudu a třeba se to ještě použije v motorsportu...
-> Pavel P@nkáč:
Já mám taky hřeben...
Já mám taky hřeben...
-> Bukaj: ja jsem mel hřeben, me to nešlo, na zvedaku by to slo mozna vykroutit i bez rozdělaní na zemi ne.
-> Pavel P@nkáč:
Hele, člověče - nemusí
Stačilo odšroubovat držáky z nápravnice a převodku stlačit dolů a vytáhl jsem i druhou trubku (tedy vytáhl bych, kdyby auto nestálo na kolech - ale stačí zvednout cca 20 cm a vypadne sama)
A to jsem dokonce ani neodpojil hřídel volantu od převodky
Hele, člověče - nemusí

Stačilo odšroubovat držáky z nápravnice a převodku stlačit dolů a vytáhl jsem i druhou trubku (tedy vytáhl bych, kdyby auto nestálo na kolech - ale stačí zvednout cca 20 cm a vypadne sama)

A to jsem dokonce ani neodpojil hřídel volantu od převodky

-> Bukaj: rizeni se musi vyndat, taky sem to delal na kozach na zemi
-> Vojtisek 15.12.14 16:11:01: jj funguje to 

-> Vojtisek: Jo, zafungovalo to docela dobře... podle mě s ním nemusíš úplně šetřit, umí se to rozšklebit docela dost....
-> Vojtisek: můžeš to vyzkoušet - tím nic nezkazíš...
Dragon to tak taky aplikoval, pokud vím...
Jinak teď jsem si lehl pod auto a vytáhl jsem jednu trubku chlazení bez demontáže nápravy...
... ale ve dvou kusech
Ani nedalo moc práce je od sebe oddělit
Ale co jsem na to tak koukal, tak by pro montáž nových trubek mělo stačit spustit převodku řízení.
Sice vyšroubovat horní šrouby držáků je pakárna, ale menší, než spouštět a zase usazovat nápravu...
A navíc jsou to jen 4 šrouby (tedy vlastně 5, ale hřídel volantu bych odpojoval tak jako tak) oproti 12ti...

Dragon to tak taky aplikoval, pokud vím...
Jinak teď jsem si lehl pod auto a vytáhl jsem jednu trubku chlazení bez demontáže nápravy...
... ale ve dvou kusech

Ale co jsem na to tak koukal, tak by pro montáž nových trubek mělo stačit spustit převodku řízení.
Sice vyšroubovat horní šrouby držáků je pakárna, ale menší, než spouštět a zase usazovat nápravu...
A navíc jsou to jen 4 šrouby (tedy vlastně 5, ale hřídel volantu bych odpojoval tak jako tak) oproti 12ti...

zjistil jsem, že mi teče voda plastovým domečkem termostatu. Když neseženu těsnění, můžu použít červený tmel na motor?
-> Bukaj: No jak myslíš... to už bych radši přitlačil a koupil rozumnější notebook. 2GB modul se obávám nemám 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 14.12.14 16:13:25: obávam sa toho, čo tu už bolo spomenuté, ukotvenie prevodovky moc "bodovo". Ale vyskúšaj, uvidíš.....
-> dragon_cb_cz: Právěže bednu nechci
Už cca 10 let funguju jenom na notebooku (Dell Latitude CPX, Latitude C600, Latitude D430 a před nedávnem downgrade na tu 420) a naprosto mi to vyhovuje - mít vše v jednom malém stroji, který mohu tahat v batohu s sebou a doma jen šoupnu do dokiny a mám plnohodnotné PC
Velká bedna mi nemá co nabídnout, jen to víc žere a zabírá místo
Edit: Leda, že bys doma vyštrachal nějakou ramku do tý 430, tuším, že tam jsou DDR2, max 2 GB...
Koupil jsem za pár šlupek tohle, takže zase zpět k D430 :)
aukro.cz/prodam-zakladni- desku-pro-nb-dell-d420-d43 0-zaruka-i4889379888.html

Velká bedna mi nemá co nabídnout, jen to víc žere a zabírá místo

Edit: Leda, že bys doma vyštrachal nějakou ramku do tý 430, tuším, že tam jsou DDR2, max 2 GB...
Koupil jsem za pár šlupek tohle, takže zase zpět k D430 :)
aukro.cz/prodam-zakladni- desku-pro-nb-dell-d420-d43 0-zaruka-i4889379888.html
-> Bukaj: Jsou to dost zásadně odlišné procesory, takže by klidně mohlo....
Když už k tomu připojuješ takovou krávu monitor, nechceš stolní počítač? Po stěhování mám teď jeden přebytečnej, akorát jsem z něj zkanibalizoval RAM....
Když už k tomu připojuješ takovou krávu monitor, nechceš stolní počítač? Po stěhování mám teď jeden přebytečnej, akorát jsem z něj zkanibalizoval RAM....