-> dragon_cb_cz: Jediný, co mi na tom monitoru dost vadí, že můj notebook nezvládá "počítat" to rozlišení a při přehrávání videí z netu se to seká
Myslíš, že by tomu pomohlo o kousíček víc paměti? Sice mám nainstalováno teoretické maximum (1,5 GB - 512 MB onboard a 1 GB slot), ale prakticky ten stroj "umí" 2 GB (při použití 2 GB paměti ve slotu "nevidí" dohromady 2,5 GB, ale jen 2 GB).
Na 12" LCD to nezlobilo a na D430 (který jsem dal expřítelkyni výměnou za tuto 420) s tímto 24" monitorem to také nezlobilo (ale tehdy jsem vlastně nekoukal na videa z netu kvůli pomalému připojení)...
...tak mne napadá - že by to nebylo počítačem, ale rychlostí připojení? To ale asi nebude ono, neboť lišta u videa, kde vidím, kolik je načteno mi "nepředbíhá"...
Nebo - další varianta - mám v plánu upgrade MB na D430 (procesor Core2Duo, namísto CoreDuo a měl by mít novější chipset, i když jediný rozdíl (nevím, jak podstatný) je v jednom písmenku Mobile Intel 945GMS Express, respektive 945GM u 420. Každopádně 430 podporuje větší systémovou paměť (tuším max 2,5 GB).
Otázka je, co je v mém případě ta omezující věc - je-li to procesor, paměť, chipset (grafika), software, nebo internetové připojení. Každopádně s D430 a winXP jsem před lety na slušném internetovém připojení neměl problém na 21" monitoru koukat na seriál Vyprávěj a dnes mám potíž s podobným strojem, jen tedy s win7 a daleko horším internetem zkouknout videoklip, natočený někdy před šesti lety (tudíž asi s ne moc dobrým rozlišením)...