skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): to mas este dobre ,ja mam na jednom motore slavia prasknutu hlavu a na druhom blok ,ale da sa to zavarit
Dneska som sa hral na archeologa, citil som karburator zo stabilaku Deutz. Zistil som, ze je to Solex 26 VFI a je praksnuta plavakovka
Na nete som nasiel zle spravy, je to draha sranda
kleinanzeigen.ebay.de/anz eigen/.../184157831-223-39 35
Ale myslim, ze by tam mohol zapasovat aj karbec z kila.
neskor prihodim fotky

Na nete som nasiel zle spravy, je to draha sranda
kleinanzeigen.ebay.de/anz eigen/.../184157831-223-39 35
Ale myslim, ze by tam mohol zapasovat aj karbec z kila.
neskor prihodim fotky
-> Majki: to myslím nebylo rs, ale nafta s rs paketem
-> michael: to jedničkove RSo ještě máš?
-> Kocvin: Ta stojí jinde,taky spinká 

-> michael: Jestli místo ní neměla stát 125

-> Kocvin: Nespletl,proč?
-> Tomáššš: Škoda Fabia combi RS
-> michael: Nespletl sis auta?

-> Tomáššš: Fabia rs
-> Tomáššš: hadraplán
-> michael: co to je za auto ?
-> Borin - Král tuzerů: hej mam
-> castrol: To máš 2 účka hranama proti sobě ???
-> Kaprof-Pisařík: hustý :) taky sem myslel že už si se Škodovek úplně zbavil
-> myschaak AZNP K.Hora:
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tak jako žádné jsem se dva roky nedotkl, žádnou v provozu nedržím.. Potřeboval jsem si uklidit v životě -bylo toho až přespříliš zleho najednou a zejmena rozchod s ex mě hodně vzal, změnil a poupravil priority. Začal jsem dělat bydlení a chytlo me to tak jako kdysi auta..Brzy snad bude hotovo :o)..Ale tak postupně se mince obrací, ze skladů nic neubylo..Vše je uschováno kdyby náhodou.

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tak jako žádné jsem se dva roky nedotkl, žádnou v provozu nedržím.. Potřeboval jsem si uklidit v životě -bylo toho až přespříliš zleho najednou a zejmena rozchod s ex mě hodně vzal, změnil a poupravil priority. Začal jsem dělat bydlení a chytlo me to tak jako kdysi auta..Brzy snad bude hotovo :o)..Ale tak postupně se mince obrací, ze skladů nic neubylo..Vše je uschováno kdyby náhodou.

-> castrol: takže vespod budeš mít ještě jeden hyraul.píst na pohyb stolu ? A nebude to trcohu zdlouhavé ? já mám proti tobě jen takovou kočičku s lisovací silou 12T...a občas mě to přestavování stolu mě zdržuje...mám jen 2 čepy a ruce :o)
-> Kaprof-Pisařík: Neříkal jsi, že jsi se Škodovkama skončil? :)
-> Kaprof-Pisařík: Tvl co to je? ani nevim že máš?
-> Max: stol sa bude zdvyhat piestom
-> Borin - Král tuzerů: rozmerovo je to 1900x1000, vrchne platne a stol je z 25mm platne ,ucka su 160mm

Po dvou letech témeř :o) Nevím jestli ještě nastal čas, nejdřív si chci dodělat bydlení ...Ale byly to přijemné dva dny při třidění skladů :o)
-> castrol: Moc pěknej... popiš materiál a rozměry...já chci dělat boky (nohy) z 18ky účka...ten horní plech typuju tak na 10ku... ?
-> castrol: pělkný...vypadá dost mohutně ;o)
máš na zvedání/spoštění stolu nějaký naviják ? tipuju že bude dost těžký.
Na jakou lisovací sílu je to počítaný ? 40T ? :o)
máš na zvedání/spoštění stolu nějaký naviják ? tipuju že bude dost těžký.
Na jakou lisovací sílu je to počítaný ? 40T ? :o)
-> Bukaj: No páč bylo pod nulou a stála tam asi 3 hodiny...
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
No, já si pamatuju, jak jsi byl tehdy tady v Černíkách a nemohl jsi skoro ani nastartovat...
No, já si pamatuju, jak jsi byl tehdy tady v Černíkách a nemohl jsi skoro ani nastartovat...

-> FORM - zlomená ojnice: Díky, ale toho je škoda, použiju Bukajův postup 
-> Bukaj: Dokud sem parkoval v zime v garazi, tak to bylo ok :)

-> Bukaj: Dokud sem parkoval v zime v garazi, tak to bylo ok :)
-> FORM - zlomená ojnice: Když tam naleje PP90, tak bude zase mít poloautomat, jako pře pár lety...
Ale pokud mu nějaký PP90 zbyde, tak bych trochu využil do hřebenu...

Ale pokud mu nějaký PP90 zbyde, tak bych trochu využil do hřebenu...

-> Matthes, záškodník z TechWebu 21.12.14 20:39:17: Vidíš, krásný slivkový mulidegree olej 75W80 :-D Když bys chtěl na proplach, měl bych tu mít skoro celý kanďák (20l) historické PP90. Použil jsem jej také na proplach u modré feldy. Klidně se pro něj stav.
-> Bukaj: OK no :) Mam 5l, tak to zkusim... Ted tam byly slivky co jsem nasel - 75W, PP90, 80W...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Vypusť hned po jízdě olej a do nádoby s olejem hoď magnet a zakvedlej
Pochopitelně očisti magnety na šroubech.
Párkrát bych to zopakoval a až budou magnety čisté, tak vyměnit olej. Nebo taky ne...

Párkrát bych to zopakoval a až budou magnety čisté, tak vyměnit olej. Nebo taky ne...

-> Bukaj: Nj, jak? Chytat oil a filtrovat?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Párkrát vyčistíš a bude pokoj :)
-> Bukaj: Heh... tolik ne. Jsem vyčistil magnety na šroubech, najel 15 km a byly zas plný :(
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak proplach, no...
...ale neboj, víš, kolik toho ta převodovka za svůj život rozemele, aniž bys o tom věděl?
...ale neboj, víš, kolik toho ta převodovka za svůj život rozemele, aniž bys o tom věděl?

-> Bukaj: No ne, kolecka rozemlela kus matky a prevodovka je plna bordelu... Bojim se o loziska :-)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Co s převodovkou? Pokazilo se tam něco víc, než ta matka?
Tak jsem to vyzkoušel konečně dneska a hluk je trochu vyšší. Na druhou stranu jízdní vlastnosti super...
Zkoušel jsem s tim v ruce kolíbat a tohle moje řešení je tvrdší, než origo měkký silentblok. Uvidíme co časem.
Každopádně převodovka bude v prdeli asi :(
Zkoušel jsem s tim v ruce kolíbat a tohle moje řešení je tvrdší, než origo měkký silentblok. Uvidíme co časem.
Každopádně převodovka bude v prdeli asi :(
Nie dnes ale minuly vikend...prepadnute vložky
takze som vybral blok a aj spojkove uz vymením... cez vianoce skladame samozrejme vonku v altanku

-> Lukáš Mitro: Zavru to zezadu... Akorat to bude chtit uriznout presne.
-> Kocvin: ako vravim ukaze cas 

-> Zeke-ten šestý: dobry bordel
ked to tu vidim asi mrknem aj na svoje topenie

-> castrol: Mám o něco menší lis a i tak jsme ho udělali na el. pohon.. Pumpovat by se mi vážně nechtělo
Toho jsem si užil dost na JZD

-> Matthes, záškodník z TechWebu: dačo podobne si chcem urobit aj ja do dielničky ale este len predne čelo mam
a diery (bassreflexy) sa davaju podla objemu bedne...no tu by som ich nedaval 

-> Kocvin: je tu moznost aj na el pohon ale neviem co sa pouzije nakoniec
-> castrol: A to budeš pumpovat růčo jo?