-> palinator 22.02.21 08:43:04: Jenže u veterána ten růst ceny nemusí být zaručený a na rozdíl od nemovitostí je to značně nejistá investice.
A hlavně - bavíme se tu o operáku/leasingu na nové vozy a tak zněl i původní dotaz...
...takže nehledej kličky, jak z toho "vybrousit"
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nehody škodovek...
08:48:43
22.02.2021
22.02.2021
Bukaj
08:46:08
22.02.2021
22.02.2021
Bukaj
-> saskyn2 21.02.21 22:47:32: Souhlas. Jen mi přijde divné, že by se auta z operáku prodávala lépe, než od soukromníka - čím to? Čekal bych, že auto po soukromníkovi nebude "ojebané" na údržbě, zatímco leasingovka se bude snaží škudlit na všem, co jen půjde...
...ale na druhou stranu, pokud kupuje ten soukromník to auto s tím, že ho za 5 let prodá jako zánovní a koupí zase nové, tak je to prašť jako uhoď. Tam je to amximálně o lidech a o tom, jak se k autu chová ten který uživatel.
Osobně mám větší důvěru v auto, které vlastnila konkrétní osoba, než ve vůz, kde se možná střídalo X řidičů (firemních zaměstnanců), ale rozhoduje stav...
...ale na druhou stranu, pokud kupuje ten soukromník to auto s tím, že ho za 5 let prodá jako zánovní a koupí zase nové, tak je to prašť jako uhoď. Tam je to amximálně o lidech a o tom, jak se k autu chová ten který uživatel.
Osobně mám větší důvěru v auto, které vlastnila konkrétní osoba, než ve vůz, kde se možná střídalo X řidičů (firemních zaměstnanců), ale rozhoduje stav...
08:43:04
22.02.2021
22.02.2021
palinator
-> Bukaj:
To už je ale přece detail, kterej nemá na princip vliv. Tak si vem na leasing veterána, kterej poroste na ceně, to je pak analogie hypotéky.
To už je ale přece detail, kterej nemá na princip vliv. Tak si vem na leasing veterána, kterej poroste na ceně, to je pak analogie hypotéky.
08:38:07
22.02.2021
22.02.2021
Bukaj
-> palinator 21.02.21 20:13:01: Ale příměrem na nemovitosti jsi si naběhl sám tou Tvou odpovědí Saskynovi -> palinator 21.02.21 19:38:24: - když srovnáváš auta s nemovitostmi. Zatímco když si vezmeš hypo na byt, tak po splacení bytu po letech má ta nemovitost násobně vyšší cenu, než při začátku splácení a u auta je to přesně naopak
08:18:49
22.02.2021
22.02.2021
palinator
-> saskyn2:
Přečti si ještě jednou co jsem psal a uznej, že to tvý přirovnání nedává smysl. Bylo by to slovíčkaření, kdybys mi nedával do úst, že "taky mám hypotéku". Jenže po ní bude barák můj, což u operáku nebude pokud to neodkoupíš.
Přečti si ještě jednou co jsem psal a uznej, že to tvý přirovnání nedává smysl. Bylo by to slovíčkaření, kdybys mi nedával do úst, že "taky mám hypotéku". Jenže po ní bude barák můj, což u operáku nebude pokud to neodkoupíš.
22:47:32
21.02.2021
21.02.2021
saskyn2
-> Jarda - zrušená registrace 21.02.21 16:06:55: Jardo, asi kažedej pochopil že to bylo obrazně řečeno, ale dík za anamnézu tvého vozového parku
-> palinator 21.02.21 19:38:24: Srovnání operáku a hypotéky není uplně mimo, obojí ti umožní užívat něco, na co vlastně nemáš. Operák má oproti leasingu výhodu v tom, že nic neřešíš a máš neustále nový auto který nemusíš nikde pak složitě prodávat, nevojebou tě žádný áčka, nemusíš srát z žádným servisem, přepisem. Navíc na ty nový auta mají množstevní slevy a jetý z operáku se zase líp prodává než od soukromníka. Není na tom žádná věda
-> palinator 21.02.21 19:38:24: Srovnání operáku a hypotéky není uplně mimo, obojí ti umožní užívat něco, na co vlastně nemáš. Operák má oproti leasingu výhodu v tom, že nic neřešíš a máš neustále nový auto který nemusíš nikde pak složitě prodávat, nevojebou tě žádný áčka, nemusíš srát z žádným servisem, přepisem. Navíc na ty nový auta mají množstevní slevy a jetý z operáku se zase líp prodává než od soukromníka. Není na tom žádná věda
20:31:12
21.02.2021
21.02.2021
Mr._Nosferatu
-> palinator: Ale stejně tak můžeš koupit barák z dědictví, který byl 20 let opuštěný.
A bydlet u prahy, taky záleží jak často do prahy musíš jezdit, třeba u mě je to 2x ročně k doktorce, jinak tam nemusím.
A bydlet u prahy, taky záleží jak často do prahy musíš jezdit, třeba u mě je to 2x ročně k doktorce, jinak tam nemusím.
20:26:41
21.02.2021
21.02.2021
palinator
-> Mr._Nosferatu:
To sice jo, ale nemovitost blízko Prahy ti zase leccos výrazně zvýhodní, takže ten příměr byl dost blbej.
A když budu hodně velkej zmrd, ne každá novostavba je dobrá a bez investic.
To sice jo, ale nemovitost blízko Prahy ti zase leccos výrazně zvýhodní, takže ten příměr byl dost blbej.
A když budu hodně velkej zmrd, ne každá novostavba je dobrá a bez investic.
20:25:13
21.02.2021
21.02.2021
Mr._Nosferatu
-> palinator: No, záleží na stavu, stejně jako u auta.
20:13:01
21.02.2021
21.02.2021
palinator
-> Mr._Nosferatu:
No, nevim jestli sis tim příměrem na nemovitosti trochu nenaběhl.
No, nevim jestli sis tim příměrem na nemovitosti trochu nenaběhl.
20:01:10
21.02.2021
21.02.2021
Mr._Nosferatu
-> palinator: To možná ano, ale z pohledu investic je to jasný, to je úplně stejný jako koupit novostavbu 60km od prahy za 4 mega, nebo koupit 60let starý barák před rekonstrukcí 10km od prahy taky za 4 mega(tady si tou cenou nejsem jistý že by byl tak levný)...
Edit.: Prostě tím chci říct, že pokud mám určitý obnos peněz, tak je lepší koupit nové, než použité.
Edit.: Prostě tím chci říct, že pokud mám určitý obnos peněz, tak je lepší koupit nové, než použité.
19:40:07
21.02.2021
21.02.2021
palinator
-> saskyn2 21.02.21 12:04:23:
Jinak firmy jsou kapitola sama o sobě a je zajímavý sledovat, že jedný firmě se v jednu dobu vyplatěj auta na operák, v jiný době na leasing, přičemž do vlastnictví firmy se to nedostane a v další době si to zase kupujou do vlastnictví v podstatě "za hotový".
Jinak firmy jsou kapitola sama o sobě a je zajímavý sledovat, že jedný firmě se v jednu dobu vyplatěj auta na operák, v jiný době na leasing, přičemž do vlastnictví firmy se to nedostane a v další době si to zase kupujou do vlastnictví v podstatě "za hotový".
19:38:24
21.02.2021
21.02.2021
palinator
-> Mr._Nosferatu 20.02.21 21:44:54:
Jenže ty porovnáváš hrušky s jabkama. Je naprosto jasné, že vyjde výhodnějc koupit nová Dacie. Je to za cenu, že uděláš ústupky jinde. Kdyby tam ty ústupky nebyly, pak by v Daciích jezdil každej.
Já porovnával stejný auta, jen v jinejch generacích. Jako obecně nejspolehlivější se jevily OI, který jezděj doteď. Píšu nejspolehlivější - ve smyslu že je to nikde nenechalo a závady na těch autech byly snadněji a levněji opravitelné. S érou PD a CR už to tak "bezúdržbový" nebylo. Teda, z hlediska servisních úkonů jich nebylo paradoxně možná tolik jako na starý plečce, ale jednalo se spíše o nákladnější opravy, někdy spojené s neschopností jízdy.
Jinak abych nehonil nad OI, tak to platilo o více autech z té doby.
Třeba kámoš měl největší štěstí s Cčkovou Corsou 1,0, která byla asi 3x zbořená za pár šupů, ale nikdy se na ní nic nevysralo, byť to byla chuděra neskutečná. Bora 1,6 16v, na první pohled v perfektním stavu, oblažovala nutností pravidelných oprav, že to kámoše přestalo bavit a koupil C-Maxe 2,0 TDCi/HDI, taky na pohled v super stavu a tam už je v tom během asi 3 let v podobě opravy vstřikovačů a repasu turba.
-> saskyn2:
Ten příměr operáku a hypotéky je uplně mimo. Jako hypotéku si představuju obyč leasing, operák si představuju jako nájem. A komu se vyplatí nájem oproti hypo, pokud nemá toulavou, to fakt netušim.
Jenže ty porovnáváš hrušky s jabkama. Je naprosto jasné, že vyjde výhodnějc koupit nová Dacie. Je to za cenu, že uděláš ústupky jinde. Kdyby tam ty ústupky nebyly, pak by v Daciích jezdil každej.
Já porovnával stejný auta, jen v jinejch generacích. Jako obecně nejspolehlivější se jevily OI, který jezděj doteď. Píšu nejspolehlivější - ve smyslu že je to nikde nenechalo a závady na těch autech byly snadněji a levněji opravitelné. S érou PD a CR už to tak "bezúdržbový" nebylo. Teda, z hlediska servisních úkonů jich nebylo paradoxně možná tolik jako na starý plečce, ale jednalo se spíše o nákladnější opravy, někdy spojené s neschopností jízdy.
Jinak abych nehonil nad OI, tak to platilo o více autech z té doby.
Třeba kámoš měl největší štěstí s Cčkovou Corsou 1,0, která byla asi 3x zbořená za pár šupů, ale nikdy se na ní nic nevysralo, byť to byla chuděra neskutečná. Bora 1,6 16v, na první pohled v perfektním stavu, oblažovala nutností pravidelných oprav, že to kámoše přestalo bavit a koupil C-Maxe 2,0 TDCi/HDI, taky na pohled v super stavu a tam už je v tom během asi 3 let v podobě opravy vstřikovačů a repasu turba.
-> saskyn2:
Ten příměr operáku a hypotéky je uplně mimo. Jako hypotéku si představuju obyč leasing, operák si představuju jako nájem. A komu se vyplatí nájem oproti hypo, pokud nemá toulavou, to fakt netušim.
16:06:55
21.02.2021
21.02.2021
Jarda - zrušená registrace
-> Jirik_Tuňák1983 21.02.21 15:53:54: n o saskyn tvrdil, ze mam firemni auta a jeste po x majitelich :)
15:57:40
21.02.2021
21.02.2021
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Ja si vyzobavam vtipne storky z jeho prace :-)
15:53:54
21.02.2021
21.02.2021
Jirik_Tuňák1983
-> Jarda: Ty vždycky napíšeš takové množství textu i na věci, na které se nikdo neptal, že vlastně po přečtení toho složitého a možná i trochu rozháraného slohového cvičení ani nevíme, co jsi nám chtěl vlastně sdělit. A nebo to tak mám jenom já a ostatní si z toho vyzobou alespoň něco?
13:45:08
21.02.2021
21.02.2021
-> saskyn2 21.02.21 12:04:23: my mame novyho UA opravare ve firme, ale myslim, ze byla blbost pustit toho minulyho, ten makal, tomudle se nechce, tak se asi firma bude muset zbavovat hodne vozidel
Ja mam jedine vozidlo ktere nebylo soukrome a to zeleny MTX :) - nejakej pneuservis a lizingovka ho zabavila, takze jsem bohuzel 3. majitel, u BAZe jsem 2., octu mel sice geodet, ale jako soukrome, tam jsem taky 3., protoze to mela nejaka pani 2 roky, asi ji vylekalo, kdyz ji odesla prvni VN civka :), ja uz s sebou vozim pro jistotu 2ks. Ted ta felda, co jsem si poridil od pana duchodce, tak jsem taky druhej. Anglickej fun nevim, ale rakouskej jsem taky druhej, cervenej 136 rapid jsem druhej po panu duchodci, Bluesky 3., v CR druhej, aha vlastne dlouha niva - lesy CR - dlouho ji udrzovali pri zivote, pak ji mel myslivec a uz nedavala 5km kolem reviru. Kratka jsem treti - MUDr. na chalupu, pak ten offroudak a ted ja. Zlutej rapid mel hodne majitelu, ale to jsem si tenkrat to auto chtel jen tak zkusit, jak mi sedne a dopadlo to, ze jsem s nim najezdil uplne nejvic ze vsech, ale jinak nejvic mam najeto s feldama dohromady
Ja mam jedine vozidlo ktere nebylo soukrome a to zeleny MTX :) - nejakej pneuservis a lizingovka ho zabavila, takze jsem bohuzel 3. majitel, u BAZe jsem 2., octu mel sice geodet, ale jako soukrome, tam jsem taky 3., protoze to mela nejaka pani 2 roky, asi ji vylekalo, kdyz ji odesla prvni VN civka :), ja uz s sebou vozim pro jistotu 2ks. Ted ta felda, co jsem si poridil od pana duchodce, tak jsem taky druhej. Anglickej fun nevim, ale rakouskej jsem taky druhej, cervenej 136 rapid jsem druhej po panu duchodci, Bluesky 3., v CR druhej, aha vlastne dlouha niva - lesy CR - dlouho ji udrzovali pri zivote, pak ji mel myslivec a uz nedavala 5km kolem reviru. Kratka jsem treti - MUDr. na chalupu, pak ten offroudak a ted ja. Zlutej rapid mel hodne majitelu, ale to jsem si tenkrat to auto chtel jen tak zkusit, jak mi sedne a dopadlo to, ze jsem s nim najezdil uplne nejvic ze vsech, ale jinak nejvic mam najeto s feldama dohromady
12:04:23
21.02.2021
21.02.2021
saskyn2
-> Jarda: Jardo, já tady nic nepropaguju, to bych byl sám proti sobě, vždyt bych se připravoval o kšeft, naopak čím víc takových tím víc peněz pro mě a mimochodem když jsme teda v tomhle tématu tak tim větší šance přežití pro mě když se nedej bože připletu k nějaké nehodě
Ale baví mě jak obhajuješ neobhajitelné-ekonomiku provozu a myslíš jak všechny ty firmy plný ekonomů jsou samý debilové a neuměji si to spočítat proto hromadně zbavují pár let starého vozového parku, abys ho ty pak po dalších čtyřech majitelích koupil a ušetřil na tom strašný rance
Ale baví mě jak obhajuješ neobhajitelné-ekonomiku provozu a myslíš jak všechny ty firmy plný ekonomů jsou samý debilové a neuměji si to spočítat proto hromadně zbavují pár let starého vozového parku, abys ho ty pak po dalších čtyřech majitelích koupil a ušetřil na tom strašný rance
06:37:24
21.02.2021
21.02.2021
-> saskyn2: no a ja to delam tak, ze kdyz vidim, kolik jsem do toho uz nacpal, tak koupim jiny :) ne favo jsem prodal, bylo mi ho lito, nalital jsem s nim175tis.km a 150do nej padlo, ale jen favo... (byl to sluzebak a pul mega melo, kdyz mi nabidl 40k, tak proste slo - 175 na budiku bylo mojich a netajil jsem se s tim, jen nevim, jestli to kupujici pochopil, kdyz mu to prislo hodne :)) feldu opecovavanou a netknutou korozi (v soli nejela), tam jsem dal budiky s tockomerem a diky tomu mela o 50tis.km min, jinak bych ji ani za tech 50tis.kc tenkrat neprodal a to ten favorit byl vrak a felda top, ale bylo to o nejaky rok dyl
Vzpomnel jsem si, jak tu propagujete ta nova auta, tak byvaly kolega technolog vypravel, ze jeho kolega si koupil fungl T613, bydlel s rodici a velmi mu na to auto prispeli, no ale mel penize jen na 14 dni provozu a vyplata dosla, tak zbylou pulku mesice jezdil na kole, nez dostal zase dalsi vyplatu a to ho jeste rodice zivili a satili. No pak nejak tragicky zemrel pri autonehode na tom kole ho srazil opilej policajt v ziguliku. A rodice pry v marnici tvrdili, ze to neni on, tak ho museli identifikovat kolegove..../
Hele, ten web jeste jde :) favorit136.wz.cz/ nejdal jsem s nim byl dole v Italii - v calabrii
Vzpomnel jsem si, jak tu propagujete ta nova auta, tak byvaly kolega technolog vypravel, ze jeho kolega si koupil fungl T613, bydlel s rodici a velmi mu na to auto prispeli, no ale mel penize jen na 14 dni provozu a vyplata dosla, tak zbylou pulku mesice jezdil na kole, nez dostal zase dalsi vyplatu a to ho jeste rodice zivili a satili. No pak nejak tragicky zemrel pri autonehode na tom kole ho srazil opilej policajt v ziguliku. A rodice pry v marnici tvrdili, ze to neni on, tak ho museli identifikovat kolegove..../
Hele, ten web jeste jde :) favorit136.wz.cz/ nejdal jsem s nim byl dole v Italii - v calabrii
21:45:28
20.02.2021
20.02.2021
saskyn2
-> palinator: Tohle je trochu složitější, záleží kolik najezdíš, kolik svého času tomu chceš věnovat, kolik má cenu tvůj čas, atd. Samozřejmě že ne všem se vyplatí nový auto na operák, to nikde ani netvrdím, tvrdím že by se to vyplatilo tomuhle konkrétnímu člověku. To samé ty operáky nejsou tak jednoduchý, oni mají samozřejmě lepší ceny za nový než běžný smrtelník, i když teda osobně tu výhodnost pro člověka co na to auto má taky nevidím, je to spíš o tom že má auto, na který by jinak neměl peníze. Něco jako ty máš hypotéku.
21:44:54
20.02.2021
20.02.2021
Mr._Nosferatu
-> palinator: Já bych si to troufnul tvrdit, pokud mám na auto 250tis, tak mám na výběr, buď novou dacii (nebo jiný levný auto) nebo třeba 8 let starého passata s 200tis na budíku. Takže nový auto do kterého budeš jen lejt benzín, nebo 8 let starý naftový auto u kterého nevíš kolik dáš za servis ? Co bude na dalších 5 let lepší investice z pohledu servisu ?
21:36:39
20.02.2021
20.02.2021
palinator
-> saskyn2:
Ono je skanzen a skanzen. Naši už do Ovce vysypali víc peněz než jsem musel dosud já a to není vše vyřešeno.
Okruh tátovejch známejch to samý.
Co měli starý plečky tak to s nějakým standardním servisem drželo. Jak přišly auta poslední doby tak se už tomu musej trochu věnovat a občas to je i nepojízdný.
Rozhodně bych si netrouf tvrdit, že pokud chceš ušetřit, musíš koupit nový auto.
Ono je skanzen a skanzen. Naši už do Ovce vysypali víc peněz než jsem musel dosud já a to není vše vyřešeno.
Okruh tátovejch známejch to samý.
Co měli starý plečky tak to s nějakým standardním servisem drželo. Jak přišly auta poslední doby tak se už tomu musej trochu věnovat a občas to je i nepojízdný.
Rozhodně bych si netrouf tvrdit, že pokud chceš ušetřit, musíš koupit nový auto.
21:29:55
20.02.2021
20.02.2021
saskyn2
-> palinator 20.02.21 21:19:58: Vydělá na tom zákazník, který nemá na prdeli dost keše aby koupil nový a tak provozuje takovýhle skanzen do kterýho pořád jen solí, co je na tom k nepochopení? Prodělá na tom hlavně servis
Jinak já na nic nesázel, je to vidět z toho co píšeš
Jinak já na nic nesázel, je to vidět z toho co píšeš
21:24:38
20.02.2021
20.02.2021
-> palinator 20.02.21 21:05:01: ja kdyz do zlutyho rapida objednaval lamelu z taz1500 za 1700,- tak se chytal za hlavu, ze mu tam kazdej breci, ze ta shitka za 250,-kc je draha a pry vydrzi chalapum spoustu let, no kdyz jezdili 2km mezi vesnicema, me uz nebavilo po 3/4 roku vyndavat motor, co jsem ji dal, tak motor nebyl venku
Jinak vim, ze tata mel celkovy naklady na zigula 8,-kc/km a tenkrat... Me sere, kdyz to je vic, jak 2,-kc a to mam jen u octy a nivy (beru auta se kteryma trochu jezdim samo).
Jinak vim, ze tata mel celkovy naklady na zigula 8,-kc/km a tenkrat... Me sere, kdyz to je vic, jak 2,-kc a to mam jen u octy a nivy (beru auta se kteryma trochu jezdim samo).
21:19:58
20.02.2021
20.02.2021
palinator
-> saskyn2:
Sázet na to že zase chlastám není žádný umění protože večer takřka vždycky chlastám.
Co se týče operáků, tak by mě zajímalo kdo na tom teda prodělá, když každej vydělává.
Zákazník vydělá na tom, že auto nemusí kupovat.
Tedy náklad na amortizaci nese leasingovka.
Leasingovka auto prodá do bazaru a musí jej prodat za takovou cenu, aby se kromě kupní ceny auta zaplatil i provoz a zisk leasingovky
Bazar auto opraví a musí jej prodat za takovou cenu, aby jej zákazník chtěl.
Zákazník chce auto z bazaru, protože se furt cenově vyplatí víc, než koupit nový.
V čem je to kouzlo, že koncovýmu zákazníkovi se nevyplatí koupit nový auto a prodat ho roční, ale vyplatí se to leasingovce a bazaru, to fakt nechápu.
Sázet na to že zase chlastám není žádný umění protože večer takřka vždycky chlastám.
Co se týče operáků, tak by mě zajímalo kdo na tom teda prodělá, když každej vydělává.
Zákazník vydělá na tom, že auto nemusí kupovat.
Tedy náklad na amortizaci nese leasingovka.
Leasingovka auto prodá do bazaru a musí jej prodat za takovou cenu, aby se kromě kupní ceny auta zaplatil i provoz a zisk leasingovky
Bazar auto opraví a musí jej prodat za takovou cenu, aby jej zákazník chtěl.
Zákazník chce auto z bazaru, protože se furt cenově vyplatí víc, než koupit nový.
V čem je to kouzlo, že koncovýmu zákazníkovi se nevyplatí koupit nový auto a prodat ho roční, ale vyplatí se to leasingovce a bazaru, to fakt nechápu.
21:10:13
20.02.2021
20.02.2021
saskyn2
-> palinator: ty zase chlastáš vid Nevim nerozumim ti co řešíš, jen říkám že zahučet v tom za nesmysl není vůbec problém, a je úplně jedno co si dokážeš nebo nedokážeš představit. Ale i kdyby vzal nový auto na operák, tak ho to vyšlo levněji než tahle plečka a mohl se vozit v něčem rozumným a jestli se to sere nebo ne, je pak problém někoho jinýho ne?
21:05:39
20.02.2021
20.02.2021
Mr._Nosferatu
-> palinator: Tak plať za hodinu práce 1000kč a cenu z kelly bez slevy + marži servisu
Tak ono kolikrát když chce někdo za každou cenu originální díl, tak potom ty ceny lítají...
Tak ono kolikrát když chce někdo za každou cenu originální díl, tak potom ty ceny lítají...
21:05:01
20.02.2021
20.02.2021
palinator
-> saskyn2:
Jinak uznej, že výčet těch závad není běžnej ani u 120, natož u relativně držícího Formana. Takže správně by měl znít ten rejpanec tak, že kdyby koupil Formana druhýho, bude na tom líp.
Samozřejmě nezpochybňuju to, že jezdit nějaký velký kilometry Formanem je nesmysl, na druhou stranu když tě bude srát nový auto stejně jako ten Forman (a neříkej že je to nemožný), tak v tom budeš při stejným myšlení (že se toho auta včas nezbavíš) nejen za 2 Fabie, ale za 2 A6.
Jinak uznej, že výčet těch závad není běžnej ani u 120, natož u relativně držícího Formana. Takže správně by měl znít ten rejpanec tak, že kdyby koupil Formana druhýho, bude na tom líp.
Samozřejmě nezpochybňuju to, že jezdit nějaký velký kilometry Formanem je nesmysl, na druhou stranu když tě bude srát nový auto stejně jako ten Forman (a neříkej že je to nemožný), tak v tom budeš při stejným myšlení (že se toho auta včas nezbavíš) nejen za 2 Fabie, ale za 2 A6.
21:01:53
20.02.2021
20.02.2021
palinator
-> saskyn2:
Myslíš že mluvim o těch, který se v tom hrabou sami doma? Ne, ale i když si představim to nejšrotovější běžný auto, kterejch jezděj mraky, nedovedu si představit, jak v daným časovým intervalu do něj vrazit 300 litrů.
Ale je to furt jen o tom že nechápem jeden druhýho, resp. naše lokality.
U báby která jezdí do dvou hospod uklízet, je velká investice už když do vokyslý 206 musí koupit novou baterku.
Myslíš že mluvim o těch, který se v tom hrabou sami doma? Ne, ale i když si představim to nejšrotovější běžný auto, kterejch jezděj mraky, nedovedu si představit, jak v daným časovým intervalu do něj vrazit 300 litrů.
Ale je to furt jen o tom že nechápem jeden druhýho, resp. naše lokality.
U báby která jezdí do dvou hospod uklízet, je velká investice už když do vokyslý 206 musí koupit novou baterku.
20:31:06
20.02.2021
20.02.2021
saskyn2
-> palinator: No ono je asi rozdíl když v podobný plečce trávíš svoje volný víkendy, nebo to si to necháš dělal full servis. Asi i měl relativně smůlu na špatnej kus(i když to kupoval relativně málo jetý, jestli se nepletu tak asi 70 najeto, ale nechci kecat už si to moc nepamatuju) no ale hlavně s tím celkem hodně jezdil-dělal nějaký historický bitvy či co. A sám si na tom neuměl udělat vůbec nic no. Já to neřešil ani nepočítal, jen vím jak tam to auto bylo každý měsíc s něčím-jestli si pamatuju tak těsnění pod palicí, spojka asi dvakrát, pak celý motor, řízení, vyvaření plus blatníky, nějaká elektrika co jsem zrovna dělal já, převodovka, tlumiče, výfuk, altík, pumpa, a samozřejmě klasický spotřebák typu brzdy nebo olej. Dalších x věcí co si nepamatuju, nebo mi ani nikdo neříkal proč to tam zase smrdí. Kolega tenkrát říkal že už v tom je jak za novou fábii, možná spíš dvě
19:01:04
20.02.2021
20.02.2021
palinator
-> saskyn2 19.02.21 21:16:13:
Jako za 300000 za šest let v servisních nákladech tu v obdobnejch plečkách jezdí asi celá vesnice dohromady.
Jako za 300000 za šest let v servisních nákladech tu v obdobnejch plečkách jezdí asi celá vesnice dohromady.
22:24:12
19.02.2021
19.02.2021
Mr._Nosferatu
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tohle mělo dle výrobce 30tis, byl to rok 2014, teď nevím zda poslední euro5 nebo první rok 6tky. Každopádně jeden řidič jezdil za 9 a druhý za 13.
22:20:33
19.02.2021
19.02.2021
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Mr._Nosferatu: Tak kámoš byl s transitem po 45 000 km, pak 60 000 km, 60 000 km a teď 60 000 km, přesně dle předpisu výrobce :-D
22:14:50
19.02.2021
19.02.2021
Mr._Nosferatu
-> Jarda: Řekl bych ze mnohem míň, když to přepočteš na km. Dodávka je schopna dvakrát do týdne otočit Francii...
22:14:14
19.02.2021
19.02.2021
Jirik_Tuňák1983
-> Jarda - zrušená registrace 19.02.21 22:10:08: Které brutálně hnijou, to mi řekni. Resp. z jakého desetiletí..., třeba z devadesátek? Nebo přelom 90/2000?
22:10:08
19.02.2021
19.02.2021
-> Mr._Nosferatu 19.02.21 22:02:36: ja zas se divim, jak to brutalne hnije, asi jako skoda 100MB :)
jinak, co se tu resil ten superb, tak ja s takovym kdysi jel - funglovka a uvidel jsem feldu bluesky, tak jsem na ni cumel a strejchnul jsem tomu kolo o obrubak :), mel jsem strach, ale pri vraceni si toho nevsimli
jinak, co se tu resil ten superb, tak ja s takovym kdysi jel - funglovka a uvidel jsem feldu bluesky, tak jsem na ni cumel a strejchnul jsem tomu kolo o obrubak :), mel jsem strach, ale pri vraceni si toho nevsimli
22:07:30
19.02.2021
19.02.2021
růža
-> Mr._Nosferatu: Já to taky nechápu. Měli jsme jedno Ducato, kde teda servis nebyl úplně šizenej, ale řidič magor. Jediný, co ještě dokázal, tak dochlazovat turbo. Ale jinak plnej za studena, pořád omezovač atd. A to auto dalo 200t km bez jediného problému, teda motor, podvozek se celkem sypal. Vše se zúročilo po těch 200, kdy odešlo turbo, pal řemenice na klice a ještě pár blbostí.
22:02:36
19.02.2021
19.02.2021
Mr._Nosferatu
-> růža: Jo, někdy se divím co ty dodávky vydrží, věděl jsem o jednom Jumperu co měl první výměnu oleje po 45tis místo 30, druhá byla snad při 115 a třetí už s novým motorem.
Ono je to hodně o tom kdo s tím a kde jezdí.
Ono je to hodně o tom kdo s tím a kde jezdí.
21:56:31
19.02.2021
19.02.2021
růža
-> Mr._Nosferatu: Nevím, jestli je to jen u konkrétních značek, ale dost to od nákupu nového auta odrazuje. Každopádně bych si jako nové auto koupil Fiat Ducato. Těch mám od novoty žažito několik, a všechny bez větších obtíží.
21:37:22
19.02.2021
19.02.2021
Mr._Nosferatu
-> růža: Kolegovi takhle odešlo řízení na dacii dva dny před koncem záruky, docela podivná náhoda, ale sám říká ze ho musel prodat, jelikož servis by vyšel dráž než koupit zas nový auto.
21:32:07
19.02.2021
19.02.2021
růža
-> Jirik_Tuňák1983 19.02.21 21:20:34: Jo, je to těch 5 let, ale hovno najeto. Na druhou stranu, pokud to budeme brát jako už vylítanou mr*ku, tak fakt nezbyde, než si brát ty auta na operák, nebo využívat sdílená auta.
21:22:52
19.02.2021
19.02.2021
-> Mr._Nosferatu 19.02.21 21:19:10: aha, ja vyztuhu pod naraznik.... ale dyztak si ji zesilim podle toho, jak ji delali na zadohraby do USA
21:20:34
19.02.2021
19.02.2021
Jirik_Tuňák1983
-> růža 19.02.21 21:18:00: Ale u Korejce to musí být starší než 5 nebo 7 let, takže už to není úplně nové auto.
21:19:10
19.02.2021
19.02.2021
Mr._Nosferatu
-> Jarda: Tak možná je problém v tom, ze každý myslíme jinou věc, já myslím klasicky rám na klokany
21:18:38
19.02.2021
19.02.2021
Jirik_Tuňák1983
-> dragon_cb_cz 19.02.21 21:05:05: To je obrazně řečeno, není to adresováno Bukajovi.
21:18:00
19.02.2021
19.02.2021
růža
Já jsem dobrej! Když jsem typoval, že soutěž o nelepší auto na světě (starý vs. nový) se bude opět konat v únoru, tak jsem měl pravdu
Mimochodem, toužím to už někde napsat a tohle je opět výborná příležitost. Stavoval se za mnou kamarád, který dělá v autorizáku jedné korejské značky, pro díly na Fabii 1. Protože je to dobrej kamarád, nechal jsem mu to za nákupku. A on si tak sedá do auta a s úsměvem konstatuje: " Stejně jsou tyhle starý auta fajn, díly za pár korun... Nám teď dojela ženská s autem půl roku po záruce a hned tam má problémy za cca 120 000 Kč."
Tak jsem se ho ptal, jestli nějaká ojedinělá situace a prej ne. U daného modelu celkem běžná
Mimochodem, toužím to už někde napsat a tohle je opět výborná příležitost. Stavoval se za mnou kamarád, který dělá v autorizáku jedné korejské značky, pro díly na Fabii 1. Protože je to dobrej kamarád, nechal jsem mu to za nákupku. A on si tak sedá do auta a s úsměvem konstatuje: " Stejně jsou tyhle starý auta fajn, díly za pár korun... Nám teď dojela ženská s autem půl roku po záruce a hned tam má problémy za cca 120 000 Kč."
Tak jsem se ho ptal, jestli nějaká ojedinělá situace a prej ne. U daného modelu celkem běžná
21:16:13
19.02.2021
19.02.2021
saskyn2
-> palinator 19.02.21 21:04:49: Ne to fakt není jak novej, je to normální plečka. Já to nedělal, to byl kolegovo zákazník, některý věci měl myslím měněný i dvakrát. Já mu na tom dělal snad jednou nějakou elektriku kterou kolega nezvládal. Cenu měl samozřejmě jako každej jinej, autoservis není armáda spásy, aby sociální případi měli nějaký lepší ceny, když si jdeš k vietnamci pro rohlíky, tak ti taky nedá lepší cenu protože vypadáš špatně
21:15:21
19.02.2021
19.02.2021
-> Mr._Nosferatu 19.02.21 21:13:31: nejake info? googlem jsem nic nenasel
21:13:31
19.02.2021
19.02.2021
Mr._Nosferatu
-> Jarda: Dělalo, jak v civilní tak ve služební verzi.
21:11:48
19.02.2021
19.02.2021
a z5 k tematu
Nedelalo se USA beranidlo taky na feldu?
Nedelalo se USA beranidlo taky na feldu?
Zamítnuté přispívání mají:
- Ceskejparan10 - zrušená registrace (udělil U-Geen), důvod: prispevky beze smyslu