-> Eidy 24.12.24 14:43:35: bych rekl, ze nejvetsim problemem je vysoko termostat (koncern i lada maji termostat dole a pak to netrpi na zavzdusneni), vc.snimace teploty, kdy to cloveka neupozorni vcas na problem
jaky je rozdil mezi maticovym a snekovym? ja ziju v tom, ze to je stejne a zajimave, ze treba lada nikdy asi nedostala hreben, ve 2013 je dle Vaculika stejne rizeni jako ve skode 100, ale zadne vule tam nema, zatim...
skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
videa škodovek
-> Eidy 24.12.24 14:43:35: Náporové (nucené) chlazení mechanicky poháněným ventilátorem - to přece je také náporové chlazení, ne?
A jednička bez synchronu - Bába (to MB, kterým ve videu M. V. jede) je první série a má opravdu nesynchronizovanou jedničku - oproti pozdějším modelům je tam fůra věcí "nesériových", včetně komplet převodovky nebo kulisy řazení, která například nemá na víčku límeček, omezující výkyv páky do strany atd. atd.
A "šnekové" řízení je pojem běžně používaný - "hřeben" vs. "šnek".
Takže v těchto ohledech tomu nemám co vytknout. Je tam sice pár věcí, které nezasvěceného mohou zmást (bez dalších souvislostí) nebo které nejsou úplně správně popsané, ale jako celek to rozhodně nejsou nesmysly
A jednička bez synchronu - Bába (to MB, kterým ve videu M. V. jede) je první série a má opravdu nesynchronizovanou jedničku - oproti pozdějším modelům je tam fůra věcí "nesériových", včetně komplet převodovky nebo kulisy řazení, která například nemá na víčku límeček, omezující výkyv páky do strany atd. atd.
A "šnekové" řízení je pojem běžně používaný - "hřeben" vs. "šnek".
Takže v těchto ohledech tomu nemám co vytknout. Je tam sice pár věcí, které nezasvěceného mohou zmást (bez dalších souvislostí) nebo které nejsou úplně správně popsané, ale jako celek to rozhodně nejsou nesmysly

-> Jozka: Já bych byl trochu opatrnej. Co se týká výbav, designových změn dle roků asi ok. Ale náporové chlazení a jednička bez synchronu? A řízení je maticové, nikoliv šnekové.
A taky nechápu, proč říká, že chladič vpředu u stodvacítek byl nekonečným zdrojem problémů. Když je systém udržovaný, tak funguje bezvadně.
A taky nechápu, proč říká, že chladič vpředu u stodvacítek byl nekonečným zdrojem problémů. Když je systém udržovaný, tak funguje bezvadně.
-> ajok: Jsem mile překvapen - první video o MB, ve kterým nejsou žádný dohady, nesmysly, polopravdy nebo přímo mystifikace..
-> john simple 11.12.24 11:15:56: zajimave... tenkrat se vedelo, ze kvalita je alfou a omegou a dnes... :/
todle jsem jeste nevidel
todle jsem jeste nevidel
Pekný deň prajem členovia,
S odstupom času by som tu mal opäť jednu pátraciu prosbičku...
Kedysi bolo na YouTube video z Tuning Cupu priamo zamerané na Madcara, emko v chameleonovom laku na vzduchovom podvozku atď.. ( fotka auta nižšie )
Presne viem na ktorom kanáli video bolo aj aký malo názov, avšak video zmizlo a autora sa mi nedarí kontaktovať...
Chcem sa preto touto cestou spýtať, či ho niekto nemá v archíve stiahnuté popr. nejaký reupload ?
Vopred ďakujem
S odstupom času by som tu mal opäť jednu pátraciu prosbičku...

Kedysi bolo na YouTube video z Tuning Cupu priamo zamerané na Madcara, emko v chameleonovom laku na vzduchovom podvozku atď.. ( fotka auta nižšie )
Presne viem na ktorom kanáli video bolo aj aký malo názov, avšak video zmizlo a autora sa mi nedarí kontaktovať...
Chcem sa preto touto cestou spýtať, či ho niekto nemá v archíve stiahnuté popr. nejaký reupload ?
Vopred ďakujem

-> Robert 106: Zapuštěná světla v čele měla Garde (Rapid) a všechny užovky se zadním čelem s velkými světly (od modelu 82 do 83) - tedy 105GL, 120LS/GLS a příplatková výbava ostatních verzí, seriová M1 už by měla mít klasické Mkové čelo, ale ty první kusy mohly mít leccos ...

-> Bukaj: Jsem si taky říkal u toho rozdělovače říkají prosloužená životnost a odrušení, přitom malej. Zapuštěná světla měly jen LS s úzkým předkem a čtyřmi světly ?
-> Robert 106: Tohle je nějaký předseriový vůz "pro novináře", poskládaný ze všeho možného - těch pochybných dílů je tam vícero - chybí plastové čudlíky na usazení masky v předním čele, maska je přichycena pozinkovanými šroubky, zadní čelo je ještě mezityp se zapuštěnými světly, rozdělovač užovkový, čep krytky víčka nalévacího hrdla nádrže je křivý (zjevně víčko - zmetek), budíky s otáčkoměrem (ano, je to LS) a nejspíš s kontrolkou nezaplých pásů, chybí vnější zrcátko, pravý přední roh je nejspíš po bouračce (hnuté brýle - vůbec nesedí světlo a tedy asi i čelo bude nejspíše měněné a blbě slícované, blatník se mi zdá pod blinkrem a hlavně dole pod nárazníkem také lehce pomuchlaný - dle odlesků laku)...
...ale také je známo, že takto občas vypadaly i vozy k prodeji (tuzemským) zákazníkům...
...ale také je známo, že takto občas vypadaly i vozy k prodeji (tuzemským) zákazníkům...

-> michael: Brr jak to přední čelo nesedí s Blatníky už z výroby ! A já si nadávám za mnohem menší nepřesnosti :-)
-> PeeterCZ:
Ne že by mě to překvapilo..

-> Jozka 16.08.24 00:42:57: Bohužel to šťastný konec nemělo... Už je hodně dlouho v nebi
Ale ladilo jim to s Bobkem hezky...

-> PeeterCZ: Si nepamatuju, že bych kdy viděl, a ani že to byl někdy duet, si nevybavuju..
Zajímavý, že jsem si na tuhle paní nedávno po letech kdovíproč vzpomněl - asi pogooglím bulváry (moc to na šťastný konce v půli osmdesátek nevypadalo..)
Zajímavý, že jsem si na tuhle paní nedávno po letech kdovíproč vzpomněl - asi pogooglím bulváry (moc to na šťastný konce v půli osmdesátek nevypadalo..)

-> michael: Moc hezký. Zažil jsem tátou prakticky to samý.. jen o tok později a bez kamery..

-> michael: Luxusní dokument

-> Jirik_Tuňák1983: 

-> palinator: Nojo, je to jen televizní spot. Ale asi by mne ani nenapadlo origo klíček chytit tak, jako on. Možná je zvyklý z jiného vozu na menší úhel otočení klíčku?
-> Bukaj:
Hlavně vůbec nestartuje žejo...
Hlavně vůbec nestartuje žejo...

-> john simple: Hezké
Jen mne na tom udivuje způsob, jakým drží klíček při startování - proč tak úchylně palcem nahoru, že si málem vykloubí zápěstí?

Jen mne na tom udivuje způsob, jakým drží klíček při startování - proč tak úchylně palcem nahoru, že si málem vykloubí zápěstí?

-> czechino: Tohle video jsem ještě neviděl. Moc pěkný.
-> jans 16.12.23 19:23:54: diky za info

-> ajok 16.12.23 18:12:40: Jardo, to bude XXV. ročník českobrodského okruhu - Memoriál Otakara Jeníka
cbokruh.webnode.cz/zavod2 023
www.rajce.idnes.cz/bosko2 3/.../xxv-okruh-ceskobrods ky-2023
cbokruh.webnode.cz/zavod2 023
www.rajce.idnes.cz/bosko2 3/.../xxv-okruh-ceskobrods ky-2023
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: Jo, a na okně novej z Jipapu Přibyslavice v krabici 

-> Bukaj: ten zabetonovanej vzduchovej filtr v tom žígu

-> michael: Krásnej večerníček 

-> jerrom 23.10.23 15:28:55: Ale ta hnusná přední světla tam asi porád zůstanou.
-> jerrom 23.10.23 15:28:55: jo byla na něj i sbírka