skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
policie - chovani
prohledat
4771 příspěvků (zobrazeno 1851 až 1900) od 06.12.2007 do 24.02.2024, založil/a Jarda - zrušená registrace
09:08:47
01.12.2014
01.12.2014

dragon_cb_cz
-> Jozka: Dokonce do 17:30.... samozřejmě, že se tam dostat v tu dobu dá, ale nejde to zrovna dvakrát předvídat dopředu, že se to ten konkrétní den povede. Ve firmě máme různý benefity, ale osmihodinová pracovní doba k nim dvakrát často nepatří 

23:45:37
30.11.2014
30.11.2014

Jozka
-> dragon_cb_cz: Musíš na sobě zapracovat a nepárat se s tou prací do sedmi večer..
Nebo oni nemaj u vás 2x tejdně prodlouženou do pěti ?

23:28:59
30.11.2014
30.11.2014

dragon_cb_cz
-> Jozka: To tady asi taky, ale obecní úřad začíná pracovat asi tak o dvě hodiny později než já a končí o dvě dřív 

23:18:55
30.11.2014
30.11.2014

Jozka
-> dragon_cb_cz: Hele, to máte z toho, že musíte bejt všichni nastrkaný v tý slavný Praze..
U nás na vsi takovouhle věc vyřeší jediná návštěva příslušnýho kanclu na Obecním úřadě...

23:13:04
30.11.2014
30.11.2014

dragon_cb_cz
-> Jozka: Jak je to s pozastavením živnosti netuším, ale to obvolávání a mailování když jsem přešel z kategorie "OSVČ - činnost hlavní" na "OSVČ - činnost vedlejší" mi teda stačilo...
18:02:51
30.11.2014
30.11.2014

Jozka
-> dragon_cb_cz: To bys byl pěknej vůl, ne ? Vyšleš zplnomocněnýho na úřad, živnost pozastavíš a šmytec.. Nebo to v "PN" nelze ? Což mi připomnělo, že bych se měl do svých papírů taky podívat a zkontrolovat, aby mi náhodou živnostenskej list nechtěně neobživl..
09:15:10
30.11.2014
30.11.2014

dragon_cb_cz
-> Jozka: Ta splatnost faktur v tom moc roli nehraje, prostě odvody platíš ať zrovna vyděláváš nebo ne, když se rozsekáš v autě a nebudeš moct pracovat půl roku, tak stejně zaplatíš a šmitec...
-> King: To by ovšem ledacos vysvětlovalo, ta fakulta je fakt taková časoprostorová anomálie a dějou se tam fakt divný věci
-> King: To by ovšem ledacos vysvětlovalo, ta fakulta je fakt taková časoprostorová anomálie a dějou se tam fakt divný věci

22:17:20
29.11.2014
29.11.2014

Jozka
-> King:

E: Vtipkuju pochopitelně, ale alespoň za mě bylo na tý katedře asi tak stejně mimoňů, jako u nás, na elektru a naproti na VŠCHT dohromady..

E: Vtipkuju pochopitelně, ale alespoň za mě bylo na tý katedře asi tak stejně mimoňů, jako u nás, na elektru a naproti na VŠCHT dohromady..
22:11:41
29.11.2014
29.11.2014

Jozka
-> King:
Tak to jo..

22:05:54
29.11.2014
29.11.2014

King
-> Jozka: houby si pamatuju, myslim ze Alenka ma FJFI.
21:10:37
29.11.2014
29.11.2014

Jozka
-> dragon_cb_cz: Problematika OSVČ je docela složitá - ono je vždycky něco za něco.. konkrétně tenhle člověk svého času s živností sekl a nechal se zaměstnat, aby "byl bez starostí" (on fakt svý řemeslo umí a práci si najde kdykoliv) - aby vydržel v trvalém pracovním poměru asi tak půl roku, protože negativa převažovala nad pozitivy.
Tebou zmíněný odvody jsou problém, ale neexistoval by, kdyby firmy, který služeb těhle lidí s výhodou využívají, jim nedávaly 75 dní splatnost faktur, který pak třeba ani nezaplatí - a v tom fakt stát nejede.. ale aspektů je mnoho a různých variant OSVČ od těch, co něco vyrábějí, mají provozovny, zaměstnance apod. a mají to opravdu složitý, až po třeba překladatele, kterejm (s nadsázkou samozřejmě) stačí ořezaná tužka - takže i nastavení zdanění je složitý a nebude nikdy "správně", pokud to nebude nula..
-> Alenka: Ty musíš být naprosto úžasný člověk, něco jako Mauglí, vyrostlej mimo civilizaci, kterej po přemístění se nyní léčí malomocné přikládáním rukou - nebo tak něce. Sice tvůj způsob "argumentace" (např. spojení tří nesouvisejících skutečností do jedný věty bez jakékoliv bližší znalosti těchto skutečností) mi úplně ze všeho nejvíc připomíná právnicko-advokátskej sliz, ale určitě se mýlím..
Tebou zmíněný odvody jsou problém, ale neexistoval by, kdyby firmy, který služeb těhle lidí s výhodou využívají, jim nedávaly 75 dní splatnost faktur, který pak třeba ani nezaplatí - a v tom fakt stát nejede.. ale aspektů je mnoho a různých variant OSVČ od těch, co něco vyrábějí, mají provozovny, zaměstnance apod. a mají to opravdu složitý, až po třeba překladatele, kterejm (s nadsázkou samozřejmě) stačí ořezaná tužka - takže i nastavení zdanění je složitý a nebude nikdy "správně", pokud to nebude nula..

-> Alenka: Ty musíš být naprosto úžasný člověk, něco jako Mauglí, vyrostlej mimo civilizaci, kterej po přemístění se nyní léčí malomocné přikládáním rukou - nebo tak něce. Sice tvůj způsob "argumentace" (např. spojení tří nesouvisejících skutečností do jedný věty bez jakékoliv bližší znalosti těchto skutečností) mi úplně ze všeho nejvíc připomíná právnicko-advokátskej sliz, ale určitě se mýlím..

11:36:54
29.11.2014
29.11.2014

dragon_cb_cz
-> Alenka: OK, uznávám že osobní tón do toho tentokrát vnesl on (já začátek tý debaty nesledoval). Ale schopnost vás dvou se pokaždý podobným způsobem porafat je mi záhadou, přestože tvoje láska k tejhle formě zábavy je mi dobře známá. Oba jste (pokud mohu soudit) inteligentní lidi a přijde mi to fakt zbytečný.
Tvoje minarchistický tendence sdílím, což ale neznamená, že každého státního zaměstnance musím nutně považovat za odpad lidstva - a vím, že teď úplně čekáš na frázi "ty lidi jen dělají svojí práci" a taky přesně vím, jak bych to za ní (po právu) schytal. Ale to, že to přeneseš do osobní roviny celou věc zhoršuje, nikoliv naopak.
Tvoje minarchistický tendence sdílím, což ale neznamená, že každého státního zaměstnance musím nutně považovat za odpad lidstva - a vím, že teď úplně čekáš na frázi "ty lidi jen dělají svojí práci" a taky přesně vím, jak bych to za ní (po právu) schytal. Ale to, že to přeneseš do osobní roviny celou věc zhoršuje, nikoliv naopak.
10:59:24
29.11.2014
29.11.2014

darklord
-> Alenka:

10:55:42
29.11.2014
29.11.2014

Alenka
-> Jozka: blá, blá, blá, ano, jsem debil, začínáš se opakovat.
Ale i tak díky za to. Kdyby sis to o mně nemyslel, znamenalo by to, že něco dělám špatně a že jsem v životě selhal, takže jsem doopravdy rád za opětovné ujištění, že dělám věci správně.
-> dragon_cb_cz: když se podíváš na začátek diskuse, nemůžeš si nevšimnout, že s útoky ad hominem začal Jozka a pokračoval v nich i přesto, že jsem ho upozornil na nevhodnost takového počínání.
Jistě víš, že nevynechám žádnou přílezitost se kvalitně pohádat, takže neber moje výpady jako nic jiného než dětinskou zábavu.
Každopádně, už mě to nudí, takže "zatáhnu za brzdu" a jdu se věnovat něčemu, co bude více intelektuálně stimulující než diskuse s *tím*. Vidím to na přeházení kompostu
Ale i tak díky za to. Kdyby sis to o mně nemyslel, znamenalo by to, že něco dělám špatně a že jsem v životě selhal, takže jsem doopravdy rád za opětovné ujištění, že dělám věci správně.
-> dragon_cb_cz: když se podíváš na začátek diskuse, nemůžeš si nevšimnout, že s útoky ad hominem začal Jozka a pokračoval v nich i přesto, že jsem ho upozornil na nevhodnost takového počínání.
Jistě víš, že nevynechám žádnou přílezitost se kvalitně pohádat, takže neber moje výpady jako nic jiného než dětinskou zábavu.
Každopádně, už mě to nudí, takže "zatáhnu za brzdu" a jdu se věnovat něčemu, co bude více intelektuálně stimulující než diskuse s *tím*. Vidím to na přeházení kompostu

09:14:00
29.11.2014
29.11.2014

dragon_cb_cz
-> Jozka: Tuhle logiku chápu, na druhou stranu to v čem se shodnu s "Alenkou" je skutečnost, že ten známej před 20ti lety prostě žádnou možnost ve stylu "seru na vás, vy na mě klidně serte taky" nedostal - i dneska musí živnostník, kterej má nulovej zisk, pořád minimální odvody platit (necelý 4 tisíce, což v měsíci kdy sedíš doma se zlámanou nohou a nevyděláš ani korunu je vyloženě příjemná záležitost) musí. Další věc je, že na většině věcí stejně zaplatíš DPH atd, což je největší část daňovýho inkasa státu - jinými slovy, to že se vyvážeš z DPFO a platíš jen nutné minimum na sociálu a zdrávce pořád znamená, že jsi uniknul asi tak desetině toho, o co tě stát ždímá.
Což nic nemění na tom, že místo takovéhle (či jiné) argumentace použil naprosto imbecilní útoky ad hominem, které tvoje hodnocení jeho osoby do značné míry ospravedlňují.
Což nic nemění na tom, že místo takovéhle (či jiné) argumentace použil naprosto imbecilní útoky ad hominem, které tvoje hodnocení jeho osoby do značné míry ospravedlňují.
09:03:29
29.11.2014
29.11.2014

sep
-> Alenka 28.11.14 21:48:13: : chybí ti občas brzda chlape...
01:06:06
29.11.2014
29.11.2014

Don_pepe
-> Alenka 28.11.14 21:48:13:
Hele transko, mám pro tebe asi novinku: jsi idiot 
(A není to urážka, nýbrž konstatování! Je mi jasný že si z toho nic nevezmeš, ale zaznít to muselo.)

(A není to urážka, nýbrž konstatování! Je mi jasný že si z toho nic nevezmeš, ale zaznít to muselo.)
00:11:55
29.11.2014
29.11.2014

Jozka
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Ten podivnej výlev vůbec neberu v potaz.. beru v potaz to, že těma kecama se vysmívá všem ostatním "vovcím", co ta daně platí -- i za něj..
-> dragon_cb_cz: Neboj, já jsem úplně v klidu - znám mraky lidí a mám i kámoše (nějakých 30 let se známe), kterej taky uzná jen s velkou nechutí, že po 20ti letech s nulovým ziskem bylo skládání jeho páteře do trochu původní podoby, kterou měla před lítáním na padáku, tak trochu za peníze těch ostatních. Ale uzná to a ten člověk fakt něco reálnýho umí a dělá to dost dobře, i když se pohybuje v šedý ekonomice.
-> King: Neodpovídá to ale realitě, v tomto "souznění se systémem" mám opakovaně nejhorší hodnocení.. Nejsem vůbec žádnej fanoušek placení daní, půl roku makat na stát je fakt moc, s těma penězma se plýtvá příliš často naprosto nesmyslně.. Ale vezmi si, že kdyby (čistě teoreticky) všichni ze dne na den zalenkovatěli, můžem se na ty stromy vrátit okamžitě - jeho způsob života mu umožňujou ti kolem..
-> Alenka: K tobě fakt už jen krátce a naposled: ty nejsi anarchista - ty jsi opravdu totální debil, což ten poslední příspěvek dokazuje v plném rozsahu.
-> dragon_cb_cz: Neboj, já jsem úplně v klidu - znám mraky lidí a mám i kámoše (nějakých 30 let se známe), kterej taky uzná jen s velkou nechutí, že po 20ti letech s nulovým ziskem bylo skládání jeho páteře do trochu původní podoby, kterou měla před lítáním na padáku, tak trochu za peníze těch ostatních. Ale uzná to a ten člověk fakt něco reálnýho umí a dělá to dost dobře, i když se pohybuje v šedý ekonomice.
-> King: Neodpovídá to ale realitě, v tomto "souznění se systémem" mám opakovaně nejhorší hodnocení.. Nejsem vůbec žádnej fanoušek placení daní, půl roku makat na stát je fakt moc, s těma penězma se plýtvá příliš často naprosto nesmyslně.. Ale vezmi si, že kdyby (čistě teoreticky) všichni ze dne na den zalenkovatěli, můžem se na ty stromy vrátit okamžitě - jeho způsob života mu umožňujou ti kolem..
-> Alenka: K tobě fakt už jen krátce a naposled: ty nejsi anarchista - ty jsi opravdu totální debil, což ten poslední příspěvek dokazuje v plném rozsahu.
21:48:13
28.11.2014
28.11.2014

Alenka
-> Jozka: musel jsi být těch 17 let skutečně veleúspěšný, když i žena od tebe radši utekla a na stará kolena ti nezbylo nic jiného než vzít zavděk almužničkou od státu 

20:56:06
28.11.2014
28.11.2014

King
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Ovsem priznejme si, ze stale nelichotive osloveni "vrede" by slo jiste nahradit vyrazem "ulcus", ale ztratilo by puvodni drive :-)
20:46:13
28.11.2014
28.11.2014

su.tech – nezodpovědný hajzlík
-> dragon_cb_cz: Tak já to myslel tak, že uznal, že není třeba u toho někomu hanlivě nadávat. Nikoli, že změnil názor. 

20:25:32
28.11.2014
28.11.2014

King
-> Jozka: Zde se nabizi lacina podpasova prupovidka: "Koho chleba jidavas, toho pisnicku zpivej!" :-)
20:09:10
28.11.2014
28.11.2014

dragon_cb_cz
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Jako tím, že to rádoby vtipně přeformuloval? No... nemám pocit, že by něco uznal.
-> Alenka: I když tvoje politický názory (a občas nejen ty) celkem sdílím, fakt nechápu, proč máš potřebu to přenášet takhle absurdně do osobní roviny - a Jozka je poslední z posledních, co by si na virtu tohle zasloužili. Že jste si nesedli je zjevný, ale mohli byste ovládnout svoje vášně.
-> Jozka: To výše uvedený platí i pro tebe. Tvojí reakci chápu, ale stejně jako mi přijde pochopitelný, že už "máš věk" na to abys na podobný věci fakt nebyl zvědavej, tak bych očekával jistou moudrost, včetně toho, že nebudeš mít potřebu se ušpinit v podobných debatách o hovně a budeš chápat smysl "moudřejší ustoupí".
-> Alenka: I když tvoje politický názory (a občas nejen ty) celkem sdílím, fakt nechápu, proč máš potřebu to přenášet takhle absurdně do osobní roviny - a Jozka je poslední z posledních, co by si na virtu tohle zasloužili. Že jste si nesedli je zjevný, ale mohli byste ovládnout svoje vášně.
-> Jozka: To výše uvedený platí i pro tebe. Tvojí reakci chápu, ale stejně jako mi přijde pochopitelný, že už "máš věk" na to abys na podobný věci fakt nebyl zvědavej, tak bych očekával jistou moudrost, včetně toho, že nebudeš mít potřebu se ušpinit v podobných debatách o hovně a budeš chápat smysl "moudřejší ustoupí".
19:42:54
28.11.2014
28.11.2014

-> Jozka: Hele mě přijde, že uznal, že není třeba tak "akčně" tak by asi bylo fajn kdybys to tak pojal i ty. Nebo budu mít za chvíli pocit, že je tady v tom státě každý prezident, když tak mluví. 

19:29:04
28.11.2014
28.11.2014

Jozka
-> Alenka: No a přitom přes ty svoje moudrý řeči, tak když se nad tím nezaujatě zamyslíš, tak prakticky patříš do stejný kategorie občanů, jako jsou ti, kteří žijou z dávek a ještě se chlubí, jak na to vyzráli, jseš jen o něco málo výš - a s tím rozdílem, že využíváš jistě více výdobytků této civilizace než jsou sociální síť a hrací automaty. Rozhodně by ses zcela určitě měl zdržet jakýchkoliv komentářů k fungování státu, na jehož chod ničím nepřispíváš a bez kterýho by o tvoje úžasný dovednosti nikdo nestál.
Pokud komentuješ mě osobně, tak víš kulový, ale můžu ti ze známosti prozradit, že po asi 17ti letech docela úspěšnýho fungování v soukromým sektoru jen pár posledních let využívám své odborné znalosti ve státních službách.
P.S.: Nevím proč, ale tvůj nedozrálý projev ve mě opakovaně vyvolává představu 19ti letýho sráče, co ještě vůbec nic pořádnýho v životě neudělal a svoje moudra nasává od papínka, kterej "se vyzná".
Pokud komentuješ mě osobně, tak víš kulový, ale můžu ti ze známosti prozradit, že po asi 17ti letech docela úspěšnýho fungování v soukromým sektoru jen pár posledních let využívám své odborné znalosti ve státních službách.
P.S.: Nevím proč, ale tvůj nedozrálý projev ve mě opakovaně vyvolává představu 19ti letýho sráče, co ještě vůbec nic pořádnýho v životě neudělal a svoje moudra nasává od papínka, kterej "se vyzná".
15:38:51
28.11.2014
28.11.2014

-> Alenka: Za mě jasánek. 

15:36:54
28.11.2014
28.11.2014

King
-> Alenka: jako od Marka Ebena :-)
15:24:30
28.11.2014
28.11.2014

Alenka
-> King: -> su.tech – nezodpovědný hajzlík: máte pravdu oba, nechal jsem zlost cloumat svým majestátem.
Je to takhle lepší?
Je to takhle lepší?
14:24:23
28.11.2014
28.11.2014

-> Alenka: Hele já respektuju že máš svůj názor. Ale nevidím důvod proč nadávat. Jako taky se občas naseru a dělám si dneska prdel, že někdy mluvím jak prezident, ale tohle napadání je fakt zbytečný. Já myslím, že každý normální i nad názorem se kterým nesouhlasí popřemýšlí a něco si z toho vezme - ono jiný úhel pohledu pro normálního bělocha s vlastním mozkem není nikdy špatně ale proč takhle?
14:08:03
28.11.2014
28.11.2014

King
-> Alenka: Rozumim, ale vzdycky tady placu nad tim, ze kultura politickejch debat v tomhle narode je na zalostny urovni a tohle tomu taky zrovna 2x neprispiva. Nicmene chapu, ze na hrubej pytel, hruba zaplata :-)
13:54:29
28.11.2014
28.11.2014

Alenka
-> Jozka: na rozdíl od tebe, ty vřede na *ústí recta Vepře domácího, mi lidi dávají peníze dobrovolně, protože jim nabízím něco, o co mají zájem a co umí jen málo dalších "klasickejch parazitů", takže nezáviď, zamakej na sobě a třeba se taky jednou budeš mít dobře :)
*EDIT
*EDIT
13:48:14
28.11.2014
28.11.2014

King
-> Jozka: Ta vyzva k vraceni RP, OP a volebniho prava mi vuci "anarchistovi" Alenkova razeni prijde vskutku humorna :-)
12:38:16
28.11.2014
28.11.2014

Jozka
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Souhlas úplnej.. Odvolatelnost cca viz "Jistě, pane ministře", měl by to řešit (otázka je, jak dobře) zákon o státní službě a odhaduju, že to je jeden z důvodů, proč se jeho schválení politickým šíbrům nehodí - byli by nahraní, kdyby podporovatelům nemohli slíbit "trafiky".
Baťa to vystihl náramně.. a Hašek ve Švejkovi (z trochu jinýho úhlu) lakonicky - kdyby lidi nebyli takový ***, mohla by dobrá kořalka stát pár korun.
-> Domajz: Známýmu jsem tu teorii nakonec odsouhlasil s omezující podmínkou - v případě, že by na Papui - Nové Guineji pletl rybářské sítě, tak by to fungovat i mohlo..
-> Alenka: Musím tě zklamat - s finančním úřadem nemá moje činnost vůbec nic společnýho... Na a dle toho mála, cos napsal, jseš teda naprosto klasickej parazit, kterej se přiživuje na těch ostatních hlupácích kolem, kteří ti platí za tvůj relativně pohodlnej životní prostor a dávají ti možnost dělat to, co děláš.. Takže bys neměl takhle blbě kecat, vzdát se volebního práva a dojít vrátit minimálně občanský a řidičský průkaz.
Baťa to vystihl náramně.. a Hašek ve Švejkovi (z trochu jinýho úhlu) lakonicky - kdyby lidi nebyli takový ***, mohla by dobrá kořalka stát pár korun.
-> Domajz: Známýmu jsem tu teorii nakonec odsouhlasil s omezující podmínkou - v případě, že by na Papui - Nové Guineji pletl rybářské sítě, tak by to fungovat i mohlo..

-> Alenka: Musím tě zklamat - s finančním úřadem nemá moje činnost vůbec nic společnýho... Na a dle toho mála, cos napsal, jseš teda naprosto klasickej parazit, kterej se přiživuje na těch ostatních hlupácích kolem, kteří ti platí za tvůj relativně pohodlnej životní prostor a dávají ti možnost dělat to, co děláš.. Takže bys neměl takhle blbě kecat, vzdát se volebního práva a dojít vrátit minimálně občanský a řidičský průkaz.

22:21:24
27.11.2014
27.11.2014

Alenka
-> Jozka: co bych dělal, nedělám "nic". Pro potřeby tvoje a tvých kolegů a kolegyněk na odboru jsem osoba bez zdanitelných příjmů ;)
-> MisakusX: asi záleží na úhlu pohledu. Nicméně v očích někoho, komu přijde jako dobrý nápad zavést všeobecnou povinnost nucených prací v ozbrojených bezpečnostních sborech a veřejné správě je i liberál štrejchnutý minarchistou hned nutně hardcore anarchokomunista,, takže bych se vůbec neobtěžoval něco uvádět na pravou míru.
-> MisakusX: asi záleží na úhlu pohledu. Nicméně v očích někoho, komu přijde jako dobrý nápad zavést všeobecnou povinnost nucených prací v ozbrojených bezpečnostních sborech a veřejné správě je i liberál štrejchnutý minarchistou hned nutně hardcore anarchokomunista,, takže bych se vůbec neobtěžoval něco uvádět na pravou míru.
21:38:23
27.11.2014
27.11.2014

Domajz
-> MisakusX: Ja myslim, ze ses moc netrefil, on totiz co -> Alenka: co pise, to mysli vazne...
16:36:20
27.11.2014
27.11.2014

Domajz
-> Jozka 27.11.14 10:09:32: S tou poznamkou o nevyplneny karte bacha, na to von ceka, az mu to nekdo vytkne...
Jinak souhlas, u mati ve firme, kde jsem od 15 od 25 pravidelne brigadil byly podobne nazory na dennim poradku. Ale vetsinou to byli inteligenti co zvladali tak maximalne podpis, takze jsem se dycky pousmal, kdyz jsem si predstavil, jak se ucastni vyberoveho rizeni a nebo delaji rozpocty... To se musi brat s rezervou, ovsem pokud takovy kecy ten clovek trousi imrvere, tak uz to je znacne otravny...

Jinak souhlas, u mati ve firme, kde jsem od 15 od 25 pravidelne brigadil byly podobne nazory na dennim poradku. Ale vetsinou to byli inteligenti co zvladali tak maximalne podpis, takze jsem se dycky pousmal, kdyz jsem si predstavil, jak se ucastni vyberoveho rizeni a nebo delaji rozpocty... To se musi brat s rezervou, ovsem pokud takovy kecy ten clovek trousi imrvere, tak uz to je znacne otravny...
15:10:45
27.11.2014
27.11.2014

-> Jozka: Tyjo tak tvůj známej je dost borec. To už tady bylo kdy dělník od lopaty řídil firmu nebo třeba někde soudcoval ne? Stačila správná příslušnost ke straně a 5-6 naučených frází... Tyjo tahle představa mě teda fakt děsí.
S tím nahrazováním a přesouváním lidí to je těžké. Máš určitě v něčem pravdu, ale stejně tak je pravda, že když se někdo někde zabetonuje a nemůžeš s ním hnout a můžeš se posrat a ten člověk tam bude dělat peklo jen protože ho nikdo nemůže legálně shodit ze schodů...
Takže tady máme 2 extrémy. Jasně, že by mě napadlo nějaké řešení, ale i na mojem / tvojem / něčím jiném vždycky najdeme nějaké chyby systémového charakteru právě protože člověk je od přírody většinou líná mrcha vymýšlející různé cesty nejnižšího odporu a i v tom je trochu ten zakopaný pes. Občas si vzpomenu na to co říkal v 32´ Baťa...
"To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující."
Na té "mravní bídě" v dnešní době něco bude...

S tím nahrazováním a přesouváním lidí to je těžké. Máš určitě v něčem pravdu, ale stejně tak je pravda, že když se někdo někde zabetonuje a nemůžeš s ním hnout a můžeš se posrat a ten člověk tam bude dělat peklo jen protože ho nikdo nemůže legálně shodit ze schodů...

"To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující."
Na té "mravní bídě" v dnešní době něco bude...
10:46:29
27.11.2014
27.11.2014

Jozka
-> MisakusX: A bohužel z tý "hry" nejde ani vystoupit..
Připomněl jsi mi oblíbený vtípek o demokracii: "Optimista si myslí, že to je nejlepší možný způsob uspořádání - pesimista to ví jistě."

10:36:45
27.11.2014
27.11.2014

MisakusX
-> Jozka: On není anarchista, on je pouze agent provokatér :) Ten problém, ze kterého vychází, je nepřehlednost, stupidita, nadutost, zkorumpovatelnost a nedokonalost systému, ve kterém žijeme. A možná si uvědomuje i tu hrůznou skutečnost, že tadyten pitomostní charakter je skoro neodlučitelný od systému sociálního státu, bez kterého by nám ovšem bylo ouzko...
Ale třeba jsem tě "Alenko" špatně interpretoval, tak mě oprav
Ale třeba jsem tě "Alenko" špatně interpretoval, tak mě oprav
10:09:32
27.11.2014
27.11.2014

Jozka
-> Alenka: Promiň, ale ty jseš buď anarchista, nebo úplnej.. .. Úplně nejvíc mi připomínáš známýho obdobnýho ražení, kterej všechny kolem už léta otravuje teorií, že dělníci nepotřebujou žádnej přiživující se management, protože by se klidně i bez něj domluvili co a jak vyrábět a jak výrobky výhodně zpeněžit..
Celkem by možná bylo zajímavý vědět, cos teda dělal a děláš tak úžasnýho a přínosnýho pro lidstvo, ovšem toho se zřejmě od někoho, kdo se bojí si vyplnit cokoliv do karty, zřejmě nedočkáme..
-> King: Další anarchista ! Je jasný že těch regulací je neúměrně mnoho - ale rozhodně to primárně nevychází z nějakejch úřednickejch dutejch hlav. Poptávka je jednoznačně politická a úplně nejvíc prostředí deformuje ve jménu svých byznysových zájmů lobování ze strany průmyslu, bank apod (jedou v tom v podstatě všichni). A pak to samozřejmě eskaluje na principech profesora Parkinsona - nic novýho pod sluncem, takhle si podřezalo větev už několik civilizací..
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Zásadní problém u nás je v tom, že s každou změnou v politický sféře si noví vítězové všude nastrkaj svoje kamarády, kteří rok hledaj sever, druhej rok kantýnu, třetí rok se snaží o nějakou činnost a čtvrtej už si hledaj nějakou další židli - a průběžně cestičky, jak celej systém podojit. Výsledky jsou zoufalý, ani jiný bejt nemůžou, protože nějakým způsobem se přeci musí prokázat, že oni to přece dělají líp, než ti blbci před nima - a ten způsob je vymejšlení úžasných novejch úkonů, zvyšování výkonů (tzv. "počítání čárek") až k naprostý absurditě, kdy se za těma všema statistikama a vykazováním úplně ztratí předmět činnosti. Což se blíží ideálu (opět prof. Parkinson), kdy úřad nepotřebuje nic řídit a vystačí se zaměstnat sám sebou.
Konkrétně.. třeba systém "celoživotního vzdělávání" začíná a končí nesmyslnejma e-goverment kursama (vždycky mi to připomene oblíbenou kapelu Gov´t Mule), výhodně dodanejma spřátelenejma IT firmama a nezbytný informace, který jsou k vlastní činnosti potřeba, se stejně musí nasát mimo pracovní dobu zcela zdarma..
Ono bohužel obdobně to funguje i v mnohých firmách, i tam mají manažeři dost krátký fční období a chovají se v podstatě náměstkovsky, stejným krátkozrakým způsobem po nás potopa jsou nakonec řízený i ty velký firmy (banky) samotný ("když to poděláme, on to někdo zaplatí"). Asi by to chtělo se vrátit zpátky na stromy..
Celkem by možná bylo zajímavý vědět, cos teda dělal a děláš tak úžasnýho a přínosnýho pro lidstvo, ovšem toho se zřejmě od někoho, kdo se bojí si vyplnit cokoliv do karty, zřejmě nedočkáme..
-> King: Další anarchista ! Je jasný že těch regulací je neúměrně mnoho - ale rozhodně to primárně nevychází z nějakejch úřednickejch dutejch hlav. Poptávka je jednoznačně politická a úplně nejvíc prostředí deformuje ve jménu svých byznysových zájmů lobování ze strany průmyslu, bank apod (jedou v tom v podstatě všichni). A pak to samozřejmě eskaluje na principech profesora Parkinsona - nic novýho pod sluncem, takhle si podřezalo větev už několik civilizací..
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Zásadní problém u nás je v tom, že s každou změnou v politický sféře si noví vítězové všude nastrkaj svoje kamarády, kteří rok hledaj sever, druhej rok kantýnu, třetí rok se snaží o nějakou činnost a čtvrtej už si hledaj nějakou další židli - a průběžně cestičky, jak celej systém podojit. Výsledky jsou zoufalý, ani jiný bejt nemůžou, protože nějakým způsobem se přeci musí prokázat, že oni to přece dělají líp, než ti blbci před nima - a ten způsob je vymejšlení úžasných novejch úkonů, zvyšování výkonů (tzv. "počítání čárek") až k naprostý absurditě, kdy se za těma všema statistikama a vykazováním úplně ztratí předmět činnosti. Což se blíží ideálu (opět prof. Parkinson), kdy úřad nepotřebuje nic řídit a vystačí se zaměstnat sám sebou.
Konkrétně.. třeba systém "celoživotního vzdělávání" začíná a končí nesmyslnejma e-goverment kursama (vždycky mi to připomene oblíbenou kapelu Gov´t Mule), výhodně dodanejma spřátelenejma IT firmama a nezbytný informace, který jsou k vlastní činnosti potřeba, se stejně musí nasát mimo pracovní dobu zcela zdarma..
Ono bohužel obdobně to funguje i v mnohých firmách, i tam mají manažeři dost krátký fční období a chovají se v podstatě náměstkovsky, stejným krátkozrakým způsobem po nás potopa jsou nakonec řízený i ty velký firmy (banky) samotný ("když to poděláme, on to někdo zaplatí"). Asi by to chtělo se vrátit zpátky na stromy..

10:09:02
27.11.2014
27.11.2014

alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
23:23:57
26.11.2014
26.11.2014

King
-> Alenka: Ale co by si lidi jinak pocali?! Kdo by jim pak jinak rek cim maj svitit, v cem a jak (ne)jezdit, kde by se lecili, kde by cast z nich pracovala?! No, nestoji to za ten pakatel v podobe pulky prijmu? :-)
22:54:59
26.11.2014
26.11.2014

Alenka
-> Domajz: fuck no!
Uz jsem delal vselijake zbytecne veci, ale abych se pokousel reformovat neco, cemu ze sracek pomuze jen zruseni bez nahrady, na to uz jsem starej.
Navic, v zadnem pripade bych si pred sebou nedokazal ospravedlnit fakt, ze ziju z penez, ktere byly uloupeny nekomu jinemu a ze moje "sluzby" lidi konzumuji jen proto, ze jsou k tomu donuceni pohruzkou nasili.
Uz jsem delal vselijake zbytecne veci, ale abych se pokousel reformovat neco, cemu ze sracek pomuze jen zruseni bez nahrady, na to uz jsem starej.
Navic, v zadnem pripade bych si pred sebou nedokazal ospravedlnit fakt, ze ziju z penez, ktere byly uloupeny nekomu jinemu a ze moje "sluzby" lidi konzumuji jen proto, ze jsou k tomu donuceni pohruzkou nasili.
20:32:07
26.11.2014
26.11.2014

-> Domajz: A dostali jsme se k podstatě - aby to zaměstnání bylo zajímavé pro schopné lidi (ačkoli jak jsi psal na každém úřadě bychom asi někoho našli) se zájmem problémy řešit, vzdělávat se, vést svoje podřízené apod. tak potřebuješ tomu člověku udělat prostor a taky ho zaplatit. Nemluvím teď o nějacích náměstcích apod. kteří ty platy dejme tomu mají, ale o normálním úředníkovi, se kterým normální běloch přijde do styku. Na tomhle si myslím je blbost šetřit. Radši jeden úředník s krásným platem dvou který má zájem, než dva bez zájmu.
20:16:18
26.11.2014
26.11.2014

Domajz
-> Alenka: Udelej to prosim prosim pro nas a aspon na chvili se nechej zamestnat ve statnich sluzbach. Videl bych to na nejakeho nejvyssiho poradce pro reformu statni spravy. Ja myslim, ze do roka a do dne by to vsechno slapalo jak hodinky!! Svycarsky...
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Je mi jasny kde pracujes, a to co popisujes je teda pekna divocina. Je fakt, ze dlouhodobe pusobeni bez jakekoliv hrozby privodilo nekterym lidem na uradech pocit bohorovnosti. Ale tam je treba se nebat a slapat jim po krku, prostredky tu jsou. Trestni oznameni zasadne na statni zastupitelstvi - mensi sance ze to policajti shodi ze stolu, medialzace v mistnim tisku ci jinde... Z toho oni tezi, ze lidi si radeji zanadavaji na uredniky, misto aby se prali za svy prava....
-> King: Problem urednicke profese je, ze neni konkurence schopna na pracovnim trhu. Proto tam koncej samy pani Ruzenky, Bozenky a Vlasticky, ktery problematika kterou resej absolutne nezajima a z chlapu bud totalni prasaci co by ojeli i vejfuk od auta nebo zzenstili borecci protoze je tam nikdo nebude sikanovat. Obcas se vyskytne nekdo kdo tomu rozumi a je profik, zpravidla na kazdem urade, ale jde jen o jednotky kusu, ale jinak zadna slava, to je mi jasny, to jsem poznal...
Podle me musi dojit ke generacni obmene plus nejak ta opatreni ve stylu toho co navrhuje -> su.tech – nezodpovědný hajzlík: ale zase opatrne aby to ty schopny neodradilo a opet tam nezsutali tragedi, kterym ani nic jineho nezbyde...
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Je mi jasny kde pracujes, a to co popisujes je teda pekna divocina. Je fakt, ze dlouhodobe pusobeni bez jakekoliv hrozby privodilo nekterym lidem na uradech pocit bohorovnosti. Ale tam je treba se nebat a slapat jim po krku, prostredky tu jsou. Trestni oznameni zasadne na statni zastupitelstvi - mensi sance ze to policajti shodi ze stolu, medialzace v mistnim tisku ci jinde... Z toho oni tezi, ze lidi si radeji zanadavaji na uredniky, misto aby se prali za svy prava....
-> King: Problem urednicke profese je, ze neni konkurence schopna na pracovnim trhu. Proto tam koncej samy pani Ruzenky, Bozenky a Vlasticky, ktery problematika kterou resej absolutne nezajima a z chlapu bud totalni prasaci co by ojeli i vejfuk od auta nebo zzenstili borecci protoze je tam nikdo nebude sikanovat. Obcas se vyskytne nekdo kdo tomu rozumi a je profik, zpravidla na kazdem urade, ale jde jen o jednotky kusu, ale jinak zadna slava, to je mi jasny, to jsem poznal...
Podle me musi dojit ke generacni obmene plus nejak ta opatreni ve stylu toho co navrhuje -> su.tech – nezodpovědný hajzlík: ale zase opatrne aby to ty schopny neodradilo a opet tam nezsutali tragedi, kterym ani nic jineho nezbyde...
19:10:44
26.11.2014
26.11.2014

-> King: Tak je to velká firma a jako taková má pořád svoje mouchy i absurdity ve všech ohledech. Pro nás sledující dění z první řady je úspěch, že se neběží v rojnici do kopce za slovutného pokřiku "hurá, hurá, hurá", ale že se dělají věci jinak.
A k těm modroknižníkům - to mě vždycky pobaví jak tihle povídaj historky z vojny. 

19:00:08
26.11.2014
26.11.2014

King
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Myslel jsem to s tou tehdejší AČR, že jsem poznal skutečný význam slova "absurdní", což je imho klíčové pro pochopení práce ve státní správě :-) Věřím, že je to dneska lepší, ale v době mojí ZVS přišly do kin Tankovej Prapor a Černý baroni a modroknižník z toho nikdy nemůže mít pravej zážitek :-)
18:47:42
26.11.2014
26.11.2014

-> King: A tak postobleševciká AČR s tou dnešní naštěstí už nemá zase tolik společného. Upřímně je to spíš tím, že ty staré kádry už naštěstí odešly nebo odcházejí do civilu. 

18:42:34
26.11.2014
26.11.2014

King
-> Domajz: Taky bych moh použít poněkud nekorektní Alenkovo vyjádření o možnosti se ucházet o práci ve státních službách, ale never say never :-) Nicméně mám jakousi představu na základě toho, že z manželčiny strany je v rodině státního/obecního úřednictva docela dost a občas něco utrousej. Namátkou si vzpomínám, kterak jsem svýho času bouchal mesíčně min. 40 hodin přesčasů (zdarma :-) a tchýně jako úřednice okresního ouřadu mě ovšem vítězoslavně trumfla, že prej za měsíc udělala na přesčasech dokonce 50......vteřin! :-)
O tom, co se děje v PČR včetně jejich věrchušky, mám taky pár zdrojů není to nic, co by mi imponovalo. Každopádně uznávám, že pokud se v tom panoptiku nenechá člověk zaměstnat, není insider. Ale můžu se pochlubit 18 měsícema nucených prací v těsně postbolševický AČR, což se tomu vzdáleně podobá :-)
O tom, co se děje v PČR včetně jejich věrchušky, mám taky pár zdrojů není to nic, co by mi imponovalo. Každopádně uznávám, že pokud se v tom panoptiku nenechá člověk zaměstnat, není insider. Ale můžu se pochlubit 18 měsícema nucených prací v těsně postbolševický AČR, což se tomu vzdáleně podobá :-)