policie - chovani

prohledat
4771 příspěvků (zobrazeno 1801 až 1850) od 06.12.2007 do 24.02.2024, založil/a Jarda - zrušená registrace
řadit dle data
00:34:27
07.01.2015
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> King: Mě se na něm líbí nejvíc to, jak to umí vtipně vyprávět. :)
00:24:28
07.01.2015
King
Docela roman, ale stoji to za to:

www.dfens-cz.com/view.php ?cisloclank...

...tu TV verzi si asi nenecham ujit :-)
00:47:54
07.12.2014
Jozka
-> King: Zámky takhle u tankistů nezbytnost, i na samotným tanku jich bylo jak máku a klíče se furt ztrácely.. možná bych ho uměl ještě i sestavit nazpět, což se taky dělalo.

Baret slušivý mám dojem nemám - a hodiny jsi nejspíš ani vidět nemohl, ty byly trvale zavřený někde v trezoru, neb jejich "tržní" cena konce 90. tých byla pětikilo - mechanický sedmidenní s elektrickým vyhříváním. Spolu s dynamostartérem, ze kterých se vyráběly svářečky to byl nejzajímavější artikl, takže různí ti pošťáci to kradli a pak s tím vesele kěeftovali.
23:00:40
06.12.2014
King
-> Jozka: taky dobry! :-) Oni byly v T72 nejaky hodiny? Mam na to sice papiry, ale na PSce jsme stihli akorat par streleb a dvacetiminutovou projizdku po lese, takze jsme zvladali jenom par zakladnich ukonu - uz nebyly prachy na vycvik :-) Cernaky jsem tesne pred civilem s nekym vykseftoval, ale tesne pred civilem jsem se vratil ze straze a nejaka kurva mi rozlouskla zamek na skrince a nejlepsi kousky zmizely. Zustal mi akorat ten cernej tankanskej baret. Ta dovednost v rozlouskavani zamku pomoci sroubovaku je jedna z veci, co jsem si z vojny odnes :-)
22:47:29
06.12.2014
Jozka
-> King: Dělbuchy teda dobrý.. 3 Tak já měl klíče od kde čeho, neb jsem jako technik roty plno věcí dělal za svého náčelníka - když už jsem tam stejně musel trčet, to se pak moc dobře nevymísťuje.. K tý palici jsem přišel třeba tak, že úplně na konci šichty na vrátnici nás náčelník štábu pro ten buchbác vyštval za účelem stabilizace zarážky vrátek pro pěší. Čili jsem pro něj nějakýho půl kiláku do NZ skladu došel a pak už nebyl čas ho nést nazpět.. takže místo jeho odhození do lesa jsem volil menší zlo a donesl si ho 30 m do embéčka na parkovišti..

Krom toho mám ještě plno drobnýho nářadí, který nám bylo líto při předávání tanků v Novým Jičíně tomu hajzlovi, kterej to tam přebíral a pak na svý triko prodával a na odchodu jsem ještě dostal od náčelníka darem funglový čerňáky a tankový hodiny..

Ale kdybych byl chtěl, mohl jsem si opatřit klidně třeba i kulomet ráže 12,7 mm.. 5
22:27:05
06.12.2014
King
-> Jozka: Tak samozrejme, ze jako kazdej mam taky z vojny spoustu suvenyru, kterejma jsem si kompenzoval uslej vydelek. Ale jako velitel straze jsem nikdy nevydal rozkaz k pleneni skladu v parku, kde jsme buchali "obdenky". Moji "spoluzaci" z PŠ v sobe tolik mravni sily opakovane nenasli a tesne pred civilem je na straznici vyhmatnul devetak nad nevsedni hromadou maskacu a fusekli a nabizenej podil na koristi necekane odmitnul :-)

Nejvetsi "ranu" jsem dal ve Znojme, kdy se mi podarilo z prijimacu vysetrit obri tasku narvanou delbuchama. Nechtelo se mi pri ceste na prubezku tahat to pres vratnici, tak jsem se dohod s jednim mentalem, ze mi to poda z okna v prizemi do ulice. A ten vul byl linej sebehnout par schodu a hodil mi to ze druhyho patra pred cumak na chodnik :-)
upraveno 1x, naposled 06.12.2014 22:49:05
22:13:15
06.12.2014
Jozka
-> King: Fakt jo ? Tak to já mám dodnes doma takovou tu velkou palici z výbavy tanku T-72.. 3
22:09:21
06.12.2014
King
-> Jarda/felda: Ano, jako prislusnik strazni roty z vojny o tom taky neco vim :-) Pokuseni jsem ovsem odolal :-)
20:08:27
06.12.2014
Jozka
-> King: Třeba na Temelíně jsem na ně viděl z okna kanclu (z baráku, kterej byl těsně za plotem).. Bylo fakt z toho okna zábavný sledovat (poté, co mě prolezli celej služebák včetně palubní příhrádky), jak otvíraj už zdáli závoru Tatře 815 a ještě div nesalutujou.. Na korbě Tatry krom písku přitom naložená i plechová bedna na nářadí téměř o velikosti rakve..3

-> Jarda/felda: To má logiku - hlídají ostatní, aby na ně zbylo co nejvíc..3
14:44:56
06.12.2014
Jarda/felda
-> King 06.12.14 10:50:28: vždycky nejvíc krade ostraha 4
12:03:23
06.12.2014
Luky
-> King: taky je vtipný, když si tihle ochranáři vyloží oranžový majáček na svojí Fabii vyloží jako že právo přednostní jízdy. To jsem je potkal v autoškole B+E jak jedou na červenou a autoškolákovi skoro praskla cévka když to viděl
10:50:28
06.12.2014
King
-> Jozka: G4S si pamatuju jeste jako soustruznicka solvina ze svoji kratky mise pred vojnou v 91. Ve strojirnach je tenkrat nasadili na vratnice misto prduchu s paskou "ZS". Mnoho vynasecu zeleza v taskach a batuzkach to tenkrat zaskocilo :-) Dokonce se ani nestitilo hrabat v patecnich taskach s pradlem na vyprani, kde hned navrch se davaly cpici pracovni fusekle, ktery meli odradit slidila od cmuchani ve vrsve, kde se nachazely material nebo uz hotove vyrobky usetrene z vyroby :-) K vseobecnymu pobaveni jim pak pod nosem pres hlavni branu provezli nejaky cimani velkej a drahej kompresor.

S tema platama, tyhle firmy nabizej, to je jeste vetsi svoloc, nez MP. V sousedni fabrice na sojove pochotky sekuritaci pri nocnich pochuzkach soustavne kradli :-)
00:58:26
06.12.2014
Jozka
-> King: No jo no.. zas jeden původně dobrej úmysl, kterej skončil jak dlažba na cestě do pekel.. Osobně teda s nima mám jedinou zkušenost poměrně banální, když jsem zastavil na zákazu zastavení a mizel v obchodě, jeden takovej na mě cosi volal.. pochopitelně jsem to ignoroval, nicméně když jsem se dost obratem vynořil s TV krabicí, tvářil se, že tam vlastně není a nikdy ani nebyl..

S kým mám naopak bohatý zkušenosti, je personál G4S a podobných ostrah, což je svoloč ještě o kategorii níž. S těma individuama jsem měl konfliktů poměrně velmi mnoho..5
00:26:54
06.12.2014
King
-> Don_pepe: Priste se zamykam a okno stahnu na tloustku ridicaku, kterej jim ukazu jenom pres sklo :-)
23:53:55
05.12.2014
Don_pepe
-> King: "Agresivní dement" je první kritérium při výběru těchdle lidí3
23:45:16
05.12.2014
King
-> Jozka: Rek bych, ze oni byli taky takovym parem, kdy mladej srac hral roli toho akcniho blba a jeho starsi partak celou dobu mlcel - takze to byl asi "intoš" :-) Podle vseho ten mladas i ridil, cemuz odpovida ten kilometr s jejich buzervozidlem za prdeli, kdy mi jejich svetla chvilkama mizely za obzorem zadniho plata. Prijde mi usmevny, kdyz takovyhle argesivni prase si dovoli buzerovat za udajny poruseni litery zakona...nebo spis mrazi z toho, ze nekdo shledal takovyho zmrda zpusobilym vykonavat funkci s takovejma pravomocema a ridit karu s pravem prednostni jizdy8
23:02:32
05.12.2014
Jozka
-> King: Já už se lekl, že jsi manželku požádal o sbalení teplého prádla, když jsem to četl..3 Jinak je to teda divná situace, cos zažil - dokonce i u nás jsou strážci šavlí párováni tak, aby byl úplnej debil jen jeden z nich.
21:39:47
05.12.2014
King
-> Domajz: Jinak k pripadu uz asi nebude zadna dalsi informace, protoze dneska jsem po ceste od zakaznika jeste jednou udelal ohlodani mista cinu a dokonce tam neni ani zakaz predjizdeni, jenom v predchozim zatackovatym useku plna cara a na predmetny prehledny rovince je uz cara prerusovana. Cili pokud budou mit hosi potrebu to resit ve spravnim, rad tam z nich curaky udelam jeste jednou. Kazdopadne manzelku jsem informoval, aby v nejblizsi dobe pouzivala pri pripadnych navstevach sousedniho mesta radsi "anonymni" mondeo :-)
upraveno 1x, naposled 05.12.2014 21:40:13
21:18:39
05.12.2014
Domajz
-> King: na 187% je to reakce na muj odkaz z idnesu 4
14:50:59
05.12.2014
King
-> P@nis: Jestli to ma bejt reakce na moji vcerejsi nocni historku, tak te ujistuju, ze ta dvojka obecnich kokutku tezce pohorela na tom, ze kousek pred mistem cinu je u silnice takova ta bilosediva dopravni znacka, co rusi vsechny zakazy (v nasem pripade zakaz predjizdeni a 70ku) a pro ty mene pozorne i prerusovana cara4

Takze nasrat na hrob!4

Cili bud jsou tak blby, ze jim to nedoteklo (ja jim to neprozradil) a nebo to proste na prespolni zkousej. Koncept mailu na nacelnika mistni MP, cc starosta, je uz hotov...

upraveno 2x, naposled 05.12.2014 17:52:37
10:46:07
05.12.2014
Jozka
-> King: Trest smrti !!! 5
10:45:28
05.12.2014
P@nis
-> Domajz: Nesmíš všemu věřit co se píše na internetu. Beztak ho jen znovu zkasírovali :- ))
09:53:12
05.12.2014
King
-> Domajz: Ano. Zamlcel jsem fakt, ze dve hodiny před tím, jsem dopil skleničku Pilsner Urquel a tudíž jsem v žíle stále jeste vrazednych 0,05 promile! :-)
08:09:56
05.12.2014
Domajz
-> King 04.12.14 23:39:55: To ja taky, ale pak nenadavam, ze nic nedelaji...

Jen jestli si nam ale neco nezamlcel a neupravil si skutecnost 3

hradec.idnes.cz/opily-rid ic-po-nehode-vyhrozoval-st raznikum-fnj-/hradec-zprav y.aspx?c=A141201_...

Jinak to zni jako zajimavy pribeh, doufam, ze budes informovat. Hlavne se mi libi ten velmi ctivy a chytlavy styl jakym to podavas. Ne ze bych ti to pral, ale prosim vic tvych pribehu o setkani s pravejma rukama zakona...1

upraveno 2x, naposled 05.12.2014 09:44:20
00:18:28
05.12.2014
King
Jo ale, proč sem lezu - jedu si takhle v noci s naším pseudosporťákem na v okolí vyhlášenou lacinou pumpu (31,90 N95) a v protisměru vidím jak v docela nepřehledným úseku silnice první třídy, za zatáčkou, městská opicie sousedního města někoho buzeruje. Natankuju, vracím se piánko na spotřebu domů. Po pár kilákách jsem tu jejich dacii, nebo co to maj, dojel a táhli se asi 70. Tak jsem na rovným, přehledným a prázdným úseku, v rámci bezpečnosti a plynulosti, podkopnul za 3, dal plnej a v dáli se zařadil před jejich hustokár. Pokračuju a panáčků se to pochopitelně dotklo, za chvíli je mám při devadesátce nalepený 2m za prdelí. Vydrželi prudit asi kilák a pak je asi moje netečnost přestala bavit a chlapácky nahodili tu svoji diskotéku a "STOP". Tak jsem jako spořádaný občan doplachtil do zálivu autobusový zastávky a čekal co z nich vyleze.

Ten mladší smrkáč, co si hrál na většího tvrďáka, nejdřív zkoušel něco ve smyslu "Pane řidiči, vy nám tady neposloucháte značky!" Slušně jsem mu naznačil, že v týhle hře tahá, vzhledem k pravděpodnobný výbavě jejich auta, za kratší konec provazu. Pak si řek o řidičák, tak jsem mu ho jako správná ovce podal. Aby tý jejich imitace práce policie dodali tu pravou atmosféru, nejdřív si něco opisovali do notýsku a pak přešli důležitě na záď mýho vetrána a důležitě tam zkoumali STK samolepky, laufy a měli bleskovou poradu :-) Pak se mlaďas osmělil a zkusil to tentokrát s předjížděním "na plné čáře". S odpovědí, že v místě předjíždění už žádná "plná čára" není, taky nebyl zrovna spokojenej. Abych prolomil trapné ticho, ujistil jsem ho, že pokud na to má jinej názor, můžeme se sejít ve správním řízení. "Však se taky sejdeme!"3

Obvykle, když jedu manželce natankovat, jedu se ještě projet a zresetuju průměrnou spotřebu na PP, abych si pak Dajánu dobíral spotřebou pod 6 litrů :) Po tomhle výstupu jsem si řek, že v sobě nebudu potlačovat emoce - není to zdravý - a spotřeba šla pěkně do kopru :)

Už mě fakt začíná srát, když párek pologramotů dostane auto s houkačkou a místo toho, aby po nocích dělali ve městě, to proč je zřídili a za co je platěj, tak si dělaj vejlety po okolí a hrajou si na policajty8
23:39:55
04.12.2014
King
-> Domajz: Smim-li si vybrat, pak pasivní policajt mi příjde většinou jako menší zlo4
20:48:41
02.12.2014
haso
-> Domajz: presne tak, idealny obcan som 40
20:47:01
02.12.2014
Domajz
-> King: Klasika, si nevyberes, policie neco dela - buzerace slusnych lidi...

Policie nedela nic - kokoti, treba jich nakopat do prdele, protoze nic nedelaji...
18:03:59
02.12.2014
King
-> haso: Da se to nahlizet i tak, ze policajti zbytecne neprudili. Ona ta totiz ta moda vyhrazenych pruhu pro bus a taxi dosla v Praze tak daleko, ze na spouste mist, kde se kolony nikdy netvorily ani ve spicce, prisel nejakej dobroser a nechal tam nacmarat vyhrazenej pruh a od tech dob tam stavame jak curaci v kolonach, aby jednou dvacet minut moh projet poloprazdnej bus. Jestlize nekomu rupnou nervy a ten bus pruh zneuzije, to mi fakt zily netrha...
17:11:18
02.12.2014
suri
-> haso 02.12.14 15:59:06: Nakoniec som rád že som do BA nemusel dnes ísť...
16:40:14
02.12.2014
Jozka
-> dragon_cb_cz 02.12.14 08:05:34: No u tý mý historky je pointa v tom, že hádky byly zbytečný, protože na tom byly obě skupiny naprosto stejně - když jsme od tý fakturace odečetli náklady na dopravu, ubytování a další věci, vyšel nám hrubej příjem zaměstnanců..

No - kdo ví, jakej je dneska poměr skutečnejch živnostníků, kterých já si samozřejmě vážím stejně jako ty a těch švarcíků. Prvních ubylo, druhých dramaticky přibylo..
16:10:41
02.12.2014
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Luky 02.12.14 11:59:29: Typickej doprovod nějaký vepřový hlavy...
16:06:57
02.12.2014
haso
-> palinator: keby vsetkych 30 aut pochytali za 20e tak nemusia pochytat dalsich 30 aut zbytocne za rychlost a podobne buzeracie :)

ako, ci ja stojim alebo nie, to je fuk pokial sa neponahlam :)
16:04:56
02.12.2014
palinator
-> haso:

Jo a co je na tom pro xyz čekajících v koloně prospěšnýho že těch pár klikařů co to vzalo BUS pruhem zahaltujou? 4 Něco jako "já stojim, tak ty taky nepojedeš, hajzle"? 3
15:59:06
02.12.2014
haso
a este jedna fotecka :)
zvětšit policie - chovani - obrázek od haso vložen 02.12.2014 15:59:06
15:58:50
02.12.2014
haso
za dnesok by som tych pomahacov a chranicov nakopal do prdele..merat rychlost to ano, ale robit daco prospesne pre dalsich xyz soferov v kolone to nie...

z dnesneho rana...oba pruhy ucpane, tak si to vodici veselo razili BUS pruhom a policajti nic, bolo im to jedno...takto preslo snad asi 30 aut za malu chvilku a vrchol bol, ked tam este aj policajti vosli 6
zvětšit policie - chovani - obrázek od haso vložen 02.12.2014 15:58:50
upraveno 1x, naposled 02.12.2014 15:59:17
12:24:09
02.12.2014
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Luky: Kdyby mu tak vyjel nakladak naproti v zatacce curakovi.
12:13:26
02.12.2014
Tomaso435
-> Luky: jak spoléhá že se mu uhnou :-o
11:59:29
02.12.2014
Luky
11:19:34
02.12.2014
P@nis
-> dragon_cb_cz: No 200 000,- není nějak závratná částka a pro koho je, tak ti firma založí s.r.o. vloží kapitál a následně si ho vybere a máš založenou firmu za menší poplatek.

Mzdu si určuješ sám případně nakládáš klasicky jako jednatel s firemními penězi, což může být taky výhoda, o ručení nehledě, možnosti plnit rezervy bez zdanění atd. Víc bych se musel zeptat ženy, já nejsem bankovní inženýr jako ona :- )

Kde je vůle je i cesta. 4
upraveno 1x, naposled 02.12.2014 11:19:59
09:05:43
02.12.2014
dragon_cb_cz
-> P@nis: Tuhle možnost až tak prozkoumanou nemám - každopádně tahle možnost je stará asi dva roky? Předtím toho kapitálu bylo potřeba víc.... určitě to je taky cesta, ale nevím jak pak řešíš "výplaty sám sobě" (z hlediska právě odvodů atd) a další věci.
08:25:28
02.12.2014
P@nis
-> dragon_cb_cz: A co jim brání založit s.r.o. za jednu korunu a mít k tomu řadu výhod?
08:05:34
02.12.2014
dragon_cb_cz
-> Jozka: Já rozhodně nechci soudit, kdo to má horší a kdo lepší. V případě švarcsystému mě akorát sere nemožnost si legálně vybrat, ale což... Ale přijde mi, že se právě dost rozmohl pohled, že každej živnostník je vlastně "švarcík" a tudíž když se s nima trochu zatočí, tak to vlastně tolik nevadí.

Mě ale spíš jde o lidi, který jsou skutečný živnostníci, nikoliv "švarcíci", který tu volbu nemaj. Těm pak různý výmysly, cílený primárně na potíraní švarcsystému, docela zásadně komplikujou život.
01:56:28
02.12.2014
Jozka
Ta OSVČ problematika, to je taková chvílema skoro účelově vyvolávaná hysterie, jak kdyby někdo chtěl klasický zaměstnance proti nim popudit.. Většina z nich v tom "umí chodit" naprosto báječně a žádnej problém nemají - krom mý ségry, která si pravidelně v daném období chodí půjčovat 20 - 30 litrů na daně 3.

Hlavně je to taková široká škála různejch případů, že se prostě jednoduše posoudit nedá.. Zaměstnanci maj zas jiný problémy - mimochodem byla docela legrace, když se první průkopníci švarcsystému u firmy vysmekli z trvalého poměru, stali se OSVČ, fakturovali měsíčně cca 40 tisíc, přitom dělali to, co předtím (zpočátku ani neměli svoje vybavení) a hádali se s těma, co se jim takhle "podnikat" nechtělo, kdo je na tom líp a kdo hůř... 5
23:17:40
01.12.2014
dragon_cb_cz
-> Domajz: Omyl, já jsem mu odpověděl, že jak to je netuším, ale že i řádově jednodušší záležitost byla pěknej voser 4
23:15:59
01.12.2014
Domajz
-> dragon_cb_cz: Ja jsem naprosto chladnej a vecne se bavim, ja reagoval na situaci, kterou jsi sam popisoval v tomhle prispevku: -> dragon_cb_cz 30.11.14 09:15:10: na kterej -> Jozka: reagoval s tim, ze v takove situaci, kdyz vim, ze budu delsi dobu mimo je vhodne si prerusit zivnost a tys mu na to odpovedel, ze ty na to nemas cas, tak jsem ti chtel poukazat na nesmyslnost tohoto argumentu. To je vse.

NIkde nezpochybnuji, ze OSVC dostavaji od statu peknou sadu, taky si to myslim, jenze asi jina rada, snad mimo, to mit nasetreny nejke nouzove prostredky bokem tady neni...
23:10:02
01.12.2014
King
-> dragon_cb_cz: ...a nebo , nedej Boze, aby clovek poukazal na nesmyslnou nutnost fyzicky pritomnosti na ourade, coz je v byrokraticky mene rozvinutych statech bezny. Nejde to protoze by lidi...blablabla. Je pritom zajimavy, ze kdyz automaticke zarizeni pro vyber rychlostni dane zaznamena zlocin v podobe nocniho prekroceni nesmyslne nizke rychlosti na dalnici "v obci", dneska uz staci po znasilneni ustavy poslat vymerenou "dan" a najednou byrokracie neni potreba.
22:53:03
01.12.2014
dragon_cb_cz
-> Domajz: Samozřejmě, že lze v PN na úřad dojít, ani nepotřebuješ vycházky, jako živnostník totiž PN většinou vůbec neřešíš, jelikož pro tebe žádnou cenu nemá.

Stejně tak je samozřejmě možnost udělit plnou moc atd - nikde jsem to nezpochybnil (byť představa, že někoho s tímhle otravuju, je fakt úsměvná). A zajímalo by mě, ve kterým příspěvku píšu "jak nekdo tvrde hakuje, zatimco na uradech nedelaj nic a jeste maj kratsi pracovni dobu, ktera je v konecnem dusledku pricinou vsech potizi obcanu teto republiky".

Můžeš prosím vychladnout a bavit se věcně? Celá pointa byla v jediné věci - že OSVČ který to má jako hlavní činnost (což, zcela pro úplnost, momentálně nejsem), to od státu schytává docela nepěkně, protože musí platit zálohy (pochopitelně nevratné) vypočtené z 1.2 násobku průměrné mzdy, i když vydělá sebemíň.

Možná to líp pochopíte, když si místo živnostníka v pracovní neschopnosti představíte živnostníka, kterej měl zrovna smůlu na zakázky a za ten měsíc zrovna vydělal jen 5 litrů... smůla! Úřad to nezajímá, stejně musí zaplatit, jako kdyby vydělal skoro 30. Takže má zrušit živnost, protože vydělává málo, a raději nevydělávat vůbec a jít si na úřad pro nějakou "dávku" ? Dost praštěný, ne?

Prostě pro tenhle stát podnikatel == boháč, protože když podnikáte, je přece nemožné mít méně než 30 měsíčně....
14:52:36
01.12.2014
Domajz
-> dragon_cb_cz: Tak pokud ses v "PN", tak prece nejses v praci?! A mas pravo na vychazky, takze si na ten urad muzes v pohode dojit ne? Potom argumenty o delce tvy pracovni doby jsou docela mimo.

EDIT: A pokud je tvoje nepretrzita pritomnost na pracovisti nutna minimalne 10x7 a tvuj zamestnavatel neco jako propustky, dovolene, sick days, nahradni volna a dalsi instituty, ktere snad krome KLDR existuji v celem svete, neuznava, tak presne jak psal -> Jozka: , existuje v nasem pravnim systemu uz nekolik stovek let institut zastoupeni, kdy neni problem kohokoliv svepravneho zmocnit, aby tvym jmenem jednal s (nejen) urady, tj. za tebe povyrizoval agendu, kterou potrebujes zaridit, bez toho aby ses z pracoviste vzdalil...

Ale chapu, to by pak neslo psat prispevky jak nekdo tvrde hakuje, zatimco na uradech nedelaj nic a jeste maj kratsi pracovni dobu, ktera je v konecnem dusledku pricinou vsech potizi obcanu teto republiky
upraveno 3x, naposled 01.12.2014 15:43:46
09:34:15
01.12.2014
Jozka
-> dragon_cb_cz: Jasný.. znám. Taky jsem si kdysi spočítal, že jsem za prvních 10 letech u firmy natočil skoro dva roky praxe navíc - ale akorát je člověk o ten čas ošoupanější, do "odpracovaných let" se to nepočítá.. 3
Extreme Tyres