policie - chovani

prohledat
4798 příspěvků (zobrazeno 1351 až 1400) od 06.12.2007 do 07.08.2026, založil/a Jarda - zrušená registrace
řadit dle data
09:55:59
04.10.2015
King
-> Luky: Za plenum: A to pod Jozifkovym vypravenim je co?! :-)
00:11:33
04.10.2015
Alenka
-> Domajz: mistře "na-pořádnou-školu-j sem-se-nedostal", píšu snad někde, že CS tu působnost vykonávat nemůže?
Hovno.
Píšu, že nevykonává, což zjevně dokládá i fakt, že JoseA neflastrovali, byť mohli.

Jako, pokus se cení, ale tohle bylo hodně slabé i na tvoje poměry...
23:09:47
03.10.2015
Domajz
-> JoseA: ačkoliv promovaný JUDr. Alenka píše, že CS v oblasti BESIP nic nevykonává, není to tak docela pravda. Protože v §6 odst. 13 zák. č. 361/2000 Sb., o provozu na silničních komunikacích stojí:

"Řidič motorového vozidla je povinen na výzvu policisty nebo celníka podrobit vozidlo kontrole největší přípustné hmotnosti na nápravu, největší přípustné hmotnosti vozidla nebo jízdní soupravy nebo technického stavu vozidla nebo jízdní soupravy."

Toliko ke zde gratis poskytovaným právním radám....
23:32:03
02.10.2015
JoseA
-> aDAm: nenapadlo. Dotažení šroubů kol kontroluju jenom jednou brzy po přehození kol (letní/zimní) a za 12 let řízení se mi tohle stalo poprvé a ještě k tomu na dálnici. Otázka jestli ty šrouby i někdo nepovolil třeba při snaze odcizit kola, ale to už je jen spekulace. Začalo to už na dálnici, takže sem zpomalil a zastavil až byla široká krajnice.
15:04:28
02.10.2015
aDAm
-> JoseA: jen taková že jdu kolem...to tě jako nenapadlo to zkontrolovat dříve? když už se začalo něco dít? Kdyby to tedy nezesilovalo tak takhle vesele jedeš až do těch krkonoš?
13:35:47
02.10.2015
Alenka
-> JoseA: pokutu jsi nedostal proto, že to nebyli policajti, ale celní správa.
Celní správa patří pod Ministerstvo financí, PČR pod Ministerstvo vnitra a sice jsou to všechno vymrdanci v uniformách a na autech mají modré majáky, tak celníci nemají stanovené kvóty blokových pokut, ani nevykonávají působnost v oblasti BESIP.
13:31:22
02.10.2015
Sejki - zrušená registrace
-> JoseA: oni byly radi, ze si z te dalnice vypadl a nikomu se nic nestalo... konecne zacinaji byt jako nemci...
13:30:30
02.10.2015
Luky
-> JoseA: myslím, že závěr pléna bude, že sem to skutečně nepatří, neb tady se na policajty jedině nadává 47
13:03:17
02.10.2015
JoseA
Musím se pochválit s jední zážitkem dnes je to tři týdny. Jedem plně naložení v pěti lidech mojí oktavkou do krkonoš když někde u olomouce začnu slyšet čímdál silnější rachocení od předního levého kola. Při akceleraci nebo brzdění to utichne, ale při plynulé jízdě je to slyšet čímdál víc. Jedem po dálnici a nemám moc chuť zastavovat, ale rachocení a třepání volantu sílí, tak na místě kde je širší krajnice zastavuju, navlékám vestu a obhlížím auto. Nezdá se na první pohled nic vidět, až když pořádně chytím a zalomcuju předním levým kolem zjišťuju, že jsou povolené šrouby 9 Tak to je pěkné říkám si a jdu vyhazovat všechny věci z kufru a hledám klíč. No nevím kdy sem ho vytahoval, ale nebyl tam. Veškerá výbava i včetně pevného tažného lana a kompresoru do autozapalovače tam byla, jenom klíč ne. Tak co už, snažil jsem se zastavit nějaké projíždějící auto, ale marně. Během pěti minut však dorazili lapači nehod i s odtahovkou a začali nabízet svoje služby. Klíč ale prý nemají (no chtěli kšeft přes pojišťovnu a ne pomoc). Odjíždějí bez úlovku a za chvíli dojíždí celní správa zjistit co se děje. Po vysvětlení, že nemůžu najít klíč a povolilo se mi kolo vytahují svůj, jenže 19tku a já potřebuju 17tku. Takže i tou 19 utahuju s nákloněným klíčem kolik to jde a s policejním doprovodem jedem na 2km vzdálenou benzinku koupit klíč. Během cesty se kolo opět uvolnilo a na sjezdu z dálnice už jsem jel asi jen 30km/h a čekal, kdy kolo uvidím vedle sebe, ale už sem nechtěl zastavovat na nepřehledném místě a zase ptát na těch pár metrů klíč od policajtů. Nakonec kolo vydrželo volné, já sem koupil klíč a dotáhl. Dodnes sice nechápu jak se mohlo uvolnit všech pět šroubů na jednom kole přestože všechny ostatní byly dorvané na fest. Taky se divím, že mi policajti nedali pokutu, že nemám v pořádku povinnou výbavu. Rezervní kolo sice nevozím kvůli LPG toroidní nádrži, ale že v autě nemám ani klíč jsem netušil. Takže asi tolik můj neveselý příběh s dobrým koncem. Poprvé v životě mi policajti opravdu pomohli a dokonce vlastně nekontrolovali vůbec nic, ani doklady. Celkem jsem si zlepšil mínění o policii ačkoliv šlo o celní správu, ale to je jedno.
PS: Nevím jestli to patří zrovna do toho tématu nebo by bylo vhodnější jiné. Kdyžtak prosím o přesunutí.
10:18:48
12.09.2015
King
Abych nebyl za ACAB a hatera :-) Jedu si takhle vcera v noci domu po 14 hodinovy sichte a tesne pred cumakem mi do naseho sidliste odbocilila policejni kokta. Protoze nejakej pachatel dobra vyhlasil nase sidliste za zonu s 30km/hod, jela patrola pekne 20 - ten posledni kilometr pred domovem projetej krokem po celodennim jezdeni vylozene potesi :-) Ovsem pozor, empaticky policejni ridic vyhodil hned blinkr, parknul a po mym prujezdu zase vystartovali. K mymu prekvapeni ne za mnou :-)
20:21:13
04.09.2015
Hurdis
-> King: Musím začít odpočívat. Poslední měsíc je úlet. A to jsem měl na stovky km už i řidiče. Jsem na doraz. Přestávám si dávat pozor. Dnes zase klíče od kanceláře zůstaly doma. :-)
Hlavně aby se to nepromítlo do dalšího otcovství :-)
22:25:48
01.09.2015
King
-> Stepan FUN: Obavam se, ze "pan z prestupkovy komise" v tom ma drobatko hokej. SPRDEL se vztahuje jenom na prestupky odhaleny zarizenim bez obsluhy a na parkovaci zlociny. Cili k podani vysvetleni pozvat muzou, ale nic nebrani odmitnuti podani vysvetleni - takze smula. Pro jistotu dodavam, ze je rec o zmereni (polo)policajtem pri kterym nedoslo ke ztotozneni ridice (otocka pro zapomenuty klice :-)
...tedy tak ta aspon bylo jeste do nedavna a ta svoloc udajne upekla nenapadne na pozadi velkejch pruseru nejaky novely, kde se mj. prodluzuje prekluze na 2 roky :-(
18:44:22
01.09.2015
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Stepan FUN: Myslím tím ve správním řízení.
17:48:37
01.09.2015
StepaNoFUN
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Nechci se hádat, ale máš pouze jednu možnost někoho uvýdst - to je ten dopis stylem zaplať, nebo napiš kdo řídil... Pak je rovnou pozvánka ke správnímu řízení. Alespoň takhle nám to ten pán z přestupkový komise vysvětloval na školení.
Jenom mimochodem - pokud to bude klasický měření "s obsluhou" (bez zastavení), tak ani ten papír zaplať, nebo napiš jméno nepřijde, ale přijde rovnou pozvánka k podání vysvětlení na příslušný oddělení MP, či PČR... Kde samozřejmě můžeš uvýdst jméno, nicméně pak je to zase stejný - nedohledáme (odmítne to), předáváme úřadu ke správnímu řízení.
17:38:11
01.09.2015
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Stepan FUN: A co když uvedeš někoho dalšího, pak se to zase vrátí, tak někoho dalšího... a protahovat to takhle víc jak rok?
17:00:14
01.09.2015
StepaNoFUN
-> Syny: Jistě. Nicméně pokud je osoba pro úřad nedostupná (nepřebírá korespondenci, není možno kontaktovat...), vrací se to zpět k majiteli vozidla. Aneb prostě z vás ty prachy dostanem. :-/
A i pokud by byla skutečná, dalo se ji kontaktovat, ale popřela to že řídila Tvoje auto, tak to půjde o5 do správního řízení.. Který budou zahajovat s Tebou jako majitelem.
upraveno 1x, naposled 01.09.2015 17:02:03
16:58:33
01.09.2015
Syny
-> Stepan FUN: Vim kdo ridil, byl to Sigurd Vessah, Zmrzla 9, Sibir :) Kontaktujte si ho... Jeste lepe, kdyz ta osoba bude skutecna a adresa taky :) Coz asi nebude uplne problem nekoho takovyho zjistit...
upraveno 1x, naposled 01.09.2015 16:59:08
16:54:23
01.09.2015
StepaNoFUN
-> Syny: Tak se Ti to jako bumerang vrátí, nicméně už bez možnosti zaplať a nebudeme nic řešit. A proběhne klasický správní řízení. Pokud uvedeš někoho, koho nedokážou kontaktovat, vrací se to zpět k majiteli vozidla.
Navíc - jako právnická osoba jim těžko můžeš tvrdit, že "nevíš" kdo řídil. Obratem tam máš finančák, kterej bude chtít vidět knihy jízd a velmi rád poskytne součinnost.
upraveno 1x, naposled 01.09.2015 16:56:16
22:56:01
31.08.2015
Syny
-> Hurdis 31.08.15 18:45:10: Aco kdyz uvedes nekoho ze Sibire? :)
19:26:36
31.08.2015
King
-> Hurdis: 3 Kdykoliv jsem si v minulosti "zapomnel klice", tak nikdy nic neprislo. Akorat v dobe, kdy tem obecnim kovbojum v pominuti smyslu povolili mereni rychlosti bez jakykoliv regulace, me jeden takovej mlamoj blejsknul v Praze na okruhu, ale po prvni prelozce podani vysvetleni, skrze fiktivni zahranicni sluzebku, uz dali pokoj.
Taky uz budu skoro 4 roky bodove cistej - nejaka chyba v Matrixu :-)
19:14:18
31.08.2015
Hurdis
-> King: Vždyť právě tak to myslím.
U bločků a dopisů na soukromé vozidla je smolík. Jakožto zaměstnavatel to nepředávám. Ale aby to bylo košér vůči sloganu "chovat se jako správný hospodář" mělo by to být i nějak interně ošetřeno.

Jinak jsem (jakožto majitel čistého bodového konta po dobu skoro pěti let) zvědav, na dořešení asi 2 měsíce staré záležitosti, kdy jsem v obci před přijíždějící kolonou protijedoucích vozidel výrazněji v obci přidal, abych stihl bezpečně objet skupinku cyklistů a zrovna jsem byl spatřen v houští ukrytým Ramerem.
Co čert nechtěl, ještě před dále postávající nadrženou hlídkou jsem si vzpomněl, že jsem doma zapomněl klíče. Takže jsem se bohužel musel otočit a vrátit se.
Takže nevím, jak to s nimi dopadlo.
18:57:55
31.08.2015
King
-> Hurdis: Pockat, mel jsem za to, ze od zavedeni SPRDELe se rejzujici obce spokojujou, pri malym prekroceni limitu, s pozadavkem vypalnyho na provozovatele vozidla. Bohuzel nase slunickova korporace misto aby tyhle prkotiny zatahla, tak to preposila k doreseni konkretnim pyratum :-(
Jinak, jak urcite vis, tak s prekrocenim rychlosti zmereny nejakym obecnim poskokem si pri off-line projednani muzou tak leda vytapetovat kancl - spravni delikt se odmitnutim podani vysvetleni k prestupku nekona, takze smolik.
18:45:10
31.08.2015
Hurdis
-> King: Tak v případě tzv. "dopisů" - co máš vlastně dělat? Jsou jen dvě možnosti:
A) udám se, jako odměnu za statečnost a z radosti ze systému uhradím částku jako fyzická osoba a dostanu za odměnu body
B) neudám se, tím pádem to musím zaplatit jako právnická osoba - a kam to zaúčtuješ? 1

Podobně řeším i občasné menší prohřešky zaměstnanců, "dopisy", parkování...holt dají třeba 50% do fondu na občerstvení na poradu apod.

Ale samozřejmě je Tvou povinností to na provinilci v rámci interního řízení vymoci - papír musí být, to je jasné. :D

Jestli to náhodou čte někdo z FÚ, tak tento příspěvek píšu nedobrovolně, z donucení a v době dočasné nezpůsobilosti k právním úkonům.
3
18:29:30
31.08.2015
King
-> Hurdis: Neke! Pouc notorickyho zamestnace - to jako ze je mozno si snizit danovej zaklad o pokuty za piratojizdy? :-)
18:29:06
31.08.2015
Luky
-> Hurdis: daňově uznatelná položka? 1
18:20:00
31.08.2015
Hurdis
-> King: Samozřejmě, již dlouhodobě jsem se poučil. Našel jsem v účetním programu položku "pokuty".
18:17:42
31.08.2015
King
-> Hurdis: A vyvodil jsi z toho neco? Treba rezignace na pouzivani mozku za volantem a clenstvi v klubu "kdo nic neporusuje, nema se ceho bat"? :-)
18:12:15
31.08.2015
Hurdis
No, tak dnes dorazila pošta od jihomoravských eMPí, překročení v obci o brutálních 10 km/h.
Takže tímto si můžu zapsat do deníčku červeně osobní rekord, pokutování během 24 hod. na území 4 států EU. 18
Jen pro statistiku, souhrnná sankce za vše činí bratru 2080,- Kč.
20:07:58
26.08.2015
King
-> Hurdis: 3 Když jsem byl na jaře na sluzebce v Pěsti, tak jsem se den před misí ze slušnosti sprtal základní slovíčka, ale už blby "nashle" je slusnej masakr, takže madarsky detektivky v originále rozhodne neplanuju :-)
upraveno 1x, naposled 26.08.2015 20:08:27
19:50:26
26.08.2015
Hurdis
-> King: Ale největší šanci na příspěvek pro "humanitární" účely jsem očekával od maďara (byť jsem měl spoustu možností od dětství, tahle slovíčka mi do hlavy nikdy nepronikla), takže při vysvětlování přestupku a popisu dopravní značky jsem si vzpomněl na tohle a nemohl jsem se přestat tlemit:
Village People - YMCA OFFICIAL Music Video 1978

V každém případě více zastavení za dva dny jsem zažil jen v roce 2007 když jsem jel novým autem z první serie. A zrovna v tom týdnu bylo tohle auto vybráno jako nástupce do služebních složek. Tak ho chtěli všichni kluci vidět. Pokutu jsem žádnou nedostal, ale doklady už jsem ani nerovnal zpátky do přihrádky. Absolvoval jsem 7 kontrol během asi 42 hodin.

Jinak antiradar mám, ale poslední rok jen někde v kufru. Moje Cobra lasery nedává a na kvalitnější výbavu jsem zatím těch 20-30 navíc stranou nedal.
upraveno 2x, naposled 26.08.2015 19:52:40
19:44:49
26.08.2015
King
-> Stepan FUN: S touhle šedou zónou moc zkušenosti nemam, ale předpokládám, ze belossky udelana instalace pasivniho antiradaru nezavdava příčinu k nějakým zevrubnym kontrolam interieru.
19:41:19
26.08.2015
King
-> Hurdis: To je uzitecna informace :-) Někde jsem čet, ze mimo obec se taky honej až za 110+ (gps), ale na dovoleny to nepotřebuju testovat :-)
19:37:45
26.08.2015
StepaNoFUN
-> King: Mimo ČR bych antibuzerační výbavu (pokud je myšlen antiradar) snad radši neriskoval... Jsou státy, kde i převáženej (nezapojenej) pasivní antiradar je přestupek větší než překročení rychlosti po několik desítek km/h...
19:31:31
26.08.2015
Hurdis
-> King: Google Transporter 3 3 výstižné označení.
19:27:28
26.08.2015
King
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Mel jsem na mysli ty jejich merici orgie hlavně na dálnicích. Jednak ty jejich "Google dodávky" na exitech a najezdech a pak hlavně tu velkou diverzitu bradavicnatejch civilnich povozu - to se bez antibuzeracni výbavy nevyplácí riskovat :-)
19:21:23
26.08.2015
Hurdis
-> King: Kluci z "kobry" říkali, že mají nastavené měření od 145. Takže kdyby počkali ještě půl minuty, mohli dostat do váčku o dost více. 1
Když jsem měl tempomat nastavený i dle GPS na těch 145 tak jiná parta s laserem z odpočívadla už mne pak k dalšímu oslíčku otřes se neodkláněla.

V každém případě za níže uvedené tři přestupky jsem v SVK, AUT a H zaplatil v součtu a přepočtu na CZK cca 1400,- takže zase na druhý pohled docela láce s výchovným podtextem. A že bych si ho dlouhodobě nezasloužil, to nemohu říct.
13:31:34
26.08.2015
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> King: Neviem ale za posledne roky nejako nezaznamenavam narast zelenej aktivity (nechcem to zakriknut) a za tych par buzerkontrol co som mal to bol skor fajn pokec ako nejaka buzeracia (teda okrem zbytocnej straty casu).
Naposledy boli dokonca aj podla hesla PaCH, zastavili ma, aby mi oznamili, ze mi nesvieti prave zadne svetlo, odporucili opravu a zazelali stastnu cestu.

Samozrejme, snazim sa nevytrcat z davu, jazdit tak nejako "s premavkou" a neprehanat to s nadlimitom
09:20:42
26.08.2015
Domajz
-> Hurdis: Dyť přece ČR je fízlí stát a jen se tady buzeruje, policajtů máme prej nejvíc na obyvatele... to jsou hesla s kterejma se tady setkávám a když jsem občas napsal, že je to tady v porovnání s okolníma zeměma v podstatě ráj, tak jsem to schytal jakej jsem ovčan a zpracovaný mediální masáží, protože je potřeba denně kvičet o narůstajícím policejním státu a buzerací nevinných řidičů ze strany PČR!
20:21:33
25.08.2015
King
-> Hurdis: Do předloňska jsem mezi CZ a SK nijak řidičsky nediferencoval, ale slovenský kolegáčkové a kucí z Moravy, co tam občas servisně zaskakujou mě přesvědčovali, že posledních pár let to tam stojí kvůli policejnímu kokotismu za vyliž, tož tam poslušně nastavuju tempomat na limit+10 a vypínám mozek :-)
Zlatá česká buzerace! :-)
20:46:38
24.08.2015
Hurdis
-> Syny: Tak určitě. 1
Ani si nevybavuji evropskou zemi, kde bych neplatit při řízení nějakou pokutu. Vždycky je to skoro stejné.
Dobrý den, tady jsou doklady, musím vystupovat? Jaký byl přestupek? OK, jsem ochoten platit na místě, jaké je nejnižší sazba? Ano budu pokračovat obezřetněji, děkuji.
20:39:37
24.08.2015
Vojťas
-> Hurdis: tě prásknem do Novy, ty piráte!
20:30:43
24.08.2015
Syny
-> Hurdis: Vsechno to bylo ale pro tvoje dobro a bezpeci... 47
20:27:52
24.08.2015
Hurdis
Já vám nevím.
Přejedu hranice na SVK, jsem tam asi 3,5 minuty, předjedu policejní Passat, v klidu, trochu přidám plyn a už mne jako cirkusový stan vítá policejní Superb v combíku. Za rychlost - hloupých 148. Ddd-Dálnice. Přejedu do Rakouska, jsem tam pár minut a v lese mne bere pan "šturbaumfýrer" s dalekohledem za přejetí čáry v šikaně. Okreska mezi "Šajzeštajnem" a "Švajnerajnem".
Projedu pár km Maďarska a hned "állj" že "túl kevés" na "közlekedési jelzőtáblák állj" čí kýho šalamouna, jsem asi málo brzdil na stopce či hocičo.

Tak čest našim četníkům, že mi dávají už po druhé desetiletí při běžném průměrném nájezdu nad 50k ročně relativně pokoj a svátek.
upraveno 1x, naposled 24.08.2015 20:29:08
14:43:51
20.08.2015
Domajz
-> King: No já na to nezapomínám, já tady (jiný topic) nevytahuju nějaký bajky pro malý děti o zlodějích na rynku, když popravovali jinýho 4
14:22:51
20.08.2015
King
-> Domajz: No jasně, ale tady nějak zapomínáš, že funkce trestu není jen preventivní, ale i daleko důležitější - izolační a ochranná....
4
12:50:35
20.08.2015
Domajz
-> King: Tak přeci ty tresty nijak preventivně nefungujou ne? Znáš to o těch zlodějích v davu při popravě zloděje na náměstí.
23:05:29
18.08.2015
Syny
-> King 18.08.15 22:38:41: Ted jsem to sem chtel dat... Neni co dodat asi... :/
23:00:55
18.08.2015
ZZ__Top
-> King: minimálně podrobit psychotestům, ale spíš vyhodit. Od kdy se kope do ležícího bezmocného? To dělají s radostí muslimáči a debilové
22:38:41
18.08.2015
King
www.novinky.cz/krimi/3780 57-policista-ktery-mlatil- do-srazeneho-motorkare-ode sel-od-soudu-bez-trestu.ht ml

"Soud dospěl k závěru, že postačí samotné projednání této trestní věci před trestním soudem, tak aby se takovéto jednání v případě pana obžalovaného už neopakovalo," citovala ČT z rozsudku soudu...".

WTF?!
Ten statni zastupce je asi nejakej ACAB, ze zada pro policajta podminku a zakaz cinnosti :-)
18:47:19
28.07.2015
King
-> Domajz: Kdyz to roka Dáša Stranska, tak to musi bejt pravda :-) Aktery pribehu byli minimalne dva krupani...
upraveno 1x, naposled 28.07.2015 18:49:49
Extreme Tyres