policie - chovani

prohledat
4771 příspěvků (zobrazeno 1351 až 1400) od 06.12.2007 do 24.02.2024, založil/a Jarda - zrušená registrace
řadit dle data
18:12:15
31.08.2015
Hurdis
No, tak dnes dorazila pošta od jihomoravských eMPí, překročení v obci o brutálních 10 km/h.

Takže tímto si můžu zapsat do deníčku červeně osobní rekord, pokutování během 24 hod. na území 4 států EU. 18

Jen pro statistiku, souhrnná sankce za vše činí bratru 2080,- Kč.
20:07:58
26.08.2015
King
-> Hurdis: 3 Když jsem byl na jaře na sluzebce v Pěsti, tak jsem se den před misí ze slušnosti sprtal základní slovíčka, ale už blby "nashle" je slusnej masakr, takže madarsky detektivky v originále rozhodne neplanuju :-)
upraveno 1x, naposled 26.08.2015 20:08:27
19:50:26
26.08.2015
Hurdis
-> King: Ale největší šanci na příspěvek pro "humanitární" účely jsem očekával od maďara (byť jsem měl spoustu možností od dětství, tahle slovíčka mi do hlavy nikdy nepronikla), takže při vysvětlování přestupku a popisu dopravní značky jsem si vzpomněl na tohle a nemohl jsem se přestat tlemit:

Village People - YMCA OFFICIAL Music Video 1978

V každém případě více zastavení za dva dny jsem zažil jen v roce 2007 když jsem jel novým autem z první serie. A zrovna v tom týdnu bylo tohle auto vybráno jako nástupce do služebních složek. Tak ho chtěli všichni kluci vidět. Pokutu jsem žádnou nedostal, ale doklady už jsem ani nerovnal zpátky do přihrádky. Absolvoval jsem 7 kontrol během asi 42 hodin.

Jinak antiradar mám, ale poslední rok jen někde v kufru. Moje Cobra lasery nedává a na kvalitnější výbavu jsem zatím těch 20-30 navíc stranou nedal.
upraveno 2x, naposled 26.08.2015 19:52:40
19:44:49
26.08.2015
King
-> Stepan FUN: S touhle šedou zónou moc zkušenosti nemam, ale předpokládám, ze belossky udelana instalace pasivniho antiradaru nezavdava příčinu k nějakým zevrubnym kontrolam interieru.
19:41:19
26.08.2015
King
-> Hurdis: To je uzitecna informace :-) Někde jsem čet, ze mimo obec se taky honej až za 110+ (gps), ale na dovoleny to nepotřebuju testovat :-)
19:37:45
26.08.2015
StepaNoFUN
-> King: Mimo ČR bych antibuzerační výbavu (pokud je myšlen antiradar) snad radši neriskoval... Jsou státy, kde i převáženej (nezapojenej) pasivní antiradar je přestupek větší než překročení rychlosti po několik desítek km/h...
19:31:31
26.08.2015
Hurdis
-> King: Google Transporter 3 3 výstižné označení.
19:27:28
26.08.2015
King
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Mel jsem na mysli ty jejich merici orgie hlavně na dálnicích. Jednak ty jejich "Google dodávky" na exitech a najezdech a pak hlavně tu velkou diverzitu bradavicnatejch civilnich povozu - to se bez antibuzeracni výbavy nevyplácí riskovat :-)
19:21:23
26.08.2015
Hurdis
-> King: Kluci z "kobry" říkali, že mají nastavené měření od 145. Takže kdyby počkali ještě půl minuty, mohli dostat do váčku o dost více. 1

Když jsem měl tempomat nastavený i dle GPS na těch 145 tak jiná parta s laserem z odpočívadla už mne pak k dalšímu oslíčku otřes se neodkláněla.

V každém případě za níže uvedené tři přestupky jsem v SVK, AUT a H zaplatil v součtu a přepočtu na CZK cca 1400,- takže zase na druhý pohled docela láce s výchovným podtextem. A že bych si ho dlouhodobě nezasloužil, to nemohu říct.
13:31:34
26.08.2015
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> King: Neviem ale za posledne roky nejako nezaznamenavam narast zelenej aktivity (nechcem to zakriknut) a za tych par buzerkontrol co som mal to bol skor fajn pokec ako nejaka buzeracia (teda okrem zbytocnej straty casu).

Naposledy boli dokonca aj podla hesla PaCH, zastavili ma, aby mi oznamili, ze mi nesvieti prave zadne svetlo, odporucili opravu a zazelali stastnu cestu.

Samozrejme, snazim sa nevytrcat z davu, jazdit tak nejako "s premavkou" a neprehanat to s nadlimitom
09:20:42
26.08.2015
Domajz
-> Hurdis: Dyť přece ČR je fízlí stát a jen se tady buzeruje, policajtů máme prej nejvíc na obyvatele... to jsou hesla s kterejma se tady setkávám a když jsem občas napsal, že je to tady v porovnání s okolníma zeměma v podstatě ráj, tak jsem to schytal jakej jsem ovčan a zpracovaný mediální masáží, protože je potřeba denně kvičet o narůstajícím policejním státu a buzerací nevinných řidičů ze strany PČR!
20:21:33
25.08.2015
King
-> Hurdis: Do předloňska jsem mezi CZ a SK nijak řidičsky nediferencoval, ale slovenský kolegáčkové a kucí z Moravy, co tam občas servisně zaskakujou mě přesvědčovali, že posledních pár let to tam stojí kvůli policejnímu kokotismu za vyliž, tož tam poslušně nastavuju tempomat na limit+10 a vypínám mozek :-)

Zlatá česká buzerace! :-)
20:46:38
24.08.2015
Hurdis
-> Syny: Tak určitě. 1

Ani si nevybavuji evropskou zemi, kde bych neplatit při řízení nějakou pokutu. Vždycky je to skoro stejné.

Dobrý den, tady jsou doklady, musím vystupovat? Jaký byl přestupek? OK, jsem ochoten platit na místě, jaké je nejnižší sazba? Ano budu pokračovat obezřetněji, děkuji.
20:39:37
24.08.2015
Vojťas
-> Hurdis: tě prásknem do Novy, ty piráte!
20:30:43
24.08.2015
Syny
-> Hurdis: Vsechno to bylo ale pro tvoje dobro a bezpeci... 47
20:27:52
24.08.2015
Hurdis
Já vám nevím.

Přejedu hranice na SVK, jsem tam asi 3,5 minuty, předjedu policejní Passat, v klidu, trochu přidám plyn a už mne jako cirkusový stan vítá policejní Superb v combíku. Za rychlost - hloupých 148. Ddd-Dálnice. Přejedu do Rakouska, jsem tam pár minut a v lese mne bere pan "šturbaumfýrer" s dalekohledem za přejetí čáry v šikaně. Okreska mezi "Šajzeštajnem" a "Švajnerajnem".

Projedu pár km Maďarska a hned "állj" že "túl kevés" na "közlekedési jelzőtáblák állj" čí kýho šalamouna, jsem asi málo brzdil na stopce či hocičo.

Tak čest našim četníkům, že mi dávají už po druhé desetiletí při běžném průměrném nájezdu nad 50k ročně relativně pokoj a svátek.
upraveno 1x, naposled 24.08.2015 20:29:08
14:43:51
20.08.2015
Domajz
-> King: No já na to nezapomínám, já tady (jiný topic) nevytahuju nějaký bajky pro malý děti o zlodějích na rynku, když popravovali jinýho 4
14:22:51
20.08.2015
King
-> Domajz: No jasně, ale tady nějak zapomínáš, že funkce trestu není jen preventivní, ale i daleko důležitější - izolační a ochranná....

4
12:50:35
20.08.2015
Domajz
-> King: Tak přeci ty tresty nijak preventivně nefungujou ne? Znáš to o těch zlodějích v davu při popravě zloděje na náměstí.
23:05:29
18.08.2015
Syny
-> King 18.08.15 22:38:41: Ted jsem to sem chtel dat... Neni co dodat asi... :/
23:00:55
18.08.2015
ZZ__Top
-> King: minimálně podrobit psychotestům, ale spíš vyhodit. Od kdy se kope do ležícího bezmocného? To dělají s radostí muslimáči a debilové
22:38:41
18.08.2015
King
www.novinky.cz/krimi/3780 57-policista-ktery-mlatil- do-srazeneho-motorkare-ode sel-od-soudu-bez-trestu.ht ml

"Soud dospěl k závěru, že postačí samotné projednání této trestní věci před trestním soudem, tak aby se takovéto jednání v případě pana obžalovaného už neopakovalo," citovala ČT z rozsudku soudu...".

WTF?!

Ten statni zastupce je asi nejakej ACAB, ze zada pro policajta podminku a zakaz cinnosti :-)
18:47:19
28.07.2015
King
-> Domajz: Kdyz to roka Dáša Stranska, tak to musi bejt pravda :-) Aktery pribehu byli minimalne dva krupani...
upraveno 1x, naposled 28.07.2015 18:49:49
22:16:08
24.07.2015
Domajz
-> King: To tvrdí ten křupan, kdo ví co je na tom pravdy a jak říká paní Stránská:

„Na některý lidi je přísnost potřeba, má se snad nechat ve službě zastřelit? Strážník přece musí mít respekt,“ řekla Dagmar Stránská. 1
21:09:32
24.07.2015
King
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : To by ovsem dost zasadne menilo situaci, protoze takhle ziskanej dukaz o prestupku je ziskanej v rozporu se zakonem a to znamena, ze je nepouzitelnej. Ovsem po zaplaceni pokuty na miste pozde Bycha honiti :-)

Jinak v tech Chvaleticich vsadili na fakt dobryho kone :-)

"......při provádění služebního zákroku, jenž následoval po předchozím pronásledování Z. P. P. T. ve služební vozidle MPLB z důvodu podezření ze spáchání dopravního přestupku, P. T. přiložil Z. P. služební pouta tak, že měl ruce spoutané za zády, a nato jej svalil na zem vedle svodidel, poté ke Z. P. přistoupil P. Ř. a opakovaně jej udeřil otevřenou dlaní i pěstí do obličeje a následně jej několikrát slabší intenzitou kopl do oblasti břicha; poté Z. P. jeden ze strážníků zvedl ze země a natlačil do služebního auta, kde jej P. Ř. sevřel rukama pod krkem, přičemž mu sděloval, že v L. B. si nikdo nedovolí podat odvolání proti rozhodnutí MPLB, a lehce jej kopl do oblasti stehen a břicha; následně Z. P. eskortovali služebním vozidlem na služebnu MPLB, kde jej na schodišti Městského úřadu Lázně Bohdaneč P. Ř. při cestě po schodech nahoru s rukama stále spoutanýma za zády strhával zpět ze schodů, což vedlo k pádu Z. P. na schodech, a dále s ním několikrát smýknul o zeď; před vstupními dveřmi do služebny MPLB mu P. Ř. podrazil nohy tak, že upadl, a udeřil mu hlavou o zem, v důsledku čehož Z. P. narazil ústy o dlážděnou podlahu; poté jej P. Ř. zvedl ze země, odvedl na služebnu a posadil na židli, ze které jej stále s rukama spoutanýma za zády P. T. shodil na zem a následně zvedl a opět posadil na židli, přičemž bezprostředně po sérii již uvedených donucovacích prostředků použitých vůči jeho osobě s ním strážníci sepsali zápis o podání vysvětlení a propustili jej...."

...ale porad si musime opakovat zakladni pravdy - kdo nic neudelal..... :-)

EDIT specialne pro Domajz: Ok, ja vim, byl to xindl a na takovyho neplati nic jinyho, nez klepeta za zadama a mlatit a mlatit, nicht wahr? ;-)
upraveno 2x, naposled 24.07.2015 21:43:29
19:18:13
24.07.2015
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> palinator: Tak už je to "oficiální", když už to je i ve zprávách. :)

pardubice.idnes.cz/chvale tice-maji-vlastni-mestskou -policii-f17-/pardubice-zp ravy.aspx?c=A150724_...

Takže ten v maskáčích, co tě změřil radarem, nebyl strážník, ale občanský zaměstnanec, proto tě pokutoval někdo jiný. To je přeci něco úúúúúplně jiného! 3
17:15:05
22.07.2015
King
-> Domajz: To je normalni, ja si zase pamatuju naprosty kokotiny z minulosti, coz je mj. dobry na tridnich srazech :-)

Mel jsem na mysli tohle:

-> Domajz 06.03.09 18:04:42:
16:42:34
22.07.2015
Domajz
-> King: No, původně jsem nechtěl počítat, ale když tak vidím jakýho máš pamatováka na naše historický debaty, tak ti nevím, přijde mi to podezřelé. Já obvykle za 14 dní nevím o čem jsme se bavili 1
15:26:24
22.07.2015
King
-> Domajz: Tady koukam neco nekomu lezi historicky pekne v zaludku4 Predpokladam, ze konkretne me mezi "kadrovaky" nepocitas :-)

Jen tak matne si vybavuju, ze pred lety ses tady v podobnych debatach etabloval plamennou obhajobou chovani nejaky suterenni celnicky samicky a polisu, coz bylo nekterymi omylem vylozeno, ze studujes na bengo :-)
09:22:31
22.07.2015
Domajz
-> Jirik_Tuňák1983: No jak se to vezme, víc prozrazovat raději nebudu.3 Znám ale od různých sborů nemálo lidí, takže nějaké to čerstvější info jak to chodí a co se kde kuje se ke mně dostane.
09:12:22
22.07.2015
Jirik_Tuňák1983
-> Domajz 22.07.15 09:10:20: Copak, ty máš / měl jsi taky někoho z příbuzenstva v nějakém sboru? 1
09:10:20
22.07.2015
Domajz
-> Jirik_Tuňák1983 21.07.15 20:19:25: No tak teď ses prosral a jseš úplně provařenej!! Při jakýmokoliv, byť jen náznakem pozitivním nebo souhlasným postu, ohledně čehokoliv souvisejícího s policajtama ti bude tvůj původ předhazován!!! Na todle zdejší kádrováci nezapomenou. Tos neměl psát. 8

-> King 21.07.15 20:27:38: Naopak, minimum prohřešků zjištěných během kontrol by se dalo spíš chápat jako jednoznačně pozitivní dopad souboru preventivních opatření mezi které patří i namátkové silniční kontroly! 1
20:32:49
21.07.2015
Jirik_Tuňák1983
-> King 21.07.15 20:27:38: Já nevím, viděl jsem dnes po půl roce zprávy a mám z toho ten organizmus, takže ti toho moc nepovím. 3
20:27:38
21.07.2015
King
-> Jirik_Tuňák1983: Jestli sledujes ty vysledky a statistiky kontrol pro kontrolu, tak ti jiste neuniklo, ze to obvykle konci tim, ze vyhmatnou nejakyho nestestnika s 0,3 promile, rozdaj flastry za proexpirovany lekarnicky a fetky s koralama bez ridicicaku jezdej vesele dal. Takze opet stoji za zopakovani, ze drtiva vetsina lidi jezdi autem aby se ve zdravi dopravila z A do B a ve vlastnim zajmu ma vsechno podstatne v poradku, aby zbytecne neublizila nebo nezpusobila skodu sobe ci ostatnim. Nekdo potrebuje pocit, ze je kontrolavan, aby se citil bezpecne, nekdo halt ne...
20:19:25
21.07.2015
Jirik_Tuňák1983
-> King 21.07.15 20:16:02: No jo, ale tatímu je teď 62 let. A když šel do civilu, tak je to tak 15 let zpět, ale už nevím přesně. Takže tehdá to ještě šlo. Šel do problematiky, kterou znal předtím jen okrajově, stále tu práci dělá a ve výpočetní a spojovací technice je docela kanón.
20:16:02
21.07.2015
King
-> Jirik_Tuňák1983: Rikal jsem si, ze kdyz jsi kdysi kdesi napsal neco ve smyslu "u otce na sluzebne", ze to asi to asi nebyl hasic a ejhle :-) Jako nic proti nicemu, taky znam jednoho, co nema v palici vybagrovani, ale cirou nahodou slouzi uz nejakou dobu v jinem sousednim meste, protoze to prostredi debily vylozene pritahuje a usnadnuje jim karierni rust.
20:15:03
21.07.2015
suri
-> haso 21.07.15 20:02:07: Jediní ktorí vedia cestný zákon sú biely dopraváci , poriadkový väčšinou nevedia ani občiansky zákoník , nie to ešte dopravný , a znalosť týchto zákonov ťa radí nad nich a nikdy som nemal problém , poznám ich veľa , starých aj mladých , je to všade rôznorodé , ako v každej profesii ... Kamarát je ZVJS a na právo s ním chodí kopec poriadkových policajtov ktorí nechcú aby ich každý vyškolil , no takých je málo ...
20:07:59
21.07.2015
Jirik_Tuňák1983
-> haso 21.07.15 20:02:07: Páč staří policajti už jsou v důchodu a nebo zavčasu odešli do civilu. Vim ne, tata odešel taky do civilu už před mnoha lety po tuším 20 - 24 letech. Ještě mi řekl, že jestli se k nim dám, tak mi urazí ruce. 3 Jinak jim samozřejmě už tehdá vadili ti mladí šulini, kteří nastupovali se školou často přímo do fce s nulovejma zkušenostma a hned byli chytří až za roh.
20:02:07
21.07.2015
haso
-> Jirik_Tuňák1983: no a uz sme sa pochopili preco tie narazky na vzdelanie...to je presne myslene na tychto mladuchov co si myslia, ze zozrali svet a pritom skutocne castokrat robia to co robia, lebo ich naucili drzat pistol a 100ku paragrafov naspamat v nevalnej kvalite...

uz som to raz davno tu pisal, z detstva si pamatam policajne hliadky vzdy mladsi a starsi policajt, teraz su to 18 rocne ucha a potom to ma vzbudzovat respekt...3
upraveno 1x, naposled 21.07.2015 20:02:54
19:57:18
21.07.2015
Jirik_Tuňák1983
-> haso 21.07.15 19:48:53: Tak ti mě serou taky. Vidím to z pohledu rakváče (jak říká King 3) a už z principu mi vadí, že by na mě měl pyskovat někdo s rokem narození 1995+ bez ohledu na to v jaké pozici je. 3
19:48:53
21.07.2015
haso
-> Jirik_Tuňák1983: to je moja osobna skusenost, bohuzial 7

mne ani nevadia hliadky vo veku vacsom nez ja, ale nie 18 rocni pahliaci co sa hraju na sefkov 71
19:40:36
21.07.2015
Jirik_Tuňák1983
-> haso 21.07.15 19:23:41: Mě se moc nelíbí, když paušálně označujete určitou profesi za skupinu primitivů.

Znám dost studovaných lidí, kteří mají i více vysokých škol a prakticky se nehodí ani na uklízečku a v hlavě mají vyštukováno až na půdu. Bohužel i jednání s nimi ať už ústní nebo písemnou formou je katastrofální zkušeností.
19:23:41
21.07.2015
haso
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : jj pan vodic isiel ste 42kmh v 40ke...prosim vas, ale ved tu nie je chodnik a len vas som mohol zrazit

...nemudrujeme ano

...neucime sa a robime policajta, ano...3
19:05:55
21.07.2015
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
Mě preventivní kontroly jako takové nevadí, ale vadí mi buzerace za 3,14čoviny. Veškeré policejní akce se zaměřují na přestupky, které lze snadno dokázat (především rychlost, která se prostě vykáže jako dvě čísla jel/měl jet), ale které samotné nepředstavují takové riziko pro bezpečnost nebo plynulost provozu jako třeba bránění v předjíždění, bezdůvodná jízda v levém pruhu na dálnici, cyklozmrdi atd.
18:56:18
21.07.2015
Jirik_Tuňák1983
-> Domajz 21.07.15 14:13:29: Není i kontrola jednou z možností jak předejít následkům? Furt jsem ještě nepochopil, co na tom lidem vadí. Když někde vyjde statistika, že při kontrolách odhalili v tom a tom kraji tolik a tolik fetek a ožralů, tak kontrola splnila alespoň z části svůj účel a i za cenu stavění normálních řidičů. Není náhodou, jak píšeš, kontrolou i revize v domě (komíny, požární, elektro), to je přeci taky obtěžování, páč si na to musíš udělat čas a taky si může člověk říct, proč to kontrolujou zrovna u nás, když to máme v pořádku, ať kontrolujou jenom ty, kdo to má v nepořádku, ale jak na ně mají přijít? 1

Mě už dlouho nestavěli, ale naposledy s telefonem u ucha za jízdy. Měl jsem to za 100,-, páč jsem kvůli koupi kytky paní více neměl, což jsem jim řekl, kytku na sedadle viděli a od té doby za jízdy netelefonuju. Byli příjemní a usměvaví. Buď to nechám zvonit a zavolám až dojedu a nebo jedu přes hencfrí v autě nebo na tel. v držáku. Teď o prázdninách by měli naopak kontroly zostřit, páč v době dovolených apod. bude jezdit víc nalámanejch a vyfetlejch lidí. Nehledě na to, že někdo může za prachy převážet bůhví co a bůhví koho. I potom jednou na služebně jsem si s paní od dopraváků dobře pokecal a zasmáli jsme se, když mi vyprávěla při vyplňování protokolu některé příhody.

Takže s tebou souhlasím.
upraveno 2x, naposled 21.07.2015 18:58:23
18:35:47
21.07.2015
Matsoft
-> King: no.. asi tak... ono kdyz funguji zakony, kde jeden popira druhy, tak se neni cemu divit....
14:50:28
21.07.2015
King
-> Domajz: Dobře, tak řekněme, že současná legislativa je natolik gumová, že zastavování a kontrolování řidičů bez zjevného důvodu, si může policajt dovolit a zhusta toho vy/zne-užívá. Na to "smetení ze stolu" jsem malinko alergickej :-)
14:13:29
21.07.2015
Domajz
-> King: Tak o čem se teď bavíme? Já totiž nevím co ode mne chceš slyšet? Že jsou preventivní kontroly buzerací? Samozřejmě, že jsou, každá kontrola je buzerační, to je smysl kontrol a je jedno jestli je to ve 02.00 ve na vylidněný ulici nebo ve 14.00 uprostřed odpolední špičky. A je úplně jedno o jakou kontrolu jde, jestli o policejní nebo kontrola jízdenek nebo kontrola zavazadel na letišti nebo finanční kontrola nebo jestli v práci používáš jen schválený elektrospotřebiče.

Lavíroval jsi, že dopravní kontroly jsou nemají oporu v právním řádu, tak jsem ti dokázal, že mají. Jestli jsou užitečný nebo ne nevím, protože užitečnost se nedá nijak změřit. Ale protizákonné a ani protiústavní nejsou.
13:05:47
21.07.2015
King
-> Domajz: Nemám čas to do puntíku studovat, ale shrnul bych to tak - jedu v noci z práce po Praze, nespeeduju, vystačím si se svojí půlkou silnice, potkám policejní koktu, která se otočí, pronásleduje nadlimitní rychlostí bez majáků, zastaví mě a kontroluje. Prej kvůli podezření na řízení pod vlivem, pak teda, že je to preventivní kontrola. V dalším průběhu kauzy následuje účelová fízlí lež, že se auto podivně motalo. Ty rozhodnotí rozhodně nepůsoběj jako "smetení ze stolu", prostě jeden z možnejch výkladů se spoustou okecávání - s opačným by to to byl dost nepříjemnej precedent a ač se tady na to moc nehraje, mnohým by to zkomplikovalo jejich představy o výkonu služby.
Extreme Tyres