-> King: No nicméně, pokud chceš věcnou argumentaci opřenou o oporu v zákoně, tak použiji argumentaci rozsudku NSS z letošního března (předesílám, že pouze jeden člen senátu je uveden v seznamech kom. soudců).
Jedná se o rozhodnutí o kasační stížnosti známého případu advokáta, který se cítil dotčen tím, že musel foukat: www.novinky.cz/krimi/2786
90-advokat-zada-potrestani
-policistu-kteri-mu-dali-d
ychnout.html
Rozsudek NSS zde: www.nssoud.cz/files/.../0
276_6As__1400061_201503171
20957_prevedeno.pdf
Advokát se s výsledkem nesmířil a podal si ústavní stížnost k Ústavnímu soudu ČR, který ji letos v květnu pro neopodstatněnost také smetl ze stolu. Předesílám, že žádný z členů senátu není na seznamu komunistických soudců. Plné znění zde: kraken.slv.cz/II.US1449/1
5
A jako poslední odkaz na rozsudek NSS z roku 2011, na jehož argumentaci odkazuje výše uvedený rozsudek NSS, kde advokát, který si v něm stěžoval, vystupuje jako zástupce stěžovatele a rovněž je kasační stížnost zamítnuta. Pro pořádek uvedu, že ani jeden ze soudců v senátu nebyl na seznamu komunistických soudců:
www.nssoud.cz/files/.../0
003_6Aps_110_2011121202524
5_prevedeno.pdf
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
policie - chovani
prohledat
4771 příspěvků (zobrazeno 1401 až 1450) od 06.12.2007 do 24.02.2024, založil/a Jarda - zrušená registrace
09:42:19
21.07.2015
21.07.2015

Domajz
09:21:31
21.07.2015
21.07.2015

Domajz
-> King: No vidíš a o tom přesně mluvím, já nijak nezpochybňoval, že u nás nesoudí soudci co byli členy KSČ, jen jsem tvrdil, že tohle jako věcný argument k diskuzi na téma preventivní silniční kontroly mi tohle zrovna nepřijde...
09:11:24
21.07.2015
21.07.2015

King
-> Domajz: Jenze neni sprochu, aby na nem nebylo pravdy trochu:
blog.idnes.cz/blog/.../ko m_soudci.html
...v nasem pripade ne jenom "trochu", bohuzel
blog.idnes.cz/blog/.../ko m_soudci.html
...v nasem pripade ne jenom "trochu", bohuzel

08:49:48
21.07.2015
21.07.2015

Domajz
-> King: Klidně, víš ono by to tak bylo i nejlepší, jenže většinou to skončí výkřiky typu "bolševické soudy", "bolševické zákony", "že mojí starou píchá policajt", "utahováním šroubů" a třešinka na dortu "v Anglyji todlencto nemaj". A na tohle nemám opravdu náladu.
19:56:06
20.07.2015
20.07.2015

King
-> Domajz: A co kdybychom to pro jednou udelali netradicne, obracene - ocekavam logicke argumenty, ktere by me mely presvedcit, ze policejni kontroly pro kontrolu maji smysl nebo dokonce vysledky (a nebo dokonce oporu v zakone :-)
14:51:50
20.07.2015
20.07.2015

Domajz
-> aDAm 20.07.15 14:09:59: tak teď sis naběh, za chvíli se tu do tebe pustí... odpočítávám

14:43:18
20.07.2015
20.07.2015

Jirik_Tuňák1983
-> aDAm 20.07.15 14:09:59: Přesně tak, kýbl, šití a náplast s polštářkem má doma každej. 

14:31:15
20.07.2015
20.07.2015

haso
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): to je policia a s nimi nikdy niesom zadobre, vzdy len co trosku sa zacnu zaujimat o moju osobu/auto a viem, ze to nie je sposobene niecim co by som porusil, tak sa automaticky prepnem do modu, ze ma idu buzerovat a tak sa knim spravam aj ja
-> aDAm: no neviem co namatkou zistil, ked ma pustil skor nez si moje doklady osobne vobec pozrel :-) a to ci ma auto STK a EK je na okne, nech si obijde auto, ci je lenivy?
-> aDAm: no neviem co namatkou zistil, ked ma pustil skor nez si moje doklady osobne vobec pozrel :-) a to ci ma auto STK a EK je na okne, nech si obijde auto, ci je lenivy?
14:09:59
20.07.2015
20.07.2015

aDAm
-> haso: takže by se měly namátkové kontroly zrušit? a co tahle rovnou zrušit celou policii, hasiče a pod. dyť je to jen buzerace
12:39:58
20.07.2015
20.07.2015

Domajz
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Dovol abych tě opravil, k měšťákům chodí od státních ti, kteří dosáhli na rentu a tím pádem jsou na tom za stejnou práci platově lépe. Oni jsou na tom lépe i bez té renty. Navíc jsou zaměstnáni podle zákoníku práce, který má taky své výhody oproti služebnímu poměru...
00:48:57
20.07.2015
20.07.2015

Jozka
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): No vidíš - a na mě minulej týden, když jsem (po příliš časném stažením sytiče a opakovaném startu) zapomněl znova rozsvítit, jen blikli a dál si jeli po svým..
Ale asi ve středu jsem si všiml plzeňských měšťáků zákeřnejch - blížil jsem se pěšky ke staveništi na Borský ulici, průjezdnýho jen pro vozidla stavby a MHD. Současně se zjevil nějakej cápek (asi Golf) a suverénně minul ten zákaz, za ním trochu váhavě najížděla nějaká soudružka - a dobře udělala.. zpoza rohu, přímo z toho staveniště vystartovali už rovnou s majákama a asi si ho vychutnali..
Ale asi ve středu jsem si všiml plzeňských měšťáků zákeřnejch - blížil jsem se pěšky ke staveništi na Borský ulici, průjezdnýho jen pro vozidla stavby a MHD. Současně se zjevil nějakej cápek (asi Golf) a suverénně minul ten zákaz, za ním trochu váhavě najížděla nějaká soudružka - a dobře udělala.. zpoza rohu, přímo z toho staveniště vystartovali už rovnou s majákama a asi si ho vychutnali..
22:56:09
19.07.2015
19.07.2015

alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> haso: Naco si zbytocne proaktivny? Ja si vzdy pockam, co pani chcu, slusne pozdravim a snazim sa byt ustretovy a tym minimalizovat casovu stratu. Vzdy len reagujem na podnety z ich strany a zatial nastastie no problem, za cely vodicsky zivot len jedna pokuta za nerozsvietene svetla - ironia, ja, ktory svietim hadam odkedy mam vodicak som mesiac po tom, ako to zacalo byt povinne raz zabudol rozsvietit... Zaplatil som bez odporu, uznajuc si vlastnu blbost.
00:14:31
18.07.2015
18.07.2015

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> haso: Vidíš, to já měl "kliku" na ty, co vyhodili i od policie, tak šli k měšťákům... 

21:48:13
17.07.2015
17.07.2015

haso
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): ja mam zas opacnu skusenost z minuleho tyzdna...
idem v Zohore smerom na Vysoku pri Morave...vidim ze zona 30 tam je...v dialke vidim pred domom odparkovanych policajtov (v style tu byvam a idem sa naranajkovat), rano 9:00 cca bolo...vidim ako ma zbadali, sadaju do auta a vycuvaju na cestu a postavia sa na 4 smerovky ku kraju...obehnem ich a schvalne idem 20kmh a zrazu len majaky...asi 10 metrov od konca obce a asi 3 metre od miesta kam som mal namierene...
pridu ku mne a ja ako prvy sa pytam, pani policajti, co sa stalo co som spravil? odpoved: pan vodic co ste podrazdeny...ja mu na to niesom podrazdeny, ale vsetko mam v poriadku, alkohol som nepozival, svietil som, priputany som aj lekarnicku mam a isiel som menej nez 30kmh, preco ma bezdovodne zastavujete...vtom prichadza aj druhy k autu pan vodic nebudte podrazdeny, bezna kontrola...odvetim mu na to, neviem co je bezne na tom, ze ma tu idete natahovat, sem som sa chystal zaparkovat...on mi na to hovori, ze by rad doklady moje a od vozidla...vravim okey, ale nemyslim si, ze je to nutne...
prehadzoval som troska doklady svoje, ked zbadal "sluzobny preukaz" a zacal ho dole hlavou citat, pozera na mna a vravi mi...pan vodic, mozte pokracovat...vravim im, vidite, ja som vedel, ze je ta kontrola zbytocna
presiel som 3 metre a zaparkoval
cista buzeracia, mlade ucha debilne co ziadnu VS nevystudovali a vyhodili ich, tak sli k policajtom
idem v Zohore smerom na Vysoku pri Morave...vidim ze zona 30 tam je...v dialke vidim pred domom odparkovanych policajtov (v style tu byvam a idem sa naranajkovat), rano 9:00 cca bolo...vidim ako ma zbadali, sadaju do auta a vycuvaju na cestu a postavia sa na 4 smerovky ku kraju...obehnem ich a schvalne idem 20kmh a zrazu len majaky...asi 10 metrov od konca obce a asi 3 metre od miesta kam som mal namierene...
pridu ku mne a ja ako prvy sa pytam, pani policajti, co sa stalo co som spravil? odpoved: pan vodic co ste podrazdeny...ja mu na to niesom podrazdeny, ale vsetko mam v poriadku, alkohol som nepozival, svietil som, priputany som aj lekarnicku mam a isiel som menej nez 30kmh, preco ma bezdovodne zastavujete...vtom prichadza aj druhy k autu pan vodic nebudte podrazdeny, bezna kontrola...odvetim mu na to, neviem co je bezne na tom, ze ma tu idete natahovat, sem som sa chystal zaparkovat...on mi na to hovori, ze by rad doklady moje a od vozidla...vravim okey, ale nemyslim si, ze je to nutne...
prehadzoval som troska doklady svoje, ked zbadal "sluzobny preukaz" a zacal ho dole hlavou citat, pozera na mna a vravi mi...pan vodic, mozte pokracovat...vravim im, vidite, ja som vedel, ze je ta kontrola zbytocna
presiel som 3 metre a zaparkoval
cista buzeracia, mlade ucha debilne co ziadnu VS nevystudovali a vyhodili ich, tak sli k policajtom
19:41:53
17.07.2015
17.07.2015

aDAm
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Rozkaz zněl jasně: nesmí projet muž s koženou brašnou!
17:24:35
17.07.2015
17.07.2015

alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
Ja sa zase musim raz zastat nasich PaCh...
Pred 2 tyzdnami po jednom festivale "obsadili" obidve cesty z parkoviska a davali fukat. Samozrejme fukol som 0.0 a trochu sme pokecali. Na moj navrh, ci by nebolo viac pomahacie a chraniace ist rovno pred branu festaku a davat fukat ludom predtym ako si sadnu za volant na "dobrovolnej baze" mi zeleny chlapec povedal, ze bolo, on by to rad tak spravil, ale rozkaz je rozkaz.... Cize chodnik slape relativne rozumny clovek, ale zhora je tlaceny len a len do vyberu pokut.
Druhe stretnutie blizkeho druhu som mal v pondelok. Zastavili ma, upozornili, ze mi nesvieti prave zadne svetlo, pozreli, ci mam doklady a zazelali stastnu cestu.
Pred 2 tyzdnami po jednom festivale "obsadili" obidve cesty z parkoviska a davali fukat. Samozrejme fukol som 0.0 a trochu sme pokecali. Na moj navrh, ci by nebolo viac pomahacie a chraniace ist rovno pred branu festaku a davat fukat ludom predtym ako si sadnu za volant na "dobrovolnej baze" mi zeleny chlapec povedal, ze bolo, on by to rad tak spravil, ale rozkaz je rozkaz.... Cize chodnik slape relativne rozumny clovek, ale zhora je tlaceny len a len do vyberu pokut.
Druhe stretnutie blizkeho druhu som mal v pondelok. Zastavili ma, upozornili, ze mi nesvieti prave zadne svetlo, pozreli, ci mam doklady a zazelali stastnu cestu.
09:26:23
17.07.2015
17.07.2015

-> jok3r: Já takhle večer jezdim semafory přes celý město na dvakrát, od Stoletý to tam krásně padá, jenom od Tesly k těm pod nadjezdem přes Okružní na to musíš trochu šlápnout a pak stojím přesně jenom na těch jedněch za mostem, pak už to zase vychází. 

05:53:18
17.07.2015
17.07.2015

jok3r
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : tam kdyby padala zelena tak te zastavej az u domu kdyz jeli stejne rychle jako ty :D nedejboze abys pred domem vzal ten "retardovanej prechod" moc rychle a nekoho tim ohrozil,,,, holt hradecky opicaci :D
01:16:42
17.07.2015
17.07.2015

Na ten evidentní rozpor s fyzikálními zákony jsem si taky dovolil upozornit, tak prý že nemám slovíčkařit. Holt takovej detail no; když se bralo dráha-rychlost-čas, tak asi chyběl. 

01:11:09
17.07.2015
17.07.2015

-> King: No myslím, že níže uvedený popis na toho co mě řešil docela sedí. 
-> Jirik_Tuňák1983: Konkrétně vyjádřil názor, že jezdím jako dobytek.
Byl jsem zastaven na buzerkontrolu, protože měli pocit, že jedu moc rychle a že jsem možná i mohl jet na červenou, ale s tím, že si uvědomují, že mi vlastně nemůžou nic dokázat. V tom bych teda už docela viděl zneužití pravomoci... Ale to jsem nijak neřešil, podrobil jsem se výzvě na předložení "občanského a řidičského" (nebylo řečeno čeho, tak jsem vydedukoval, že asi chce nějaký průkaz), k dechové zkoušce a naprosto asertivně jsem si vyslechnul vejžlebty o tom, že jsem "jel určitě aspoň kilo" a možná jel na červenou. Rychlost jsem nijak nekomentoval, ale proti jízdě na červenou jsem se ostře ohradil s tím, že ve chvíli, kdy jsem míjel semafor, tak tam skočila oranžová (což je pravda), proto s takovým obviněním nesouhlasím. Následovaly další pindy o rychlosti a dost protimluv. Například že měli co dělat, aby mě dohonili, takže jsem jel určitě hodně rychle a ohrožoval jsem všechny ostatní účastníky provozu. Tak jsem se zeptal jaké, když jsem za celou dobu na okruhu nepotkal jediné auto a taky jakou rychlostí jeli oni, když mě dohnali. Prý jeli stejně rychle jako já (ale přesto mě dohnali - jsem měl co dělat, abych se nezačal smát
). Potom mi bylo doporučeno, že mám jezdit tak, abych na sebe nepoutal pozornost. Na to jsem reagoval, že jezdím především tak, abych se dostal v pořádku domů a nějaká pozornost mě nezajímá. Někdy tam padnul výrok, že podle něj jezdím jako dobytek. To mě docela nastartovalo a začal jsem rozebírat, jakým způsobem jeli oni (mám za to, že právě ten co to prohlásil řídil). Já už jsem v době "pronásledování"
; jel velice volně, protože jsem věděl, že čtvrtý semafor nestíhám, jelikož odbočuju z hlavní. Zato oni bez majáků se za mnou vyřítili ze tmy poměrně závratnou rychlostí a až těsně za mnou, když už jsem i rozpoznal jejich auto, zapli diskotéku. Tak nevím, kdo tady kolik účastníků ohrozil. A že kdyby tam na tom přechodu šel nějaký blbec, tak bych ho určitě přejel. Oponoval jsem, že když jde někdo přes přechod na červenou, tak se ohrožuje především sám, ale to prostě ne... ohrožuju ho já když jedu autem na zelenou.
Pak už mě vyzíval, abych nasednul do auta a jel pryč, možná už měl strach, abych se nezačal ptát po jeho jménu a služebním číslu...
Jestli to pan King zná, tak jsem jel od Tesly, přes nadjezd směrem k nádraží, oni stáli napravo pod nadjezdem jakoby od Dopravního podniku a dohnali mě až na mostě přes Labe, protože tam jsem odbočoval doleva po okruhu.
Nakonec to bylo celkem vtipný, protože jsem už od začátku věděl, že mi stejně nic nemůžou, jediné co, tak si opsal moje údaje z dokladů... pardon, "z občanského a řidičského".

-> Jirik_Tuňák1983: Konkrétně vyjádřil názor, že jezdím jako dobytek.
Byl jsem zastaven na buzerkontrolu, protože měli pocit, že jedu moc rychle a že jsem možná i mohl jet na červenou, ale s tím, že si uvědomují, že mi vlastně nemůžou nic dokázat. V tom bych teda už docela viděl zneužití pravomoci... Ale to jsem nijak neřešil, podrobil jsem se výzvě na předložení "občanského a řidičského" (nebylo řečeno čeho, tak jsem vydedukoval, že asi chce nějaký průkaz), k dechové zkoušce a naprosto asertivně jsem si vyslechnul vejžlebty o tom, že jsem "jel určitě aspoň kilo" a možná jel na červenou. Rychlost jsem nijak nekomentoval, ale proti jízdě na červenou jsem se ostře ohradil s tím, že ve chvíli, kdy jsem míjel semafor, tak tam skočila oranžová (což je pravda), proto s takovým obviněním nesouhlasím. Následovaly další pindy o rychlosti a dost protimluv. Například že měli co dělat, aby mě dohonili, takže jsem jel určitě hodně rychle a ohrožoval jsem všechny ostatní účastníky provozu. Tak jsem se zeptal jaké, když jsem za celou dobu na okruhu nepotkal jediné auto a taky jakou rychlostí jeli oni, když mě dohnali. Prý jeli stejně rychle jako já (ale přesto mě dohnali - jsem měl co dělat, abych se nezačal smát

Pak už mě vyzíval, abych nasednul do auta a jel pryč, možná už měl strach, abych se nezačal ptát po jeho jménu a služebním číslu...
Jestli to pan King zná, tak jsem jel od Tesly, přes nadjezd směrem k nádraží, oni stáli napravo pod nadjezdem jakoby od Dopravního podniku a dohnali mě až na mostě přes Labe, protože tam jsem odbočoval doleva po okruhu.
Nakonec to bylo celkem vtipný, protože jsem už od začátku věděl, že mi stejně nic nemůžou, jediné co, tak si opsal moje údaje z dokladů... pardon, "z občanského a řidičského".

00:29:56
17.07.2015
17.07.2015

King
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Povídej, přeháněj! :-)
-> Jirik_Tuňák1983: Za hlavu házím třeba neprofesionální chování kachničky za pultem na pumpě nebo příkoří páchaná na mě za volantem, ale nikoliv prasečí chování pologramota, kterýmu někdo dal kvér a moc nade mnou
....teď jsem si vzpomněl, že jsem ten výstup s těma dvěma MP KH řepákama nechal vyhnít.......spokojím se s výrazným černým puntíkem :-)
"....Zmocněnec obviněného zcela chápe, že z důvodu udržení sociálního smíru je v rámci společnosti potřeba najít uplatnění i pro jedince vybavené např. nižší inteligencí, špatným vzděláním, poruchami sebehodnocení či ne zcela positivním přístupem k práci, a rozumí i tomu, že silové složky státu jsou pro tento účel optimální, jelikož dávají svým příslušníkům pocit moci a možnost realisovat agresivitu víceméně v mezích zákona. Zcela se ztotožňuje s tím, že je lepší, když se takovýto jedinec pohybuje po světě oděn v policejní uniformu, než aby, vyholiv si hlavu, vyvolával potyčky na fotbalových stadionech jako valná část sociální vrstvy, jíž je příslušníkem. Nechápe ovšem ani v nejmenším, proč by výstupy činnosti těchto individuí či jejich svědecké výpovědi měly být bez dalšího považovány za správné, přesvědčivé a pravdivé, a to bez ohledu na prokazatelnou nekvalitu odvedené „práce“, fatální nedostatky ve znalosti problematiky, objektivní vady předložených důkazů a zřetelné rozpory ve svědeckých výpovědích...."

-> Jirik_Tuňák1983: Za hlavu házím třeba neprofesionální chování kachničky za pultem na pumpě nebo příkoří páchaná na mě za volantem, ale nikoliv prasečí chování pologramota, kterýmu někdo dal kvér a moc nade mnou

"....Zmocněnec obviněného zcela chápe, že z důvodu udržení sociálního smíru je v rámci společnosti potřeba najít uplatnění i pro jedince vybavené např. nižší inteligencí, špatným vzděláním, poruchami sebehodnocení či ne zcela positivním přístupem k práci, a rozumí i tomu, že silové složky státu jsou pro tento účel optimální, jelikož dávají svým příslušníkům pocit moci a možnost realisovat agresivitu víceméně v mezích zákona. Zcela se ztotožňuje s tím, že je lepší, když se takovýto jedinec pohybuje po světě oděn v policejní uniformu, než aby, vyholiv si hlavu, vyvolával potyčky na fotbalových stadionech jako valná část sociální vrstvy, jíž je příslušníkem. Nechápe ovšem ani v nejmenším, proč by výstupy činnosti těchto individuí či jejich svědecké výpovědi měly být bez dalšího považovány za správné, přesvědčivé a pravdivé, a to bez ohledu na prokazatelnou nekvalitu odvedené „práce“, fatální nedostatky ve znalosti problematiky, objektivní vady předložených důkazů a zřetelné rozpory ve svědeckých výpovědích...."

00:20:20
17.07.2015
17.07.2015

Jirik_Tuňák1983
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 16.07.15 23:10:25: Nenapsal jsi mezi tím vším okecáváním důvod, proč jsi tak byl nazván. 
Mimochodem, tohle řešení značí příliš volného času nebo dlouhou chvíli. Já bych to hodil za hlavu.

Mimochodem, tohle řešení značí příliš volného času nebo dlouhou chvíli. Já bych to hodil za hlavu.
23:10:25
16.07.2015
16.07.2015

Myslíte, že bych měl na poloopičku podat stížnost, že mě nazvala dobytkem?
Ale udělal jsem zásadní chybu, že jsem si ihned po tomto výroku nevyžádal jeho jméno a služební číslo. Holt to nemám nacvyčený. Hlavně že si to sami nahrávají.
Ale udělal jsem zásadní chybu, že jsem si ihned po tomto výroku nevyžádal jeho jméno a služební číslo. Holt to nemám nacvyčený. Hlavně že si to sami nahrávají.
13:39:07
14.06.2015
14.06.2015

-> Jirik_Tuňák1983: On chtěl foukat, ne sát.
11:44:24
14.06.2015
14.06.2015

haso
-> Mr._Nosferatu: mne sa stalo ze tester bol ale nemal funkcne baterky, tak stale pipal, ze kratko fukam 

11:36:57
14.06.2015
14.06.2015

castrol
-> Jirik_Tuňák1983: ak to nieje súčasť prístroju tak nelibilo 

11:07:46
14.06.2015
14.06.2015

Jirik_Tuňák1983
-> castrol 14.06.15 10:53:38: Ono by bylo, ale asi by se ti to nelíbilo. 

10:53:38
14.06.2015
14.06.2015

castrol
-> Mr._Nosferatu: mne sa stalo ze alkohol tester bol ale nebolo do čoho fukat 

08:39:06
14.06.2015
14.06.2015

-> Mr._Nosferatu: Tak to ne. :) Jak dlouho?
Mě se naopak stalo, že když jsem na klasickou otázku "Jste ochoten se podrobit orientační dechové zkoušce?" odpověděl "Ano, nemám s tím problém.", tak mi příslušník podal doklady se slovy "Tak šťastnou cestu!".
Mě se naopak stalo, že když jsem na klasickou otázku "Jste ochoten se podrobit orientační dechové zkoušce?" odpověděl "Ano, nemám s tím problém.", tak mi příslušník podal doklady se slovy "Tak šťastnou cestu!".
02:19:12
14.06.2015
14.06.2015

Mr._Nosferatu
Už se vám někomu stalo, že jste při silniční kontrole, musely čekat, až hlídce co vás zastavila, přivezou kolegové alkohol tester ?
20:52:29
13.06.2015
13.06.2015

Hurdis
Jeden by řekl, že kluci budou mít tu těžkou pasáž u mostu (jak trhá volantem a kvílí gumy) trochu najetou. Ale kdoví z jakého okrsku zasahovali, když nevěděli kde jsou. :-)
Ale kdyby to vzali hned za zábradlím přes rukáv - mohli se stavit :-D
www.novinky.cz/krimi/3722 59-zdrogovaneho-ridice-u-j aromere-zastavila-az-strel ba-policistu.html
Ale kdyby to vzali hned za zábradlím přes rukáv - mohli se stavit :-D
www.novinky.cz/krimi/3722 59-zdrogovaneho-ridice-u-j aromere-zastavila-az-strel ba-policistu.html
23:57:52
12.06.2015
12.06.2015

Jozka
-> King: Tak můžu ti rozporovat kterejkoliv detail, jenže smysl to fakt nemá.. ale pokud máš pocit, že se diskusí o jednotlivejch "symptomech doby" něco vyřeší, tak budiž, můžeš se tu v jednotlivejch tématech nad nima rozčilovat donekonečna.
Akorát by možná bylo lepší se zamyslet nad tím, proč se pokaždý vygeneruje z obyvatelstva týhle země taková politická "elita" (nebo spíš takový jelita), která svým počínáním všechno pořád komplikuje ve prospěch svých osobních, případně nějakejch skupinovejch zájmů. Pokud se nezmění tohle, je šance na zlepšení detailů nejvejš nějaká a nejspíš jen dočasná - a naděje na změnu ve státě, kde se lidi nechaj zblbnout tatrmanama typu Bárty, Bureše nebo Kakamury je mi přijde dost.. teoretická. Aktuálně se mi zdá, že jako se Rusové neobejdou bez nějakýho cara, v našem prostoru je nezbytnej nějakej osvícenej "monarcha", kterej by ve finále pokaždý "vyhnal v nedelu ven z lesa všetkých".
Takže v souhrnu za mě: regulace jsou nutný, jejich současná podoba je ale vesměs nevalná a pořád se horší.. mimochodem v těhle souvislostech mě napadlo, že Anglání jsou vlastně pěkný žabaři - při tom víceméně nerušeným trvání jejich konstituční monarchie v módu splendid isolation a se zkušenostma s vládnutím po celý zeměkouli by to na ostrovech nemělo mít jedinou chybičku..

Akorát by možná bylo lepší se zamyslet nad tím, proč se pokaždý vygeneruje z obyvatelstva týhle země taková politická "elita" (nebo spíš takový jelita), která svým počínáním všechno pořád komplikuje ve prospěch svých osobních, případně nějakejch skupinovejch zájmů. Pokud se nezmění tohle, je šance na zlepšení detailů nejvejš nějaká a nejspíš jen dočasná - a naděje na změnu ve státě, kde se lidi nechaj zblbnout tatrmanama typu Bárty, Bureše nebo Kakamury je mi přijde dost.. teoretická. Aktuálně se mi zdá, že jako se Rusové neobejdou bez nějakýho cara, v našem prostoru je nezbytnej nějakej osvícenej "monarcha", kterej by ve finále pokaždý "vyhnal v nedelu ven z lesa všetkých".
Takže v souhrnu za mě: regulace jsou nutný, jejich současná podoba je ale vesměs nevalná a pořád se horší.. mimochodem v těhle souvislostech mě napadlo, že Anglání jsou vlastně pěkný žabaři - při tom víceméně nerušeným trvání jejich konstituční monarchie v módu splendid isolation a se zkušenostma s vládnutím po celý zeměkouli by to na ostrovech nemělo mít jedinou chybičku..

19:04:47
12.06.2015
12.06.2015

King
-> Jozka: uz ani nevim, proc jsem zminil to PR...kazdopadne v tom druhym pripade s novyma autama uz je ta snaha drobatko krecovita a na zbytek klasicky nereagujeme. Proste, ale efektivni
Asi nechame kazdej svoji pravdu a bude. V roli zab v kastrolu na sporaku je skutecne lehci si libovat, ze ta voda je momentalne, oproti stavu pred 10 minutama, prijemne teplá.

Asi nechame kazdej svoji pravdu a bude. V roli zab v kastrolu na sporaku je skutecne lehci si libovat, ze ta voda je momentalne, oproti stavu pred 10 minutama, prijemne teplá.
10:53:08
12.06.2015
12.06.2015

Jozka
-> King: Normální je neplést pátý přes devátý v jakýkoliv fázi.. a když už vytrhuješ detaily z kontextu, tak.. bolševik měl na povinný ručení jedinou pojišťovnu, nákup novejch aut nemusel podporovat, protože jich prostě až do půli 80. neměl k dispozici dost - kdyby jich měl dramatickej nadbytek, tak bys nejspíš dostal obsílku na odebrání novýho i s formulářema na půjčku a nikdo by se s tebou nebavil.. 

09:54:51
12.06.2015
12.06.2015

King
-> Jozka: To je ve fázi popírání normální...
01:17:58
12.06.2015
12.06.2015

Jozka
-> King: No, četl jsem 3x, ale stejně nějak nechápu..
21:44:55
11.06.2015
11.06.2015

King
-> Jozka: Ale, ale, to se podivejme! Ono za bolsevika neexistovaly auta, povinny ruceni, odposlechy telefonatu...? Jasne, tenkrat mela STB na vetsich ustrednach vytazeny vsechny ucastnicky linky do spesl mistnosti, ale mohli odposlouchavat jenom selektivne par linek, kdezto dneska....). Nebo snad tenkrat neexistovaly kamery? To jsou takovy ty veci, co jsou dneska na kazdym rohu a sloupu u silnice a porad je jich "malo".
Nebo snad bolsevika nekdy zajimalo, jak stary ma clovek auto?...rudymu bolsevikovi to bylo jedno, zelenymu bolsevikovi to jedno bohuzel neni.
A ano, demokracie je bohuzel inherentne levicova, takze to muze jit jenom do jeste vetsich sracek...
Nebo snad bolsevika nekdy zajimalo, jak stary ma clovek auto?...rudymu bolsevikovi to bylo jedno, zelenymu bolsevikovi to jedno bohuzel neni.
A ano, demokracie je bohuzel inherentne levicova, takze to muze jit jenom do jeste vetsich sracek...
01:34:11
11.06.2015
11.06.2015

Jozka
-> King: Jo, to by bylo pěkný, ale dějiny nám naznačujou, že se nic takovýho nestane.. no a "bolševik" měl pod totální kontrolou prakticky všechno, takže určitý věci regulovat nepotřeboval - protože prostě neexistovaly.
Argument s Černobylem je zcestnej, iniciativní blb se může vyskytnout i v soukromý společnosti - viz Three Mile Island 1979.
Argument s Černobylem je zcestnej, iniciativní blb se může vyskytnout i v soukromý společnosti - viz Three Mile Island 1979.
00:49:21
11.06.2015
11.06.2015

King
-> Jozka: Možná pro lepší pochopení - nejsem ten, kdo by tady chtěl hlásat ancap v hardcore balení. Spokojil bych se s "minimálním" státem nebo aspoň pro začátek s "minimálnějším"
, než stačil za dobu mýho produktivního věku vybujet a metastázovat i tam, kde se o tom bolševikovu pomalu nesnilo. Nerozporuju všecho, co píšeš, ale do dubna 1986 jsem taky žil v představě, že státem vlastněná a kontrolovaná JE představuje minimální hrozbu 

20:41:04
10.06.2015
10.06.2015

Jozka
-> King: Nejen problematika likvidace "následků" je víceméně shodná.. Zkusit pochopit bylo míněno tak, že si nejsem jistej, jestli se to úplně pochopit dá - natož zdárně vyřešit.. Aby se třeba člen elitních jednotek SS stal ředitelem Interpolu, je divný..
Mě to kritizování těch různejch jednotlivostí systému jednak připomíná remcání hospodských "obojářů" za bolševika, druhak rozčiluje vytrháváním z kontextu hlavně historickýho - "pro stromy nevidí les". Kdo si stěžuje na normy a předpisy, měl by si zjistit, jak a proč vznikly - cochcárny se potíraly už od středověku (cechovní systém, kterým sloužil pochopitelně i k deformování trhu), pokračování na jiné úrovni přišlo po menší pauze poté, co se zjistilo, že tzv. "volný trh" je příčinou havárií se škodami na úrovni válečných - odstartovaly to exploze parních kotlů, který kutil a provozoval v dobách průmyslový revoluce kde kdo a podle toho to i dopadalo, takže se do toho vložil stát - a je velmi snadné uhodnout, který to byl..
Mě to kritizování těch různejch jednotlivostí systému jednak připomíná remcání hospodských "obojářů" za bolševika, druhak rozčiluje vytrháváním z kontextu hlavně historickýho - "pro stromy nevidí les". Kdo si stěžuje na normy a předpisy, měl by si zjistit, jak a proč vznikly - cochcárny se potíraly už od středověku (cechovní systém, kterým sloužil pochopitelně i k deformování trhu), pokračování na jiné úrovni přišlo po menší pauze poté, co se zjistilo, že tzv. "volný trh" je příčinou havárií se škodami na úrovni válečných - odstartovaly to exploze parních kotlů, který kutil a provozoval v dobách průmyslový revoluce kde kdo a podle toho to i dopadalo, takže se do toho vložil stát - a je velmi snadné uhodnout, který to byl..

19:43:38
10.06.2015
10.06.2015

King
-> Jozka: Kdyz se prenesu pres to, ze ta prvni veta vyzniva jako ze nechapu vubec nic, tak to beru jako dobrej tip :-) Kazdopadne vzdycky potesi, kdyz nekdo klade rovnitko mezi nacismus a komunismus, coz je neco, co je v tyhle kotline nerado slyseno.
14:20:51
09.06.2015
09.06.2015

Jozka
-> King: Pokud chceš zkusit něco pochopit a opravdickou historii, koukni se po pramenech, pojednávajících o poválečné "denacifikaci" Německa.
08:53:09
09.06.2015
09.06.2015

spartra
-> King 08.06.15 13:29:58: to už je starší čtení, v podstatě se s ním dá souhlasit pokud budou starý struktury, těžko se něco bude měnit. Měl jsme nějaký informace od posledního článku šlapáku o fungování pár oddělení, jak to pak musí vypadat na kraji a dál

13:29:58
08.06.2015
08.06.2015

King
-> spartra: Pro pochopeni příčin a je potřeba znát historii:
ervinca.blog.cz/
....ponekud depresivní čtení, taky malinko neaktuální, ale leccos to vysvětluje.
ervinca.blog.cz/
....ponekud depresivní čtení, taky malinko neaktuální, ale leccos to vysvětluje.
13:18:58
08.06.2015
08.06.2015

King
-> Jozka: Jestli ono spis není variantou fixní ideje to, když si clovek mysli, ze status quo sice není ideální, ale ze je to nejmenší zlo ;-) Reakce na moje vyblitky samozrejme nejsou povinne ;-)
08:45:07
08.06.2015
08.06.2015

spartra
no teda nevím, preventivní kontroly podle mě to otrava lidí je, jestli jsem dobře pochopil nemajíc oporu v zákoně, jen se nad tím přívíraj oči
v podstět obvoďáci suplujou práci dopravní policie.
tak má větší kola a co? vám to může bejt buřt, policejní mašinérii též, ta by to měla řešit až by byl nějakej problém v přičinný souvislosti s kolama.
Jakožto i pojišťovny pokud je něco povinný, měli by vyplácet bez vyjímek, platí to samé co u policie, ta by to měla řešit až by byl nějakej problém v přičinný souvislosti s kolama.
-> King 07.06.15 23:26:57: no zrovna včera jsem četl článek, asi sem věší hejl, nějaký pokuty sem zaplatil, jinak podobný zkušenosti jako pisatel s podobným závěrem, kdo nechce hledta tak zde:
Měl jsem několik příležitostí, seznámit se osobně s obvyklým přístupem orgánů veřejné moci výkonné, zákonodárné i soudní, jakožto i s mnoha dalšími institucemi. A je mi z toho na blití. Vztáhnu-li to jen na policisty a strážníky, jedinkrát jsem z kontaktu s nimi necítil pomoc, ochranu, ani bezpečí. Naopak jsem se velmi často z jejich strany setkal s těžkou neprofesionalitou, neochotou, lži a zcela absurdním výkladem zákonů a důkazů. Na druhou stranu všechna čest těm pár poctivým profesionálům, kteří, jak pevně věřím, stále někde existují, ovšem jedním dechem musím dodat, že zbytek sboru jakoukoliv jejich snahu a dojem z nich dokonale maže.
v podstět obvoďáci suplujou práci dopravní policie.
tak má větší kola a co? vám to může bejt buřt, policejní mašinérii též, ta by to měla řešit až by byl nějakej problém v přičinný souvislosti s kolama.
Jakožto i pojišťovny pokud je něco povinný, měli by vyplácet bez vyjímek, platí to samé co u policie, ta by to měla řešit až by byl nějakej problém v přičinný souvislosti s kolama.
-> King 07.06.15 23:26:57: no zrovna včera jsem četl článek, asi sem věší hejl, nějaký pokuty sem zaplatil, jinak podobný zkušenosti jako pisatel s podobným závěrem, kdo nechce hledta tak zde:
Měl jsem několik příležitostí, seznámit se osobně s obvyklým přístupem orgánů veřejné moci výkonné, zákonodárné i soudní, jakožto i s mnoha dalšími institucemi. A je mi z toho na blití. Vztáhnu-li to jen na policisty a strážníky, jedinkrát jsem z kontaktu s nimi necítil pomoc, ochranu, ani bezpečí. Naopak jsem se velmi často z jejich strany setkal s těžkou neprofesionalitou, neochotou, lži a zcela absurdním výkladem zákonů a důkazů. Na druhou stranu všechna čest těm pár poctivým profesionálům, kteří, jak pevně věřím, stále někde existují, ovšem jedním dechem musím dodat, že zbytek sboru jakoukoliv jejich snahu a dojem z nich dokonale maže.
00:37:13
08.06.2015
08.06.2015

Jozka
-> King: Zlatý voči.. já myslel třeba Nigérii a tak.. A k tomu opakování - zatímco ty připojuješ nějakou narážku na panující brutální útlak ze strany estabilishmentu k prakticky každýmu příspěvku, tak já pouze na tvoje blouznění jen tu a tam reaguju - poté, co se mrknu, jestli se venku neproháněj vodní děla a jestli se mi nějaký policejní komando nechystá vpadnout do baráku.. bych tě zkusil požádat, jestli bys s tím konečně přestal otravovat vzduch, ale tak nějak tuším, že v případě fixní ideje to nemá moc smysl. 

23:26:57
07.06.2015
07.06.2015

King
...a dalsi vejlupek, co soustsvne porusuje zakony a pak se divi, ze policie a urednictvo jenom dela svoji praci :-)
www.dfens-cz.com/view.php ?cisloclank...
www.dfens-cz.com/view.php ?cisloclank...
22:45:09
07.06.2015
07.06.2015

King
-> Jozka: Jinak to s tim opakovanim se nevztahuje jenom na moje vyroky, ze?

22:40:54
07.06.2015
07.06.2015

Alenka
-> King: i takové USA včetně komunistické Californie musí být příšerné místo k životu.