A kdo by za to platil?Třeba stejní blázni, kteří mi jsou ochotni poměrně dobře zaplatit za to, abych přesvědčil jejich auto, že se nemá shánět po DPF

Tak to je pěkné říkám si a jdu vyhazovat všechny věci z kufru a hledám klíč. No nevím kdy sem ho vytahoval, ale nebyl tam. Veškerá výbava i včetně pevného tažného lana a kompresoru do autozapalovače tam byla, jenom klíč ne. Tak co už, snažil jsem se zastavit nějaké projíždějící auto, ale marně. Během pěti minut však dorazili lapači nehod i s odtahovkou a začali nabízet svoje služby. Klíč ale prý nemají (no chtěli kšeft přes pojišťovnu a ne pomoc). Odjíždějí bez úlovku a za chvíli dojíždí celní správa zjistit co se děje. Po vysvětlení, že nemůžu najít klíč a povolilo se mi kolo vytahují svůj, jenže 19tku a já potřebuju 17tku. Takže i tou 19 utahuju s nákloněným klíčem kolik to jde a s policejním doprovodem jedem na 2km vzdálenou benzinku koupit klíč. Během cesty se kolo opět uvolnilo a na sjezdu z dálnice už jsem jel asi jen 30km/h a čekal, kdy kolo uvidím vedle sebe, ale už sem nechtěl zastavovat na nepřehledném místě a zase ptát na těch pár metrů klíč od policajtů. Nakonec kolo vydrželo volné, já sem koupil klíč a dotáhl. Dodnes sice nechápu jak se mohlo uvolnit všech pět šroubů na jednom kole přestože všechny ostatní byly dorvané na fest. Taky se divím, že mi policajti nedali pokutu, že nemám v pořádku povinnou výbavu. Rezervní kolo sice nevozím kvůli LPG toroidní nádrži, ale že v autě nemám ani klíč jsem netušil. Takže asi tolik můj neveselý příběh s dobrým koncem. Poprvé v životě mi policajti opravdu pomohli a dokonce vlastně nekontrolovali vůbec nic, ani doklady. Celkem jsem si zlepšil mínění o policii ačkoliv šlo o celní správu, ale to je jedno.

Kdykoliv jsem si v minulosti "zapomnel klice", tak nikdy nic neprislo. Akorat v dobe, kdy tem obecnim kovbojum v pominuti smyslu povolili mereni rychlosti bez jakykoliv regulace, me jeden takovej mlamoj blejsknul v Praze na okruhu, ale po prvni prelozce podani vysvetleni, skrze fiktivni zahranicni sluzebku, uz dali pokoj.