Musím se pochválit s jední zážitkem dnes je to tři týdny. Jedem plně naložení v pěti lidech mojí oktavkou do krkonoš když někde u olomouce začnu slyšet čímdál silnější rachocení od předního levého kola. Při akceleraci nebo brzdění to utichne, ale při plynulé jízdě je to slyšet čímdál víc. Jedem po dálnici a nemám moc chuť zastavovat, ale rachocení a třepání volantu sílí, tak na místě kde je širší krajnice zastavuju, navlékám vestu a obhlížím auto. Nezdá se na první pohled nic vidět, až když pořádně chytím a zalomcuju předním levým kolem zjišťuju, že jsou povolené šrouby

Tak to je pěkné říkám si a jdu vyhazovat všechny věci z kufru a hledám klíč. No nevím kdy sem ho vytahoval, ale nebyl tam. Veškerá výbava i včetně pevného tažného lana a kompresoru do autozapalovače tam byla, jenom klíč ne. Tak co už, snažil jsem se zastavit nějaké projíždějící auto, ale marně. Během pěti minut však dorazili lapači nehod i s odtahovkou a začali nabízet svoje služby. Klíč ale prý nemají (no chtěli kšeft přes pojišťovnu a ne pomoc). Odjíždějí bez úlovku a za chvíli dojíždí celní správa zjistit co se děje. Po vysvětlení, že nemůžu najít klíč a povolilo se mi kolo vytahují svůj, jenže 19tku a já potřebuju 17tku. Takže i tou 19 utahuju s nákloněným klíčem kolik to jde a s policejním doprovodem jedem na 2km vzdálenou benzinku koupit klíč. Během cesty se kolo opět uvolnilo a na sjezdu z dálnice už jsem jel asi jen 30km/h a čekal, kdy kolo uvidím vedle sebe, ale už sem nechtěl zastavovat na nepřehledném místě a zase ptát na těch pár metrů klíč od policajtů. Nakonec kolo vydrželo volné, já sem koupil klíč a dotáhl. Dodnes sice nechápu jak se mohlo uvolnit všech pět šroubů na jednom kole přestože všechny ostatní byly dorvané na fest. Taky se divím, že mi policajti nedali pokutu, že nemám v pořádku povinnou výbavu. Rezervní kolo sice nevozím kvůli LPG toroidní nádrži, ale že v autě nemám ani klíč jsem netušil. Takže asi tolik můj neveselý příběh s dobrým koncem. Poprvé v životě mi policajti opravdu pomohli a dokonce vlastně nekontrolovali vůbec nic, ani doklady. Celkem jsem si zlepšil mínění o policii ačkoliv šlo o celní správu, ale to je jedno.
PS: Nevím jestli to patří zrovna do toho tématu nebo by bylo vhodnější jiné. Kdyžtak prosím o přesunutí.