skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Koho byste volili?
-> King: Pravopis není moje silná stránka, mělo být "Standova formátu" misto "Standovo" ? Jinak jo, jsem naplavenina z jižních čech, asi nějaká povodeň nebo co mě sem dotáhla 

-> Vít Heřman: OT: Nemoh jsem si nevšimnout, ve větě o Staníkovi, neshody rodu přídavného jména s podstatným, ale v id kartě máš Prahu? Pán je náplava? :)
-> Vít Heřman: Smutná pravda - vyskytnout se mezi našimi "politiky" třeba někdo, jako je novej finskej prezident Niinisto, kterej se (potají) vzdal tamější tučný poslanecký penze, tak ho zbytek tý party dožene do Bohnic pro nesvéprávnost..

-> King: No a hlavně jejich veřejné služby jsou (povětšinou) na takové úrovni, že to vyšší zdanění ospravedlňují
-> Jozka: Hlavně je prakticky vyloučeno, že by se člověk Standovo formátu dostal ve Švédsku do funkcí do kterých se dostal u nás. To je prostě jiný svět, pokud se chceme mít jako ve skandinávii tak nesmíme koukat jaké mají daně ale jací jsou to lidé. V tom je ten nejzásadnější rozdíl.

-> Jozka: Hlavně je prakticky vyloučeno, že by se člověk Standovo formátu dostal ve Švédsku do funkcí do kterých se dostal u nás. To je prostě jiný svět, pokud se chceme mít jako ve skandinávii tak nesmíme koukat jaké mají daně ale jací jsou to lidé. V tom je ten nejzásadnější rozdíl.
-> King: Jo, jejich den "daňové svobody" nebo jak se tomu říká, se moc od našeho neliší.. Stejně by mě zajímalo, jestli by Standa Gross bydlel místo na Floridě třeba v Kumle - kdyby svůj obchod století spáchal tam u nich..
-> Vít Heřman: Mě třeba překvapilo, že zdanění FO i PO je v Seppově dreamlandu, Švédsku, je jenom o trošku vyšší, než u nás. Asi nemaj tolik Janoušků....tedy Johansonů :)
-> Sepp: To, že někteří vidí při zmínce o d-fensovi doslova rudě, je mi známo a proto jsem tě varoval :) Ovšem skutečně se jedná jen o český překlad anglického překladu spisovatelčina dílka. btw: spojení d-f a ODS je dost podařenej ftip

-> Vít Heřman: ano, já však neřekl že jeho činy jsou správné.
-> Sepp: A poslední poznámka speciálně pro tebe - vývoj DPPO v Německu: upload.wikimedia.org/wiki
pedia/.../German_tax_rate_
on_corporate_income_1995-2
009.png
A neodpustím si ještě jednu poznámku. Hladat argumenty pro a proti progresivní dani je samo o sobě dost uchylné, pokud nevíme proč a za co tu daň vlastně platíme. Pokud neexistuj dostatečně široká shoda na nějakém veřejném zájmu kterým by se obhájil výběr daní jako takový, debata postrádá smysl. Pokud k té shodě dojde, dá se pak odvodit, jestli má smysl progrese nebo ne (např. pokud bude stát zajišťovat služby které disproporčně více využívají vysokopříjmové skupiny, je možné akceptovat progresi). Pokud je v tomhle státě hlavním důvodem pro výběr daní krmení různých Janoušků a podobných ksindlů, nelze se divit, že se ty vysokopříjmové skupiny cukají, když jim někdo říká, že mají být "solidární".
-> ZdeněkH: No tak, buďme slušní....
-> OndraKrupi: No, pravdu má spoustu lidí. Ale to ještě neospravedlňuje jejich činy. A i magor může mít pravdu (a on magor je).
-> Sepp: Tak zkus svůj argument obrátit - myslíš, že důvod proč německé HDP roste rychleji než naše je progresivní zdanění? Nebo ho zkus posunout v čase - ouha, nefunguje. V roce 2008 už jsme rovnou daň měli a přesto jsme rostli výrazně rychleji než Německo.
Ano, tvůj argument, že určit libovolný nenulový bod Lafferovy křivky je nemožné je naprosto platný a nijak ho nerozporuji - to ještě neznamená, že premisy na kterých její konstrukce stojí jsou neplatné. Ty premisy implikují nějaký průběh té křivky, to že ho nedefinují dostatečně přesně ještě neznamená že jsou nepravdivé. Nezaměňuj prosím implikaci a ekvivalenci.
Pokud toužíš po alespoň částečné konkretizaci průběhu té křivky, pro některé země existují výzkumy o tom jaký cca by mohla mít průběh.
-> OndraKrupi: No, pravdu má spoustu lidí. Ale to ještě neospravedlňuje jejich činy. A i magor může mít pravdu (a on magor je).
-> Sepp: Tak zkus svůj argument obrátit - myslíš, že důvod proč německé HDP roste rychleji než naše je progresivní zdanění? Nebo ho zkus posunout v čase - ouha, nefunguje. V roce 2008 už jsme rovnou daň měli a přesto jsme rostli výrazně rychleji než Německo.
Ano, tvůj argument, že určit libovolný nenulový bod Lafferovy křivky je nemožné je naprosto platný a nijak ho nerozporuji - to ještě neznamená, že premisy na kterých její konstrukce stojí jsou neplatné. Ty premisy implikují nějaký průběh té křivky, to že ho nedefinují dostatečně přesně ještě neznamená že jsou nepravdivé. Nezaměňuj prosím implikaci a ekvivalenci.
Pokud toužíš po alespoň částečné konkretizaci průběhu té křivky, pro některé země existují výzkumy o tom jaký cca by mohla mít průběh.
→ Sepp: O progresi DPFO v Kuvajtu nemám info
Ale proč hned Kuvajt, co takhle "komunistické" Německo (nebo není komunistické, dobrý pozor, má progresivní zdanění) a přesto roste v HDP více než my a to my máme takové progresivní libertariánské Lafferovi teorie...

Ale proč hned Kuvajt, co takhle "komunistické" Německo (nebo není komunistické, dobrý pozor, má progresivní zdanění) a přesto roste v HDP více než my a to my máme takové progresivní libertariánské Lafferovi teorie...
-> Vít Heřman: né že bych obhajoval breivika, ale částečně asi má pravdu...
King 15.04.12 09:00:09 napsal: → Sepp: O progresi DPFO v Kuvajtu nemám info
Ale protože není mým stylem utíkat od tématu, tak připomínám, že i Švédsko muselo v minulosti přehodnocovat míru „okrádání úspěšnějších“. Dokonce to svého času nabbylo tak absurdních rozměrů, že jinak soc.dem. režimu loajální spisovatelka děských knížek Astrid Lindgrenová, napsala povídku, kde líčila, jak při překročení určitého příjmu jí stát „okrade“ prakticky o veškeré peníze, takže nemá motivaci vydělávat víc.
en.wikipedia.org/wik i/Pomperipossa_in_Mo& shy;nis mania
a když se předem pokřižuješ, můžeš skusit českou verzi :)
www.dfens-cz.com/view.php ?cislo... 83001
Týkalo se to myslím 70. let a od těch dob už museli švédští hoši hodně slevovat ze svých „progresivních“ metod, protože je to v 80. letech dostalo do krize.
Sepp 14.04.12 23:31:58 napsal:
→ King: Jinak křivka, kde nejsem schopen doložit její
průběh, ani vzájemné poměry je asi podobně reálná a platná jako výkon
mého motoru o obsahu 1,3l. Je to asi 1500kW, ale neptej se mě za jakých
otáček, natož pak za jakých podmínek. Nechceš ho koupit? Světové
unikum
Máme za potřebí, dělat ze sebe navzájem blbce? Pokud mám na x-ose míru zdanění a na y-ose vybrané prachy z daně, pak i při absenci měřítka je snad jasný, že za tím kulminačním bodem klesá objem vybraných peněz a roste nasrání poplatníků. Některé příměry pouze kulhají, ale jsou i příměry-paraplegici, na což aspiruje ten s tou 1,5MW feldou.
Odkaz na D-fens, no to je asi vtip? Co takhle rovnou www.ods.cz
Ne, blbce ze sebe dělat potřebu nemám, přesto, urči mi prosím alespoň jeden nenulový bod na této milé křivce.

Ale protože není mým stylem utíkat od tématu, tak připomínám, že i Švédsko muselo v minulosti přehodnocovat míru „okrádání úspěšnějších“. Dokonce to svého času nabbylo tak absurdních rozměrů, že jinak soc.dem. režimu loajální spisovatelka děských knížek Astrid Lindgrenová, napsala povídku, kde líčila, jak při překročení určitého příjmu jí stát „okrade“ prakticky o veškeré peníze, takže nemá motivaci vydělávat víc.
en.wikipedia.org/wik i/Pomperipossa_in_Mo& shy;nis mania
www.dfens-cz.com/view.php ?cislo... 83001
Týkalo se to myslím 70. let a od těch dob už museli švédští hoši hodně slevovat ze svých „progresivních“ metod, protože je to v 80. letech dostalo do krize.
unikum

Máme za potřebí, dělat ze sebe navzájem blbce? Pokud mám na x-ose míru zdanění a na y-ose vybrané prachy z daně, pak i při absenci měřítka je snad jasný, že za tím kulminačním bodem klesá objem vybraných peněz a roste nasrání poplatníků. Některé příměry pouze kulhají, ale jsou i příměry-paraplegici, na což aspiruje ten s tou 1,5MW feldou.
Odkaz na D-fens, no to je asi vtip? Co takhle rovnou www.ods.cz
Ne, blbce ze sebe dělat potřebu nemám, přesto, urči mi prosím alespoň jeden nenulový bod na této milé křivce.

-> Vít Heřman: kurvy to jsou a společnost takovým kriplům pořád jen uhýbá
King 16.04.12 00:39:47 napsal: → Vít Heřman: To víš, jsou lidé, kteří berou svou víru smrtelně vážně. Zkus třeba nakreslit pár srandiček s prorokem Mohamendem :)
Jak se nazývá paraplegik bez hlavy a rukou stvořený v tvém podání? Jinak roztomilá demagogie a skorurážka, ale alespoň nenadáváš*:)*
Jak se nazývá paraplegik bez hlavy a rukou stvořený v tvém podání? Jinak roztomilá demagogie a skorurážka, ale alespoň nenadáváš*:)*
-> j_j: Tohle na školní půdu nepatří, o tom žádná. Na druhou stranu, představ si, jak se asi mluví o křesťanství a judaismu na univerzitách v Teheránu, Islámábádu nebo Rijádu
Kdykoliv se volá po toleranci, tak je nutné si uvědomit, že tolerovat jiné kultury a náboženství lze jen do té míry do jaké toho nezneužijí ke zcela netolerantnímu sebeprosazení na tvůj úkor. Tolerance islámu je fajn, ovšem nesmí fungovat tak, že v rámci "tolerance" dovolí stát muslimům chovat se netolerantně k ostatním - což je přesně to co se v mnoha státech západní evropy stalo
A než mě někdo obviní z islamofobie - můj strejda je Arab a muslim.

-> j_j: Ona je vira a "vira". Jestlize si clovek najde svoji cestu k Allahu, Budhovi, Jehovovi atd., a neotravuje s tim ostatni, proc ne. Ovsem vtlouka-li nekdo nekomu od detstvi do makovice jakejsi odvar z nabozenstvi prolozenej demagogii a politikou a dotycni se pak chovaj jako zmrdi, je na miste se branit. Ja treba "verim" na Velkej tresk , ale pokud se v budoucnu prokaze, ze to bylo jinak, nebudu nikomu vyhrozovat smrti nebo vyhazovat do luftu skolni autobusy.
,
,
-> King: myslel jsem to tak, že přece nemůžeš říct, že když někdo bere víru vážně je to špatně. tak ateistickejch národů jako jsme my je hodně málo...
E : když ve škole jinak chytrá přednášející na právo měla průpovídky proti islámu, tak jsem jí měl sto chutí něco říct. Než jsem si stačil v mozku zformulovat něco slušnýho, tak se naštěstí omluvila. Tohle je jak za komunismu, měl jsi křížek na krku - buzerace. Dnes pokud jsi muslim = terorista :) tohle vede do záhuby.
E : když ve škole jinak chytrá přednášející na právo měla průpovídky proti islámu, tak jsem jí měl sto chutí něco říct. Než jsem si stačil v mozku zformulovat něco slušnýho, tak se naštěstí omluvila. Tohle je jak za komunismu, měl jsi křížek na krku - buzerace. Dnes pokud jsi muslim = terorista :) tohle vede do záhuby.
-> j_j: To ja taky ne:-)
-> King: to tohohle bych se úplně nepouštěl.
-> Vít Heřman: To víš, jsou lidé, kteří berou svou víru smrtelně vážně. Zkus třeba nakreslit pár srandiček s prorokem Mohamendem :)
-> myschaak AZNP K.Hora: Výsluha je ve své podstatě "zaměstnanecký benefit" a skutečně kompenzuje některá omezení, která se na státní zaměstnance vztahují. Myslím, že tady hlavní zdroj fiskálních obtíží našeho státu není, spíše v počtu těch státních zaměstnanců.
-> Sepp 13.04.12 19:06:57: Pokud nemáš smysl pro humor a ani ten smajlík za větou tě netrkne, je to s tebou těžké. A pokud se mi líbí nějaká formulace, tak zapomatovat si jí a citovat jí není podle mě žádný zločin.
-> Sepp: -> King: Spor o Lafferovu křivku je jeden z nejzbytečnějších na světě - hádat se o něco co Laffer kdysi nakreslil ve spěchu na ubrousek od svačiny aby ilustroval nějakou myšlenku která je řádově složitější než tak křivka je hloupost.
jak už jsem psal, pokud se má pracovat s něčím podobným, nemůže to být dvourozměrná křivka ale obecně N-rozměrná nadplocha, protože těch parametrů je tam spousta. A jelikož většina z nich není dobře kvantifikovatelná, tak celej matematickej model přestává mít smysl a celé je to nakonec jen intelektuální cvičení.
Míra zdanění je parametr který má u každého státu značně rozdílnou optimální hodnotu. Často se dávají za příklad skandinávské země s jejich vysokým zdaněním a jak jim to skvěle funguje. Skutečnost je ovšem taková, že ve skandinávii existuje něco co nazývám "poptávka po veřejných službách" a naopak tam není tradice ukrást co mi přijde pod ruku. V českých podmínkách to máme přesně naopak...
Mezi státy s vysokou životní úrovní se dají najít příklady relativně nízkých daní (Švýcarsko) i relativně vysokých (Norsko) a pokud si někdo dá tu práci, tak zjistí, že mezi mírou zdanění a "blahobytem" žádná zásadní korelace neexistuje. Takže jen v daních to také nebude.
Mně osobně je v mnoha ohledech blízký švýcarský model - velká míra přímé demokracie, silný tlak na efektivitu státu a díky tomu velice slušná úroveň veřejných služeb bez vysokého zdanění.
-> Sepp 13.04.12 19:06:57: Pokud nemáš smysl pro humor a ani ten smajlík za větou tě netrkne, je to s tebou těžké. A pokud se mi líbí nějaká formulace, tak zapomatovat si jí a citovat jí není podle mě žádný zločin.
-> Sepp: -> King: Spor o Lafferovu křivku je jeden z nejzbytečnějších na světě - hádat se o něco co Laffer kdysi nakreslil ve spěchu na ubrousek od svačiny aby ilustroval nějakou myšlenku která je řádově složitější než tak křivka je hloupost.
jak už jsem psal, pokud se má pracovat s něčím podobným, nemůže to být dvourozměrná křivka ale obecně N-rozměrná nadplocha, protože těch parametrů je tam spousta. A jelikož většina z nich není dobře kvantifikovatelná, tak celej matematickej model přestává mít smysl a celé je to nakonec jen intelektuální cvičení.
Míra zdanění je parametr který má u každého státu značně rozdílnou optimální hodnotu. Často se dávají za příklad skandinávské země s jejich vysokým zdaněním a jak jim to skvěle funguje. Skutečnost je ovšem taková, že ve skandinávii existuje něco co nazývám "poptávka po veřejných službách" a naopak tam není tradice ukrást co mi přijde pod ruku. V českých podmínkách to máme přesně naopak...
Mezi státy s vysokou životní úrovní se dají najít příklady relativně nízkých daní (Švýcarsko) i relativně vysokých (Norsko) a pokud si někdo dá tu práci, tak zjistí, že mezi mírou zdanění a "blahobytem" žádná zásadní korelace neexistuje. Takže jen v daních to také nebude.
Mně osobně je v mnoha ohledech blízký švýcarský model - velká míra přímé demokracie, silný tlak na efektivitu státu a díky tomu velice slušná úroveň veřejných služeb bez vysokého zdanění.
-> myschaak AZNP K.Hora: Říkám, není to jednoduché - ten pohled na věc. Tak ber třeba v úvahu například konkrétně co vím já - omezení osobních práv a svobod, nemožnost podnikat, nemožnost fungovat v politických stranách či hnutích, nemožnost stávkovat, po skončení práce ve specifickém oboru ve kterém jsi pracoval například nemožnost pracovat v něčem podobném po určitou dobu. Dále třeba bezpečnostní prověrky které ti platí ještě po skončení pracovního poměru třeba 5 let a ty musíš i tak vše národnímu bezpoečnostnímu úřadu dokládat - příjmy, vyýdaje, půjčky, a 1000 dalších kravin ačkoli už nejsi zaměstnán a jsi ze zákona povinen to dělat. Když někde pracuješ 20 let vpodstatě v oboru který v normální běžné sféře neexistuje tak je těžko se pak uplatnit atd... atd... Rozebírat to nemá moc smysl. Jak jsem psal, je typ lidí, co si to určitě zaslouží a jsou prospěšní a jsou lidé kteří z toho profitují ale hledat v tom smysl nebo spravedlnost 
Ale znám i případy jak popisuješ, prostě schopné lidi co si odsloužili, mají rentu a dnes pracují ještě jinde a mají moc hezký příjem. Ono takhle na to pohlížet - tedy na tu dnešní odměnu je super, ale že ten člověk někde odkroutil třeba 20 let v jednom zaměstnání a jaké tam měl podmínky je věc druhá. To, že se jedná o schopné lidi, kteří se prostě zase dostali do systému a fungují je druhá stránka věci. Jsou prostě dobří a přizpůsobili se změnám. Ostatně všichni mají možnost nastoupit, sloužit a po 20 letech čerpat že...

Ale znám i případy jak popisuješ, prostě schopné lidi co si odsloužili, mají rentu a dnes pracují ještě jinde a mají moc hezký příjem. Ono takhle na to pohlížet - tedy na tu dnešní odměnu je super, ale že ten člověk někde odkroutil třeba 20 let v jednom zaměstnání a jaké tam měl podmínky je věc druhá. To, že se jedná o schopné lidi, kteří se prostě zase dostali do systému a fungují je druhá stránka věci. Jsou prostě dobří a přizpůsobili se změnám. Ostatně všichni mají možnost nastoupit, sloužit a po 20 letech čerpat že...

-> su.tech: detaily neznám,ale proč by to měl někdo mít a jinej ne,asi jsou případy ve kterej je to správně a i logicky...nemůžu o tomhle diskutovat,nejsem dostatečně obeznámen s okolnostma,jen jsem slyšel o borcovi co má údajně 20/měs výsluhy a ještě jde makat za dalších dvacet a je mu hej....takhle se obyčejnej člověk v mimostátní sféře může mít jen když bude mít 300-400hodin za měsíc

-> myschaak AZNP K.Hora: Taky nejsem zastáncem výsluh, ale bylo by vhodné taky říct, že to není něco za nic. Tedy něco co někdo dostatne za to že jen chodí do práce. Vždy se zmiňují jen pozitiva, ale existují i negativa o kterých se zase tolik nemluví. Ale jak jsem psal nejsem zastánce, jen mám představu jak systém fugnuje.
-> King:
-> Sepp:
Jsem zastánce rovné daně. Věc se má u mě tak, že mám možnost vnímat jak ty "slabé" tak ty "silné". Nebudu teď psát o nějakém generálním řediteli čehokoli který bere šílený plat a ještě šílenější odměny nebo o podvodnících, tunelářích apod. Budu psát všeobecně o těch dole a nahoře tak to prosím vezměte na vědomí. Podle mě si každý zaslouží takovou výši odměny, jakou práci tomu odvedl. Pokud někdo skončí základní školou a dělá zametače ulic, má mít dle toho plat a sociální kecy o tom, že by bylo fér aby měl 20 čistá ruka je kravina. Pokud někdo celoživotně studuje, rozvíjí své schopnosti a dovednosti, maká 16 hodin denně, měl by mít samozřejmě víc než ten který udělá jen to nutné aby mohl nějak fungovat.
Tahle politika "zdaníme bohaté" stejně reálně moc nefunguje. Jsou to jen řeči které zaujmou masu "nebohatých" lidí kteří se nezajímají opravdu o to co se děje, ale chytnou se tohoto hesla protože se jim líbí, ale důsledky už nevidí. Bohatí reálně dokážou ovlivnit zákony, výkonnou moc a jiné. Takže bohatý ač se zavede daň jaká chce ji dokáže reálně obejít, pozměnit, zakřivit. Ona ta daň může klidně platit, ale stačí aby se prosadila výjimka na Finančním úřadu, zvýší se odpočiatelné položky a jiné a jsme tam kde jsme byli na začátku a to je, že stát živí zejména střední třída - tedy ta co řvala zdaňme bohaté. A co pak přichází? Bohatí mají vysoké daně tak víte co? Máme málo peněz, zdaníme i ty "nebohaté"
Ještě bych rád uvedl, že mezi bohaté rozhodně nepatřím. Osobně si myslím, že by bylo třeba pozastavit plýtvání penězi než něco začít více vybírat. Dát našim činitelům ať už ve vládě nebo jen na krajské, obecní úrovni zodpovědnost za svá rozhodnutí se vším všudy. Tedy když průser tak soudit a zavřít.
A koho volit? Nemám vůbec páru... raději bych řešil otázku koho odstavit z funkce, soudit, zavřít.
-> King:
-> Sepp:
Jsem zastánce rovné daně. Věc se má u mě tak, že mám možnost vnímat jak ty "slabé" tak ty "silné". Nebudu teď psát o nějakém generálním řediteli čehokoli který bere šílený plat a ještě šílenější odměny nebo o podvodnících, tunelářích apod. Budu psát všeobecně o těch dole a nahoře tak to prosím vezměte na vědomí. Podle mě si každý zaslouží takovou výši odměny, jakou práci tomu odvedl. Pokud někdo skončí základní školou a dělá zametače ulic, má mít dle toho plat a sociální kecy o tom, že by bylo fér aby měl 20 čistá ruka je kravina. Pokud někdo celoživotně studuje, rozvíjí své schopnosti a dovednosti, maká 16 hodin denně, měl by mít samozřejmě víc než ten který udělá jen to nutné aby mohl nějak fungovat.
Tahle politika "zdaníme bohaté" stejně reálně moc nefunguje. Jsou to jen řeči které zaujmou masu "nebohatých" lidí kteří se nezajímají opravdu o to co se děje, ale chytnou se tohoto hesla protože se jim líbí, ale důsledky už nevidí. Bohatí reálně dokážou ovlivnit zákony, výkonnou moc a jiné. Takže bohatý ač se zavede daň jaká chce ji dokáže reálně obejít, pozměnit, zakřivit. Ona ta daň může klidně platit, ale stačí aby se prosadila výjimka na Finančním úřadu, zvýší se odpočiatelné položky a jiné a jsme tam kde jsme byli na začátku a to je, že stát živí zejména střední třída - tedy ta co řvala zdaňme bohaté. A co pak přichází? Bohatí mají vysoké daně tak víte co? Máme málo peněz, zdaníme i ty "nebohaté"

Ještě bych rád uvedl, že mezi bohaté rozhodně nepatřím. Osobně si myslím, že by bylo třeba pozastavit plýtvání penězi než něco začít více vybírat. Dát našim činitelům ať už ve vládě nebo jen na krajské, obecní úrovni zodpovědnost za svá rozhodnutí se vším všudy. Tedy když průser tak soudit a zavřít.
A koho volit? Nemám vůbec páru... raději bych řešil otázku koho odstavit z funkce, soudit, zavřít.

-> Sepp: O progresi DPFO v Kuvajtu nemám info
Ale protože není mým stylem utíkat od tématu, tak připomínám, že i Švédsko muselo v minulosti přehodnocovat míru "okrádání úspěšnějších". Dokonce to svého času nabbylo tak absurdních rozměrů, že jinak soc.dem. režimu loajální spisovatelka děských knížek Astrid Lindgrenová, napsala povídku, kde líčila, jak při překročení určitého příjmu jí stát "okrade" prakticky o veškeré peníze, takže nemá motivaci vydělávat víc.
en.wikipedia.org/wiki/Pom peripossa_in_Monismania
www.dfens-cz.com/view.php ?cisloclank...
Týkalo se to myslím 70. let a od těch dob už museli švédští hoši hodně slevovat ze svých "progresivních" metod, protože je to v 80. letech dostalo do krize.
unikum

Ale protože není mým stylem utíkat od tématu, tak připomínám, že i Švédsko muselo v minulosti přehodnocovat míru "okrádání úspěšnějších". Dokonce to svého času nabbylo tak absurdních rozměrů, že jinak soc.dem. režimu loajální spisovatelka děských knížek Astrid Lindgrenová, napsala povídku, kde líčila, jak při překročení určitého příjmu jí stát "okrade" prakticky o veškeré peníze, takže nemá motivaci vydělávat víc.
en.wikipedia.org/wiki/Pom peripossa_in_Monismania
www.dfens-cz.com/view.php ?cisloclank...
Týkalo se to myslím 70. let a od těch dob už museli švédští hoši hodně slevovat ze svých "progresivních" metod, protože je to v 80. letech dostalo do krize.
unikum

-> King: Jinak křivka, kde nejsem schopen doložit její průběh, ani vzájemné poměry je asi podobně reálná a platná jako výkon mého motoru o obsahu 1,3l. Je to asi 1500kW, ale neptej se mě za jakých otáček, natož pak za jakých podmínek. Nechceš ho koupit? Světové unikum

King 14.04.12 22:24:16 napsal: Sepp 14.04.12 20:47:23 napsal:
→ King: Jinak, najdi mi prosím, kde tvrd
ím, že by moje
sociální cítění bylo uspokojeno kvadraticky (příště piš terciálně,
lépe vystihneš moji závist vůči úspěšným) rostoucí sazbou DPFO
s výší příjmů.
Tak v tom pripade mi vysvetli, co ti tolik vadi na tzv. Rovny dani ( stejna procentualni dan pro vsechny). A velmi nerad bych reagoval na detinskou odpoved „Kde ksem napsal, ze bla, bla…“
Pokud něco dělám, podívám se jak to dělají ti nejlepší. To řekl, mám pocit, T. Baťa. Je rovná daň doménou států, které jsou na špici životní úrovně obyvatel? Tak přesně tohle.
ím, že by moje
s výší příjmů.

Tak v tom pripade mi vysvetli, co ti tolik vadi na tzv. Rovny dani ( stejna procentualni dan pro vsechny). A velmi nerad bych reagoval na detinskou odpoved „Kde ksem napsal, ze bla, bla…“

Pokud něco dělám, podívám se jak to dělají ti nejlepší. To řekl, mám pocit, T. Baťa. Je rovná daň doménou států, které jsou na špici životní úrovně obyvatel? Tak přesně tohle.
-> King 14.04.12 22:29:41: je to tak....ač do politiky nemluvim,tak v tomhle souhlas.....než aby řešili kde dávaj zbytečně moc tak řešej kde zbytečně víc brát...konkrétně narážím na výslužný,nacenění státních zakázek atd....já dělám jako debil a žádný výsluhy nikdy mít nebudu tak proč někdo kdo dělá i lehčí práci má za to brát renty,co se týče státních zakázek jak je možný že to dostane firma která na to fyzicky ani nešáhne a 4x se to prodá dál a dál za menší peníze a i ta poslední firma je schopná ze zlomku původní ceny na tom stále vydělat?tyhle dva konkrétní příklady mě napadaj okamžitě,je jich samozřejmě mraky,každej vidí do něčeho jinýho a tak má každej svoje příklady
-> Sepp: Meritko krivek asi nebude tim nejpodstatnejsim - jde spis o to, ze kdyz se chces zalibit blbum a zacnes zdimat "bohace", budou s tebou o to vic vyjebavat a pripadne presunou sidla firem do rozumnejsich statu.
Sepp 14.04.12 20:47:23 napsal:
ím, že by moje
s výší příjmů.
Tak v tom pripade mi vysvetli, co ti tolik vadi na tzv. Rovny dani ( stejna procentualni dan pro vsechny). A velmi nerad bych reagoval na detinskou odpoved "Kde ksem napsal, ze bla, bla..."
ím, že by moje
s výší příjmů.

Tak v tom pripade mi vysvetli, co ti tolik vadi na tzv. Rovny dani ( stejna procentualni dan pro vsechny). A velmi nerad bych reagoval na detinskou odpoved "Kde ksem napsal, ze bla, bla..."

-> King: Jinak, najdi mi prosím, kde tvrdím, že by moje sociální cítění bylo uspokojeno kvadraticky (příště piš terciálně, lépe vystihneš moji závist vůči úspěšným) rostoucí sazbou DPFO s výší příjmů.

-> King: Ale to já nemohu přeci vědět, kolikrát a komu jsi nádaval.
. Nebo naznačuješ, že nadávají pouze lidé, kteří mají jiný názor, než ty?
Smím vědět v jakém poměru jsou u křivky "L" osy x a y? Není mi to úplně jasné a internet mi vyhazuje podobné obrázky, které mě dost matou:
www.google.cz/imgres?q=La fferov...
Perla to není, spíš bych řekla demagogie a "podpásovka", jinak v Nwktově příspěvku nevidím žádný argument , pokud bys ho mohl "vypíchnout" dost mi pomůžeš s odpovědí. Spíš je to zatím taková demogagie a "podpásovka", kde připíšu někomu nějaký výrok (úchylku - je to "na hraně" a opakuji, neber to osobně), který neřekl a požaduji jeho vyvinění.

Smím vědět v jakém poměru jsou u křivky "L" osy x a y? Není mi to úplně jasné a internet mi vyhazuje podobné obrázky, které mě dost matou:
www.google.cz/imgres?q=La fferov...
Perla to není, spíš bych řekla demagogie a "podpásovka", jinak v Nwktově příspěvku nevidím žádný argument , pokud bys ho mohl "vypíchnout" dost mi pomůžeš s odpovědí. Spíš je to zatím taková demogagie a "podpásovka", kde připíšu někomu nějaký výrok (úchylku - je to "na hraně" a opakuji, neber to osobně), který neřekl a požaduji jeho vyvinění.
-> Sepp: Já jsem někdy někomu na virtu za těch asi 9 let vyloženě nadával? Spíš mi bylo nadáváno od jedinců, kterým se sáhlo na základy jejich víry
Ad daně: cs.wikipedia.org/wiki/Laf ferova_k%C5%99ivka
Ad "moje pedofilie": Už jsem čet a slyšel hromadu způsobů, kterak se vyhnout odpovědi, ale tohle je fakt perla. Takže podle tebe by procentuální sazba DPFO měla růst kvadraticky s výší příjmů, aby to uspokojilo tvoje sociální cítění?

Ad daně: cs.wikipedia.org/wiki/Laf ferova_k%C5%99ivka
Ad "moje pedofilie": Už jsem čet a slyšel hromadu způsobů, kterak se vyhnout odpovědi, ale tohle je fakt perla. Takže podle tebe by procentuální sazba DPFO měla růst kvadraticky s výší příjmů, aby to uspokojilo tvoje sociální cítění?
Nehledám spory, vědomě neurážím, nechtěl jsem reagovat, ale prostě mi to nedá.
King 11.04.12 23:50:22 napsal: → Don_pepe: A hádej, kdo začne s osobníma urážkama? Ta schopnost a úroveň politický debaty je v týhle zemi na žalostný úrovni a virt je nádhernej vzorek. A to se ještě nezapojilo hardcore :) Ale tak prostě nikomu nenadávej a vem to tak, že ostatní můžou mít jné názory:)
Vít Heřman 11.04.12 23:35:03 napsal: → Nwkt: Hezké :) To jsem ještě neslyšel, ale asi to zařadím do svého antisocialistického slovníku . No tak tohle jsem dál neměl sílu číst. Ale sorry, jsem slaboch , budující anticosislovníkhlavněnehl edajícokolivvčetněobjektiv ity.
King 11.04.12 23:41:20 napsal: → Sepp: A slyšels někdy o tom, že výběr daní je tím těžší, čím jsou vyšší?
Ne, poprosím o odkaz či důkaz.
King nějakej argument, kterej by vyvracel myšlenku Nwktovy ironie, by nebyl? Argument na tohle? To asi stejný (bez urážky) jako když ve společnost řeknu, že jsi dejme tomu úchyl přes děti. Máš argument, který by to vyvracel?
Vít Heřman 11.04.12 23:35:03 napsal: → Nwkt: Hezké :) To jsem ještě neslyšel, ale asi to zařadím do svého antisocialistického slovníku . No tak tohle jsem dál neměl sílu číst. Ale sorry, jsem slaboch , budující anticosislovníkhlavněnehl edajícokolivvčetněobjektiv ity.
King 11.04.12 23:41:20 napsal: → Sepp: A slyšels někdy o tom, že výběr daní je tím těžší, čím jsou vyšší?
Ne, poprosím o odkaz či důkaz.
King nějakej argument, kterej by vyvracel myšlenku Nwktovy ironie, by nebyl? Argument na tohle? To asi stejný (bez urážky) jako když ve společnost řeknu, že jsi dejme tomu úchyl přes děti. Máš argument, který by to vyvracel?
-> Alenka: Tohle jsem solidaritou opravdu, ale opravdu nemyslel.. Spíš cosi jako povědomí, že se navzájem potřebujou ty různý skupiny lidí (i když bez některých by se to obešlo lépe). Nejjednodušeji vyjádřeno: i sebelepší majitel baru potřebuje opilce. Superpodnikatelská finta platit lidem sotva na přežití, zblbnout jim hlavy reklamama a pak jim půjčovat, zdá se nefunguje..
-> Vít Heřman: Ono jako vzhledem k životním nákladům je ten první případ větší průser..* Ta "nedůvěra" je úplně všeobecná, kdo věří politikům, že splní program, kdo věří prodejci levného zboží, že je legál, kdo věří prodejci drahýho zboží, že cena odpovídá kvalitě, kdo věří kolegovi, že ho u šéfa nepomlouvá, kdo věří svý bance, kdo RWE, že v plynu není trochu vzduchu navíc a starostovi, že se nenapakoval na rekonstrukci náměstí..?
Mě teda majetek nijak zvlášť nezajímá, ani můj, natož pak cizí, ale jako střední třída mám docela obavy, že si na mě někdo smlsne, ať už při dalším rozevírání nůžek, nebo až po jejich přílišném otevření.. když pominu tu nejhorší variantu, že se zas objeví nějakej Iljič nebo Adolf. Čili bych docela rád, aby vše bylo nastaveno nějak přijatelně..
-> Vít Heřman: Ono jako vzhledem k životním nákladům je ten první případ větší průser..* Ta "nedůvěra" je úplně všeobecná, kdo věří politikům, že splní program, kdo věří prodejci levného zboží, že je legál, kdo věří prodejci drahýho zboží, že cena odpovídá kvalitě, kdo věří kolegovi, že ho u šéfa nepomlouvá, kdo věří svý bance, kdo RWE, že v plynu není trochu vzduchu navíc a starostovi, že se nenapakoval na rekonstrukci náměstí..?
Mě teda majetek nijak zvlášť nezajímá, ani můj, natož pak cizí, ale jako střední třída mám docela obavy, že si na mě někdo smlsne, ať už při dalším rozevírání nůžek, nebo až po jejich přílišném otevření.. když pominu tu nejhorší variantu, že se zas objeví nějakej Iljič nebo Adolf. Čili bych docela rád, aby vše bylo nastaveno nějak přijatelně..
-> Vít Heřman: Tak to jsem tu myslenku prve spatne pochopil...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Já jsem psal "je vždycky daleko lepší zdanit spotřebu než práci nebo investice, speciálně v případě exportně orientované otevřené ekonomiky." což v žádném případě neznamená, že toužím po tom zdanit export - právě naopak
Teda - ono to spolu nesouvisí úplně přímo. Ale exportně orientovaná otevřená ekonomika je velice citlivá na vnější šoky (jak se ostatně ukázalo na průběhu recese v posledních letech). A pokud máš rozpočet hodně závislý na přímých daních, tak v době krize máš velký propad - DPH pokud vím až tak citlivé není, ale expert na strukturu a charakteristiky všech rozpočtových příjmů fakt nejsem.

-> Vít Heřman: To byla reakce na neco starsiho kde jsi psal, ze u exportne zamerenyho zahranicniho obchodu muzes lehce ziskat vice penez...
-> j_j: Fujtajbl, ja a pef?
-> j_j: Fujtajbl, ja a pef?
-> Alenka: "Daně jsou cenou kterou platí střední třída aby chudí nepozabíjeli bohaté". Trochu zjednodušené, ale má to něco do sebe. Každopádně tou "solidaritou" si ti bohatí přeci jen něco kupuji. Se spravedlností absolutně rovné, tzn nominálně stejné daně, je to také trochu ošemetné. Ono totiž ti bohatí většinou využívají státních služeb o něco více než chudí a podobně - ale neříkám, že je rozumné to řešit právě pomocí DPFO. Jak jsem už psal, nejlepší by bylo jí zrušit a kompenzovat to (pokud se neumíme uskromnit) zvýšením DPH.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Zvýšením DPH pokud vím export nedaníš? Vývoz je od DPH osvobozen.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Zvýšením DPH pokud vím export nedaníš? Vývoz je od DPH osvobozen.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: PEF II. semestr? 

-> Vít Heřman: Ale cim vic zdanis export tim vic ho zacnes zdrazovat a zabijet...
Vít Heřman 12.04.12 10:04:03 napsal:
→ Jozka: No a je ta daň stejná když jeden zaplatí
800015% = 1200 – sleva na poplatníka a platí daň 0 a druhý
8000015%=12000 – sleva na poplatníka a je z toho možná 10 tisíc?
To je stejné?
Presne tak, rovna sazba je progresivni az az.
Skutecne spravedliva rovna dan by byla, kdyz by kazdy do spolecne kasy odevzdal mesicne tisicovku bez ohledu na prijem.
A solidarita? Solidarita ma smysl jen u nejakych vyjimecnych pripadu jako prirodni katastrofy, nemoci, nehody a tak podobne. To, co se dnes nazyva pojmem solidarita je jen institucionalizovana loupez, kdy jedna skupina lidi mesic co mesic oloupi o penize jinou skupinu lidi a nasledne si ty penize mezi sebou rozdaji, pardon, prerozdeli, protoze prece maji pravo zit si nad pomery toho, nez na co si jsou schopni samostatne vydelat.
→ Jozka: No a je ta daň stejná když jeden zaplatí
800015% = 1200 – sleva na poplatníka a platí daň 0 a druhý
8000015%=12000 – sleva na poplatníka a je z toho možná 10 tisíc?
To je stejné?

Presne tak, rovna sazba je progresivni az az.
Skutecne spravedliva rovna dan by byla, kdyz by kazdy do spolecne kasy odevzdal mesicne tisicovku bez ohledu na prijem.
A solidarita? Solidarita ma smysl jen u nejakych vyjimecnych pripadu jako prirodni katastrofy, nemoci, nehody a tak podobne. To, co se dnes nazyva pojmem solidarita je jen institucionalizovana loupez, kdy jedna skupina lidi mesic co mesic oloupi o penize jinou skupinu lidi a nasledne si ty penize mezi sebou rozdaji, pardon, prerozdeli, protoze prece maji pravo zit si nad pomery toho, nez na co si jsou schopni samostatne vydelat.
-> Jozka: Jinak s tou ztrátou důvery máš pravdu, proto jsem třeba já tak vděčněj za to, že mam rozumný šéfy kterejch si můžu vážit a který si (myslím) váží mě. A pořád věřím, že ředitel, který tvrdí, že "za bránou je fronta" v ní nakonec skončí, protože dlouhodobě řídit firmu tak abych ztrácel kvalifikované a zaškolené zaměstnance nejde. Ovšem ne každý zaměstnanec je nutně tak vzácný, že...
-> Jozka: No a je ta daň stejná když jeden zaplatí 8000 * 15 % = 1200 - sleva na poplatníka a platí daň 0 a druhý 80000 * 15 % = 12000 - sleva na poplatníka a je z toho možná 10 tisíc? To je stejné? 

-> Alenka: / -> Vít Heřman: Však pro to jsem tam dával ty naše montéry - "tlustý" kabely jsou bez těch "tenkejch" k ničemu a naopak. Měl by tam být jakejsi princip solidarity, neb jsme boužel na jedný lodi, ale ten se úplně vytratil, viz ty kecy v hospodě a blbý žvásty ředitelů, že za bránou je fronta (abych pojal oba póly). Teď je pro to módní termín "všeobecná ztráta důvěry" a považuje se to za základní riziko fungování demokracie. Jasný je, že kdo podniká a nese "kůži na trh", si "zaslouží" větší odměnu, než ten kdo odmaká 6-14:30 a jde s čistou hlavou domů, ale není zas blbý stejná daň pro lidi, co maj 8 a 80 tisíc?