skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Koho byste volili?
-> darklord 17.01.23 16:07:14: Tenhle srackomet je oblibenym zdrojem "informaci " kolujicich v retezovych mailech mezi nasimi fanousky alternativni reality a historie.
-> King 17.01.23 16:01:50: to je daky vtip ci nejaky realny srackomet co niekto moze zobrat vazne? 

Tak a tady to mame cerny na bilym - Cizci si zvolili generala, coz je jasna paralela s 30. lety a mj. z toho jasne vyplyva, ze se nase spolecnost "fasizuje " a touzi po po valce s Ruskem! ....Tak tyhle hovna se budou nasim stareckum hodne tezko vysvetlovat
aeronet.news/prani-valky- vysledek-prvniho-kola-prez identskych-voleb-v-cesku-n aznacuje-desivou-fasizaci- casti-ceske-populace-a-tou hu-po-vojenske-konfrontaci -s-ruskou-federaci-je-to-d okonala-kopie-nacifikace

aeronet.news/prani-valky- vysledek-prvniho-kola-prez identskych-voleb-v-cesku-n aznacuje-desivou-fasizaci- casti-ceske-populace-a-tou hu-po-vojenske-konfrontaci -s-ruskou-federaci-je-to-d okonala-kopie-nacifikace
Já to mám taky jen přes jedno koleno, kdy Pavel někde sloužil pod mým nevlastním otcem. Ten na něj nadává, ale to jsou nějaký osobní rozbroje a křivdy starý přes 30 let a on vůbec nadává na všechno co není dostatečně komunistický, protože přece za komunistů bylo líp. Především lampasákům.
-> Bukaj: Přes jedno. Mluvil o tom prede mnou. :-D Znají se s taťkou od Vojny.
Hlavně je to úplně jedno, protože i kdyby byl nakrásně Pavel "pěkná svině" jak tvrdí páté koleno, tak to pořád proti Babišovi není přitěžující okolnost
No a pořád tam máme ten dlouhý seznam zjevných rozdílů....

-> Borderer: Tomu bych věřil spíš - přece jen je to informace jen přes třetí koleno 

-> Bukaj: Tak já zase mám od tátovýho vrstevníka, co pokračoval v armádě a s Pavlem se xkrát setkal. Skončil jako major po Bosně a shrnul ho slovy "strašná bedna, ale byl v pohodě a férovej".
-> dragon_cb_cz: No to má velmi velký problém.
-> U-Geen: Pěkně řečeno.
-> U-Geen: Pěkně řečeno.
-> U-Geen 17.01.23 11:25:17: No právě 

-> dragon_cb_cz: tak furt ma moznost volebnich listku ve volebni mistnosti ze :-) V ni navic byva lekarnicka, takze si rovnou muze osetrit zraneni.
-> CHIP: Tak volba je sice tajná, ale dovedu si představit, že manželka doma provede "předpřípravu" volebních lístků a do volební místnosti už se jde s jediným správným... ale pokud by byl v situaci, že má problém si vyřešit tohle, tak má asi hlubší problém, než že volí Hrabiše.
-> hans1: Ty vole co to je za lidi .. přece ať si manželka myslí co chce .. a celá rodina taky. Zvolím toho koho chci. No a když už teda jsou problémy tohoto směru .. hodím tam toho koho chci a pak budu tvrdit, že jsem volil Bureše a je po problému. Ty vole .. se poseru.
Včera rozhovor s kolegou v práci: říkám že pavel vyhráno nemá a bude to dost těsné v druhém kole atd. a kolega jako že by volil nerudovou,jak bys volil tys nebyl u voleb?Byl,a koho jsi teda volil?Babiše-manželka,tch
ýně a tchán ho volily takže víš jak...

-> Milan 136:

-> dragon_cb_cz 16.01.23 21:42:29: A tam probírali, jak se jim povedlo odstranit Mrázka 

-> Milan 136 16.01.23 21:40:58: Vypadají jak kdyby spolu přitáhli z hospody, co?
-> David29 16.01.23 21:38:06: Pěkně si debil naběhnul. Ale Andy má taky fotky s osobnostma

-> Matthes, záškodník z TechWebu:

Já se rozhodl, že do komentářů na novinkách.cz apod vůbec nepolezu.. Jako co tam dokážou jeho voliči psát za "nesmysle"... Vrána k vráně sedá no

Já se rozhodl, že do komentářů na novinkách.cz apod vůbec nepolezu.. Jako co tam dokážou jeho voliči psát za "nesmysle"... Vrána k vráně sedá no
-> Bukaj 16.01.23 12:32:47: To je přesně to o čem jsem mluvil ve vedlejším tématu - Babišovo špína je dávno na světle božím a stihla zaschnout a lidi si na ní zvykli. Té "generálovo" je scie daleko méně, ale je čerstvá, lidi jí teprv musí zpracovávat... a to hraje ve prospěch Bureše 

-> Bukaj 16.01.23 12:32:47: Aha, a nedelal tatik nahodou v TTC? Ja jsem v tom holdingu taky v nultejch letech makal a do Ruska jezdil, leccos jsem tm pochopil, ale zaver z toho je, ze tudy proste cesta neveda ani nahodou.
-> King: Já se s rodiči raději o politice nebavím, abych nebyl nasranej.
Oba rodiče VŠ vzdělání (táta ing. elektrotechnického zaměření - původně Tesla Karlín, v 90. letech v soukromém sektoru - telekomunikace, aktuálně důchodce, máti lékařka - původně závodní v ČKD Dukla, aktuálně PrDuch - primářka oddělení VFN).
Táta sice moc dobře ví, koho volí, ale myslím, že má vnímání světa trochu zkreslené tím, že v devadesátých a nultých letech trávil fůru času v Rusku (poté, co tuzemský trh opanoval v jeho oboru Siemens, lítali dohadovat obchody a montovat ústředny na východ)...
...není tedy překvapením, že vždy volil Zemana.
A máti je ten typ lidí, kteří jsou velmi snadno zmanipulovatelní svými blízkými a politiku nikdy nebrala moc vážně (dle hesla "Lžou a kradou všichni a je úplně jedno, kdo tam sedí..."), takže k volbám sice většinou jde, ale že by její volba byla nějak do důsledku a dlouhodobě promyšlená, to se říct nedá. Spíš dá na ty populistické kecy a nevolí toho, na koho se v kampani nakydá nejvíc sraček...
Teď jsem od ní slyšel historku, že bývalý muž ženy mého bratrance (nebo prostě někdo přes páté koleno) pod "generálem" kdysi sloužil na vojně a že "to byla pěkná svině"...
A na takovýhle drby se nechá utáhnout dost voličů...
Já jen doufám, že úlevu, kterou jsem pocítil po posledních volbách do PS, nevystřídá po těchto prezidentských volbách deprese...
Oba rodiče VŠ vzdělání (táta ing. elektrotechnického zaměření - původně Tesla Karlín, v 90. letech v soukromém sektoru - telekomunikace, aktuálně důchodce, máti lékařka - původně závodní v ČKD Dukla, aktuálně PrDuch - primářka oddělení VFN).
Táta sice moc dobře ví, koho volí, ale myslím, že má vnímání světa trochu zkreslené tím, že v devadesátých a nultých letech trávil fůru času v Rusku (poté, co tuzemský trh opanoval v jeho oboru Siemens, lítali dohadovat obchody a montovat ústředny na východ)...
...není tedy překvapením, že vždy volil Zemana.
A máti je ten typ lidí, kteří jsou velmi snadno zmanipulovatelní svými blízkými a politiku nikdy nebrala moc vážně (dle hesla "Lžou a kradou všichni a je úplně jedno, kdo tam sedí..."), takže k volbám sice většinou jde, ale že by její volba byla nějak do důsledku a dlouhodobě promyšlená, to se říct nedá. Spíš dá na ty populistické kecy a nevolí toho, na koho se v kampani nakydá nejvíc sraček...

Teď jsem od ní slyšel historku, že bývalý muž ženy mého bratrance (nebo prostě někdo přes páté koleno) pod "generálem" kdysi sloužil na vojně a že "to byla pěkná svině"...
A na takovýhle drby se nechá utáhnout dost voličů...

Já jen doufám, že úlevu, kterou jsem pocítil po posledních volbách do PS, nevystřídá po těchto prezidentských volbách deprese...

-> Bukaj 16.01.23 11:14:38: Může být.. bohužel.. bohužel i u nás prý zvíťazil hentý oný - prý o 8 %! (neověřoval jsem).
-> Bukaj 16.01.23 11:14:38: Asi tak. Desivy na tom je, ze treba manzelciny rodice jsou oba vysoskolaci, a nemam pocit, ze by se navzdory vysokymu veku vyhybali premejsleni, ale proste oba to hodili Babovi. A pak si clovek rozklikne tu barevnou mapku CR s volebnima vysledkama podle okrsku a nas primestskej Vidlakov (vlastne mestska cast) - 40pct volicu to hodilo zlostnymu Makakovi 

-> Jozka 15.01.23 21:48:37: Já bych spíše řekl, že je to úplně obyčejná lenost. A "selektivní paměť".
Lenost či pohodlnost číst delší texty, zjišťovat a ověřovat informace a dávat si je do souvislostí, lenost přemýšlet dále, než "teď"...
Každý živý tvor přirozeně tíhne k lenosti, když se mu žije poměrně dobře a "nic nemusí" - vidím to na lidech (i na sobě), i na zvířatech. Když není motivace, tak se lenoší, když se lenoší, tak se blbne... (mozek taky rád lenoší).
A na této přirozené vlastnosti staví populismus.
"Jednoduchá a líbivá řešení" a sliby v jednoduchých sloganech - a vůbec nezáleží, že nejsou reálně proveditelné, jsou založeny na nepravdivých informacích atd. Fůra lidí na to slyší, protože to přece zní tak hezky a "když to říká tenhle pán, tak to tak přece bude". A přemýšlet nad tím do hloubky, to bolí. Přečíst si něčí argumentaci, proč tomu tak není a nemůže být - moc písmenek, moc slov, už při třetí větě je z toho únava...
Takže ne, neřekl bych, že "StB je ta správná kvalifikace" na tu a tu pozici¨ ve vnímání některých voličů.
Jen lenost přemýšlet a selektivní paměť (přirozená vlastnost mozku vytlačit špatné vzpomínky do pozadí)...
Lenost či pohodlnost číst delší texty, zjišťovat a ověřovat informace a dávat si je do souvislostí, lenost přemýšlet dále, než "teď"...
Každý živý tvor přirozeně tíhne k lenosti, když se mu žije poměrně dobře a "nic nemusí" - vidím to na lidech (i na sobě), i na zvířatech. Když není motivace, tak se lenoší, když se lenoší, tak se blbne... (mozek taky rád lenoší).
A na této přirozené vlastnosti staví populismus.
"Jednoduchá a líbivá řešení" a sliby v jednoduchých sloganech - a vůbec nezáleží, že nejsou reálně proveditelné, jsou založeny na nepravdivých informacích atd. Fůra lidí na to slyší, protože to přece zní tak hezky a "když to říká tenhle pán, tak to tak přece bude". A přemýšlet nad tím do hloubky, to bolí. Přečíst si něčí argumentaci, proč tomu tak není a nemůže být - moc písmenek, moc slov, už při třetí větě je z toho únava...

Takže ne, neřekl bych, že "StB je ta správná kvalifikace" na tu a tu pozici¨ ve vnímání některých voličů.
Jen lenost přemýšlet a selektivní paměť (přirozená vlastnost mozku vytlačit špatné vzpomínky do pozadí)...

-> Eidy 15.01.23 20:47:47: Klasické "může vysvětlit všechny svoje miliony krom toho prvního", že?
-> Eidy 15.01.23 20:47:47: Jo, už jsme v naší "bublině" probírali i možnost, že pro některý jedince může být to StB a konec kariéry pod taktovkou KGB kvalifikační plus..
Ale potkal jsem i důchodce (ročník tuším 42), kterej pravil, že Bureš jo, protože když ve firemní prodejně Vodňanskýho kuřete utratí litr, prodaj mu kuře za 8 KáČe - "a to máme s mámou oběd na dva dny"..
Ale potkal jsem i důchodce (ročník tuším 42), kterej pravil, že Bureš jo, protože když ve firemní prodejně Vodňanskýho kuřete utratí litr, prodaj mu kuře za 8 KáČe - "a to máme s mámou oběd na dva dny"..

Při práci v garáži poslouchám podcasty. Dneska jsem si pustil pár dílů o Babišovi. www.seznamzpravy.cz/clane
k/audio-podcast-prohnili-n
a-zacatku-babisova-vzestup
u-bylo-pet-milionu-z-panam
y-219085
Je to fakt na blití. Čistokrevnej mafián. Věděl jsem asi tak půlku věcí a i to je moc. Pořád přemýšlím, jestli je tenhle národ tak hloupej a nebo "jen" chce svini ve vedení. Možná, že druhá možnost je pouze důsledkem té první.
Je to fakt na blití. Čistokrevnej mafián. Věděl jsem asi tak půlku věcí a i to je moc. Pořád přemýšlím, jestli je tenhle národ tak hloupej a nebo "jen" chce svini ve vedení. Možná, že druhá možnost je pouze důsledkem té první.
A zase - kdyby byl volební model s antihlasy, Babiš by byl bez šance se do druhého kola dostat a dostali by se tam pouze dva kandidáti, které lidi nejvíc chtějí
-> King: To bylo ve zpravach, rozhovory s lidma a ptali se kdo koho volil... Tak cigosi a jiny netahla Burese samozrejme, ale pak tam byla i rozumne vypadajici bloncka a ta taky rekla Hrabise... Nechapu.
-> Bukaj 14.01.23 21:52:28: Zrovna minulej tejden jsme na to koukali s "detma "
...ale i kdyz general o prsa prvni kolo vyhral, desi me, ze skoro kazdej ctvrtej z 10 mio je schopnej hodit to tomu vzteklymu makakovi na prezidenta. A to do toho milosrdne pocitam i decka a mladez do 18 let

...ale i kdyz general o prsa prvni kolo vyhral, desi me, ze skoro kazdej ctvrtej z 10 mio je schopnej hodit to tomu vzteklymu makakovi na prezidenta. A to do toho milosrdne pocitam i decka a mladez do 18 let

-> Milan 136:
Ezhmbbbmm no ehhhrm asi ne.
Ezhmbbbmm no ehhhrm asi ne.

-> Syny 14.01.23 17:58:48: Taky znám lidi, kteří volili úplně z cesty. Buď nevolitelné kusy a nebo ty, jež neměli absolutně žádnou šanci. Jestli v tom byla nerozhodnost, tak to mohli rovnou hodit do kamen a ušetřit kroky. 
A těch promrdaných peněz, které mohly skončit někde smysluplněji.

A těch promrdaných peněz, které mohly skončit někde smysluplněji.
-> vhml: By mi zajimalo, jestli fakt veril tomu, ze se dostane do 2. kola 

My máme výhodu, že nemůžeme býti zklamaní, protože jsme měli dva favoriti už od začátku. 

-> Syny 14.01.23 16:57:06: že nastane nová totalita hlásal už včera ráno Babiš 

Je to v pohodě. Spousta lidí, vč. mě, do prvního kola nešla. Ale do druhého půjdou a hodí to generálovi. Paradoxně si myslím, že kdo opravdu o Babiše stojí, tak ho šel volit už teď. A kdo ho nesnáší, tak rozhodně půjde nyní.
Doufejme že je početnější skupina lidí někdo > Generál než někdo > Babiš
-> Matsoft 14.01.23 16:09:04: Tak ted uz to ma general snad jisty, jinak si fakt toho makaka na Hrade zaslouzime.
-> King 14.01.23 16:03:29: Bašta ty výsledky odvolá 

-> David29: tak budeme doufat, ze to takhle dopadne i ve druhem kole....