skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Koho byste volili?
-> Bukaj: Jo ale na tý ikee se to dá jednoduše porovnat a při větším nákupu se to už pak vyplatí řešit. Jinak máš samozřejmě pravdu, Markéty teta dělá v HM a je to ten samý případ, platy mají přitom oproti ČR 2,5 násobný.
-> saskyn2: Tak, no. Ale to není jen IKEA. To je skoro s jakýmkoli zbožím... 

-> Bukaj: jo to chápu ale nekupuji to za různé ceny viz Eidy to tu vysvětlil
-> saskyn2 11.01.23 12:18:46: Výrobky, prodávané v IKEA jsou původem z celého světa. Na každém výrobku je na štítku napsaná země původu (made in ...). Teď zrovna montuju mámě kuchyňskou linku a skříňky jsou z Litvy, pracovní desky z Rumunska, tohle z Polska, tamto z Číny, támhleto z Německa...
-> Eidy: -> saskyn2: Dobré vědět, kdybych tam potřeboval něco "většího", tak očekuju i cenu v DE...
-> King 11.01.23 11:55:57: Kdepak, všechno se řídí centrálně. Pro Evropu se většina nábytku vyrábí v Polsku, protože mají hodně dřeva a levnou sílu. Vstupní cena je tedy identická. Ale marketingové oddělení pomocí rumunské konstanty zjistí, kolik je za to zdejší občas ochoten dát a podle toho se to nacení. Nic víc, nic míň.
V tom švédském korporátu už pár let jsem.
V tom švédském korporátu už pár let jsem.

-> King: jo aha, no ja to nemyslel tak, ze maj sevrit kule do sveraku, ale ze kdyby se nechala celebrita koupit, aspon by z toho neco mela 

-> saskyn2 11.01.23 11:41:51: -> saskyn2 11.01.23 11:46:21: Tak to je masakr, já rychle koukal na nějaké knihovny co máme doma a tam to bylo s Německem plus mínus stejně. Ale speciálně ten rozdíl SR vs SRN je brutál.
-> Bukaj 11.01.23 11:54:44: Jo taky mi to příjde trochu přestřel, bohužel to tak je u téměř všech výrobků a nejen v ikee. Jako být to opačně a mít to třeba nejlevnější na SK tak neřeknu ani popel, mají v mordoru levnou pracovní sílu
ale takhle opačně je vidět že ceny jsou nastavený pouze podle toho jak se zákoš nechá ojebat
-> King 11.01.23 11:55:57: tak to je pořád jedna firma ne, myslel jsem že si to teda i sami vyráběj, ale i kdyby ne, tak nevěřím tomu že by to kupovali za různou cenu, navíc takhle brutálně rozdílnou. Na lince co jsem chtěl do zahradního domku to dělá dalších 9000.

-> King 11.01.23 11:55:57: tak to je pořád jedna firma ne, myslel jsem že si to teda i sami vyráběj, ale i kdyby ne, tak nevěřím tomu že by to kupovali za různou cenu, navíc takhle brutálně rozdílnou. Na lince co jsem chtěl do zahradního domku to dělá dalších 9000.
-> saskyn2 11.01.23 11:46:21: Jsou teorie, ze cim mensi zeme, tim mensi mnozstevni slevy od vyrobcu. Akorat u "Ikeje " bych treba cekal, ze to nakupujou nejak centralne a ne ze si to "zemsky " pobocky objednavaj individualne.
-> saskyn2 11.01.23 11:46:21:
Tak to je úlet...

-> 1560 - zrušená registrace 11.01.23 10:48:20: Porad lepsi stav, kdy to ty celebrity delaji dobrovolne, z vlastni vule, nez kdyz jim pri tom nekdo drzi koule ve sveraku
Hodne nerad bych slysel napr. svyho sefa: "Soudruhu, tady se podepis pod zadost pracujicich o provaz pro Horakovou...je to jenom formalita... "

-> dragon_cb_cz: A teorie s eurem neklapne, to by Slovensko muselo mít jiný eura
ti jsou na tom ještě hůř než my
www.ikea.com/sk/.../norde
n-stol-breza-90423887

-> dragon_cb_cz 11.01.23 11:26:13: Nechci tu volební téma zasírat offtopicem. Však to každou chvíli přecenují, navíc přeci v německu musí prodavačkám platit víc a celkově mít větší náklady a určitě euro neposílilo o 1/3
Já toho porovnával víc, jako hned první tohle, ale u ostatních položek je to obdobné. Stolek co tu stojí 7000 www.ikea.com/cz/.../tak v Německu 4800. www.ikea.com/de/.../norde n-klapptisch-birke-9042388 7
A vůbec se těm lidem co tam jezdí nedivím, s kuchyní ušetřím 10k, to si ten výlet do Dráždan asi taky udělám, ČR přijde o DPH. Jen mi to přijde trochu na palici že musím zbytečně strávit půl dne cestováním...jak za komoušů pomeranče
Já toho porovnával víc, jako hned první tohle, ale u ostatních položek je to obdobné. Stolek co tu stojí 7000 www.ikea.com/cz/.../tak v Německu 4800. www.ikea.com/de/.../norde n-klapptisch-birke-9042388 7
A vůbec se těm lidem co tam jezdí nedivím, s kuchyní ušetřím 10k, to si ten výlet do Dráždan asi taky udělám, ČR přijde o DPH. Jen mi to přijde trochu na palici že musím zbytečně strávit půl dne cestováním...jak za komoušů pomeranče

-> dragon_cb_cz 11.01.23 11:26:13: tím to nebude.
Je to podobně statusová záležitost a výletní cíl jako Mekáč.
Když jsem byl letos v Amstru a Almere, tak tam v Mekáči bílýho, pokud není zhulenej, nepotkáš. Všude bordel, atd. Kdežto u nás tam jezdí rodiny na výlet.
Je to podobně statusová záležitost a výletní cíl jako Mekáč.
Když jsem byl letos v Amstru a Almere, tak tam v Mekáči bílýho, pokud není zhulenej, nepotkáš. Všude bordel, atd. Kdežto u nás tam jezdí rodiny na výlet.
-> saskyn2 11.01.23 11:17:18: Třeba protože ceny se stanovujou na nějaký delší období a koruna oproti EUR i PLN v poslední době docela zásadně posilovala? Jako ne o 1/3, ale v případě PLN o nějakých 16-20%, v případě EUR je to složitější ale klidně 10%. Kterou konkrétně věc jsi porovnával?
-> palinator 10.01.23 19:52:38: No sice je tenhle argument s DPH naprosto mimo, nicméně co je ještě víc mimo je jaký jsme tady dojný krávy. Ted jsem koukal na nějakou kuchyn a stolek do zahradního domku a může mi někdo vysvětlit z jakýho důvodu má ikea v Polsku, nebo Německu skoro o 1/3 nižší ceny? Vždyt v tom německu mají prodavači vyšší platy, určitě tam platí i vyšší nájem, nebo když tu ikeu stavěj tak i dražší stavební práce...a pak jsou ty ceny přesně opačný.
Ale vždyt tady taky spustu lidí volí kohokoliv proti Babišovi, tak jestli někdo volí proti vládě tak co je na tom nelogickýho? Když teda nepočítám osobní antipatie k tomu slovenskýmu kokotovi
tak v tom nevidím rozdíl

-> CHIP: Přesně tak, každá volba, ať je dobrá nebo špatná, by měla jít nějak obhájit (a nikoliv tak, že jsem volil spícího knížecího pána, protože "karel je borec", což jsem jeden čas slýchával dost často). Tedy - vnitřně se spokojím i s tím, že jsem zvolil špatně, pokud si to alespoň pro sebe obhájím a vnitřně budu žít s tím, že jsem udělal v rámci svého mínění to nejlepší. Co míní veřejnost mi může být - a je - totálně u zadní sedacé části těla.
Můj kandidát se teda nechal koupit premiérem a odstoupil (po té, co vyčerpal všechny přidělené peníze), takže jsem opět na začátku rozhodování
Můj kandidát se teda nechal koupit premiérem a odstoupil (po té, co vyčerpal všechny přidělené peníze), takže jsem opět na začátku rozhodování

-> Jirik_Tuňák1983: Inteligence celebrit je přímo úměrná kvalitě jejich tvorby a plně se odrazuje na podpoře politiků a případně i působení v politice. Bohužel většina to dělá dobrovolně a z vlastního přesvědčení, nikoliv proto, že se nechá koupit.
-> charon: Je samozřejmě věcí každého koho bude volit .. ovšem ten důvod proč volím toho nebo onoho by měl být poněkud více "logický".
Hlavně ale důležité je k těm volbám jít.
Hlavně ale důležité je k těm volbám jít.
-> CHIP: Nenadelas nic. Me je to jedno koho bude volit. I kdyz spis pocitam nikoho, protoze chodila zatim vzdy pouze k obecnim volbam
-> charon: No ty vole ..
-> vhml:
Něco jako když lidi říkají, že jezděj nakupovat do Polska, aby naší vládě neplatili DPH..
Něco jako když lidi říkají, že jezděj nakupovat do Polska, aby naší vládě neplatili DPH..

www.seznamzpravy.cz/clane k/volby-prezidentske-celeb rity-jako-lakadlo-na-volic e-podivejte-se-kdo-koho-po dporuje-222690
-> charon 10.01.23 15:04:57: to je krásný příklad toho, jak je přímá demokracie dobře míněná cesta do pekel.
Me manzelka rikala ze bude volit Babise, aby pripadne nasrala celou soucasnou vladu ...
asi budu volit Babiše a tím ho odklidím na Hrad, nechci aby byl pak premiérem, kde bude mít větší pravomoci...sorry jako
-> King: Však on ani soudce ho úplně nešetřil...
Slonkova to dneska pekne pojmenovala: "Ne všechno, co je nemravné, je také trestné... "
...ale u kandidata na prezidenta v roce 2023 se to vsákne
...ale u kandidata na prezidenta v roce 2023 se to vsákne

-> King 09.01.23 09:30:55: Bašta je jen evangelista, jejich pravá modla je Pitomio
Ale co láka flastence na polovičním Japonci taky netuším 

-> U-Geen 08.01.23 15:35:14: Beztak je to určitě Tvá "bokovka", dotovaná ze členských příspěvků na chod Virtu...

Hele ja politiku prcam hele a cely volbi prcam do ucha hele. 

-> King:
Na SPD píšou že je to kandidát s ohromnou životní zkušeností... To zaujme. Ti bystřejší si to přeložej "je prostě starej"
Na SPD píšou že je to kandidát s ohromnou životní zkušeností... To zaujme. Ti bystřejší si to přeložej "je prostě starej"

-> palinator 09.01.23 09:21:08: Ja si jenom kladu otazku, co nekoho na Bastovi tolik pritahuje. Kdyby se vcera v superdebate udelovala cena pro nejmin lucidniho kandidata, tak je jasnej vitez :-) To samy treba charizma - proti nemu je i bejvalej "prezident " EU Van Rompuy slusnej odvaz.
-> King 08.01.23 12:56:56:
Já sázim trochu na to, že tomu vylíže prdel Bašta a voličstvo se nestihne včas usadit, aby nějak zataktizovalo s Babišem... Oproti tomu elektorát Pavla a Nerudový (kterej se navíc dost překrývá), se mi zdá poměrně stabilní.
Já sázim trochu na to, že tomu vylíže prdel Bašta a voličstvo se nestihne včas usadit, aby nějak zataktizovalo s Babišem... Oproti tomu elektorát Pavla a Nerudový (kterej se navíc dost překrývá), se mi zdá poměrně stabilní.
-> Jozka 08.01.23 23:40:45:
-> Jirik_Tuňák1983 08.01.23 23:15:37: Tohle jsem neměl vidět u snídaně, málem jsem se udusil.
-> King 08.01.23 22:51:36: Sice cení, ale jak už kdosi komentoval, jeho voliči se mu na to doporučení nejspíš vyserou a budou volit Babiše....

-> Jirik_Tuňák1983 08.01.23 23:15:37: Tohle jsem neměl vidět u snídaně, málem jsem se udusil.
-> King 08.01.23 22:51:36: Sice cení, ale jak už kdosi komentoval, jeho voliči se mu na to doporučení nejspíš vyserou a budou volit Babiše....
-> Jirik_Tuňák1983 08.01.23 23:15:37: Kampááň..

-> dragon_cb_cz 08.01.23 20:57:55: Tak Hoffa to po superdebate odpiskal a doporucil volit Caputku - to se ceni.
Těch deset vteřin ticha za Babise v superdebatě bylo to nejlepší z celého večera. 

-> dragon_cb_cz: Vidis, to je zajimava strategie 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 08.01.23 20:36:18: Jestli chceš volit čistě proti Babišovi, tak si hoď korunou mezi Pavlem a Nerudovou... skoro bych řekl, že možná spíš tu Nerudovou, protože dle průzkumů lehce ztrácí, takže jí trochu podepřít čísla zvyšuje šanci na druhé kolo mezi nima a Babiš na třetím místě.
Fakt nevim, komu to hodit... Bohuzel ten obrazek -> vhml 07.01.23 13:19:23: je pravdivej.
Hlavne aby nevyhral estebak no :-( Nepamatuju volby, kde bych mel nejakyho favorita oblibenyho, vzdycky je to jen nejaky nejmensi zlo.
Hlavne aby nevyhral estebak no :-( Nepamatuju volby, kde bych mel nejakyho favorita oblibenyho, vzdycky je to jen nejaky nejmensi zlo.
-> saskyn2 08.01.23 18:20:25: Chapu, jak to myslis, ale viz Vita. Mezi slepymi je i jednooky kralem. Takze nejspis Masaryk z Wishe

-> saskyn2: No k tomu bych jen dodal, že je otázka, jestli má národ kde spousta lidí přijala, že je lepší ten hřbet ohnout, od svého prezidenta požadovat, aby to neudělal 
No a jak vyplývá i z toho co píšeš - ohýbání hřbetů není zdaleka jen záležitost tehdejší doby. A jestli ho Pavel od té doby minimálně částečně narovnal, pak Babiš celou dobu zdatně reje držkou v zemi... Kaňka vs kýbl sraček.
A stejně nevím jestli wannabe Masaryk, nebo wannabe Čaputová... asi si hodím korunou

No a jak vyplývá i z toho co píšeš - ohýbání hřbetů není zdaleka jen záležitost tehdejší doby. A jestli ho Pavel od té doby minimálně částečně narovnal, pak Babiš celou dobu zdatně reje držkou v zemi... Kaňka vs kýbl sraček.
A stejně nevím jestli wannabe Masaryk, nebo wannabe Čaputová... asi si hodím korunou

-> dragon_cb_cz: Jinej level to je, proto jsem ho dal jako příklad, aby to každý pochopil. Tak si místo něj dosad třeba Husáka, zajisté by se bývalo na jeho místo našlo dost ještě horších
King to porovnává s učitelem, ale tohle přeci není volba řiditele školy, tohle je volba hlavy státu a ty nároky na něj jsou snad taky trochu jinej level.
Tchán taky vždycky říká, my jsme museli jinak to nešlo, když si chtěl něčeho dosáhnout. Já mu na to vždycky odpovím, já vím, mého dědu vyhodili z vedení pojištovny protože nechtěl vstoupit do strany. Jenže to je právě ten rozdíl v morálních hodnotách mezi člověkem který neohne hřbet a někým kdo(byť z pochopitelných důvodů)raději něco překousne, hlavně když se bude mít dobře/bude z toho funkce/moc/peníze.
A mimochodem už i já dávno chápu že pro běžný život je lepší být ten co ten hřbet ohne, umí se přizpůsobit systému a ne mu vzdorovat, ale takovej člověk pak nepatří na post prezidenta.

King to porovnává s učitelem, ale tohle přeci není volba řiditele školy, tohle je volba hlavy státu a ty nároky na něj jsou snad taky trochu jinej level.
Tchán taky vždycky říká, my jsme museli jinak to nešlo, když si chtěl něčeho dosáhnout. Já mu na to vždycky odpovím, já vím, mého dědu vyhodili z vedení pojištovny protože nechtěl vstoupit do strany. Jenže to je právě ten rozdíl v morálních hodnotách mezi člověkem který neohne hřbet a někým kdo(byť z pochopitelných důvodů)raději něco překousne, hlavně když se bude mít dobře/bude z toho funkce/moc/peníze.
A mimochodem už i já dávno chápu že pro běžný život je lepší být ten co ten hřbet ohne, umí se přizpůsobit systému a ne mu vzdorovat, ale takovej člověk pak nepatří na post prezidenta.
-> saskyn2 08.01.23 16:27:50: Tak o pocitech jsem mluvil u Gottwalda, což je asi trochu jinej level než Kingovo třídní na průmce... ale to už jsme hodně mimo debatu.
Taky nejsem z volby menšího zla nadšenej, ale je nás 10 milionů a kandidátů 9 nebo kolik... šance že si najdeš "ideál" je minimální, vždycky ti něco bude vadit. Ale jak píše King, kaňka versus kýbl sraček, tady je ta volba jasná.....
Taky nejsem z volby menšího zla nadšenej, ale je nás 10 milionů a kandidátů 9 nebo kolik... šance že si najdeš "ideál" je minimální, vždycky ti něco bude vadit. Ale jak píše King, kaňka versus kýbl sraček, tady je ta volba jasná.....