Koho byste volili?

prohledat
1786 příspěvků (zobrazeno 1101 až 1150) od 10.04.2012 do 04.02.2023, založil/a Vojtisek
řadit dle data
16:17:40
21.01.2013
palinator
-> Karlos (WIO46) 21.01.13 15:23:00:

Znám příběh jednoho týpka, kterej měl krátce jednu dívku, když došlo na téma voleb, dívka se s ním rozešla. Chlapec volil komunisty.3
16:14:32
21.01.2013
palinator
-> King 21.01.13 14:54:29:

Sorry, jsem nevzdělanej blb.
16:10:50
21.01.2013
King
-> Mr_Kubas: Ano, jsou i takoví, pro který je noblesní rakušanka v roli první dámy strašnej problém, bohužel...
16:02:49
21.01.2013
King
-> Tuner#2: Příkladně já jsem musel před prvním kolem odolávat tlaku obou dětí, že chtěj Avatara - prej, za třídu barevnější! :)
15:56:41
21.01.2013
Mr_Kubas
Něco z FB o možné nadcházející první dámě:

Tak jsem se dnes dočetl, že ta paní, co jí Livie nechce za první dámu, pochází ze starého štýrského rodu, usedlého mimo jiné také na Moravě, že vystudovala lékařství na Vídeňské universitě a dále se věnovala vlastní praxi, zaměřené především na homeopatii. Po těžkém úrazu na lyžích v r. 1992 ochrnula od hlavy po celém těle a přesto se soustavnou rehabilitací opět rozchodila. Protože jí sychravé počasí zhoršovalo stav, odjela za kamarádkou do Keňi a začala se věnovat ženám s ženskou obřízkou. Naučila se svahilsky, postavila pro ně nemocnici, sehnala odborníky a sama tam začala pracovat... Já myslím milá Livie, že narozdíl od vysedávání v dozorčích radách a hlazení dítek po hlavičkách je toto také bohulibá činnost a nová první dáma se určo naučí i česky, když zvládla svahilštinu... A já budu pyšnej, jakou tam mám šarmantní a moudrou představitelku. Nebo manželku představitele ? Teď nevim, jak to napsat... ... :)
zvětšit Koho byste volili? - obrázek od Mr_Kubas vložen 21.01.2013 15:56:41
15:33:25
21.01.2013
Tuner#2 - zrušená registrace
-> King 21.01.13 14:47:55: Neboj to se mě taky nelíbí a kor z úst lidí, který měli teď prvně volební právo a o historii polistopadových vlád ví asi tolik co já o programování v linuxu. Vím, že to existuje, ale to je asi tak vše... 3
15:30:56
21.01.2013
Jumbo
-> Karlos (WIO46): Já už se o tom radši s nikým nebavím...
15:23:00
21.01.2013
Karlos (WIO46)
-> King: Pod ten "vypichující dovětek" bych se podepsal.

Nedávno jsme se pustili s bandou do téhle debaty.... Jedna kamarádka na mě nastoupila že když nevolim Schwarzenberga, že jsem magor a kdesi cosi. Pak moje argumenty označila za nepodstatné a sama argumentovala takřka stejnými argumenty, a tak mi to připadá u většiny mladých lidí, kteří jej volí. Naopak s jinou jsem se o tom pobavil rozumně a bez žádných takovýhle výstupů s tím že jsme se rozešli, že každý má pravdu, ale každý je přesvědčen jinak a jiným argumentům dává jinou hodnotu.
15:20:39
21.01.2013
King
-> TTomas: Pamatuju, ale jazýček mých vah se sotva postřehnutelně vychyluje jeho směrem.

Pokud by po podepsání oposmlouvy "zápasili", bylo by to nejspíš její porušení 4

Ona taková smlouva není ani ve slušnějších společnostech ničím neznámým (např. Rakousko, Německo), ale v prostředí naší politický "kultury" to asi jinak dopadnout nemohlo.
15:02:35
21.01.2013
TTomas
-> King: O tom, ze si ty na Zemana pamatujes nemam pochyb4

-> Jumbo: Jses trosku mimo s vysledkama voleb, ale to neni podstatne. Podstatne je, ze po podepsani "opozicni smlouvy" spolu Zeman-Klaus nikdy doopravdy nezapasili
14:54:29
21.01.2013
King
-> palinator: Já jenom, že pod střetem zájmů si představuju všechno možný, jenom ne to, když různí lidé mají na nějakou věc různé názory :)
14:48:15
21.01.2013
palinator
-> King 21.01.13 12:37:12:

V určitých názorových neshodách.
14:47:55
21.01.2013
King
-> Tuner#2: Ovšem topicem je volba prezidenta, což je v našem systému imho osoba s minimálním vlivem na ekonomiku. Pod opo-smlouvou byli podepsaný jak Zeman, tak i Klaus a přesto myslím, že "vláda" Klause na hradě, opět imho, nebyla úplně nešťastná.

Dovolil bych si vypíchnout to, že ve druhým kole nevolíme mezi dobrem a zlem, ale mezi dvěma "šedivákama" a to, co je menší zlo je individuální. Proto mě zaráží, že někteří fandové Losny považují mažňákovce rovnou za debily and vice versa

4
13:38:05
21.01.2013
Tuner#2 - zrušená registrace
-> TTomas 21.01.13 12:13:51: To už jsem dával 2 strany zpět, ale je to marný. Podle někoho měl dokonce Zeman nejmenší shodek rozpočtu i když tomu bylo naopak... Bohužel lidi zapomínají. Proti tomu druhému mám taky čím dál víc výhrad po zkouknutí několika diskuzí, že to začíná být pomalu z bláta do louže. 8
upraveno 1x, naposled 21.01.2013 14:08:30
12:43:00
21.01.2013
SexyStroj
-> j_j:

No ?! ....mě to vůbec nevadí!
12:40:51
21.01.2013
Jumbo
-> TTomas: Slavná opoziční smlouva? Doporučil bych se k tomu podívat na film Občan Havel, kde jsou vidět záznamy povolebních rozhovorů Havla a šéfů stran (krom Klause, který se nenechal točit).

Možná se pletu, ale co vím já, tak vyhrála ODS, ale jenom těsně a neměla většinu, Zeman a ostatní chtěli sestavit vládu spolu, už měli rozběhnutá jednání, Zeman to navrhl Havlovi, ale Klaus si tenkrát prosadil, že vyhrál volby a měl by vládu sestavovat on. Nemám teď čas všechno dohledávat, ale mám pocit, že to bylo nějak takhle.

Neříkám, že Zeman je svatý, neříkám, ať ho všichni volí, jen se mi nelíbí, že všichni vytahují to, co bylo před dvaceti lety, ale nikdo se nepodívá pár let dozadu na volby, kdy se nakonec ukázalo, jaký byl Karel magnet na mladé lidi, který vytáhl k moci Kalouska. A dokonce se k němu i veřejně hlásí. Karlík je jenom loutka, která pořádně nic nedokázala za svých pár let působnosti v naší politice. Zeman toho možná udělal až moc, ale kdoví, jak by to tu vypadalo, kdyby s Klausem těch několik volebních období nezápasil...

Ale jak říkám, volte si každý toho, koho chcete. Jen neodsuzujte někoho, kdo má jiný názor.
12:37:12
21.01.2013
King
-> TTomas: Zmíněné dílko tady bylo postováno už asi 2x, Plho! :) A tu dobu si pamatuju ještě dobře, protože kdyby na porodních sálech visely portréty prezidentů, viděl bych ještě Ludvu :)

Zajímavé je, že kníže je navzdory pokročilému věku doslova politickým turistou, dokonce koketoval i s tou zelenou pakáží, která ho nominovala na ministra, ale nosí motýlka a používá počítač, tak je to jedno :)

-> palinator: Jak "ve střetu zájmů"? :)
12:33:16
21.01.2013
U-Geen
-> TTomas: ale tak to urcite, nicmene kazdy ma pravo volit tak, jak si sam zvoli a aby nekdo daval k tomu takovahle verejna prohlaseni, to mi prijde hodne ujety a v dusledku proti demokratickejm principum (ztratit praci kvuli politickymu presvedceni... to uz jsme tady meli a zrovne Zdivocela zeme to ztvarnovala)...
upraveno 1x, naposled 21.01.2013 12:33:39
12:32:00
21.01.2013
j_j
-> SexyStroj: jestli budeš čekat na formát typu Masaryka, tak v tomhle životě už volit nepůjdeš...
12:26:22
21.01.2013
SexyStroj
Na formát typu TGM budeme ještě dlouho čekat. Ano to byl Prezident - Zakladatel....Prezident - Otec ....člověk který moc dobře věděl co je těžká práce, a život? ... Život jeden velikej boj.

To byl člověk, který republice zasvětil svůj život a nestaral se, jakou má výplatu, výhody a co sbím bude až prezident nebude.

Měl své chyby ... a patrně bych z něho "vyrost" ... ale jedno u něj vnímali všichni v národě - On byl ČSR a věděli že udělá všechno, aby ČSR byla silná republika.

Proč to píši? ... Protože mu ani jeden z kandidátu na prezidenta nesahá po kotníky - volit nejdu - nemám koho.
12:23:08
21.01.2013
TTomas
-> palinator: O tom zadna polemika. Kazdy at se svobodne rozhodne komu chce dat svuj hlas. Jen je dobre znat historicke fakta a souvislosti aby si byl kazdy vedom co cini.
12:20:33
21.01.2013
Pavell
hlavně ne von Schlafenberga67
12:17:52
21.01.2013
palinator
-> TTomas:

Současná vláda toho má na krku taky fůru.
12:13:51
21.01.2013
TTomas
Chlapci chlapci, je to asi prave tim vekem, ze si nepamatujete dobu, kdy byl Zeman u moci....Doporucuju studovat... http://www.youtube.com/wa tch?feature=player_embedde d&v=eW9uOwIA6Sk
12:06:09
21.01.2013
palinator
-> Jumbo:

Bereš elektronický podpisy? 4

Obvykle zde bývám v určitém střetu zájmů, co se týče politiky, ale divím se, že při prezidentský volbě tomu zas až tak není.
12:03:01
21.01.2013
Jumbo
-> King: To už si ze mě někdo dělá pr*el?

Jako by nestačilo, že všude člověk akorát slyší, jak Zeman tohle a Zeman tamto, ale na pana Knížete nikdo neřekne ani půl slova. V posledních volbách byl jenom figurka Kalouska, co asi bude jako prezident? Ideální kandidát pro zahraničí? Taky blbost. v Rakousku byli prý nadšení z Franze a brali ho jako nejlepšího kandidáta (potvrzeno od kamarádky, co tam dlouhodobě studuje).

Víte co mě osobně štve? Je mi 25 a mám pocit, že kdykoliv někde řeknu, že jsem jako mladý nevoli Karla, nebo ho teď volit nebudu, tak mě berou jako nějakého idiota... Vždycky jsem měl pocit, že se u nás odsuzuje za to, kdo koho volí, což je přesně proti ideálům demokracie, ale teď už to vážně zašlo za únosnou mez...
11:51:15
21.01.2013
King
-> U-Geen: Pokud je to stutečně tak, jak se píše, tak má Dejdar apoň oproti minulosti výhodu, že nebude muset dělat kotelníka nebo referenta na OPBH :)
11:32:10
21.01.2013
U-Geen
-> King: vypada to ze tvurci serialu neco nepochopili :)
01:33:40
21.01.2013
Karlos (WIO46)
-> King: Bože, to je idiocie.
19:06:20
19.01.2013
Vojťas
Tak teď už správný téma 3

Ceska soda: Milos Zeman - Dozivoti

3 40
14:14:02
19.01.2013
bibendum30
-> King: dal jsem to sem pro usmání,a název byl stanoven podle názvu v mailu kterým mi to přišlo.

Můj názor na volby jsem tady už psal...nebudu se opakovat
14:03:07
19.01.2013
ondie
https://www.youtube.com/w atch?v=ISYtDsivzkY ..tak prej je lepší místo voleb leštit doma mrníka :)
13:33:32
19.01.2013
palinator
-> King:

Ne, je to dlouhodobej pocit, kterej z některých mám.
13:09:22
19.01.2013
King
-> palinator: Není to doufám reakce na můj poslední post, že ne? :)
12:58:46
19.01.2013
palinator
Mě jenom fascinuje něčí nebetyčná víra ve svojí pravdu a pouze ten jejich vyhraněný názor je ten správný a bezchybný. Ti určití jedinci museli sežrat asi celej svět a měli by se stát šamany ve shromáždění pro nás všechny. Občas se musim ze srdce smát.81
12:51:50
19.01.2013
King
-> bibendum30: Spíš, než na názor "studenta z USA" to vypadá na jeden z mnoha výplodů bolševiků, co se naučili s Office a obšťastňují s tím svoje okolí4

Mám ve svém příbuzenstvu, bohužel, jednu takovou stranickou buňku, ne náhodou ve službách státu, která matku zásobí podobnými mailovými moudry. Několikrát mi to nedalo a ty jejich vyložený nesmysly jsem uved na pravou míru a rozeslal všem adresátům původního mailu - překvapivě nikdo nikdy nereagoval - kdo mlčí, souhlasí :)
11:13:10
19.01.2013
bibendum30
Názor studenta z USA.......Je třeba něco dodávat??
zvětšit Koho byste volili? - obrázek od bibendum30 vložen 19.01.2013 11:13:10
11:06:52
19.01.2013
DuriQ
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): mno bol som na tej akcii ale to bola mega fraska vsetkych frasiek, to ze to nemalo hlavu ani patu som zistil az tam, ale ked uz som bol v meste tak som isiel aspon na kavu 3
20:47:02
18.01.2013
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> DuriQ: ty si z tych co si chodia na namestia brat niekam nejaku krajinu a tak podobne?
19:42:28
18.01.2013
DuriQ
Matthes, záškodník z TechWebu: StarGate tak to urcite nie :D na druhu stranu preco zrovna Pegasus :D

dragon_cb_cz: ty mas evidentne dost jasno co sa tyka vyvoja pokrokovych technologii :D

all: ohladom volby MENSIE ZLO, wow to, co je za pojem, zlo je vzdy zlo a je jedno v akom meritku... toto co tu mame je akoze DEMOKRACIA to je cisty klientelizmus skovavajuci sa pod ruskom demokracie, toto neni slobodna volba a ziadne volby slobodne NIKDY neboli ak by boli tak by ich uz davno zakazali
16:26:33
18.01.2013
Mr_Kubas
Trochu přilejeme olej do ohně 1 Možná už tu něco podobného bylo, nestíhám to číst všechno..

Jan Urban: Milošku, žaluj

A ještě jedno k pobavení 3

novoroční projev Miloše Zemana
upraveno 1x, naposled 18.01.2013 16:30:36
07:55:57
18.01.2013
sep
Komunistům se vytýká že se dostatečně nedistancovali coby strana nástupnická od strany která tu vládla 40 let,zavírala a věšela lidi,zabírala jejich majetek atd atd.,v tomto smyslu nic proti,nicméně nějak jsem si nevšiml že by se katolická církev zásadně distancovala od svojí historie.Ono to taky dost dobře nejde jestliže místo univerzálně platného učení,zásad a morálních hodnot církev kopíruje celospolečenský vývoj ve snaze nepřijít o své postavení.Problém nastal když došlo k totální institucionalizaci církve a vznikla perfektně fungující organizace protkaná od základů do koncových stupňů snahou o majetek,vliv atd atd. což sice feudálnímu zřízení vyhovovalo (pokud nezačala moc církve konkurovat panovníkovi) ale s postupem času církev stále více ztrácela svou moc což je naprosto normální vývoj,naopak by mi přišlo divné kdyby lidé stále byli loutkami lidí kteří káží o geocentrické soustavě,upalují na hranicích,zajišťují posmrtný pobyt v nebi pomocí podomního prodeje atd atd.

K restitucím,jestliže byl majetek zabaven tedy majetek doložitelně v majetku církve pak souhlasím s jeho navrácením,ovšem vzhledem k tomu že u počátku této myšlenky stojí otec Kalousek(již z dob kdy vysával rozpočet v dresu KDU ČSL)a tím jaksi vrhá na jistě čisté myšlenky trochu stínu,byl bych dost opatrný co do obsahu i formy restitucí a i když znovu říkám připouštím myšlenku samotnou,její realizace dopadla jinak než bych si představoval...

S navrácením majetku sudetským němcům souhlasím,do poslední lžičky......dva dny poté kdy do poslední koruny budou uhrazeny ze strany třetí říše válečné reparace.

Hned potom by se mohlo začít vyjednávat o navrácení sbírek Rudolfa II. ukradených švédy za 30leté války.....
01:27:37
18.01.2013
dragon_cb_cz
-> 1560: Ok, citace, beru. Ale prosím nezapomínat, že restituce je prostě vrácení ukradeného, případně kompenzace za to co už vrátit nelze - ve své podstatě je to akt usmíření. A má nezanedbatelnou souvislost - odluku státu a církve. To že jsou dodnes kněží placeni ze státního rozpočtu mě štve daleko víc než jestli dostanou za církve za 60 let mrtvou kozu o pár stovek víc nebo míň...

Co se týká Sudet, pravděpodobnost, že by někdo došlo k nějakému vracení majetku je poměrně dost malá - část ho dávno neexistuje, část má dávno jiné soukromé majitele, které by zase stát musel odškodnit. V historii se nelze vracet donekonečna, proto taky restituce původně byly (pro ty církevní to tak úplně neplatí pokud vím) omezené únorem 48. Což je taky důvod, proč Schwarzenberg nikdy nedostal zpátky (velice zajímavý) majetek krumlovsko-hlubocké primogeniturní větve svého rodu - viz cs.wikipedia.org/wiki/Lex _Schwarzenberg
00:48:01
18.01.2013
1560 - zrušená registrace
-> dragon_cb_cz:

Ano, jedné organizace. Dokument, ze kterého jsem citoval, pojednává pouze o Římskokatolické církvi. A jinak jsem myslel pochopitelně církevní restituce, nikoliv restituce obecně, i když i o těch se dá někdy polemizovat. Jinak neargumentuju (to neumím) - jen jsem citoval část z velmi rozsáhlého dokumentu o církevních restitucích, který jsem našel na počítači, i když jsem jich měl víc, tady ten se mi nikdy moc nelíbil, byl ještě jeden od nějakého právníka a ten nemůžu najít :-(

Mně by ale spíše zajímalo to navrácení sudet. Nějak jsem na netu nic moc nenašel, asi to není ještě tak profláklé téma.
upraveno 3x, naposled 18.01.2013 00:52:22
00:34:07
18.01.2013
dragon_cb_cz
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Možná bys se divil, ale docela zásadní část církevního majetku byly dary, ať už od panovníků či šlechty tak od "prostých věřících". A tím myslím skutečné dobrovolné dary, ne "obdaruj nebo uvidíš".

A když mluvíš o zastrašování věřícících lam - co teď jiného dělá ten stát proti jehož okrádání se tu tak horlivě bojuje? -> King: se mnou nejspíš bude souhlasit, že jen okrádá občany, kteří slepě uvěřili v jeho potřebnost - stejně jako věřící věřili v naplnění své víry skrze církev.

-> 1560: Argumentovat právní formou církví do přelomu roku 89/90 je nesmysl, jakou hodnotu má definice podle komunistického práva? Ani vyližprdel... Samozřejmě že ten majetek církevní minimálně do roku 1918 (a skoro bych se vsadil, že až do roku 1945) vlastnily.

"nyní má však přejít do výlučného vlastnictví jedné organizace“

Co to je za blbost? Těch církví je samozřejmě několik, tuším že něco okolo deseti (detaily lze dohledat), jaká jedna organizace?

"Restituce zjevně nejsou jediné nucené nesmyslné a násilné okrádání státu, kterého se dočkáme…"

Za volbu prezidenta ne, ale za tuhle větu by tě hanba fackovat měla. I kdybys tím myslel jen církevní restituce, kde debata o rozsahu atd je určitě přípustná, tak by to bylo na pováženou. A pokud tím myslíš všechny restituce, tak se zamysli ještě jednou, kdo koho okradl nuceně a násilně.

Církve snad dneska zavírají úředníky a další služebníky státu a mučí je? Nebylo to náhodou tak, že to byl ten stát, který je okrádal a zavíral do uranových lágrů? Že tě huba nebolí...

Děda kdysi riskoval krk (a to tak že doslova) aby zachránil pár kufrů církevních písemností a vzácných knih. Zbytek komanči vyvezli na západ jako starý papír za pár šupů. To jen pro představu kdo se jak o ten majetek staral. A každý kdo zrestituoval chalupu a podobně ti může říct, v jak luxusním stavu jí dostal zpátky... komu zůstala stát může mluvit o štěstí, komu na ní zůstala neděrava střecha, ten skoro o zázraku.
upraveno 5x, naposled 19.01.2013 15:52:06
22:43:00
17.01.2013
Hledal jsem ještě něco jiného, ale snad stačí toto, svým způsobem je to tam řečeno také, i když to není úplně přesně to, co jsem měl na mysli. Zkusím pohledat dále.
22:41:34
17.01.2013
"Majetek, který se má cíkrvi vracet, církev až do přelomu let 1989/1990 nikdy plně nevlastnila. Stát ho pouze předal církvi do užívání a dále o něm spolurozhodoval, nyní má však přejít do výlučného vlastnictví jedné organizace"

"Zákon vydává církvím nejen majetky, které údajně vlastnily, ale i ty, které jim příslušely, což umožní vydávání majetku, ke kterým měly církevní organizace např. pouze nájemní právo či byly zapsány v pozemkových knihách s poznámkou o neprokázání vlastnictví."
22:38:45
17.01.2013
Matthes, záškodník z TechWebu
Nechcete jeste zrusit Benesovy dekrety rovnou? Vzdy jde vo hovno jako u restituci :-)
Extreme Tyres