skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Bagráci :-)
prohledat
1536 příspěvků (zobrazeno 301 až 350) od 29.12.2010 do 01.06.2023, založil/a myschaak AZNP K.Hora
-> Stepan FUN: jsem si říkal že 42t se mi zdá málo,bo ostatní jsou všechny co mi vozej jen dvounápravy a taky maj těch 32-34t matroše
-> myschaak AZNP K.Hora: Tak ty nový odlehčený tahače (proto se už dávaj na tahače AL kola, AL nádrže... Není to kvůli vzhledu, ale hlavně kvůli váze) s AL vanama jsou někde okolo 13tun prázdný, takže jestli má 3nápravovej tahač, tak by se vešel. ;-)
Edit: Necelejch 17t měl "prehistorickej" ; DAF FT s polskou AL vanou, která by se o minimálně půl tuny nechala odlehčit jennom vyházením toho (stejně nefunkčního) zbytečně překombinovanýho zadního čela.
Edit: Necelejch 17t měl "prehistorickej" ; DAF FT s polskou AL vanou, která by se o minimálně půl tuny nechala odlehčit jennom vyházením toho (stejně nefunkčního) zbytečně překombinovanýho zadního čela.
-> Jarda/felda: 42tun je maximum u většiny běžnejch (dvounápravovejch) tahačů s běžnejma návěsama. Je to daný nosnostma náprav. 8+10+8+8+8 tun. Hmotnosti na nápravu - viz. vyhláška 102/95, §24. Ale celková maximální hmotnost soupravy v ČR je 48tun. Pokud má někdo oficiálně víc, tak je na to potřeba vyjímka. Není ani zase tak problematický ji získat když k tomu máš auto (například tandem za 8mikolou už je bez ní "nevyužitej", protože ho nemůžeš naložit do "plnejch"), nicméně stojí to dost peněz a musíš to každej rok obnovovat, takže je otázkou jestli se to někomu vyplatí.
-> Jarda/felda: zas mi říkal že když má 34-35 že se vejde.....a prázdnýho ho tipuju tak na 15t snad.....nevim
-> myschaak AZNP K.Hora: já mam vžito že max je prostě 42tun, nevim kde sem na to přišel 

-> Jarda/felda: myslíš tu nahouklou vanu jo?
když to má třínapravovýho tahače tak může taky jen 42t?.....běžně vozej těch 33t

-> myschaak AZNP K.Hora: by mě zajímalo jak donutil komplet auto aby vážilo 2.6 tuny

Sem nebo do tématu kdo z vás to byl ?
fbcdn-sphotos-h-a.akamaih d.net/hphotos-ak-ash3/5254 62_304069636389881_1864023 546_n.jpg , fbcdn-sphotos-a-a.akamaih d.net/hphotos-ak-ash3/5589 70_304069299723248_6899949 02_n.jpg , fbcdn-sphotos-e-a.akamaih d.net/hphotos-ak-ash3/5474 79_304069869723191_5973278 45_n.jpg

fbcdn-sphotos-h-a.akamaih d.net/hphotos-ak-ash3/5254 62_304069636389881_1864023 546_n.jpg , fbcdn-sphotos-a-a.akamaih d.net/hphotos-ak-ash3/5589 70_304069299723248_6899949 02_n.jpg , fbcdn-sphotos-e-a.akamaih d.net/hphotos-ak-ash3/5474 79_304069869723191_5973278 45_n.jpg
-> Maty110l: dobrý fotky

-> doking: to mi dával u nás v pískovně když jsem tam byl poprvý...prej,jo běž si naházet.....říkám,já ale nemám lopatu,zkusim kolegu strojníka
tak 6m3 nakladač na vozejk za feldou)

reklama na CATerpilar... na stavbě je jich asi 18ks 320...docela mazec... Bory mall slovensko bratislava...taková malinkatá stavba 65 000m2 ...
-> myschaak AZNP K.Hora: Sranda je,když takovým nakladačem dává štěrk do vozejku za fábií :-D,jsem pak vezl na povolených 450 kg nebržděnýho cca 1200 kg,naštěstí jen kousek.
-> Stepan FUN: jojo,to já s nakladačem už pár let nedrandil...ale sranda s tím byla)
-> myschaak AZNP K.Hora: Tohle je JCB 456. Asi stejná velikost jako ten Liebherr, co jsem sem dával před časem. Teď si totiž můžu vybrat mašinu. :-) Obě tam stojej jako mrcha a já jsem jeden z mála co s tím alespoň maličko něco umí. Takže občas odnesu nějaký nakládání, či "úklid" na place...
-> Stepan FUN: dělal jsem s obdobně velkým komančem...tušim WA270
-> Stepan FUN: já měl včera rekordmana.....jezdí mi tam tak v průměru šest návěsů s 0/63 za den.....včera přijel borec prvně co ho neznám a dovalil na vaně 39,4t......ani to nezvednul a rám návěsu při zvedání pružil na decimetry)))
-> myschaak AZNP K.Hora: Jestli se nepletu, tak 3,3m2... Když se povede, tak jsem nabíral i 7 tun (dle palubní váhy) hlíny do lžíce...
-> Stepan FUN: jj,to je na dokončovačky nejlepší......tohle je aspoň tříkubičák ne?
-> myschaak AZNP K.Hora: Nejvíc mě na tom se_e ta prodleva reakce lžíce. :-/ Prostě první půl vteřiny se nic neděje a pak to teprve něco dělá... :-/
Ale dneska jsem s tím naložil asi 90tun obrusu, 40tun hlíny a přerovnal dalších 200-300tun recyklátu, kamene (lomovýho - ten šutr těžko uneseš) a jinejch materiálů...
No ale ten pásáček se svahovkou - to není blbej nápad. Příští tejden by tam měl stát a není to daleko, takže tam doskáču i po ose. :-)
Ale dneska jsem s tím naložil asi 90tun obrusu, 40tun hlíny a přerovnal dalších 200-300tun recyklátu, kamene (lomovýho - ten šutr těžko uneseš) a jinejch materiálů...
No ale ten pásáček se svahovkou - to není blbej nápad. Příští tejden by tam měl stát a není to daleko, takže tam doskáču i po ose. :-)
-> Stepan FUN: na terénky pásáček se svahovkou......tohle na rovinu už musíš mít sakra v ruce,nebo aspoň začínat z roviny,což bejvá problém....nicméně ale dá se no)
Jelikož stálej strojník týhle mašiny změnil místo, tak jsem dneska trénoval... Viz foto...
Nejhorší je, že až bude slušná zemina (cca 4-6x osmikola), tak s tímhle budu dělat "terénky" okolo baráku. Fakt se na to těším... :-/
Nejhorší je, že až bude slušná zemina (cca 4-6x osmikola), tak s tímhle budu dělat "terénky" okolo baráku. Fakt se na to těším... :-/
-> Kuladmin:

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Nee -> myschaak AZNP K.Hora: Nedojel,... malinko strejchnul vo barak

-> myschaak AZNP K.Hora: Ty jsi prej pražákovi zboural plot, že to není pravda?
http://www.youtube.com/wa tch?v=Hwin1V4kLb8
http://www.youtube.com/wa tch?v=Hwin1V4kLb8
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): to já rád)
-> myschaak AZNP K.Hora: ty si to pokaziil
kousek mlejna v tejdnu.....už se těšim na tu druhou část)
-> Maty110l: zasejpá díru

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : no ani nebyl čas někam vyběhnout....klima zaplá a já zavřenej v tom,nestihneš ani otevřít dveře

-> myschaak AZNP K.Hora: A utíkal jsi nebo jsi seděl v kabině a věřil, že to vydrží? V tu chvíli asi ani nepřemýšlíš a jednáš instinktivně, takže nevíš, co bys dělal, dokud se to nestane.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 31.03.13 12:32:59: to se mi taky povedlo,naštěstí ta traverza byla trochu kratší a šla jen před kabinu a křápla do pásu

-> Matthes, záškodník z TechWebu 31.03.13 12:34:47: No nevím, jestli bych věřil, že to ta skořápka vydrží, kdyby mi přímo proti mě padalo na hlavu takový Íčko. Docela se divím, že to ta kabina udržela a nerozkrojilo jí to.
Přesunuto z tématu Kamioňáci :-)...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 31.03.13 12:35:57: to sa odlopatuje
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 31.03.13 12:35:57: to sa odlopatuje

Ten asi sám nevyjede.
Ten asi sám nevyjede.
Tady se jim asi trošku rozbil násypník. :)
Tady se jim asi trošku rozbil násypník. :)
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 31.03.13 12:32:59 napsal:
Ty kabiny opravu vydrží docela dost.
Proto nas ucili na vs nevyskakovat ze stroje kdyz se stava nejaka nehoda. Ze v kabine je nejvetsi sance na preziti. Ne ze bych to teda vyuzil nekdy.
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 31.03.13 12:32:59 napsal:
Proto nas ucili na vs nevyskakovat ze stroje kdyz se stava nejaka nehoda. Ze v kabine je nejvetsi sance na preziti. Ne ze bych to teda vyuzil nekdy.
Jauvajs!
Jauvajs!

-> Majki: no když by to bylo z kopce... 

-> Jarda/felda: Ale i tak mi příjde 95 tisíc tun moc...

-> Majki: hmotnost soupravy to je i to co může táhnout 

-> Nwkt: celková hm.soupravy 95000t
S tou hmotností se doufám jenom spletl
S tou hmotností se doufám jenom spletl

-> Koblet: Nafoť, místní to bude určitě zajímat 

-> Nwkt: Jo toho chlapíka co to prodává znám. Takových strojů má víc, dokonce myslím i nějaký speciál letištní vyprošťovák.
-> Maty110l: takhle jsme měli v jednom Broytu tajy motor zetor)
-> Nwkt: hm,to bude pár míčů za ní
-> Hurdis:

-> Nwkt: hm,to bude pár míčů za ní
-> Hurdis: