skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skládáme nápravu...
-> minno: tak to chytim, to neni problem...
-> Sejki: Aj keď ho vypustíš, ono ho tam ešte dosť ostane :) Tak držím palce...
-> minno: a ze nebude, ja si ho vypustim :-D Musim to rozdelat, ten hluk za jizdy je otravnej...
-> Sejki: Bude sa ti to robiť asi dosť blbo... Po odpojení nohavice od prevodovky bude tiecť olej z nohavice.
Hele možná to nevidím, ale abych vyměnil tešnění nohavice u převodovky tak musí poloosa ven? Já to těsnění snad rozstřihnu a v tom místě to máznu červeným...
Nevíte někdo jestli jdou použít přední tlumiče z Volhy? Koukal jsem na Koni a dají se koupit nové, pístnice by měla být robustnější... Ale stále mi to neřeší zadek...
-> Sejki: nebo řízni seriový o 1 a 3/4 závitu(bezpečně 1 a 1/2) a trochu zkrať doraz + minimálně nový nebo malinko tvrdší tlumič.Jezdím na užovce denně a není to tvrdý.Ty 80 kN na každodenní hopsání fakt přijdou už tužší.Kdyby byly normální cesty tak je to ok ale ony nejsou :).
-> Sejki - zrušená registrace 10.07.16 20:52:42: Psal jsem tak i co doporučuju za tlumiče, minimálně zrepasované a přitvrzené origo série třeba od Kůrky.
-> Tuner#2: uffff to je cteniho :-D Myslel jsem ty tlumice, ale o tech pruzinach si to poctu, dik
-> Tuner#2: což je? :-)
-> Sejki - zrušená registrace 10.07.16 13:18:05: Okruhovy snad ani nikdo nedela ;-) Vse do 80kN bude pouzitelne i na rozbite okresce, jen to chce i adekvatni tlumic.
-> Sejki: www.motorsportshop.cz/cat
egory/.../29.html ...mám ty kratší, a pořád to pruží.
-> minno: a nesli by koupit treba nejaky rally pruziny do predu ktery jsou kratsi, ale furt se daji propruzit nez nejaky tvrdy okruhovy?
Lejky vecka se daj mimochodem vyrovnat podlozenim motorovy pricky
-> minno: Nebude, je to trošku do A. Véčka sem měl na seriový pružině, jediná nevýhoda pružiny z kila je, že je měkčí.
-> ochoda: to bude mať V
-> Sejki: dozadu na kyvku, ak chceš mať kolesá rovno, a nechceš nič tvrdého, jedine sériu + nové domky. Dlhšie alebo kratšie pružiny budú znamenať vždy V alebo A. Dopredu máš na výber toho veľa, ak chceš auto len vyrovnať, bohate postačí flexa tuning, funguje to spoľahlivo.
-> Sejki: dozadu na kyvku, ak chceš mať kolesá rovno, a nechceš nič tvrdého, jedine sériu + nové domky. Dlhšie alebo kratšie pružiny budú znamenať vždy V alebo A. Dopredu máš na výber toho veľa, ak chceš auto len vyrovnať, bohate postačí flexa tuning, funguje to spoľahlivo.
-> Sejki: Z kila dozadu.
-> Sejki: Flexatuning?
Poradi mi nekdo jake pruziny pouzit na sirokou kyvku? Vzadu nechci ani acka ani vecka a k tomu neco dopredu, trochu niz, ale ne moc aby auto bylo v rovine... a nechci nic tvrdyho, ale aby slo propruzit....
-> Evž@: sroub se zalomi v nohavici ne?
-> Sejki: spíš šteft zalomíš ne?kdyby šroub tak dáš jinej.
-> isti: takze sroub urcite zalomim, super ![8](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
Pro kyvkare...v nohavici u podelneho ramene je jeden steft a jeden sroub?
-> minno: vylozene hucivej zvuk jako když jedeš v lete na zimakach
A KO ložisko v kolese má aký zvuk? Každého sa na to pýtam a aj tak furt neviem![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> Sejki: Tak to jo, to nebude ložisko, ale asi diferák
-> Kocvin: no to se mi od ramene prave nechce...
-> sikula: tohle neni zvuk loziska ale zvuk dvou ozubenych kol co do sebe spatne zapadaj, navic jsem zapomel dodat ze to dela v tahu kdyz jedu do leva, do prava v tahu nic a pri deceleraci taky nic ani do prava ani doleva
-> Sejki: A nemáš jen v háji ložisko u kola? někdy si myslíš, že je to třeba leve kolo a je to pravé...
-> Sejki: Jo normálně to jde.. Odpojíš nohavici od převodovky, od ramene a vytáhneš.. ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Sejki: U kyvky? A nohavice odpojíš a protáhneš ven mezi kastlí a ramenem? To bych řek že bude zbytečnej voser.
Pujde mi ven prevodovka kdyz necham pridelane podelne rameno s pruzinou a tlumicem? Nebo to nevyhnu...
-> Evž@: jo proste mi to zni jak něco na diferaku... Ted me ale trápí nejedouci auto...
-> Sejki: jasný.No myslím si že to oddálení od převodovky nezpůsobuje onen zvuk protože jak říkám posune se ti to cca o 1 mm ale spíš méně takže to že se kameny posunou o 1mm tam nebo zpět nemůže mít na nic vliv.Spíš bych přemýslel stylem že v zatáčce jsou větší radiální síly na unašeč a diferák celkově takže to může může být ložisko diferáku nebo vymezení diferáku není ok.Odvozuju od toho že zvuk je hučení nikoliv klepání tak typuju to co jsem psal.
-> Evž@: tak jinak nohavice ma axialni vuli k prevodovce a ke kolu, takze bude v haji ten plech u prevodovky co drzi nohavici, coz me docela netrapi, ale trapi me to ze kdyz se nohavice oddali od prevodovky tak zacne neco hucet a kdyz se primackne, tim ze jedu do prave zatacky tak to prestane... me vadi to huceni...
-> Sejki: podle popisu těžko říct.Dělá to jen občas nebo tam vyloženě něco poklepávâ?Že je tam nějaký hrk tak to je nedostačující popis.
-> Evž@: a co to muze byt? jde to od prevodovky...
-> Sejki: ta vule co tam máš dle mě nebude větší než 1 mm a ty zvuky budou něco jinýho.Ta decentní vůle mezi nohavicí a převodovkou v podstatě ničemu nevadí.Rajtoval jsem s tím roky a nic mě nepřišlo špatně.Pak při výměně převodovky jsem zjistil vůle a až teprv mě to začlo vadit :-) tak sem nechal o par desetin stočit dekly a bylo.
Mam takovej problem :-D Uz jsem tu spominal ze mam vuli na leve nohavici u prevodovky, proste tam je nepatrnej hrk, ale dneska kdyz jsem s tim jel na stk ( delsi streka :-D ) Tak do prave zatacky se zrejme naporem pritlaci k prevodovce a je klid, ale kdyz jedu rovne nebo do leva tak se odsune od prevodovky a ozivaji se divne zvuky a rekl bych ze to bude v diferaku... Bubny zadny hrk nemaji a nejsou tam ani podlozky... utazeno 200Nm a pak jeste kousek na zavlacku... Nekdo tu psal, ze to nicemu nevadi kdyz hrka nohavice, ale zase tam neni takova vule aby tolik poloosy vyjeli, takze co to muze byt za zvuk?
-> Tuner#2: tak ja si to myslel ze to půjde i do sikmych ale tak má teď blbe popisek a docela me to matlo...
-> krtik: ja je nevidim, asi sem slepej...
-> krtik: jo klidne tvrdy, ale nevidel jsem v nabidce...
-> Sejki: Co Pemit? nebo tvrdý nechceš?
To je tajny?
Sím, kde sezenu silentbloky sikmych ramen?
aha takže to nemusí být uplně přesný na 120cu jsou 56mm tak je říznu přibližne na tech 39