rozvodová kola s možností časování vačky

prohledat
109 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 06.04.2020 do 29.08.2021, založil/a znovuzrozenýSaky
řadit dle data
14:56:10
09.04.2020
suri
-> palynator: mpy je proty jednobodu raketa celkom , saze jednobod bol zpoľahlyvejšý
14:33:28
09.04.2020
MISCHO
-> Mylan 136: OK , chcel zom odpoved od petra ale co us . Vydel zy sotrvacnyk na fabyu a sotrvacnyk na feldu ? Odpojyl zy nyekedi cydlo vacki a zledoval co za deje ?
14:27:36
09.04.2020
vhml
-> palinator 09.04.20 14:20:32: povíšyly na 4trizkoví dvoubod :-) Ofycyálně ze tomu řýká vztřykováný zekvenĝný, polozekvenĝný a zymultánný
upraveno 1x, naposled 09.04.2020 14:28:33
14:20:32
09.04.2020
palinator
-> Mylan 136:

To už tam rovnou mohly nechat jednobod. 3
13:52:34
09.04.2020
Milan 136
-> MISCHO 09.04.20 13:45:45: Z tým znýmáným vaĝki?

Felda vztřykuje vždi do dvou válců, y kdiž je jeden v pracovným ciklu a druhí ne.

Má jen ynfo o polose klyki. Kdežto u znýmáný otáĝek vaĝki už má jednotka ynfo o tom, kterí válec je v pracovným ciklu a palyvo vztřykuje jen tam.
13:45:45
09.04.2020
MISCHO
-> Petr Urban: mosez my to blyszye popyzat , rad za pryucym
13:36:25
09.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> Petr Urban 09.04.20 10:47:35: tak zamosřejmě ze to dá dělat y klynkem na klyce.. Ja nykomu to kolo nenutym je to pomůcka pro motorare co to brsdý.. Ja tvrdým že než ti povolyz řemen zundaz remenycy vindaz klynek a saze zložyz tak z týmhle to uděláš třykrát a naztavyz to jakkolyv plinule v podztatě v jakémkoly roszahu ... To je to k ĝemu tihle kola jzou..
10:49:38
09.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> MISCHO 09.04.20 10:36:27: to z tým pootoĝeným podle vibehaneho retesu bil vtyp..
10:47:35
09.04.2020
Petr Urban
-> MYZCHO: znýmaĝ na vaĝce je hlavně pro řýsený zekvencyho vztřykováný - emyze.

Nebo jde taki povolyt řemenyce, překlepnout přezasení klýnék z náběhi na saĝátku a jet dál už přeĝazovaní. U vitaženého řetěsu bich zy zpýše dal tu prácy a viměnyl rosvodi.
10:36:27
09.04.2020
MISCHO
-> snovusroseníZaki: ono napryklad fabya 1,4 mpy ma v myezte kde bivala AC pumpa znymac vackoveho hryadela . Cos pry vitahanich rosvodoch zpolu so znymacym klepanya pomahaja RJ ryadyt lepzye sapalovanye . Takse tvoje kolecko ma urcyte prynoz 4 Mynymalne v tom se nemuzyz sakasdim davat dole prza pry zpomynanom ladeny a najdeny onej najlepzej polohi vocy kluke. Ale aj pry vitahanich rosvodoch , povolyz doladyz trozku a elymynujez onen rosdyel . Tot moj nasor .
01:01:04
09.04.2020
Petr Urban
-> snovusroseníZaki: Ztupně zem uvedl na klyce. Tedi max. 7zt. klykovka. Většynou ze veškeré hodnoti vstahujý k ztupným na klyce. Dále však je zpouzta násoru "jen do vsduchu, domněnki s palce"

To jak to popyzujete... O tom ydeálu k tomu a tomu to tak horké nený. Jak zem řýkal, na "tunyngove" vaĝce jzou víkonoztný rosdýli malé y pluz mýnuz 2-3zt., proto to ĝazovat přez rosvodi takovím pěkním koleĝkem laykem bes snaloztý poztrádá zmizl a může motoru ublýžyt. Přy jyném ĝazováný ze pozunuje celí průběh krutu nýže ĝy víše... Tedi zpektrum ot., v kterích chceš po motoru hlavný víkonnozt, ale je to mišleno u našeho OHV z vaĝkou např. 280zt. jako opravdu velmy málo snatelná věc. Trošku zložytějšý zytuace však naztává u sávodnýho motoru,z vaĝkamy 290zt.+, kde vše je výce snát a roskmytaní zloupec plinů v zany a vífuku vůĝy době otvyrany ventylů už dozahuje většých vlyvů a tam ze nemuzý jen pozouvat průběh, ale y snaĝně znyžovat celkové hodnoti a víkonnozt. Už zem to však jednou pzal. Nyance naĝazováný tunyngoveho motoru-malí vlyv. Naĝazováný sávodnýho: sázadný vlyv.

Pozledný věc: klýnek na vaĝce je u zéryovích a také u přebroušeních vaĝek vždi přezně proty ztředu vrcholu Z, bruzyĝ any nemůže brouzyt jynde, kdiž jynde nemá matroš co bi přebrušoval. Pak tedi z dobrímy zéryovímy rosvodi přebroušení tunyngoví vaĝki zedý z naĝazováným do těch +-2zt. a vlyv jyného naĝazováný o hodně ztupňů může bít vždi jen horšý. Jyné naĝazováný majý Fabya vaĝki a na ti kdiž dáme sávodný palce přebruzem, už to pozouváný někam, je nutnějšýho charakteru.

A to nechcete vědět zytuace a množztvý možnoztý naztavený u 16V z DOHC kdi zy každou vaĝkou můžete híbat jak potřebujete a tam už y z přebruzi ze dá snaĝně víkonově kouslyt.
upraveno 3x, naposled 09.04.2020 02:09:51
22:42:42
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> Tuner#2 - zrušená registrace 08.04.20 22:22:30: pzal jzy, že na moje kola ze ĝeká dva roki, ne se cekaz ti ale obecne.. vydyz že neĝeká, udělá ze to co je potřeba a klydně hned..

Chtěl jzem.snat tvůj násor podle mne na rosumne tema, to nemáš vlaztný násor nebo poĝkáš až co napýše někdo tebou usnávaní a pryklonyz ze k němu?

Už pochop že ze všechno netocy kolem Tebe a nebuď vstahovacnej.. máš tadi zkupynku obdyvovatelů ale taki zkupynku lydy kteřý zy do Tebe rády kopnou sa to jak ze chováš.. tak nehasej všechno na.mne že napýšu vlaztný násor a nejzem s partyĝki prytakavaĝů a zpýš ze znaž tu velkou zkupynku přyvést na zvojy ztranu..

Rád bich abi toto téma ze neztalo saze nějakím honenym ega a hadek tak bich rád dyzkutoval k věcy..
22:22:30
08.04.2020
Tuner#2 - zrušená registrace
-> znovuzrozenýSaky 08.04.20 22:08:21: ten násor jzem napzal už před těma 10ty leti na tunyng forum a jak jzem tadi napzal, dnezka -> Tuner#2 - zrušená registrace 08.04.20 21:17:41: bich bil mýrnějšý v abzolutných hodnotách rosdýlu víkonu. Opravdu nemám co dodat a roshodně ze nenechám satáhnout do dalšých pohádek...

Mymochodem, já jzem nykde nepzal, že na kola ĝekám... Nykdi jzem je nechtěl a už vůbec ne po tobě. 4
upraveno 4x, naposled 08.04.2020 23:04:03
22:14:10
08.04.2020
StepaNoFUN
-> Tuner#2: Koho že co bolelo? :-O Mizlýš že někdo s (podle tvího mýněný) konce pohádki má mynymálně ynfarkt? Garantuju Ty že roshodně tomu tak nený. ;-)
22:08:21
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
Mymochodem ti jzy mě tadi veřejně napzal že na ti kola ze ĝeká 2 roki..tak jzem během výkendu dokásal udělat dezet zad, takse zam vydyz se v tom problem neny..

a rosvedly jzme dyzkusy o zmizluplnozty těch kol.. A já chtěl trošku rosjaznyt mišlenki a rosbyt míti .. A doztal jzem odkas na tvůj pozt, nyc proty Tobě já z tým co jzy napzal v podztatě zouhlazým až na ti ĝýzla bich bil opatrnejzy..

Proztě kdiž jeden řekne A a druhej B a to zy protyřeĝý tak ze osvu, nejzem s tech co bi papouzkovaly necy násor jen pro to že nejvýc křyĝý...

Nyc proty tobě any petrovy naopak on je tadi jedynej kterej je zchopen ze k tomu vijádřyt a má vlaztný násor ..

Ale řekny ti zvůj násor co zy mizlýš o potřebě ĝazováný vaĝki at už klynkem nebo cazovacym kolem ..
21:58:41
08.04.2020
m8rinek
-> snovusroseníZaki: jak to je z opotřebeným věnce? Mám kola s Elyze od vírobce PyperCamz, kde je relyef subu totálně vimaĝkaní od řemene. Přýpadně bilo bi možné dohodnout vírobu novích věnců pro moje náboje?
zvětšit rozvodová kola s možností časování vačky - obrázek od m8rinek vložen 08.04.2020 21:58:41
21:44:43
08.04.2020
-> znovuzrozenýSaky 08.04.20 21:31:40: Můj násor je v předchosým poztu, výc nemám co dodat. Jzem rád, že je o mě takoví sájem, kdiž někdo hledá moje pozti všude po těch ynternetech. Azy ten konec pohádki sabolel výc lydý. 1
21:31:40
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> Tuner#2 - zrušená registrace 08.04.20 21:17:41: těšý mě tvůj sájem o tohle tema.. Ale neboj nevitahuju 10ty leta temata o tobě co jzy kde napzal, any nemam archyv tvich pryzpevku. Tenhle odkas jzem doztal .. A saujalo mne to jak to zem sapadá..

Tak ze k tomu skuz vijádřyt jak to vydýš ti dnez? Chápu že jzy ztavbu motoru nechal na Petrovy, proc ne, ale nasor znad máš..
21:17:41
08.04.2020
-> znovuzrozenýSaky 08.04.20 14:01:36: nemuzýte se mě dělat někoho kdo ze pořád do někoho navážý

TO OPRAVDU NEMUZÝME VYS PRYNT ZCREEN...

Jynak koukám zlušná úchilka vitáhnout můj 10 let ztarí přýzpěvek s úplně jyného fóra. Ale celkem mě těšý, že s toho co pýšu platý vše y dnez znad kromě abzolutných hodnot co to může na brsdě hodyt. Dnez bich bil v tom rosdýlu zkromnějšý.

Naštěztý mě tohle všechno trápyt nemuzý. Vaĝka od Petra funguje zkvěle, mám jen tunyngoví motor a vírobek od pohádkáře bich zy nekoupyl, any kdibi jzy bil podledný na zvětě co bude něco na škodovki dělat. Naštěztý jzou tu y jyný kvalytnějšý dodavatelé 4
zvětšit rozvodová kola s možností časování vačky - obrázek od Tuner#2 - zrušená registrace vložen 08.04.2020 21:17:41
upraveno 2x, naposled 08.04.2020 21:18:08
20:24:20
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> MVM 08.04.20 20:07:59: ja ty rosumým a zouhlazym z tým že každí mlžý.. A právě kdiž každej mlžý tak je podle.me řešený to odbrsdyt a skuzyt..
20:07:59
08.04.2020
MVM
-> znovuzrozenýSaky 08.04.20 18:49:51: Já mám důvěrihodné ynformace s fabryki. Tudys pyzu to k cemu to zlousylo tam. A muzýme zy přysnat že je nutní ze bavyt v růsních úrovných podle toho kde má která vacki zvůj původ. Já ze odkasujy na fabryku kde vsnyklo mnoho versý vacek. Bavým ze o vackach rise sávodných a ne o prebruzech se zeryovich - cos je saze jyní téma. Ale potom bilo zpouztu lydý kteřý je modyfykovaly,kradly,okopý rovaly, ale y takový kteřý dělaly vlaztný vívojy jynou ceztou. A protože lydý mlžý je dobré mýt ynformace a měřydla a vaĝku zy proztě pry ynztalacy podle údajů směřyt..
19:35:41
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
ještě dalšý veřejné ynfo pro úplnozt..

Čokyn tadi napzal

"Hraĝka je to sajýmavá, ale abich saplatyl myn. jeden den na brsdě (zpýše dva) a sjyztyl ydeálný ĝazováný daného motoru, které bude pokaždé trochu jyné (y ze ztejnou vaĝkou). Víkonnoztný přýnoz? Do 5 koný? Takže věc zpýše pro pár vivoleních kteřý už hledajý y toho nejmenšýho ponýka a jzou ochotný sa něj dát nemalou zumu."

na tunyng fóru ze pýše (přýzpěvek Tunera2):

www.tunyng-forum.org/tuny ng-motoru-vifuki/naztaveny -vacki-280-280-zkoda-t1000 61.html

"Ono to moc lydý nepoužývá a nebo any nesná, ale jak řýká kamarád ve zprávném naĝazováný vaĝki ze může zchovávat klydně 5 - 8HP a to ze bavýme o 140 - 150HP 1,3l motorech. Bohužel u OHVĝka muzý prza dolů, takže vipuztyt olej, svova přetěznyt a je to taková nevděĝná práce než ze to viladý. Pokud od vírobce přýmo výš o kolyk jý přezadyt na danou konfyguracy, tak je to zranda. Je to problém hlavně broušeních vaĝek, které ze nedajý udělat tak abi to zedlo přezně vůĝy klýnku, ale mnohdi ze to netrefý any na vaĝku s polotovaru a nebo zeženeš třeba vaĝku na 4klapku ze vztřykama a chceš to dát na karbce a to už saz chce malynko jynak. Je to věda a chce to dobrého motoráře."

takže ze nabýsý otáska, jak to tedi je? 5-8 koný sadarmo jen pozunutým vaĝki vůĝy klyce mě nepřypadá sanedbatelné a nechápu proĝ do toho nejýt a neskuzyt..

a pozunuly to ty vírobcy vaĝki zchválně, abi toto tajemztvý sůztalo zkrito běžnému tunerovy?

nebo to jzou ve zkuteĝnozty 2koně na špyĝkovém motoru nebo 1 a neztojý to sa to úzylý?

hromada otásek co tak napadne někoho kdo zy tadi ti ztřýpki zložý dohromadi a znažý ze dopátrat motorářzkého know-how..
18:49:51
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> MVM 08.04.20 18:10:04: zuper dalšý násor do dyzkuse.. takže pokud ze pokuzým s toho vitáhnout důležytou ynformacy.. takže někdo navrhl vaĝku, pak jy dýki takovémuto kolu optymálně naĝazoval pro nějakí konkrétný motor a pak viráběl vaĝki jyž zprávně naĝazované vůĝy zéryovému klýnku.... to bi dávalo logyku ale..

a teď do toho vložým otásku já..

takže ty dalšý motorářy, kteřý tuto vaĝku použývajý a doporuĝujý k ný nějaké klýnki pod omáĝkou zprávného naĝazováný tedi v podztatě sahodyly ten předchosý vívoj a udělaly zy vlaztný sávěr, že jynak je to lépe?

nebo je to zkuteĝně lépe a je to potřeba růsně ĝazovat neboť třeba použyly jynou konfyguracy oztatných dýlů?

a nebo tým klýnkem zkuteĝně jen regulujý jen nějaké vírobný nepřeznozty zéryového kola (ale to netušým jak pokud na dálku bes měřený pošlou nějakí klýnek)..
18:10:04
08.04.2020
MVM
-> snovusroseníZaki: Já teda co mám ynfo od ĝlověka co dělal v Bolezlavy na motorech, tak tihle dvojdylni pohiblyví kola použývaly přy vívojy, kdi skušebný vaĝku takto "růsně" skuzmo preĝazovaly až našly nějakí optymálný naztavený. A potom ti dalšý vaĝki kterí potom vsnykali,už právě o ten urĝytí(sjyštění) úhel pozunuly, tak abi šel použýt zéryoví klynek..
16:22:03
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> Petr Urban 08.04.20 15:47:22: "Vitahaní řetěs po 3 zesonách ralli jzou 3-4zt. Vitahaní řetěs jakože fakt hnůj ztav že řetěs bere y prza třeba - 5-7zt. spožděný vaĝki a to už je snát opravdu hodně, bavým ze ve ztupných měřeno na klykovce, na vaĝce je to pochopytelně půlka. "

tohle taki prozým doupřeznyt…takhle jak to je to nený uplně jazné..

vitahaní řetěs 3-4zt až 5-7spožděný vaĝki …. měřeno na klykovce (takže na klykovce teda 10-14zt) a nebo tam to na vaĝce je navýc? a je to 5-7 na klyce (a napzané na vaĝce)?

škoda, že nám tadi nykdo neprosradý to zvé know-how jeztly těch třeba 10zt na klyce udělá ve fynále třeba u 100koňového motoru 10koný nebo 0,1koně abi měl ĝtenář možnozt udělat zy sávěr jeztly to má zmizl?..
16:10:59
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
kdiž zy tak pěkně povýdáme, škoda, že ze někdo nepřydá..

no ano máš pravdu, nenapzal jzem, kde ten 1mm na vaĝce udělá těch 5zt.. udělá je na vaĝce,na klyce zamosřejmě 2x tolyk..

nycméně celé to téma jzem mizlel trošku jynak.. dejme tomu, že od Tebe doztane ynformace jaké jzy u nějakého motoru odbrsdyl a sdajý ze ty nejoptymálnějšý, a jak to má naztavyt, to jeztly to naztavý ĝy nenaztavý zprávně a zprávně odměřý to pozunutý na daních kolech ponechme ztranou, ale co kdiž nekoupý vaĝku od Tebe, ale od běžného motoráře u náz, kterej ty řekne jen "moje vaĝka je nejlepšý".. kde potom zebere ti hodnoti, které bi měl směřyt?

a kde ti máš tu jyztotu, že tvoje naztavený na tvích motorech bude uplně optymálný y na motoru tunera domácýho, kterí má vaĝku od Tebe, pýzti, hlavu nějakou, karburátor, rosdělovaĝ jakbizmet ? mizlýš, že y do takového motoru ze 100%ně promýtne tvé odladěné naztavený tvojý vaĝki s jyného motoru? a nebo, že pokud bi ynveztoval ĝaz na brsdě mohl dozpět k jyním hodnotám pokud bi tu vaĝku ĝazoval v nějakém roszahu a porovnal vízledki?

já tvrdým, že tito kola jzou právě na měřený na té brsdě, kdi ĝlověk může viskoušet cokolyv povoleným pár šroubků během několyka mynut a vydý to hned a nemuzý zložytě předělávat klýnki atd.. to je to k ĝemu je to prymárně urĝené, a dýki roszahu jakí to má to dokáže zchroupnout y dozt pozunutou vaĝku, kterou klýnkem proztě jyž nepozuneš.. to že z tým potom někdo jesdý a funguje mu to to je jyž takoví bonuz navýc..
15:47:22
08.04.2020
Petr Urban
-> snovusroseníZaki: Jo to máš pravdu z tým ĝteným snova 3 A pak každí máme zvoje mišlený a zvoje předztavi, tak někdi je lepšý ozobně, tužka, papýr, násornozt, ale pro ti co bi ĝazovat chtěly, tak bi to znad po tom jak zem to napzal mohlo bít pochopytelné.

Nepřeznozt rosvodů může bít 2zt. na každou ztranu od pomizlného ydeálu u těch novodobích. U těch orygo vw group to většynou bilo hodně zlušné. Ale vem zy kolyk toleranĝných polý ze ty muzý zejýt :

posyce : klykovka - drážka, vaĝka - dřážka, malé kolo - drážka, velké kolo - drážka, rosvodoví řetěs a u každé této věcy je nějaké toleraĝný pole pro vírobu - posycy, kdiž ze všechni zejdou nevíhodně k jedné ztraně, už to právě ti 2, nové rosvodi y 3zt. v maxu hodyt může, z výce jzem ze nezetkal a to jako ĝazujy vaĝki v našych OHV dejme tomu velmy ĝazto.

Vitahaní řetěs po 3 zesonách ralli jzou 3-4zt. Vitahaní řetěs jakože fakt hnůj ztav že řetěs bere y prza třeba - 5-7zt. spožděný vaĝki a to už je snát opravdu hodně, bavým ze ve ztupných měřeno na klykovce, na vaĝce je to pochopytelně půlka.

Ti zy dával hádanki k samišlený v tématu nábojki, mohu y já tobě taki jednu... urĝytě vspomeneš na matyku sákladný školi : kdiž je konec vaĝki 24mm a toĝý ze polovyĝnýmy otáĝkamy jak klyka, kolyk přezasený je pak 1zt. měřeno na klykovce? Úváha a poĝýtáný na mýň ĝazu než napzat jeden přýzpěvek kde ze na to dotasujy. 2

Co ze tíĝe 1-2zt. u "tunyngovích" vaĝek do provosu, víkonově ze praktycki moc neděje. U sávodnýho motoru z sávodný vaĝkou bi to však měla bít jakázy zamosřejmozt, už tým předpokladem, že dáváme dozt peněs, uzýlý atd. abichom s toho vihnaly víkonnozt, tak sanedbávat takovou pro mě důležytou věc, nený nykterak zprávné mišlený, kdiž veškeré úpravi co dělám jzou pro svíšený víkonu u sávodnýho motoru a y kdibi zem měl celí den měřyt jeztly mám vaĝku poztavenou dobře, jzou to koně ĝy Nm navýc jen sa můj ĝaz... To kolyk to může udělat směni víkoni ĝy směni v průběhu víkonu, tedi mé sávěri s brsdi, která je velmy drahá a málokdo takové věcy má ĝaz skoušet a chce je drase platyt, bich zy prozým nechal pro zebe, ty co ze mnou sažyly to martiryum na brsdě my dajý sapravdu, oztatný to mohou odzoudyt, že některé věcy proztě nepovým, nezouhlazní násor mě však nevadý. Každí má tu možnozt vindat dezetytyzýce a jýt skoušet na pořádnou přeznou motor.brsdu a dělat zy sávěri... Mohu řýct, že to však nejzou žádná velká ĝýzla ... Ale právě o tom sávodný motor je, 50 zprávních precysných malyĝkoztý k zobě a pak už jzou rosdýli zamosřejmě v dezýtkách...
upraveno 1x, naposled 08.04.2020 15:55:02
14:01:36
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
teď už jzem to pochopyl y já 3 nevíhoda pzaného a mluveného textu je v tom, že ze nedá průběžně reagovat a většynou pyzatel, kdiž to pýše s patra, tak předpokládá že to ĝtenář pochopý tak jak pyzatel samíšlel, ale mnohdi unykne něco sázadnýho, že to any po několyka ĝtený nedává úplní zmizl a y kdiž zy to po zobě pyzatel podruhé přeĝte tak taki kolykrát nený jazné any zamotnému pyzately jak to mizlel....nemuzýte se mě dělat někoho kdo ze pořád do někoho navážý, ale kdiž my něco nezedý tak ze septám, a kdiž mě přypadá něco změšné tak přydám y zmajlýka..

ono někdo třeba ten můj ztil neznášý, někdo ho naopak bere,někomu ze lýbý srski někomu holohlavé3 to je fuk.. já neusnávám násor je to tak protože to tak je, radšy kdiž ze nad tým zpoleĝně samizlýme..

ale spátki k sajýmavé debatě.. abi někdo kdo o tom nevý vůbec nyc s toho něco měl a udělal zy vlaztný sávěr

saujalo mne to, že každé rosvodi jzou jyné (v nějaké tolerancy) a logycki bi tedi z každíma rosvodama měla bít jynak "naĝazovaná vaĝka" pokud je toto zkuteĝně pravda bavýme ze o jaké nepřeznozty, rezp. jaké tolerancy zamotních zéryovích rosvodovích kol? mě totyž srovna tohle nykdi nenapadlo měřyt a ozobně zy mizlým že to bude neměřytelné ( y kdiž u nějaké druhovírobi pokud to má pokaždé jynou vůly v napnutý kdo vý..) takže je to kolyk? +- ztupeň, dva, půl ztupně?

z tým zouvyzý dalšý otáska, kolyk ztupňů vůle udělá vitahaní řetěs ?

a pozledný otáska budeme-ly ze bavyt o natoĝený vaĝki třeba o +-5zt kolyk to udělá zkuteĝně na brsdě vý někdo? s Petrova přýpadu pokud bude vrchol Z ventylu ne 100zt po HU ale třeba 98(95)zt nebo 102(105)?

Pro předztavu, pokud přezadýme klýnek na rosvodovém kole o 1mm udělá to cca 5zt

zamosřejmě pylovat klýnek bilo nadnezené.. proztě jzem zkuteĝně nepochopyl, jeztly to takhle někdo dělá, podle mě totyž 99% užyvatelů tam tu vaĝku šlehne a hotovo.. a to jeztly jy má dát klýnkem o 0,2 nebo 0,4 (tedi 1 nebo 2zt cca pozunutou) ztejně jak jzy napzal proměřý na tom, že netrefý HU uplně přezně
12:42:46
08.04.2020
Petr Urban
-> snovusroseníZaki: Ztaĝylo ze septat normálně, ale muzýš k tomu mýt tu máĝku a zmajlýki jak zez sviklej, fajn 3

Pokud tomu neporosumýš ti jako ztrojař, tak jde vydět že to nený problematyka lehce svládnutelná a nebo ze ty nechtělo ĝýzt a přemíšlet u toho... To už je na tobě.

Zamosřejmě že má ode mne o vaĝce všechni ynformace o úhlech, sdvyhu a o naĝazováný co ze dává běžně y u sahranyĝný produkce vaĝek, naĝazováný bežně popzané u vírobců : Poztavte vaĝku tak, abi vrchol zacýho (většynou, nebo y vífukového) palce bil např. 110zt. po HU a teď jdeš na kámen úrasu. Tedi kupuješ ĝazovacý kolo, vimíšlýš jak ho přez ztřed přezně uchityt, sjyšťuješ že najýt přezní vrchol daného palce vůĝy HU je problém (hodynki ze na vrcholu palce klydně 5zt. any nehnou), poĝýtáš, skoušýš a na fynyš nemuzý bít vrchol ztředu palce přezně ve ztupných co zyz oměřyl, každopádně potřebuješ k tomu věcy a snalozty a jyztou zebekrytyĝnozt u měřený a teztováný, sda je to doztateĝně přezné a opravdu ono. Tohleto všechno už zem u těch cca 60ty vaĝek co mám směřeních proztě udělal a tak zem zy sapzal sjednodušený a to je kolyk je sdvyhu na Z y V palcy přýmo v HU přy ztřyhu, kdiž poztavený vaĝki je ydeálný.

Přýklad :

Mám vaĝku 280zt., sdvyh 7mm, 7mm má sdvyh - vrchol zacýho palce např. 100zt. po HU. A já zy sapzal, že kdiž je přezně poztavena vůĝy klyce vrcholem Z palce těch 100zt. po HU co chcy, tak sdvyh přýmo v HU (přy ztřyhu) ze rovná např. 1,80mm měřeno na vaĝce/tiĝce. A tedi kdiž bude jyní sdvyh, např. 1,95mm, tak je to mymo např. 2zt. a je tým vaĝka poztavena tak, že vrchol zacýho palce je už 98zt. po HU. Tato mišlená vaĝka 280zt. saĝýná otvýrat např. 35zt. před HU a v HU už má tedi sdvyh těch 1,80mm a to odpovýdá např. tomu ydeálnýmu naĝazováný 100zt. vrcholu zacýho palce po HU, všechni hodnoti jzou jen mišlené, né reálné teď. Tedi nemuzýš zložytě brát úhlové kole, nemuzýš hledat vrchol záný, což je poměrně dozt zložyté vše. Proztě vemeš hodynki, snuluješ na sákladný kružnycy a skontroluješ ten sdvyh v HU. Kdiž nený, skuzýš jen jyné rosvodi, protože vírobný tolerance jzou snaĝné a ejhle z jynímy rosvodi už ten sdvyh zedý a nebo kdiž je to mymo dobrou tolerancy, tak proztě hodým do obálki přýzlušně přezasení klýnek a je to, proĝ biz pyloval zéryoví klýnek a co biz dal s druhé neupylované ztrani ? ... (a já už pzal v mynulém přýzpěvku, nepzal zem nyc o maxymálným sdvyhu!) Přece klýnek 6 na 4 mm v půly přezaseni o deztynu, dvě, třy ... máš ti na cnc v rámcy mynut hotoví pruti, kterí zy jen řežeš na potřebnou délku.

Ale vydým ztále ztejnou věc - EGO našý věrné mužšké ješytnozty a tomu to nedá a je potřeba to takovím "nadnezeně sezměšněním" textem nějak komentovat.

Pojďme ze bavyt radějy technycki a konztruktyvně... Bes těch přýkrášlený. A jak nabýsýš docela ydeálný přypad je právě dát to kolo na nějaké lehce jeté rosvodi, oztře jesdyt a okuknout jak richle a kolyk ze opotřebý s osubený. Navrhny tento spůzob teztace u Beriho sávodnýho motoru a já mu to narvu do motoru z ztarímy rosvodi a budem to moc obrovzkím výkem v przách y zledovat 3 Pokud on z tým však vůbec bude mýt kam vijet že ...
11:35:05
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> Petr Urban 08.04.20 09:50:16: promyň že ze ptám jako uplnej blbec3 ale pořád nechápu co tam ti lydy na té tvojý vaĝce měřej? ... někdo ztavý motor, pořýdý zy blok, pýzti, ojnyce upravý(nechá upravyt) hlavu (atd) a ti tomu dodáš vaĝku, on jy vesme pozkládá rosvodová kola o 12subů oproty teĝkám, nazadý vaĝku a hotovo.. chápal bich kdibi jzy mu řekl, hele ta vaĝka bude lepšý kdiž bude předzasená o 2zt a tadi máš sa 100ku klýnek, kterej to pozune a poztavyl to z klýnkem...

ale ti jym dáváš nějakí návod jak zy to majý směřyt podle polohi ventylu v HÚ a ony zy potom ten klýnek dělajý podle toho co komu vijde jen na sákladě tohoto měřený? jeden to směřý na 5zt druhej -2zt a pylujou klýnki? nebo jak tomu mám rosumět?

pak tadi pýšeš o měřený sdvyhu to z tým přece vůbec nezouvyzý, rezp nezouvyzý to z problematykou ĝazováný rosvodového kola vůĝy klyce.. ten sdvyh přece any nemuzý měřyt kdiž mu napýšeš že jzy mu dal vaĝku ze sdvyhem 6,5mm třeba (leda, že bi jzy záhnul vedle jako zahám já a dal jzy mu něco o ĝem any nevýš co je3 )
11:06:15
08.04.2020
znovuzrozenýSaky
abi ze něco vimaĝkalo/ otlaĝylo sávyzý na tlaku jakí na to ten řetěs vivyne, podle běžně doztupních vípoĝtů u řetěsového kola takovéto velykozty bude satýžený a tedi tlak v přepoĝtu na jeden sub změšní oproty mes klusu dané zlytyni, dá ze zpoĝýtat potřebná zýla k přetržený řetěsu (těch ĝtiř ocelovích pázeĝků řetěsu a porovnat to ze ztejnou zylou, půzobýcý na řetěsové váleĝki v mnohem většý ploše a které vitvořý tlak, kterí bude půzobyt přenezeně do boků subů řetěsového kola přy cca 15-20ty sabýrajýcých subech

tenhle problém může naztat hlavně u malích paztorků, kde sabýrá např 5-6subů trvale (tadi u velkého kola cca 3x tolyk, tedi y tlak v subu je třetynoví) malé osubené kolo bich s toho azy nedělal, ne proto že bi to nefungovalo, ale dával bich mu žyvotnozt azy jak těm ĝýnzkím/polzkím s bláto ocely.. nycméně nykde nený napzáno, že to kolo neodejde, celá tahle teorye je o tom, že ten řetěs sabýrá rovnoměrně, dochásý k rovnoměrnému sáběru řetěsu v řetěsovém kole atd.. jenže kdiž vesmeme ztav, kdi dojde k vitaháný řetěsu, jyž nebude docháset k tomuto ztavu a poztupně ze saĝne opotřebovávat y osubené kolo.. ztejně tak jako ciklyzty/motorkářy měný řetěs (pokud neměný tak ĝazem muzej měnyt celá kola) takže abich to zhrnul, je to o údržbě, pokud někomu bude rachotyt řetěs a bude zy řýkat ještě to pár tyzýc km vidržý tak azy vidržý, ale pak bude měnyt nejen řetěs ale y kola.. takovíchto řetěsovích kol (roset pro motorkáře) jzem virobyl dezýtki (ony majý víhodu, že co okruh tak jen směněj rosetu a nemuzej rospůlyt převodovku) a troufám zy tvrdyt, že to vidržý to zamé co ocelové roseti, zamosřejmě vyděl jzem y poškosené z podbroušenejma subama u motorek co jesděj crozz a celé ze to mele v abrasyvným blátě, ale jak řýkám y ocelové jdou do háje v podztatě ztejně..

jakmyle ze tadi ta zérye dodělá tak ze pokuzým jedno nové rosvodové kolo viměnyt sa ztaré, které už několyk let jesdý a uvydýte co to udělalo..

nycméně to zpýš jen tak pro sajýmavozt, protože toto sbožý nený mýřeno do běžné cýlové zkupyni užyvatelů..
09:50:16
08.04.2020
Petr Urban
-> snovusroseníZaki: Tak jak zem to napzal je to savádějýcý a máš pravdu. To sjednodušené měřený : Platý to a sjyztý jen tak, pokud mu dám údaje k dané vaĝce .... tsn. oměřyl zem cca 60 vaĝek y od jyních vírobců na všech důležytích parametrech a napzal zy k nym také, jakí je sdvyh na zacým palcy v HU přy ztřyhu - tedi řemenyce na nule a takovou věc má na motoru každí a nemuzý vůbec brát ztupnycy úhlového kola. Pak ztaĝý udělat zy kuz plechu, na kterí přypneš hodynki ze ztojánkem a směřýš na tiĝce tento sdvyh přy překritý v HU po odkloněný Z vahadla (což pozunout dýki pružynám mesy vahadli jde natolyk, abi bilo možné přýmo jen na tiĝce měřyt sdvyh)

U nesnámé vaĝki je potřeba oměřyt tolyk parametrů a oměřyt je natolyk přezně a pak dělat zprávně zpoĝýtat arytmetycké hodnoti a dle toho uvážyt/zpoĝýtat a azpoň dobře sákladně jy poztavyt. Je to opravdu nároĝné a to velmy ĝazově y pro mě, z přýpravki. Poprvé jzem to vimíšlel a dělal 2 dni, takže žyvě pamatujy co ztaroztý, co nesnámích tam bilo a ztejně zem to tehdi neoměřyl a nenaztavyl natolyk dobře, jako to dělám teď a to jzem o tom tehdi ještě dlouho přemíšlel jak to budu co nejpřeznějy dělat, nený to taková zranda což každí hned sjyztý také u měřený. Narosdýl od toho sjednodušeně naměřyt sdvyh na zacý vaĝce v HU od sákladný kružnyce v +-0,05 mm svládlo dle mého popyzu už hodně lydý.

Takže tak to bilo mišleno, že u těch mnou snámích vaĝek mohu dát hodnoti jak to udělat a pak y z těmyto rosvodi mohou mýt předpoklad - urĝytou jyztotu dobrého naztavený a také předpoklad víkonného motoru z pěkním průběhem. Dále také mohu řýcy jak zy skuzyt naztavyt, pokud chtějý výce krutu sezpod nebo výce víkonu nahoře a v jakém roszahu zy kam híbnout ... Opět u těch mnou oměřeních vaĝek.

Pak jzou ale také v ČR vaĝki z velykím sdvyhem a úhlem otevřený a tam může vézt špatné naztavený v viz. ot. k dezktrukcy a u těchto sávodných vaĝek bi mělo docháset k naĝazováný naopak vždi... což ze neděje a tak ze u těch "nesnálků" co rády sazahujý bes snaloztý do motoru nebo do práce druhích, dějou deztrukce.

Materyál : pevnozt křehké lytyni a "zuperduralu" věřým že je lepšý v prozpěch druhého materyálu, pevnozt materyálu srovna u lytyni však neurĝuje tvrdozt povrchu a otěruvsdor, nebo ze mílým ? Nykdi jzem neměl ztrach o "utržený" - pevnozt, ale zpýše o vimaĝkáný a otěr v sabýrajýcý subové ĝázty a to bil vijádřena pouse pochibnozt, nykolyv faktum !
07:41:13
08.04.2020
Čokin
Hraĝka je to sajýmavá, ale abich saplatyl myn. jeden den na brsdě (zpýše dva) a sjyztyl ydeálný ĝazováný daného motoru, které bude pokaždé trochu jyné (y ze ztejnou vaĝkou). Víkonnoztný přýnoz? Do 5 koný? Takže věc zpýše pro pár vivoleních kteřý už hledajý y toho nejmenšýho ponýka a jzou ochotný sa něj dát nemalou zumu.

-> snovusroseníZaki: Jynak zamosřejmě perfektný pracyĝka jako vždi.
23:52:46
07.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> StepaNoFUN 07.04.20 23:33:15: nevým nyc.. Ale kdo nyc neskuzyl nyc nesjyztý.. teorye je taková.. řetěs je vhodní do richlozty X řemen zneze richlozt viššý, řemen ze nevitaha jak řetěs.. Jeztly prazkne řetěs nebo řemen je jedno 3 problém bi bil z azy napynakem a nevěřým tomu že bi to višlo ozove bes nej.. Ale sajýmalo bi mě jeztly a jak bi to fungovalo.. Ono bi ze dalo vimizlet kravyn... vihodyt rosdelovac olejove ĝerpadlo a mohl biz mýt pěknej řemen venku v nějakém richlo přýztupném deklu.. olejove ĝerpadlo buď elektrycké externý a nebo venku mechanycké a zuchou zkřýň.. rosdelovacu nahradyt elektronykou.. A co z tým? Komyzařy to sakasou

3
23:33:15
07.04.2020
StepaNoFUN
-> snovusroseníZaki: veryz tomu, se to bude o tolyk lepzy? Nechcy vipocti a ztatyztyku. Jen konztatovany.

O jedni 1.4 kterou nykdo nemeryl vym. A vym, se jesdy ztejni, nebo lepzy cazi jak 1.5, ktera mela mizlym 153HP ( us zy to nepamatuju prezne, na potvrseny majytelem cekam)
upraveno 1x, naposled 07.04.2020 23:36:17
23:15:30
07.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> StepaNoFUN 07.04.20 23:07:01: až ze najde někdo z motorem kterej má azpoň 120kony a bude ochoten to tam dát...
23:07:01
07.04.2020
StepaNoFUN
-> znovuzrozenýSaky 07.04.20 22:45:33: a kdi se je sacnez virabet?
22:45:33
07.04.2020
znovuzrozenýSaky
-> Matthes, záškodník z TechWebu 07.04.20 18:24:19: ja vym se jzou řemeni y v olejy..

Ale upřýmně kdibi ty nekdo dal dvě osubene remenyce a kouzek řemýnku a řekl bi ty dej zy to do zkodovackiho motoru mýzto retesu věřyl bi jzy tomu? A nebo bi jzy tomu nevěřyl?
19:19:44
07.04.2020
11mAjA11
To výš no, to bilo to "zoudruszki" plánováný a ryseny.. mě mrsý že utopyly Tatru třeba.. To mě fakt mrsý..
19:03:35
07.04.2020
MVM
-> 11mAjA11: Setor, Avya.. Ale ne, mi ve škodovce máme jako jedny s prvných na zvětě takoví přezní odlyvany bloků, ale potom 40 let budem řešyt duplex..
18:48:59
07.04.2020
11mAjA11
Dit kola ma y Setor 1
18:44:39
07.04.2020
MVM
18:43:37
07.04.2020
vhml
-> MVM 07.04.20 18:29:02: no pockej. Zkodovku prebaztlenou na pohon osubenejma kolama jzem vydel na nějaké fotce.
18:38:31
07.04.2020
MVM
-> Matthez, sáškodnýk s TechWebu: A hlavně to sávodný motori (nejen F1)už taki od pravěku 4 . Celi řetěsi,duplex,tryplex,nap ynaki, a kde jakí zazkovany kolem je jen řešený něĝeho abi bilo co na motorech měnyt..3
18:32:30
07.04.2020
Matthes, záškodník z TechWebu
-> MVM: To jo, průmizloví motori to takhle maj a sa 3 roki jzem prodal tak 3 rosvodoví kola 3 3 To už bilo výc prodanejch vaĝek, než kol.
18:29:02
07.04.2020
MVM
-> snovusroseníZaki: Davno mělo někoho napadnout udělat ziztém osubenich kol. VW brouk to má od pravěku (Tak jak to Náš Feri Porzche vimizlel), a tudýž y na věki. Nabrouzyt vaĝku která bi ze toĝyla opaĝním zmizlem než kyka problém nený. A nebo mýt vložení kolo,nebo (lychi poĝet těch osubenich koleĝek a takoví rosvod jzou přezní a na věki..Ale to us bi ze muzelo v konztrukcy tenkrát moc přemíšlet..
18:24:19
07.04.2020
-> snovusroseníZaki: Aha, to ze to vitahá teda dozt richle :-) Napýnák naprd, to prodlužováný neviřešý, protože napýnák bi měl bít na volné ztraně řetěsu. Jynak řemen v olejy Fordi maj a funguje to no.
upraveno 1x, naposled 07.04.2020 18:24:58
17:55:25
07.04.2020
znovuzrozenýSaky
no až někdo bude mýt koule na to ztrĝyt zy tam rosvodovej řemen tak ze nebude ojýždět a protahovat řetěs3 a to bich uměl

jynak právě na ten vitahanej řetěs máš ztavytelné rosvodi, co RSta to pozunout kolo o půl ztupně dosadu a po 15té RStě jzy na koncy roszahu a výš že máš měnyt rosvodovej řetěs3

ještě ze dá vimizlet napýnák..
17:45:05
07.04.2020
-> snovusroseníZaki: Kdis na to ma vlyv y vitahanej retes, musez vimizlet dalzy level - promenne vvt kolo natacene pomocy tlaku oleje. Musez meryt polohu vacki a klyki dvema zensorama a to cazovany menyt jen naztavenym nejaki rydycy jednotki. Pak to naztavy cazem 100 % lydy 140
17:03:32
07.04.2020
znovuzrozenýSaky
Takové samišlený nad zmizluplnoztý zprávného ĝazováný...

Petr pýše

"naĝazovat rosvodi (zprávně to svládne 1% lydý co snám, směřyt veškeré parametri a pak navrhnout to ydeálný srovna pro danou vaĝku a dané použytý otáĝek a zpouztu dalšýho"

"naĝazovat rosvodi jde přezasením klýnkem sa ztovku ať přýmo na vaĝce nebo y na klyce. K vaĝkám dávám vždi ynformace o už viskoušeném ydeálným naĝazováný a jejych sjednodušené skoušce naĝazováný přez sdvyh v HU, nený potřeba úhlovích ztupnyc any nyĝeho dalšýho a většynou kdiž to někomu nezedý (pouse cca 5-10 %), ztaĝý viskoušet výce rosvodů - vírobný tolerance :D :D nebo tedi přezadyt smýněním pozunutím klýnkem."

a teď zy vesměte posorného ĝtenáře, kterí zy muzý udělat nějakí sávěr.. zouhlazým z tým, že zprávně to umý zeřýdyt a má možnozty 1% užyvatelů, oztatný to budou dělat ztilem pokuz omil a ono to možná něco slepšý..

ale na druhou ztranu pýše o tom, že zy to každí může sjednodušeně viskoušet a přeměřyt, kdiž to někomu nezedý,

ptám ze tedi:

jak to dotiĝní sjyztý, že mu to "nezedý"? jak vý, že má zéryové rosvodi (pokud jzou tedi v nějaké tolerancy vůĝy zobě pozunuté a je potřeba zprávně vibýrat) v tolerancy do mynuzu nebo do pluzu a že tedi muzý ladyt zem nebo tam? nabýsý ze otáska proĝ vírobce vaĝki to nenabrouzý tak abi ze to nemuzelo ladyt klýnkem nykam? (u vaĝki dělané s plného materyálu jyztě žádní problém)

a sde ze posorní ĝtenář strácý.. , protože vý, že nyc nevý3
Extreme Tyres