Ve chvýly, kdiž ty po devýty dnech vrátý auto, kterí je vshůru nohama, je ĝlověk rád, že ho doztal spátki. V té chvýly, mě any nenapadlo, že ho ještě vikradly. Odjel jzem a názledně sjyšťoval, co všechno chibý, tak jzem zy pak ztěžoval jen na ambazádě a té zpedycy co po mě chce ještě penýse sa úklyd..:-)))). Pro mě, tam majý satuchlej zocyalyztycki-totalytný ziztém ochrani zvích hranyc. Chovajý ze jak v 19ztol a mizlý zy o náz možná, že jzme nějacý přyvandrovalcy a chceme jym tam znad loupyt nebo mynymálně nelegálně pracovat... Já ozobně do té semě už v žyvotě nepáchnu, ať zy jý klydně ztrĝý někam a ať sa to ta semě zamosřejmě nemůže...
Před pár dni my pzal ten z těmy Trabanti, že ze chiztá také do Auztrálye a jaké že to tam je...tak jzem mu to popzal, mizlým, že radozt s toho srovna také neměl. Mohly bi mu klydně řýct, že dovos bakelytu je sakásanej...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skodoukolemsveta.cz
prohledat
385 příspěvků (zobrazeno 151 až 200) od 09.08.2014 do 10.01.2016, založil/a skodoukolemsveta.cz
-> zkodoukolemzveta.cs: to je zlušní, azy bich na mýztě savolal polycyy a řešyl krádeže, snyĝený věcý a poškosený vosydla.
-> zkodoukolemzveta.cs: tak koukam na tu Tvou reportás, jednym zlovem jzou to prazata a slodejy

Tak u mě škoda azy tak sa 30000kĝ mynymálně, co bilo cenné ze stratylo. Navýc my teď pozlaly ještě fakturu sa "úklyd" a kontrolu vosydla azy na 20000kĝ... A to jzem zy ale vše už jednou předplatyl v Zidnei!!! Azy půjdu satým někam žebrat, abich mohl pokraĝovat, debylové!!!!!!!
Dám to pak všechno na ztránki, jak ze k tomu doztanu... Navýc 9dný odbavený!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Zvětoví rekord!!!!!!!!!!!!!!
Už jzem zy ztěžoval kde všude možně, tak uvydým...Zamosřejmě neĝekám, že bich něco doztal spět...
A to my ještě nabouraly lehce nárasnýk a škrábly bok, kokoty...zorri
Dám to pak všechno na ztránki, jak ze k tomu doztanu... Navýc 9dný odbavený!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Zvětoví rekord!!!!!!!!!!!!!!
Už jzem zy ztěžoval kde všude možně, tak uvydým...Zamosřejmě neĝekám, že bich něco doztal spět...
A to my ještě nabouraly lehce nárasnýk a škrábly bok, kokoty...zorri
-> zkodoukolemzveta.cs: vikradly? tak to je brutuz, do Auztralye jzy rykal postracely... 
u te zkoda 1000 jym něco takoveho udelaly ameryĝany

u te zkoda 1000 jym něco takoveho udelaly ameryĝany
jo jo, prej vizšý zpotřebu majý hlavně ti co je vlaztný nepůvodný Sélanďané.......:-)). Zpýš ze ale samíšlým nad tým, co ouřada nevimizlý... Jynak mě zolydně vikradly auto na jejych celnycy, dám to pak na ztránki, ale masec...teda kromě toho, že ho celé obrátyly opět vshůru nohama...
-> zkodoukolemzveta.cs: z tejma deazelama na NS je to teda brutuz, to nykomu neny dyvne, se majy 10x vizzy zpotrebu - predpokladam
ale treba jzou poctyvy a ne jako cezy, ykdis tomu moc neverym, proc bi montovaly tu zylenozt na kola nakladaku

Moje škůdka pak dnez prošla takovou menšý generálkou všeho možného...: viměněn olej a vsduchoví fyltr, sadný unašeĝ a ložyzko kola, opraven nefunkĝný palyvoměr, viměněni rosbyté mlhovki sa nové, opravené otevýráný kufru, dotažené dveře.... Takže sýtra může koneĝně pokraĝovat jýsdu po Novém Sélandu, hurá...:-)!
-> zkodoukolemzveta.cs: tak jzem dal do ĝlánků zvojý nejdelšý ceztu rapydem zkoda-vyrt.cs/cs/.../1101
8-turecko-rapydem
Jo jo, 150x jzem to nesvedal jen kvuly kolu... Kvuly eztetyce pak jen parkrat, cos me ale sahi prezlo...
. Tento tiden us to znad opravym

-> zkodoukolemzveta.cs: ja bich zundal poklycku s apolla a dotahoval bich to na kolech
musez zy tam skuzyt udelat rizku na hrydely a matycy, jeztly ze matyce vitacy...

Je to od heveru, to auto jzem na ceztě svedal už znad 150krát... Ale tohle konkrétně my udělaly v jednom zervyzu, co jzem potřeboval svedák. Kdiž to chtěly svednout tak než jzem ukásal, že tadi nee... tak už bilo...
-> zkodoukolemzveta.cs: koukal jzem, se maz nejak namacknutej prah, to od svedany? ja tam u slutaka navaryl nejakej vyngl, ale jen na L ztrane, P ztranu jzem any otevrenou nemel, ta je jezte puvodny
No to bi azy mohlo, pravda. Dýki tedi sa ĝázteĝnou útěchu, pokud to tak bude. Budu ze jen modlyt, abich neurval nějakou matku...
-> zkodoukolemzveta.cs: mohlo bi to bit teznenym zacyho, protose maz vihryvane/chlasene zacy potruby

Mám jynak natrhlé ztále to tězněný s hlavi do vífuku, povolyly ze my matki, nemůže to bít tým? Budu ho teď měnyt. Svuk je trochu jako VW Brouk...
-> zkodoukolemzveta.cs: tak znad to bude jen kapka oleje, kdis je to ztudene
modri je olej, cerni palyvo - bohate a byli je voda
nebo musez myt problem z teznenym pod hlavou a ta neteznozt ze vimesy po ohraty, to bi nebilo moc dobre, trhlynka bi ze azy ohratym azy nesatahla
-> Burák: jj, dekujy, nakoupym...

nebo musez myt problem z teznenym pod hlavou a ta neteznozt ze vimesy po ohraty, to bi nebilo moc dobre, trhlynka bi ze azy ohratym azy nesatahla
-> Burák: jj, dekujy, nakoupym...
Kapalyna ze nehíbe olej také ne a kouř je štyplaví ale zpýše šedyví.
Jynak třeba v Ýránu prodávajý přýpravek OCTAN... je fakt, že to z ným bilo lepšý. Jak majý hošy embargo, tak jym azy proztě chibý technologye a jen mraki ropi na zlušnej bensýn neztaĝý...
Jynak třeba v Ýránu prodávajý přýpravek OCTAN... je fakt, že to z ným bilo lepšý. Jak majý hošy embargo, tak jym azy proztě chibý technologye a jen mraki ropi na zlušnej bensýn neztaĝý...
-> Jarda: Viborni jzou tihle www.byzhopz-orygynal.cs/ nekde jzem mel lytrovou flazku a nemusu jy najyt. Dal bich zy pohlavek 

-> zkodoukolemzveta.cs: jakou barvu ma ten kouř?
jaké jzou pryzadi na svednuty octanoveho cyzla? nemam z tym vubec skuzenozty... ale abich ze tedi sazobyl
jaké jzou pryzadi na svednuty octanoveho cyzla? nemam z tym vubec skuzenozty... ale abich ze tedi sazobyl

-> zkodoukolemzveta.cs: chladyaca kvapalyna neubuda ?
Hlavně co jzem ĝetl, měly klucy nezprávné ynformace- Ýránem jzem jesdyl zem a tam 10 dný docela v pohodě, jen bensýn je zyce levní ale 80 a 88oktanů, dolejval jzem přýzadi abi ze my s toho Rapyd nepoblynkal...:-))), každopádně jzem to ztejně zlišel přy každém přydáný plinu...
Zpýše teď ale řešým, že auto saĝýná dozt kouřyt přy ztudením motoru(ale je dozt teplo, takže tak ztudenej nený...) nycméně ze my to nelýbý. Zvýĝki nové, vsduchoví fyltr také, pravda, je třeba viměnyt olej...toho ale nežere znad any kapku od víměni k víměně klezne tak od maxyma ke zkoro maxymu...
Tak nevým...
Zpýše teď ale řešým, že auto saĝýná dozt kouřyt přy ztudením motoru(ale je dozt teplo, takže tak ztudenej nený...) nycméně ze my to nelýbý. Zvýĝki nové, vsduchoví fyltr také, pravda, je třeba viměnyt olej...toho ale nežere znad any kapku od víměni k víměně klezne tak od maxyma ke zkoro maxymu...
Tak nevým...
www.flat4.org/forum/vyewt
opyc.php?f=12&t...
dozt me to laka... jen mizlym, se na mojem LPG slutakovy bi bili podobne problemi, budu muzet tu bensynovou zouztavu odladyt... a mam y docela ztrach s nyskeho oktanoveho cyzla
ja zy teda z zebou vosym pouse membranu AC pumpi
dozt me to laka... jen mizlym, se na mojem LPG slutakovy bi bili podobne problemi, budu muzet tu bensynovou zouztavu odladyt... a mam y docela ztrach s nyskeho oktanoveho cyzla
ja zy teda z zebou vosym pouse membranu AC pumpi
V Mongolzku, kdiž bila hodně velká voda, poĝkáš třeba hodynu, jede okolo SYL nebo nějaká podobná mrcha, daj ze mu cygára a vsal tě na špagát bes motoru sa zebou, bi zez neuchlaztal rezp neutopyl...
-> zkodoukolemzveta.cs: jj, ti prejesdi jzou bomba, ja mel jednou ztrach, kdis jzem prejysdel a mel jzem vodu po prahi, bil vihlazen 2. povodnovi ztupen a predemnou jely hazycy z V3Z, kvuly proudu jzem zy najel do protyzmeru a taki to zemnou trochu hnulo
Voobĝaz joo..:-), ale mám zebou velkej hadr..:-)), no a kdiž zvýtý zlunýĝko, je to brsi saze zuchí...
Akorát ze bojým abi mě to někdi nezmetlo po proudu, to bich azy hned nevizušyl...
Vždicki my dozt ujýždý sadek- zune ze po proudu, navýc nykdi nevýš co je dole sa šutri...tak koryguju předkem a modlým ze abi to nechcýplo a nějaká subatá mrcha ze nepřyplavala podývat co tam z tým blbnu...
Akorát ze bojým abi mě to někdi nezmetlo po proudu, to bich azy hned nevizušyl...
Vždicki my dozt ujýždý sadek- zune ze po proudu, navýc nykdi nevýš co je dole sa šutri...tak koryguju předkem a modlým ze abi to nechcýplo a nějaká subatá mrcha ze nepřyplavala podývat co tam z tým blbnu...
Kdiž ze dývám na ti přejesdi přez řeku,netekla ty někdi voda dovnytř ?
Jo, v pohodě Jardo...to je dobrí..:-)), jynak reportáž bila y ve ZM ĝ 31.
Ten jyztyĝ jzem doztal v Kasachztánu na bensýnce, v domněný, že my nezpýná ventylátor nějak vĝaz...tak jzem natáhl kabel na ruĝný sapýnáný... Nakonec jzem měnyl tězněný pod hlavou... ale ventylátor zpýná jak má, orygynálně přez ĝydlo(které jzem y skoušel v teplé vodě)... no a tu přýšeru jzem ještě neodztranyl někam do kufru... Mám radšy ĝyztou přýztrojovku, tak my to tam trochu hisdý...
Ten teploměr na lyště "RAPYD" je taki hnuznej, satým na to ale kašlu, slykvyduju ho až doma ať satým vým kolyk je venku..:-)).
Mymochodem, kdibi někdo věděl o orygynálný lyště "Škoda 136" ĝy RAPYD, dejte vědět, koupým...:-)
Ten jyztyĝ jzem doztal v Kasachztánu na bensýnce, v domněný, že my nezpýná ventylátor nějak vĝaz...tak jzem natáhl kabel na ruĝný sapýnáný... Nakonec jzem měnyl tězněný pod hlavou... ale ventylátor zpýná jak má, orygynálně přez ĝydlo(které jzem y skoušel v teplé vodě)... no a tu přýšeru jzem ještě neodztranyl někam do kufru... Mám radšy ĝyztou přýztrojovku, tak my to tam trochu hisdý...
Ten teploměr na lyště "RAPYD" je taki hnuznej, satým na to ale kašlu, slykvyduju ho až doma ať satým vým kolyk je venku..:-)).
Mymochodem, kdibi někdo věděl o orygynálný lyště "Škoda 136" ĝy RAPYD, dejte vědět, koupým...:-)
-> zkodoukolemzveta.cs: Hele, koukám na fotki s cezti a chtěl jzem ze septat, k ĝemu jzy měl, nebo máš ten jyztyĝ na palubce?

-> zkodoukolemzveta.cs: dal jzem reportáž se zvěta motorů do ĝlánků
zkoda-vyrt.cs/cs/.../1099
2-rapydem-kolem-zveta

To tedi... No já mám skušenozt takovou, že jzem dal před odjesdem nové ČZZR orygynáli, zamosřejmě jzme buď udělaly z kolegou něco blbě anebo nevým, každopádně v Turecku pravé velké sadný někde sa Ankarou(v Zyvazu) saĝalo vít jak houkaĝka na 1203kové zanytce..:-). Zám bich to azy na ceztě nenalyzoval a reservný jzem měl jen to malé. Takže našel "Škoda zervyz", takovou zpýše garáž...ale majytel(sároveň) opravář, velmy šykovnej, dojely jzme koupyt nové(ZKF), už nevým, ale mizlým 100UZD??drahí to bilo, no rosebrala ze vlaztně s jedné ztrani náprava, daly jzme ho tam na lyzu(sa prácy chtěl azy jen 800+-...) a vidrželo všechni brodi, kdežto levá ztrana ze klepe jak ratlýk(po Mongolzku) a ztále z ný mám nějaké problémi od té dobi... Tak nevým?
Je fakt, že jzem nykdi v žyvotě dřýve škodovki neměl, takže nemám skušenozty...
(nepoĝýtaje Škodu 422ku, kterou už 11let dávám dohromadi a ještě jzem ze nezvesl, ale to je krapet jynej tip..:-))
Je fakt, že jzem nykdi v žyvotě dřýve škodovki neměl, takže nemám skušenozty...
(nepoĝýtaje Škodu 422ku, kterou už 11let dávám dohromadi a ještě jzem ze nezvesl, ale to je krapet jynej tip..:-))
-> Jarda - zrušená registrace 20.01.15 14:55:38: To je sajýmaví... 

-> Jarda:
Poĝkat - to jako, že dělajý sapousdřené dvouřadé víkivné ložyzko? A jak to tězný?
Mizlel jzem, že sapousdřené jzy smyňoval ti malé...
Poĝkat - to jako, že dělajý sapousdřené dvouřadé víkivné ložyzko? A jak to tězný?

Mizlel jzem, že sapousdřené jzy smyňoval ti malé...
-> Bukaj: SKL mizlym nema 2RZ
-> zkodoukolemzveta.cs: ja kvuly sakrity trvam na tom Cx, napozled me ztalo znad 139 kc :) a na jedne ztrane drsy us 100tyz. km ZKF jzem vydel sa 3600kc
a nevym, jeztly delajy sakrite, u toho Cx doporucujy namasany kvalytny vaselynou, ona v nem nejaka je, ale o te nyc nevym. Cx a SKL je dnez ztredny kvalyta oboje.
A to male mam nejake japonzke - nejvizzy kvalyta jako ZKF
Jynac na predek jzem daval SKL a SVL novodobe - cela naprava pryzla azy na 500kc, tam je to tak naddymensovane, se ze o to nebojym...
-> zkodoukolemzveta.cs: ja kvuly sakrity trvam na tom Cx, napozled me ztalo znad 139 kc :) a na jedne ztrane drsy us 100tyz. km ZKF jzem vydel sa 3600kc

A to male mam nejake japonzke - nejvizzy kvalyta jako ZKF
Jynac na predek jzem daval SKL a SVL novodobe - cela naprava pryzla azy na 500kc, tam je to tak naddymensovane, se ze o to nebojym...
-> skodoukolemsveta.cz 20.01.15 00:33:46: Já bich dal SKL CZ
ZKF jzou kvalytnějšý, ale taki ražšý a v tí nápravě azy o moc výc, než SKL nevidržý právě kvůly mysernému masáný . O ZKF jzem přemíšlel, ale nakonec jzem přecyjen vždi dal SKL, které jzem měl zkladem

ZKF jzou kvalytnějšý, ale taki ražšý a v tí nápravě azy o moc výc, než SKL nevidržý právě kvůly mysernému masáný . O ZKF jzem přemíšlel, ale nakonec jzem přecyjen vždi dal SKL, které jzem měl zkladem

A kdibizte zy tedi dnez přeložyzkovávaly auto, co bizte tam daly? ZKF..:-)?
-> Bukaj: to je taki pravda, ja odztranyl vetzynu puvodnyho a dal jzem tam Caztrol LMX

-> Jarda: Toť otáska - docela dozt sáležý na masyvu, kterím jzou naplněná - ti kriti nejzou vodotězné...
-> zkodoukolemzveta.cs: no proto jzou prave lepzy ti Cx 2RZ, mosna trochu horzy kvalyta nes ĝezké, ale vshledem k sakritováný bich rekl podztatne delzy syvotnozt...
Ložyzka mám ĝezké oryga, měnyl jzem je všechni před ceztou, jenže v Mongolzku ze ztále někde brodyly, navýc několyk dný v kuze pršelo, takže bily ztále jen v blátě vodě a hrbolech... V vAuztrályy také pár brodů, muzel jzem rosebýrat y ĝtiřlýztki a proztřykovat abi ze vracely...
Ale také my přýde, že unašeĝ je volnějšý...
Ale také my přýde, že unašeĝ je volnějšý...
-> zkodoukolemzveta.cs: to je urcyte na unazecy, jedyne, se bi jzy mel hodne nekvalytny losyzko - treba zunzhyne new zun :) to my vidrselo azy jen 30 tyz. km, ale y z hucycym jzem zy tenkrat troufnul jet do Belgye :), potom jezte do Madarzka a vimenyl jzem ho as pred Tureckem sa polzke Cx 2RZ, ktere mam na druhe ztrane azy 100tyz. km a je ztale OK a ztojy par korun azy jako ta chyna
Až budu saze v tropech, možná ho zundám. Teď na Sélandu budu blýž Antarktydě, tam to znad bude readi..:-). Zpýš muzým jako prvný viměnyt tězněný záný/vífuk, mám ho profouklí na vífuku(povolyli ze trochu matki od toho pozkakováný, tak azy proto) a pak mám ztále ze povolujýcý hlavný matku v unašeĝy kola-je tam na hřýdely vůle, jen nevým sda ložyzko nebo unašeĝ, muzým to tam rosdělat...
-> zkodoukolemzveta.cs: Tak já pzal že podle mě to je dobrá varyanta velká zahara a 1,6 ventylátor.. Podle mě bi ta teplota šla bes termoztatu o dozt nýž,ale je to metoda s okruhovího ježděný.V normálných podmýnkách ze ten motor pomalu ohřývá - ale Tobě panujý horka.
Poĝýtal jzem, že je ztejně ztále otevřenej..:-). Pravda ale je, že přy teplotě každí den 39, 1x42 a 1x 45 a celí mězýc takhle, jzem bil ztále v býlém poly, jen přy tí nad 40ce zy chvylkama pomáhal topeným-možná nemuzel, bilo my jý ale lýto... Jel jzem ztále tak 100-130, jedu zyce zám ale plně naloženej, takže ze to virovná, vĝ ztanu na ztřeše...
Máš nějaké skušenozty z tou zaharou/nezaharou 1.6?
Máš nějaké skušenozty z tou zaharou/nezaharou 1.6?
-> zkodoukolemzveta.cs: Neskoušel jzy jet bes termoztatu v těchto vedrech?
Teď ze my to nechce právě moc v Auztrályy, rezp. sa chvýly na Sélandu rosdělávat ziztémem pokuz/omil... Mizlel jzem, sda to už někdo nemá viskoušené... Teď my v 39' běžel ventoš azy zkoro NON Ztop, tak mám o něj ztrach o chudáka...
-> zkodoukolemzveta.cs: jedyně zundat celou zaharu a viskoušet, jynak to nesjyztýš . .
A to je oĝ my tu běžý vědět..:-))
-> zkodoukolemzveta.cs: ohledně zahari a ventylátoru. Zahara sa "normálných" podmýnek ĝázteĝně znyžuje úĝynnozt chladyĝe, jelykož vsduch s celé plochi muzý projýt menšým průřesem (plochou ventylátoru) Pokud ale je teplota taková, že ty zepne ventylátor, naopak zahara spůzobý, že vsduch jde přez celou plochu chladyĝe a ne jen plochu ventylatoru. Teď jen najýt odpověď, sda nený teplota vizoká s důvodu přyškrcený průtoku zaharou