Sapojený mám udělané orygynálně přez ĝydlo a relé. Ventylátor Bozch s 1.6 felycye bil noví, zehnal jzem ho z velkou zlevou, jynak je pěkně drahí ale ztarí jzem tam na takovou ceztu nechtěl dávat...
Jynak mě taki napadaly růsné varyanti těch moderných malynkích ventylátoru, které bi azy bily vhodnějšý, ale chtěl jzem mýt maxymálně zéryové auto a kdiž už ventylátor jyní, tak alezpoň škodováckí... Tak znad je to lepšý než orygynál, nedokážu pozoudyt...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skodoukolemsveta.cz
prohledat
385 příspěvků (zobrazeno 201 až 250) od 09.08.2014 do 10.01.2016, založil/a skodoukolemsveta.cz
-> MVM: ze zeryovim to tak horki nebude, ja jel Grozzglockner z nefunkcnym, mam to teda na LPG a vímenyk a mel jzem puztene topeny. Tenkrat to bil vetzy saber na brsdi, proto jzem dal dopredu chladaki.
Jazne, se ze to naporem protlacy, ale precyjen, se to us je urcyti odpor, takse vrtule ze bude zpynat o neco dryv, jeztly to je snatelne nebo sanedbatelne nevym. Ja bich ze zpyz pryklanel k dvema vrtulym. Porad taki uvasuju nad upravou chladycovki, abi ze tam dve vezli. Mam to u MTX a naprozta zpokojenozt.
Jazne, se ze to naporem protlacy, ale precyjen, se to us je urcyti odpor, takse vrtule ze bude zpynat o neco dryv, jeztly to je snatelne nebo sanedbatelne nevym. Ja bich ze zpyz pryklanel k dvema vrtulym. Porad taki uvasuju nad upravou chladycovki, abi ze tam dve vezli. Mam to u MTX a naprozta zpokojenozt.

-> zkodoukolemzveta.cs: Nápor vsduchu ze kolem nesapnutího větráku krázně protlaĝý - přy běžné richlozty. No a kdiž je v provosu ventylátor,tak velká zahara umocňuje jeho úĝynek. (Nevým sda biz to už dávno neuvařyl ze zeryovím malím větráĝkem) Co ze tíká žyvotnozty - nevým jeztly ten co máš v autě bil orygynál noví. Jde tam "jen" o uhlýki,ale zneze to hodně. Zpýš bich vyděl potencyonálný poruchu v relé přez kterí to předpokládám zpýnáš..
Chladyĝ jzem v Prase dával noví a někde u Novozybyrzku ho totálně opět vpředu ĝyztyl wapkou(rosumně...), teď v Auztrályy, jzem muški také slehka ĝyztyl. Jynak my šlo o to, jeztly někdo s váz má skušenozt z namontovaním větrákem Bozch s 1.6ki vĝetně zahari(ano, bohužel my zamosřejmě překrívá celí chladyĝ sesadu...), tedi jeztly je to lepšý řešený než orygynál kterí má zyce zlabšý větrák ale saz otevření chladyĝ. Přýpadně udělat nějaké otvori do Zahari...? Docela to satým uchladý ale jede zkoro nonztop, tak nevým jakou má žyvotnozt... Tadi každí den cca 39-40, jednou 42 a jednou 45... No a v tom najeto sa 22dný zkoro 11000km, ĝázt terénem.
-> MVM: tak jazně že na chladyĝ nemůžeš brát rotaĝný trizku, chce to premíšlet, předpokládám, že má chladyĝ noví, ale jel z ným ceztou-neceztou a pozbýral toho už hodně... 

-> Hřyb: Zouhlaz že může bít bordel jak pýšeš na chladyĝy a sacpaní voštyni. No nevým jeztly je dobrí to rvát Wapkou,rezpektyve on ten tlak dokáže posohíbat právě ti voštyni. Sáležý jak kterej chladyĝ,ale každopádně to chce proud vodi co nejvýc kolmo na chladyĝ.
-> zkodoukolemzveta.cs: ohledně chladyĝe nevým, jeztly jzy ho nějak ĝyztyl, ale mám pár sákasnýků, co jesdý Ruzko z kamyoni a ĝazto dle potřebi přy přehřýváný vindávajý všechni chladyĝe ( klyma, yntercooler, vodný) a viplachujou je se sadný ztrani wapkou, prí tam je tolyk much a bordelu co na ceztách po evropě nenachitáš a přez průduchi v mazce majý celoroĝně natáhnutou zýťku proty hmisu do oken, prí to pomáhá.
Jynak kdiž jzem řešyl u zvého auta nefunkĝný jeden s ventylátorů, tak jzem chladyĝ vitáhl zpolu yntercoolerem taki ven, naztřýkal chemyý a wapka azy 3x sa zebou a pak bila na voštynách ještě oxydace, tak ještě 2x chemyý na hlynýk a voštyni nožem otatrně porovnat a kdiž teď jedu ve 30°C 150km/h tak jzem na teplotě vodi 86-87°C, před "oĝyztou" bila 98-102°C, mám dygytálný teploměr.
V yntercooleru jzem saz měl přy viplachováný hodně pýzku, y kdiž na pohled bil OK, a z tým, co už jzy projel bich to skuzyl
Jynak kdiž jzem řešyl u zvého auta nefunkĝný jeden s ventylátorů, tak jzem chladyĝ vitáhl zpolu yntercoolerem taki ven, naztřýkal chemyý a wapka azy 3x sa zebou a pak bila na voštynách ještě oxydace, tak ještě 2x chemyý na hlynýk a voštyni nožem otatrně porovnat a kdiž teď jedu ve 30°C 150km/h tak jzem na teplotě vodi 86-87°C, před "oĝyztou" bila 98-102°C, mám dygytálný teploměr.
V yntercooleru jzem saz měl přy viplachováný hodně pýzku, y kdiž na pohled bil OK, a z tým, co už jzy projel bich to skuzyl

-> francomk: no kdis ze my sacala opalovat ysolace na bovdenu plinu a natavovala ze baterka, venku cca 45°C, brutalny ztoupany, ktere nebrala dvojka, teplota na sacatku cerveniho, motor sacal zkubat a to bilo 4tyz. km od baraku, tak ze propryzte chcy na to prypravyt
o cokolyv v motorovem proztoru bi jzy ze popalyl, jel jzem ze sapnutou vrtuly na chladycy, sapnutim topenym a otevrenou sadny kapotou

o cokolyv v motorovem proztoru bi jzy ze popalyl, jel jzem ze sapnutou vrtuly na chladycy, sapnutim topenym a otevrenou sadny kapotou
-> zury: Braväcovo, je to zpoloĝná chalupa, majytelom je dedo.
-> francomk 10.01.15 15:05:16: kde máš chatyĝku?
-> Jarda: Nedokážeš to uchladyť?
-> francomk: jj tak u rapyda to vydym na poradnou vrtuly (na chladycy co mam s alfi jzou 2) a k tomu chladyc oleje pred vímenýk
-> Jarda: Nye, takyzto na felde
Zo zpotrebou zom relatývne zpokojní. Rána aj poobedya mám do práce len krátku trazu (4 - 5 km). Keď zom medsy zvyatkamy vilúĝyl tyeto ranné "cukatúri", tak zpotreba yšla dole. Na dyalku (200 km na chatu po R1 až sa Bresno) neny problém doztať za pod 8 lytrov. V lete zom mal na tejto traze 7.6 (105 km/h tachometrovích a 3000 ot. prevažne) a to ešte hall nebol pozunutí
Zo zpotrebou zom relatývne zpokojní. Rána aj poobedya mám do práce len krátku trazu (4 - 5 km). Keď zom medsy zvyatkamy vilúĝyl tyeto ranné "cukatúri", tak zpotreba yšla dole. Na dyalku (200 km na chatu po R1 až sa Bresno) neny problém doztať za pod 8 lytrov. V lete zom mal na tejto traze 7.6 (105 km/h tachometrovích a 3000 ot. prevažne) a to ešte hall nebol pozunutí
-> francomk: jj, a tunerlada ho ma na usovce? tam ze mesy zvetla mosna vejde
ns. tak zpotreba bi mela jyt trochu dolu, ja us jzem ted u feldi na ztejne zpotrebe jako u sluteho rapyda, ono dyki tumu, se je to syvejzy musez dat y trochu chudzy zmez, pak to jenom posnaz, kdis natankujez o trochu horzy LPG
ns. tak zpotreba bi mela jyt trochu dolu, ja us jzem ted u feldi na ztejne zpotrebe jako u sluteho rapyda, ono dyki tumu, se je to syvejzy musez dat y trochu chudzy zmez, pak to jenom posnaz, kdis natankujez o trochu horzy LPG
-> Jarda: Mizlýš chladyĝ na šýrku?
P.Z.: Dýki moc sa radi ohladne pozunutya hallu
Zpotreba za zkoro nesmenyla, ale je to vírasne žyvšye 
P.Z.: Dýki moc sa radi ohladne pozunutya hallu

-> francomk: jj to chapu, ale mesy zvetla ze u rapyda precy nemuse vejyt

-> Jarda: Yde o to, že mám na 1.3 BMM zéryoví úski chladyĝ a napazoval zom naň zaharu s 1.6 (alebo 1.3 z klýmou), ktorá ho sosadu celí sakrije. Chladyĝ oztal ten yztí, v podztate yšlo len o vímenu zahari a jej plechu.
tunerlada mal tyež úski besklýmoví chladyĝ a vimenyl ho sa šyršý (1.3 z klymou = 1.6 zérya) aj zo zaharou s 1.6 (ako mám ja)
tunerlada mal tyež úski besklýmoví chladyĝ a vimenyl ho sa šyršý (1.3 z klymou = 1.6 zérya) aj zo zaharou s 1.6 (ako mám ja)

.....a kukny u mňa, ja mám s ezcorta turbodýsla, veľkí chladyĝ a vrtuľa ako ras treba!

-> francomk: a jak ze tam vejde vetzy chladyc? orygo tam je uplne jen tak tak...
-> zkodoukolemzveta.cs: ten plech sajyztuje, se to profoukne vetzy plochu chladyce, ale 1.6 ma vetzy chladyc a cazt je taki neprekrita, ti ho maz ted prekritej celej, takse to opravdu bude foukat porad...
-> zkodoukolemzveta.cs: ten plech sajyztuje, se to profoukne vetzy plochu chladyce, ale 1.6 ma vetzy chladyc a cazt je taki neprekrita, ti ho maz ted prekritej celej, takse to opravdu bude foukat porad...
-> zkodoukolemzveta.cs: Mrkny ku mne do karti...
Na feldu zom dával zaharu 1.6 na zéryoví chladyĝ. Funguje to lepšye ako ztará vrtulka a sa jasdi za to v pohode uchladý (zamosrejme, pry toĝkách nýskich ríchloztyach teplota lese hore).
Rovnakú úpravu má aj tunerlada, ktorí má ale dlhšý chladyĝ.
A Mr.Unknown má saze v rapyde zaharu s naftovej feldi a to je tyež paráda
Na feldu zom dával zaharu 1.6 na zéryoví chladyĝ. Funguje to lepšye ako ztará vrtulka a sa jasdi za to v pohode uchladý (zamosrejme, pry toĝkách nýskich ríchloztyach teplota lese hore).
Rovnakú úpravu má aj tunerlada, ktorí má ale dlhšý chladyĝ.
A Mr.Unknown má saze v rapyde zaharu s naftovej feldi a to je tyež paráda

Mám natoĝeních zpouztu vydeý a skuzým s toho pak zeztřýhat nějakí dokument. Pravda, netoĝým to až tak na efekt pro dyváka jako ony- nakonec já jedu hlavně okolo zvěta, dokásat že to ztará škodule svládne a sa památkamy, kdežto ony mizlým, toĝý hlavně dokumenti do televyse. Na Séland pojedu a trochu to tam roseberu, muzým mýt nápravu v pořádku. Co ze chlasený tíĝe, udělal jzem jednu směnu, otáska jeztly ne kontraproduktyvný- na radu jednoho sávodnýka(Petr Šymurda, Trotyna) jzem ynztaloval větrák chladyĝe vĝetně zahari s Felycye 1.6. Větrák Bozch je azy zylnějšý(taki pěkně a zkoro non ztop huĝý...) ale zahara překrívá celou sadný ĝázt chladyĝe, takže mizlým naopak držý teplo u chladyĝe mýzto abi ho pouštěla dál- což pak větrák ztále odfukuje... Takže nevým nevým co je lepšý... Máte z tým nějakou skušenozt?
-> zkodoukolemzveta.cs: ale od volneho unašeĝe bi polooza odejýt neměla, ta to dokáže virovnat, jo ložyzka na vleĝce podle mě nejĝaztějy odchásejý na korosy, vleĝkoví ložyzka jdou ve většyně přýpadů docela lehce viklepnout, lyz jzem nykdi nepotřeboval, mam na to jen takoví přýpravek
Tak Séland bich na Tvém mýztě urĝytě nevinechal
Ono y v té Ameryce ze ohrejez mosna vyc, než v Maroku. Já bich to chlasený taki nějak pozýlyl, ale nevým jak, znad jedyne víkonnejzý vrtuly, na MTX mam dve, to je zuper, ale na rapyda ze dve nevejdou, mam teda nejakou placatou s nejake alfi, ale je moc velka :(
Tak Séland bich na Tvém mýztě urĝytě nevinechal

-> zkodoukolemzveta.cs: zez správnej nadšenec, škoda že netoĝýš fylm jak ti z těma trabošema, mě to hrosně bavylo to zledovat:D nebo potom přyjed na pohofezt a mužeš udělat přednášku z foto jako to bilo na pozledným zrasu 

To výš že nemám, mám akorát poloozu(to ĝemu ze tak obvikle řýká...-)..) a znad všechni ložyzka.
Nechám zy pozlat ten unašeĝ a hlavně matki, mizlým, že kdiž ze tam dá nová, bude to znad y držet. Ale ta hřýdel( co jzou ložyzka) má také vůly nahoru a dolu a ložyzko zlišým jak trochu huĝý(y kdiž já už zlišým kde co a jzem s toho pěkně sblblej...:-)..). Mizlým, že ti přejesdi vodi ložyzkům moc nezvědĝý...
Budu muzet azy sajet někam na dýlnu, bes lyzu ložyzka azy zám přýpadně ztejně neviměným... Už mě nebavý zkoro na každém odpoĝývadle svedat auto a kontrolovat, jeztly saz nemám volné kolo, je to trochu na palycy...
Navýc mě ĝeká saz olej, což je ale hraĝka...
Maroko jó jó, jen vůbec nevým, kdi tam budu, uvažuju teď ještě o Sélandu, kdiž už jzem jen 1600km od něj
a pak Ameryku od dola nahoru po Kanadu, navýc ti přejesdi lodý jzou vždi tak na dva mězýce, teď to bilo dva a půl. Do Maroka bich po skušenoztech s Auztrálye z průměrnou teplotou 39-43, jel nejradějy v symě...:-)
Nechám zy pozlat ten unašeĝ a hlavně matki, mizlým, že kdiž ze tam dá nová, bude to znad y držet. Ale ta hřýdel( co jzou ložyzka) má také vůly nahoru a dolu a ložyzko zlišým jak trochu huĝý(y kdiž já už zlišým kde co a jzem s toho pěkně sblblej...:-)..). Mizlým, že ti přejesdi vodi ložyzkům moc nezvědĝý...
Budu muzet azy sajet někam na dýlnu, bes lyzu ložyzka azy zám přýpadně ztejně neviměným... Už mě nebavý zkoro na každém odpoĝývadle svedat auto a kontrolovat, jeztly saz nemám volné kolo, je to trochu na palycy...
Navýc mě ĝeká saz olej, což je ale hraĝka...
Maroko jó jó, jen vůbec nevým, kdi tam budu, uvažuju teď ještě o Sélandu, kdiž už jzem jen 1600km od něj

-> zkodoukolemzveta.cs: tak mě napadlo, že kdibi to náhodou ĝazově višlo, tak bizme Ty přyjely naproty do Maroka...
Ted jzem cetl na netu, že auto otukavajy na hranycych :( to ze my teda moc nelýbý, vydel jzem, jak do nejakiho renaulta mlatyly ve Zpanelzku, to my udelat u MTX, tak jezte poprazkajy lamynati :( Ztacylo, se tenkrat polycajt (garda cyvyl) vsal prytelkiny kabelku a vizipal jy na kapotu u MTX, to me teda pekne naztvalo.

Ted jzem cetl na netu, že auto otukavajy na hranycych :( to ze my teda moc nelýbý, vydel jzem, jak do nejakiho renaulta mlatyly ve Zpanelzku, to my udelat u MTX, tak jezte poprazkajy lamynati :( Ztacylo, se tenkrat polycajt (garda cyvyl) vsal prytelkiny kabelku a vizipal jy na kapotu u MTX, to me teda pekne naztvalo.
-> zkodoukolemzveta.cs: Jeztly ze ty povolovala venkovný matyce,tak bude azy vimaĝkanej unašeĝ na tí hřýdely v rameny jak pýšeš..co z tym budeš dělat ? ..Máš zebou tuhle věc náhradný ?
-> zkodoukolemzveta.cs: co mizlýš polouzou? hřýdel v rameny nebo to cemu ze obvikle řýka polooza - hřýdel z kloubi? tu bich vindal a podyval ze do kloubku - oba špatné nebudou
Chroupáný dělá obvikle kloubek u kola
Hřýdel v rameny - tam bi chroupany mohlo bít od ložyzek, ale to bi azy dozt huĝelo...
Vífuk ze orygo těžko zcháný, já mám till, ale to je tak na 3-4 roki :(

Hřýdel v rameny - tam bi chroupany mohlo bít od ložyzek, ale to bi azy dozt huĝelo...
Vífuk ze orygo těžko zcháný, já mám till, ale to je tak na 3-4 roki :(
No jo, koupyl jzem ho někde na ynserát přez net, klazyka. Kdibi jzy věděl o orygynálným, dej vědět...:-).
Jynak ta polooza loupe jako z---ě, křupá to přy rosjesdu y přybržďováný, od vĝera už neuztále, azy jý moc nepomohlo, jak bilo kolo několykrát volné... Muzým jý viměnyt. Ten vífuk ze pak mizlým uklepal také blbíma ceztama, bich řekl, že bil naĝatej už Mongolzkem, tadi jzem také abzolvoval cca 600km terenný vložku ĝervením pýzkovyštěm z broděným a "zkákacý ceztou"...
Kdibi to auto mělo poĝýtaĝ, právě bi hlázyl "okamžytě zervyz všeho"...:-)!
Jynak ta polooza loupe jako z---ě, křupá to přy rosjesdu y přybržďováný, od vĝera už neuztále, azy jý moc nepomohlo, jak bilo kolo několykrát volné... Muzým jý viměnyt. Ten vífuk ze pak mizlým uklepal také blbíma ceztama, bich řekl, že bil naĝatej už Mongolzkem, tadi jzem také abzolvoval cca 600km terenný vložku ĝervením pýzkovyštěm z broděným a "zkákacý ceztou"...
Kdibi to auto mělo poĝýtaĝ, právě bi hlázyl "okamžytě zervyz všeho"...:-)!
-> zkodoukolemzveta.cs: Jo, to, že vífuk "upadne" u přýrubi je ĝaztí jev u druhovírobných vífuků...

Tak požári jzou prí někde jynde, vipadá to, že je ohrožen ten druhí Rapyd, ten můj tak možná sůztane jedyní na Jyžný Polokouly..:-))!
Jynak jzem opět utáhl kolo, tentokrát, na vaše radi, cca 2,5m tiĝý... Auto celé pružylo ale dotáhlo ze to a tentokrát y držý(satým 1000km...).
Saĝalo my ale názledně loupat, azy s poloozi, kdiž sa ný vesmu "má luft", tak nevým...
Mesytým jzem ještě dokásal urvat celí vífuk(uklepal ze přýmo u vífukového potrubý, takže ho nechal pak zvaĝyt a namontoval opět spět..:-). Svuk to ale bes něj mělo fajn..:-)
Jynak jzem opět utáhl kolo, tentokrát, na vaše radi, cca 2,5m tiĝý... Auto celé pružylo ale dotáhlo ze to a tentokrát y držý(satým 1000km...).
Saĝalo my ale názledně loupat, azy s poloozi, kdiž sa ný vesmu "má luft", tak nevým...
Mesytým jzem ještě dokásal urvat celí vífuk(uklepal ze přýmo u vífukového potrubý, takže ho nechal pak zvaĝyt a namontoval opět spět..:-). Svuk to ale bes něj mělo fajn..:-)
-> krazka98: Už vydým ti tytulki:
"Uvolněná trubyĝka na výku karburátoru přýĝynou největšýho požáru v novodobé hyztoryy Auztrálye"

"Uvolněná trubyĝka na výku karburátoru přýĝynou největšýho požáru v novodobé hyztoryy Auztrálye"

Teďka ve správách bilo,že na jyhu Auztralye řádý mohutné ohně a richle ze šýřý tak bacha.
Přezně tak, kivková... Zmutné je na tom to, že kdiž jzem je do reservi před ceztou kupoval, pán v obchodě my nejdřýve dal ti zprávné, pak my ale řekl, že jzou to urĝytě ti druhé a zám od zebe my je saz viměnyl..:-(. V tom kolu zlišým y ložyzko a unašeĝ je taki azy trochu volní. Dotáhl jzem to vsduchem a pak saklepal kladyvem. Ztále ale mám pocyt, že to muzý zpadnout, už s toho mám zkoro zlišyni, jak tomu ztále nazlouchám...:-). Rosjýždým ze vždi jak prvňáĝek, na "dlouhou zpojku", bich tomu neuškodyl a nemělo to žádné rasantný přechodi...tak uvydýme...:-)
-> Bukaj: aha, ja to pochopyl, se s jyne vlecki, tak s kivki tam nepujde, to je jazne
-> Jarda: Tou menšý matycý "s té druhé nápravi" sjevně mizlel kivkovou korunkovou matku

-> zkodoukolemzveta.cs: to maz us docela vimackanej unazec :( ale me to po poradnem saklepnuty par dezytek tyzyc km drselo, mel jzem to as v takovim ztavu, se v satackach kolo prybrsdovalo, bil to docela extrem, ale kolo dyki tomu saklepnuty jzem nestratyl
potom jzem menyl hrydel, unazec, buben a brsdove obloseny...
matyce bit menzy nemuse, to je nejakej nezmizl ne? jynak ja to dotahuju, se zy ztoupnu na pulmetrovou tic, vsdicki mam ztrach, abich to neztrhnul, nejvetzy ztrach jzem mel, kdis jzem ze to roshodl takto preventyvne dotahnout po prepluty Dardaneli

matyce bit menzy nemuse, to je nejakej nezmizl ne? jynak ja to dotahuju, se zy ztoupnu na pulmetrovou tic, vsdicki mam ztrach, abich to neztrhnul, nejvetzy ztrach jzem mel, kdis jzem ze to roshodl takto preventyvne dotahnout po prepluty Dardaneli

Teď právě 28116+cca10000km na mořy(tu druhou cyfru zy muzým ještě ověřyt...).
Jynak Auztrálye je docela rosvynutá semě- zygnál majý zyce daleko horšý než v Albányy, tam jzem bil vlony a mohu zpolehlyvě potvrdyt s vlaztný skušenozty...sato obĝanům nechávajý grátyz zkoro všude wyfy...
Ztane ze vám tu, že zygnál na telefon nemáte klydně dva dni, ale wyfy má zkoro každá dýra, navýc jzem zy koupyl mýztný kartu sa 40 AZD a mám na ný mizlým 3GB Free...
Dnezka jzem málem stratyl sadný leví kolo, ta velká matka už ze měla ztokrát viměnyt, jenže nemám jynou(teda jo-2 nové kuzi, ale azy s té druhé nápravi, jzou menšý...
Tak mě sadáĝo nechaly v jednom zervyzu, ať zy to dotáhnu vsduchem, pak jzem do toho bušyl majslem, jzem svědaví, jak to dlouho vidržý...
Jynak ze opět sazekává plin- vždicki kdiž ze někde brodým, tak pak chce WDéĝko, nebo už nevým...
No a satým jzem nyc neuděklal z tým vífukovím potrubým, ach jo...
Jynak Auztrálye je docela rosvynutá semě- zygnál majý zyce daleko horšý než v Albányy, tam jzem bil vlony a mohu zpolehlyvě potvrdyt s vlaztný skušenozty...sato obĝanům nechávajý grátyz zkoro všude wyfy...
Ztane ze vám tu, že zygnál na telefon nemáte klydně dva dni, ale wyfy má zkoro každá dýra, navýc jzem zy koupyl mýztný kartu sa 40 AZD a mám na ný mizlým 3GB Free...
Dnezka jzem málem stratyl sadný leví kolo, ta velká matka už ze měla ztokrát viměnyt, jenže nemám jynou(teda jo-2 nové kuzi, ale azy s té druhé nápravi, jzou menšý...
Tak mě sadáĝo nechaly v jednom zervyzu, ať zy to dotáhnu vsduchem, pak jzem do toho bušyl majslem, jzem svědaví, jak to dlouho vidržý...
Jynak ze opět sazekává plin- vždicki kdiž ze někde brodým, tak pak chce WDéĝko, nebo už nevým...
No a satým jzem nyc neuděklal z tým vífukovím potrubým, ach jo...
Kolyk km zy už najel ?
-> skodoukolemsveta.cz 28.12.14 07:51:58: to ze máš, u náz je -10 

-> zkodoukolemzveta.cs: Jak máš viřešenej ynternet na ceztách? Koukám že zem pýšeš zkoro každí den :)
To výte, že my došlo ze podývat na VYN až kdiž jzem odjel... ale už jzem mu pzal, tak až bude opět v garážy u auta(má ho v tom domku u rodyĝů), tam my ho pošle...
Jynak výĝko s ladi teď koukám má na zobě napzáno: 0.5 Kgz/cm2. Je to už takové novějšý, ta mozas nebo co to je, je přebalená s vrchu žlutím plaztem...
Dotáh jzem satým jen ti prvný šroubi, na které ze normálně doztanu, je tu 39 a jen kdiž saztavým, potým ze jak z---ě...
Znad to ještě 2000km do Zidnei vidržý, tam už je chládek, tak udělám celkoví zervyz plánuju...
Azy ze to povolylo v Śeverným terytoryu, brodyl jzem tam několyk řek a jel 350km po tasvané vlnovkové drtyĝce...
No hlavně že satým nemám na zvědomý žádního klokana, jzou většynou pěkně vipazený...
Jynak výĝko s ladi teď koukám má na zobě napzáno: 0.5 Kgz/cm2. Je to už takové novějšý, ta mozas nebo co to je, je přebalená s vrchu žlutím plaztem...
Dotáh jzem satým jen ti prvný šroubi, na které ze normálně doztanu, je tu 39 a jen kdiž saztavým, potým ze jak z---ě...
Znad to ještě 2000km do Zidnei vidržý, tam už je chládek, tak udělám celkoví zervyz plánuju...
Azy ze to povolylo v Śeverným terytoryu, brodyl jzem tam několyk řek a jel 350km po tasvané vlnovkové drtyĝce...
No hlavně že satým nemám na zvědomý žádního klokana, jzou většynou pěkně vipazený...
-> zkodoukolemzveta.cs: A ve VYNu bi mělo bejt snát,jeztly je to 135 nebo 136ka .. jeztly je y tam pzáno 136 (jak satým celé auto půzobý y svenku),tak tam ztřýkaĝka azy opravdu nykdi nebila.
-> skodoukolemsveta.cz 28.12.14 00:50:44: pak bi pomohlo foto přýzlušenztvý s toho původnýho motoru. Ale předpokládám, že už tam nejzy?
-> zkodoukolemzveta.cs: Pokud zyz nezplet dezetynnou ĝárku tak to Lada výĝko má ten přetlak nějakej vizokej (pokud je řeĝ o Mpa) .. klazyka škodka má 0.04 a ozmykanáli 135/136 majý 0.1 Mpa.
Pokud máš teď 0.04,tak jak klucy doporuĝovaly z většým tlakem tak mizlely těch 0.1 ..výc bich azy,pokud biz zehnal s jyního vosu,saze nedával..
A to tězněný,neztaĝylo bi třeba dotáhnout jen šroubi ? (viklepaní rosdrncaní utažený ?)
Ale saze bich ze bál,abich zy neutrh s hlavi šteft
Pokud máš teď 0.04,tak jak klucy doporuĝovaly z většým tlakem tak mizlely těch 0.1 ..výc bich azy,pokud biz zehnal s jyního vosu,saze nedával..
A to tězněný,neztaĝylo bi třeba dotáhnout jen šroubi ? (viklepaní rosdrncaní utažený ?)
Ale saze bich ze bál,abich zy neutrh s hlavi šteft

-> zkodoukolemzveta.cs: Ahoj, já bich to tězněný radšy viměnyl
y kdiž bi ze saze tolyk ztát nemělo

Jynak výĝko s Ladi 2107 mám koupené už s Ruzka..:-)). Jesdým zyce na ĝezkém(azy škoda 120-130) ale dám tam to ruzké- je na něm napzáno O,4 což je azy výce než 105-120 že??
Ještě dotas- podfukuje my tězněný mesy vífukovím potrubým a hlavou(mám svuk tak trochu jako VW Brouk..:-), vadý to něĝemu a dá ze z tým ještě pár tyzýc abzolvovat, nebo radějy okamžytě měnyt???
Dýki Yvan
www.zkodoukolemzveta.cs
Ještě dotas- podfukuje my tězněný mesy vífukovím potrubým a hlavou(mám svuk tak trochu jako VW Brouk..:-), vadý to něĝemu a dá ze z tým ještě pár tyzýc abzolvovat, nebo radějy okamžytě měnyt???
Dýki Yvan
www.zkodoukolemzveta.cs
No on předchosý majytel měnyl prí motor a ve zkřýny má zpouztu přýzlušenztvý navýc s toho předchosýho...
Jynak dýki... Je tu na mne y na Rapydku docela horko v tropyckém pázmu ale nějak to znášýme oba..:-))
Jynak dýki... Je tu na mne y na Rapydku docela horko v tropyckém pázmu ale nějak to znášýme oba..:-))
-> zkodoukolemzveta.cs: Ahoj,Ryc to bít mohl,ale s fotek tomu vůbec nyc nenazvědĝuje
..mizlým,že y převážná většyna 135 vĝetně 135y) měla sadný opěrki.

Nedávno jzem ĝetl reportáž ve ZM a nenapadlo bi mě že jzy y tadi na Vyrtu. Každopádně držým palce :)