skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Elektromobilita
prohledat
1534 příspěvků (zobrazeno 1201 až 1250) od 04.09.2021 do 04.05.2025, založil/a Jirik_Tuňák1983
-> dragon_cb_cz: No právě na to poukazuji, když to šlo, tak se kapsoval, jakmile by měl do toho něco pustit ze svého tak lidem nasere smlouva nesmlouva a raději to ukončí. Já se mu samozřejmě nedivím když mu to zákon umožnuje.
-> dragon_cb_cz 16.10.21 17:25:09: a nemůže to být třeba i tak, ze se jim nechce tu “nakoupenou” el. prodavat tak levně kdyz se dá prodat za 2x nebo i vic někde bokem? Nevim jestli tohle ERU nebo někdo jinej hlídá, ale kdyz vidím toho andilka tak věřím, ze ho to minimálně napadlo 

-> saskyn2 16.10.21 11:57:53: No a nemyslíš, že pokud by mohl, tak ty prachy rád sosá dál? Zrovna před chvíli jsem četl, že se tím jeho majetek dost zásadně smrsknul, takže z toho asi žádnou radost nemá: www.novinky.cz/ekonomika/
.../po-padu-bohemia-energy
-pisarik-zchudl-vypadne-z-
klubu-miliardaru-40375130
Jako o žebráckej holi nepůjde, ale za mě je (opakuju - pokud se ukáže, že za tu brzdu zatáhli včas) tohle daleko férovější postup, než kdyby to zkoušel ještě pár měsíců mlátit a pak lidi zjistitli, že firma krachla bez uhrazení dodanýho proudu a propadly jim za ty měsíce zálohy atd.
Úplně nevím, co by podle tebe měl udělat jinak?
Jako o žebráckej holi nepůjde, ale za mě je (opakuju - pokud se ukáže, že za tu brzdu zatáhli včas) tohle daleko férovější postup, než kdyby to zkoušel ještě pár měsíců mlátit a pak lidi zjistitli, že firma krachla bez uhrazení dodanýho proudu a propadly jim za ty měsíce zálohy atd.
Úplně nevím, co by podle tebe měl udělat jinak?
-> dragon_cb_cz 16.10.21 08:40:53: Vždyt oni právě tu činnost ukončili. Ty skauti/kolibřík se na tom asi nijak nenakapsovali, ale třeba ten Pisařík z BE léta sál prachy, ted si miliardy nechá a lidem beztrestně nasere.
Ja ani nevim, jestli mama loni kejvla na tu 3letou fixaci. Ale od CEZu.
S temahle alternativnima dodavatelema jsem nikdy nechtel nic mit. Ono uz z principu - sit je CEZu (u nas), tak proc jit s pozadavkem na nekoho jinyho. Obchodnik je sice taky jina firma, ale porad "pod jednou strechou".
S temahle alternativnima dodavatelema jsem nikdy nechtel nic mit. Ono uz z principu - sit je CEZu (u nas), tak proc jit s pozadavkem na nekoho jinyho. Obchodnik je sice taky jina firma, ale porad "pod jednou strechou".
-> Bukaj 16.10.21 08:49:54: Asi jak kdo - musel bych podrobněji prověřit, ale máti nejspíš ušetřila hodně málo, nebo možná skoro nic.. nechala se ukecat i přesto, že jsem jí to 2x zakázal, protože "Máňa říkala, že to je dobrý" (pročež mám teď chuť navštívit Okružní ulici a Máňu nakopnout) a cosi jí spíš naslibovali, nežli reálně slevili. A já se s tím teď budu muset pojímat..

Fascinuje mne, jak si dost lidí nevidí na špičku nosu...
...četl jsem kousek diskuse pod nějakým článkem o konci Bohemia Energy a takovou žumpu jsem snad neviděl ani u žádného politického tématu - nebyl tam snad jediný rozumný komentář.
Chápu, že je pakárna a papírování se změnou dodavatele služeb, ale lidi asi zapomněli, kolik u toho dodavatele za léta ušetřili peněz oproti průměru tržních cen...
...a ve chvíli, kdy mají najednou tu tržní cenu zaplatit se jim to nelíbí?
Jinak za pár měsíců, až se to dá trochu do kupy, tu zase bude pár nových firem, nabízejících výhodné ceny, uvidíme, jestli se lidé poučili
P.S.: Já patřím k těm líným, kteří neradi řeší administrativu, takže za elektriku platím celou dobu (údajně) nesmysl - párkrát už mne někdo přemlouval, ale jsem konzerva...

...četl jsem kousek diskuse pod nějakým článkem o konci Bohemia Energy a takovou žumpu jsem snad neviděl ani u žádného politického tématu - nebyl tam snad jediný rozumný komentář.

Chápu, že je pakárna a papírování se změnou dodavatele služeb, ale lidi asi zapomněli, kolik u toho dodavatele za léta ušetřili peněz oproti průměru tržních cen...
...a ve chvíli, kdy mají najednou tu tržní cenu zaplatit se jim to nelíbí?
Jinak za pár měsíců, až se to dá trochu do kupy, tu zase bude pár nových firem, nabízejících výhodné ceny, uvidíme, jestli se lidé poučili

P.S.: Já patřím k těm líným, kteří neradi řeší administrativu, takže za elektriku platím celou dobu (údajně) nesmysl - párkrát už mne někdo přemlouval, ale jsem konzerva...

-> saskyn2: No beztrestně se ti vyvlíknout úplně nemůže, resp. záleží jak je ta smlouva nastavená - a za předpokladu, že chtěji dál pokračovat v činnosti, tak jim to na důvěryhodnosti asi moc nepřidá.
Já spíš myslel to, že ten krach proběhl "řízeně" - Bohemia Energy končí, tzn "beztrestně" to pro ně není, jen to udělali ve chvíli, kdy z toho pro ty zákazníky nakonec je ještě nejmenší problém. Za mě lepší než protahovat agonii.
Takže za mě fixace smysl určitě má, ale je logický, že čím agresivnější bude, tím jsou s ní spojený větší rizika, že to takhle dopadne. V tomhle směru můžu být rád za to, že moje snaha s tím cokoliv dělat vždy skončila u toho, že jsem si vybral nějaký fix u stávajícího dodavatele, ale víc se nesnažil
Já spíš myslel to, že ten krach proběhl "řízeně" - Bohemia Energy končí, tzn "beztrestně" to pro ně není, jen to udělali ve chvíli, kdy z toho pro ty zákazníky nakonec je ještě nejmenší problém. Za mě lepší než protahovat agonii.
Takže za mě fixace smysl určitě má, ale je logický, že čím agresivnější bude, tím jsou s ní spojený větší rizika, že to takhle dopadne. V tomhle směru můžu být rád za to, že moje snaha s tím cokoliv dělat vždy skončila u toho, že jsem si vybral nějaký fix u stávajícího dodavatele, ale víc se nesnažil

-> dragon_cb_cz: Ale on má Sita pravdu, k čemu fixace, když se ti z ní může jedna strana beztrestně vyvlíknout. Jejich důvody samozřejmě chápu a jak říkáš je to lepší než krach, ale pořád je to v podstatě jednostranný zrušení závazků a svinárna, protože když ty ceny energií půjdou dolů, ty je budeš přeplácet, tak se vykroutit nemůžeš.
Myslím, že teď vám nezbyde nic jinýho, než platit plovoucí ceny, počkat až se situace trochu uklidní a pak případně fixovat...
Já jsem shodou okolností minulý týden uklízel přeplněný mailbox a našel jsem tam nějaký nabídky fixace od PRE a PP co ještě byly pár dnů platný, tak jsem to ještě rychle odbouchnul. Oproti tomu co jsem měl doteď sice dražší (měl jsem tři roky fix), ale proti současným plovoucím cenám ještě krása.
-> Sita 15.10.21 23:21:31: Hele až čas ukáže, ale pokud je pravda, že to s Bohemia Energy zabalili "včas", protože věděli, že jinak by zůstali dlužný, tak to je naopak na český poměry vzácnej případ toho, kdy někdo nepohádkoval až do hořkýho konce ale naopak zatáhnul za záchranou brzdu včas. Lepší než aby krachli o půl roku později tak jako tak a ještě lidem propadly zaplacený zálohy...
Já jsem shodou okolností minulý týden uklízel přeplněný mailbox a našel jsem tam nějaký nabídky fixace od PRE a PP co ještě byly pár dnů platný, tak jsem to ještě rychle odbouchnul. Oproti tomu co jsem měl doteď sice dražší (měl jsem tři roky fix), ale proti současným plovoucím cenám ještě krása.
-> Sita 15.10.21 23:21:31: Hele až čas ukáže, ale pokud je pravda, že to s Bohemia Energy zabalili "včas", protože věděli, že jinak by zůstali dlužný, tak to je naopak na český poměry vzácnej případ toho, kdy někdo nepohádkoval až do hořkýho konce ale naopak zatáhnul za záchranou brzdu včas. Lepší než aby krachli o půl roku později tak jako tak a ještě lidem propadly zaplacený zálohy...
-> saskyn2 16.10.21 00:18:03: koukal jsem ještě večer na rychlo na nějaký ceníky a cirou nahodou většina společnosti ma od začátku tejdne nový ceníky který tak nějak korespondujou s tou cenou u DPI.
-> saskyn2: tj, taky se mi to nehodi... obvzlast kdyz mi ve stredu volala mamka, ze ma Bohemia Energy a co ma delat :)
Hlavně s tím bude zase spousta sraní, mám tam elektriku, plyn, elektriku a plyn na chalupě, ted budu vlastně předělávat 4 smlouvy na DPI, řešit vyúčtování, pak to samý zase k dalšímu dodavateli znovu. Přemýšlím jestli by šlo narychlo k tomu 19.10 něco spáchat abych tohle nesmyslný papírování aspon zredukoval na polovinu. Tchýně má nějakou spolužačku co ty levný energie dělá, ale trochu se bojím abych si nenaběhl a nový dodavatel zase do týdne nezkrachoval, ono to vypadá že tohle nebude poslední, tvl to je situace. Ještě bratránek dělá u pražský plynárenský, ale to mi neřeší zbylý tři smlouvy. A že zrovna ted mám čas řešit takovýhle zbytečný hovna.
-> vhml: Jo a viděl si ty ceny DPI, tvl to je mazec místo 37t u skautů za plyn je asi 154.000, to by mě z toho jeblo, kurvy zasraný. Elektriku jsem ani nepočítal ale bude to něco podobnýho. Fix očividně funguje jen když se to jedné straně hodí, ale úplně čekat u DPI se mi teda s těmahle cenama nechce. Jsem nájemnici zdražil od novýho roku nájem o litr, to jí budu muset ještě aspoň dvojku přihodit
Koukam kolik lidí tu ty skauty má, přitom mají prý jen 30t lidí na rozdíl od milionu u BE.

Koukam kolik lidí tu ty skauty má, přitom mají prý jen 30t lidí na rozdíl od milionu u BE.
-> vhml: ono je odted otazka jestli ma fix vubec nejakej smysl, kdyz si kazdej "beztrestne" krachne jakmile jde cena nahoru... jinak jsem taky dokolibrikoval 

-> U-Geen 15.10.21 22:54:37: jo, par mesicu se to asi neposere no. Byt to vychází ted na cca 3x takovou cenu. Asi nema smysl se nechat vycukat a zafixovat si ted nejakou přestřelenou píčovinu.
-> vhml: taky tak... asi pockam, co vymyslej :-)
-> Jirik_Tuňák1983 15.10.21 22:36:43: proč by ne. Za normálních okolností je ti vcelku jedno jaká je hlavička na faktuře.
-> vhml 15.10.21 22:14:27: K podobným společnostem se taky někdo z vlastní vůle registroval? 

Tak už jsme taky "bez elektriky". A tuším že i Saskyn www.irozhlas.cz/ekonomika
/kolibrik-energie-dodavka-
energie-elektrina-plyn-kon
ec_2110152133_tzr
-> Bukaj: Tohle se do toho samozřejmě také promítne a růst cen je prostě věc, kterou nikdo neovlivní. Proto sem psal příklad té komise, která by rozhodovala o proplacení. Já narážel hlavně na záměrnou manipulaci nebo to, že se někdo snaží prodat projekt "VS", tedy "vyřeší stavba".
-> Borderer: -> dragon_cb_cz:
Vůbec tomu nerozumím, ale není nárůst výsledné ceny oproti původnímu rozpočtu způsoben například také tím, že rozpočet je platný ke dni zhotovení (včetně nějaké rezervy na předpokládaný růst cen), ale u projektu, jehož realizace trvá i několik desetiletí, nelze ten nárůst cen odhadnout přesně? Třeba to, co se děje dnes - je pravděpodobně větší nárůst nákladů, než předpoklad v jakémkoli rozpočtu z posledního desetiletí...
...nehledě na to, že v projektu je nějaký termín dokončení, který se určitě několikrát posune a o to více se to prodraží (v paměti mám stavbu Strahovského tunelu, jehož otevření se tuším třikrát posunulo o dva roky).
Vůbec tomu nerozumím, ale není nárůst výsledné ceny oproti původnímu rozpočtu způsoben například také tím, že rozpočet je platný ke dni zhotovení (včetně nějaké rezervy na předpokládaný růst cen), ale u projektu, jehož realizace trvá i několik desetiletí, nelze ten nárůst cen odhadnout přesně? Třeba to, co se děje dnes - je pravděpodobně větší nárůst nákladů, než předpoklad v jakémkoli rozpočtu z posledního desetiletí...
...nehledě na to, že v projektu je nějaký termín dokončení, který se určitě několikrát posune a o to více se to prodraží (v paměti mám stavbu Strahovského tunelu, jehož otevření se tuším třikrát posunulo o dva roky).
-> Borderer: Můj dojem byl vždycky takový, že to je tak strašně velký projekt, že tyhle běžný očekávání tam tak úplně nefungujou. Ono v určitou chvíli už v tom máš proinvestováno tolik, že tě ten dodavatel taky trochu drží pod krkem... nevím, tomu fakt prd rozumím. Tuším -> Jozka: se aktivně účastnil stavby Temelína, tak možná tuší, jak to tenkrát chodilo - ale to zase byla jiná doba. Tuším, že švagr se tam tenkrát nachomejtnul na nějakou kratší dobu než šel na vojnu a prý se tam kradlo na veliko (a tím nemyslím na úrovni těch lopat dole na konci potravního řetězce).
-> dragon_cb_cz: Každopádně tady se jedná o PD a v každém projektu jsou dovoleny vícepráce tuším do 25% celkové ceny. To bych považoval za vhodné krytí nedostatků PD, nevypovídajících vstupních dat (zanedbaná geologie atd). Jak je ale možný, že se stavba prodraží klidně takřka o 50% jako v případě Blanky? Tam už je chyba na straně zhotovitele, ať už PD nebo stavby, případně se jednalo o cílené podhodnocení projektu na straně rozpočtu, aby byl líbivější pro investora. Je mi jasný, že stát jako takovej nedokáže posoudit PD jaderný elektrárny, jestli je vše v pořádku, ale přeci zhotovitel by měl předložit hotovej produkt a za nedostatky nést odpovědnost. Tím se podle mne dostaneme na úroveň naší zpracované PD, tedy ke smlouvě o stovkách stran a to už musí jít uhlídat - pokud se tedy chce. A třeba i za cenu vzniku odborný komise, která by porovnávala fakturační výdaje s tím, co bylo postaveno, konfrontovala by to s PD, její rozpočtovou stránkou a následně by bylo rozhodnuto, zdali bude navýšení proplaceno.
-> Borderer: No ale v tom je právě jádro pudla - lidí a možností sice může mít víc, ale jak toho přibývá, tak už to "přidáváním lidí" nejde utlouct. U menšího projektu je jistá šance, ža každá oblast bude pokrytá někým, kdo tomu fakt rozumí, ale zároveň všichni *alespoň částečně* rozumí celku. Čím je projekt větší, tím je tahle šance menší (a zároveň roste šance, že z různých důvodů dostane nějakou dílčí část na starost někdo, kdo tomu úplně nerozumí).
Jako když vidím, jak vznikaj vstupy pro některý takový rozhodnutí, tak docela čumím (a ne v tom dobrém smyslu). A to je fakt řádově menší věc.
Jako když vidím, jak vznikaj vstupy pro některý takový rozhodnutí, tak docela čumím (a ne v tom dobrém smyslu). A to je fakt řádově menší věc.
-> dragon_cb_cz: Samozřejmě dokumentace je obsáhlá a je kolem toho běhání a jednání, žeby se z toho člověk podělal. Ale výstupem projekční dokumentace musí být funkční celek a je jedno, jestli se jedná o kousek vodovodu nebo kanalizační systém včetně ČOV. Je nemyslytelné podhodnotit projekt nebo odevzdat zmetek.
Ale uznávám, že rozsah je menší, jsou to rámcově desítky výkresů a stovky stran PD. Na druhou stranu stát má daleko větší možnosti, než firma o 30 - 40 lidech.
Ale uznávám, že rozsah je menší, jsou to rámcově desítky výkresů a stovky stran PD. Na druhou stranu stát má daleko větší možnosti, než firma o 30 - 40 lidech.
-> palinator: No jo, když se nikoho nemusíš ptát na svolení, tak se to staví 
A co se týká těch PZO - nevím jestli přispívaly rozšiřování komunismu, ale že v nich v hojných počtech pracovali StBáci a používaly se jako krytí pro zpravodajský operace, to je snad známý všeobecně? Jak myslíš, že se k tomu dostal náš dosluhující premiér?

A co se týká těch PZO - nevím jestli přispívaly rozšiřování komunismu, ale že v nich v hojných počtech pracovali StBáci a používaly se jako krytí pro zpravodajský operace, to je snad známý všeobecně? Jak myslíš, že se k tomu dostal náš dosluhující premiér?
-> Borderer 13.10.21 13:56:51: Lidi jsou dementi že jdou ke šmejdům typu bohemia energy, vždyt hned od začátku se vědělo o jejich praktikách. Ale to že lidi chtějí ušetřit je v pořádku, vždyt to je konkurenční prostředí. Já mám třeba skauty, fixovaný nějak do konce 2022 a oproti tvému čezu ušetřím asi 40.000 za plyn a el. Můžeš si to dát do nezávislý kalkulačky třeba na tzb.info. A jak píše vhlm, přejít k čezu za jejich standartní ceník můžu vždycky

Jinak by mě zajímalo, jak tehdejší PZO, např. Motokov, Strojexport, apod., přispívaly k rozšiřování komunismu po světě. 

-> dragon_cb_cz:
Postavit jaderku, postavit přehradu, postavit metro, otevřít lom,....
Postavit jaderku, postavit přehradu, postavit metro, otevřít lom,....
-> palinator 13.10.21 17:25:18: Zájem vlatníka je podstatně širší, než dodávat do zahraničí jaderky - protože to na jeho exportu je relativně minoritní záležitost. V jakém přesně balancu je to dodání jaderky a "ostatní zájmy" je právě ta kardinální otázka, ne?
A státní dodavatel podle tebe zkrachovat a přestat plnit závazky nemůže? To že je ta firma vlastněná státem v tomhle směru zas tak moc neznamená.
A který přesně věci v minulosti šly a dneska nejdou?

A státní dodavatel podle tebe zkrachovat a přestat plnit závazky nemůže? To že je ta firma vlastněná státem v tomhle směru zas tak moc neznamená.
A který přesně věci v minulosti šly a dneska nejdou?
-> dragon_cb_cz:
Mluvím obecně o rozvědkách. A historických událostech.
A zájmem vlastníka je teda co vlastně? Dosud postavil desítky elektráren po celém světě, co by získal do budoucna pověstí dodavatele ze samotného pekla?
A soukromý dodavatel může bejt lepší do chvíle, dokud nezkrachuje a nepřestane plnit závazky.
Mně prostě sere, že dřív některý věci šly a dneska je to hroznej problém.
Mluvím obecně o rozvědkách. A historických událostech.
A zájmem vlastníka je teda co vlastně? Dosud postavil desítky elektráren po celém světě, co by získal do budoucna pověstí dodavatele ze samotného pekla?
A soukromý dodavatel může bejt lepší do chvíle, dokud nezkrachuje a nepřestane plnit závazky.
Mně prostě sere, že dřív některý věci šly a dneska je to hroznej problém.
-> palinator 13.10.21 16:57:52: BIS s armádou asi tolik společného nemá? A jaký establishment máš na mysli? Zrovna v tomhle přece naopak jde dost proti němu...
-> palinator 13.10.21 17:00:38: Rosatom jako takový určitě ne, ale jestliže to je státní společnost, tak je těžký ten politický aspekt z toho odpárat a na ty zájmy jeho "vlastníka" nekoukat. A že to není hezký pohled jsme se přesvědčili dost nedávno (a vědělo se to už dlouho). To "vyjebání" je vlastně součást ceny, kterou jim platíš.
Tohle je něco, co mi mimochodem přijde problematické i u EDF... prostě případný spor se soukromou firmou je něco trochu jiného než de facto spor s jiným státem, nota bene s jadernou velmocí (v obou případech).
-> palinator 13.10.21 17:00:38: Rosatom jako takový určitě ne, ale jestliže to je státní společnost, tak je těžký ten politický aspekt z toho odpárat a na ty zájmy jeho "vlastníka" nekoukat. A že to není hezký pohled jsme se přesvědčili dost nedávno (a vědělo se to už dlouho). To "vyjebání" je vlastně součást ceny, kterou jim platíš.
Tohle je něco, co mi mimochodem přijde problematické i u EDF... prostě případný spor se soukromou firmou je něco trochu jiného než de facto spor s jiným státem, nota bene s jadernou velmocí (v obou případech).
-> dragon_cb_cz 13.10.21 16:55:15:
Jinak si myslím, že Rosatom nemá potřebu s někým vyjebávat, neb přeci jen nějaký objem světových zakázek má a na reference se při takových věcech hledí snad víc než kdekoliv jinde.
Jinak si myslím, že Rosatom nemá potřebu s někým vyjebávat, neb přeci jen nějaký objem světových zakázek má a na reference se při takových věcech hledí snad víc než kdekoliv jinde.
-> dragon_cb_cz:
Na druhou stranu více či méně plní přání establishmentu a armády. A tím, že je nezávislá na volbách, jí vlastně ani nesere, když se provalí něco hanebného. To odsere vždy vláda.
Na druhou stranu více či méně plní přání establishmentu a armády. A tím, že je nezávislá na volbách, jí vlastně ani nesere, když se provalí něco hanebného. To odsere vždy vláda.
-> palinator 13.10.21 16:52:35: Poslední 

-> Tomaso435: A já myslel, že funkce vrchního pohádkáře je obsazená - a hle
-> palinator 13.10.21 14:35:06: Zárukou pravdy není, protože pravda je v tomhle případě dost obtížný termín, to je jasné. A není ani zárukou objektivity, ale je k tomu asi nejblíž - na rozdíl od politický reprezentace má nějakou kontinuitu a nemusí se ucházet o znovuzvolení.
-> Borderer 13.10.21 13:48:49: Podle toho co jsem pochopil, že děláš, tak jsi asi u dojednávání nějakého většího kontraktu už byl, ne? Já jsem se teď nachomejtnul k něčemu cca o tři řády menšímu (řádově desítky milionů dolarů) a už to je takovej mazec a je okolo toho takový dokumentace, že je prakticky nemožný ohlídat úplně vše a bez nějakýho základního vědomí, že s tebou druhá strana a priori nechce vyjebat to podle mě nejde dělat. A to je podle mě jádro pudla - u Rosatomu je tohle vědomí dost těžký mít.

-> palinator 13.10.21 14:35:06: Zárukou pravdy není, protože pravda je v tomhle případě dost obtížný termín, to je jasné. A není ani zárukou objektivity, ale je k tomu asi nejblíž - na rozdíl od politický reprezentace má nějakou kontinuitu a nemusí se ucházet o znovuzvolení.
-> Borderer 13.10.21 13:48:49: Podle toho co jsem pochopil, že děláš, tak jsi asi u dojednávání nějakého většího kontraktu už byl, ne? Já jsem se teď nachomejtnul k něčemu cca o tři řády menšímu (řádově desítky milionů dolarů) a už to je takovej mazec a je okolo toho takový dokumentace, že je prakticky nemožný ohlídat úplně vše a bez nějakýho základního vědomí, že s tebou druhá strana a priori nechce vyjebat to podle mě nejde dělat. A to je podle mě jádro pudla - u Rosatomu je tohle vědomí dost těžký mít.
-> Tomaso435:
Vždyť oni to maj dodávat ze zákona jako první instance.
Vždyť oni to maj dodávat ze zákona jako první instance.
-> palinator: proboha z distribuce.
-> Tomaso435:
Na to jsi přišel proboha jak?
Na to jsi přišel proboha jak?
-> palinator: je. Původně to mělo bejt tak ze kdo bude po ukončení Bohemia energy odebírat, bude to černý odběr. Naštěstí to tak nedopadlo ...
-> Tomaso435:
To je blbost
To je blbost
-> vhml: já vím ze vedou furt jedny dráty, ale takhle to chodí.
-> Tomaso435 13.10.21 15:26:40: a doteď to z distribučního pohledu dodával kdo? 

-> vhml 13.10.21 14:27:55: nechtěl, protože ČEZ ví co je co není schopen pokrýt. Obzvláště tepelný čerpadláře se spotřebou jako menší firmička....
-> dragon_cb_cz 13.10.21 13:30:09:
Chci tím říct to, že BIS není žádná záruka pravdy a objektivity, stejně jako každá jiná rozvědka. SÚJB by na tom měla být lépe, ale pokud vychází mj. ze zpráv BIS, pořád tam reálně může být něco, co smrdí.
Samozřejmě je lepší poslouchat BIS, než CIA nebo GRU, protože pokud už máme nějakou tajnou službou bejt ovlivněný, ať je to radši ta naše.
Chci tím říct to, že BIS není žádná záruka pravdy a objektivity, stejně jako každá jiná rozvědka. SÚJB by na tom měla být lépe, ale pokud vychází mj. ze zpráv BIS, pořád tam reálně může být něco, co smrdí.
Samozřejmě je lepší poslouchat BIS, než CIA nebo GRU, protože pokud už máme nějakou tajnou službou bejt ovlivněný, ať je to radši ta naše.

-> vhml: Tak tu elektriku ti náležitě dodaj, ale s vysokohorskou přirážkou, kterou stávající zákazníci, jak jsem pochopil, mít nebudou. 

-> Borderer 13.10.21 14:25:45: jako že by mi nikdo nechtěl prodat elektriku s náležitou aktuální přirážkou? Ale no tak 
Vždyť se právě na trhu objevil milion novejch zákazníků, co nemají žádnou výhodnou smlouvu ale elektriku potřebují. Kdo jinej by ten propad zisků měl zalepit...

Vždyť se právě na trhu objevil milion novejch zákazníků, co nemají žádnou výhodnou smlouvu ale elektriku potřebují. Kdo jinej by ten propad zisků měl zalepit...
-> vhml: Jo, 6 měsíců máš čas přechod a budeš platit dle ERU, ale co pak? Podle mne všichni distributoři v týhle situaci zavřou krám, protože přijdou o zisky. Imho: www.novinky.cz/ekonomika/
.../cez-skokove-zdrazil-no
ve-fixovanou-elektrinu-403
74304
-> Borderer 13.10.21 13:56:51: Není to úplně dlouho co mi volali, pravidelně volají i z hromady dalších společností. Naposledy před cca dvěma týdny a dnes si přečteš, že tatáž spol. je ve smrti. Volají mi i na služebák, jehož tel. číslo jsem zdědil a oslovují přímo mým jménem.