skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Octavia 1, 2, 3, 4
-> StepaNoFUN: myslim že ne :-D
-> Tomaso435: A zkusil to po nem nekdo merakem? Zrovna tohle je lehko overitelny.
-> King: v komunitě radioamatérů máme borce, který měří poměr stojatých vln siderickým kyvadlem 

-> Jarda - zrušená registrace 26.01.20 12:15:35: Všechny tyhle vychytávky zaručeně fungujou, ale jenom do chvíle, než je někdo podrobí vědecky kontrolovaným testům a měřením :-) Asi to funguje na principech kvantové mechaniky, kde je každý pokus o měření destruktivní :-)
-> Milan 136:

-> Milan 136: já ho žeru taky a docela to funguje, už měsíc k nam nikdo nepřišel

-> palinator 26.01.20 11:06:24: myslim že náklaďáky tam budou mít klasiku jako u nás filtraci přes olej 

-> Milan 136: kolega spi v pyramide... to nejake ucinky ma, ale to delal tady i jeden docela znamej lecitel a zemrel na rakovinu mozku, tak asi tak
Rekni mu, ze musi min slapat na plyn, aby to ty magnety stihly :)
Jedinej smysl dava ten cesnek, ikdyz ja ho od jiste doby uz moc nemusim a muze se stat, ze na neho i uplne zanevru.
Rekni mu, ze musi min slapat na plyn, aby to ty magnety stihly :)

-> Tomaso435 26.01.20 11:43:24: Pořád žere česnek, to asi dostačuje 

-> Milan 136: se hozeptej jesi nemá doma trafo s odporem proti upírům 

-> Nwkt 26.01.20 11:12:32: Když přijdeš s číslem dílu, tak ho vinko nemá co zajímat. To bude přesně takovej ten debil, co trvá na VIN a pak Ti prodá něco úplně jinýho.
Taky tam teď takovýho máme ve skladu. Věří všem konspiracím, z mobilu ho bolí mozek tak má nějakou destičku, věří v chemtrails, doma asi nosí čepici z alobalu
V autě má na palivovým vedení magnety od Horsta Fuchse...
Nikdy jsem nevěřil, že takový lidi existují.
Taky tam teď takovýho máme ve skladu. Věří všem konspiracím, z mobilu ho bolí mozek tak má nějakou destičku, věří v chemtrails, doma asi nosí čepici z alobalu

V autě má na palivovým vedení magnety od Horsta Fuchse...
Nikdy jsem nevěřil, že takový lidi existují.
-> Nwkt: To možná někdo, kdo má známosti, nebo velké odběry zboží, ale já těžko - když jednou za dva roky koupím pár drobností na Octavii, jinak kupuju jen porůznu díly na 1000MB-130...
-> Jarda: To auto servisuju stylem "ať to projde TK" a vzhledem k současným tátovým nájezdům s tím vozem (od minulé výměny oleje v prosinci 2017 najeto necelých 7000 Km) doufám, že to vydrží, než to půjde do šrotu. Už posledně jsem myslel, že to je poslední TK, zvláště po tom, co tátu zezadu nabourali, ale nakonec jsem to svépomocí "opravil" a teď na tom neshledávám žádné zásadní nedostatky, aby to nemohlo sloužit ještě další dva roky. A než táta zrekonstruuje byt pro ségru, nemá smysl pořizovat nástupce...
Teď jenom zprovoznit tu stahovačku - lanko je přetržené a navíjecí kladka napadrť.
Prodávají na to sice opravnou sadu www.nahradni-dily-zh.cz/z bozi/.../Opravna-sada-stah ovani-okna.htm ale než by to dorazilo, tak už musím mít TK. A v Kelly, kde bych mohl nakoupit i dneska, mají jen komplet stahovačku za 1700, což se mi zdá zbytečné, do tohoto vozu...

-> Jarda: To auto servisuju stylem "ať to projde TK" a vzhledem k současným tátovým nájezdům s tím vozem (od minulé výměny oleje v prosinci 2017 najeto necelých 7000 Km) doufám, že to vydrží, než to půjde do šrotu. Už posledně jsem myslel, že to je poslední TK, zvláště po tom, co tátu zezadu nabourali, ale nakonec jsem to svépomocí "opravil" a teď na tom neshledávám žádné zásadní nedostatky, aby to nemohlo sloužit ještě další dva roky. A než táta zrekonstruuje byt pro ségru, nemá smysl pořizovat nástupce...
Teď jenom zprovoznit tu stahovačku - lanko je přetržené a navíjecí kladka napadrť.
Prodávají na to sice opravnou sadu www.nahradni-dily-zh.cz/z bozi/.../Opravna-sada-stah ovani-okna.htm ale než by to dorazilo, tak už musím mít TK. A v Kelly, kde bych mohl nakoupit i dneska, mají jen komplet stahovačku za 1700, což se mi zdá zbytečné, do tohoto vozu...

-> Nwkt 26.01.20 11:12:32: To mě připomíná jak mi dovezli filtry a brzdy na auto podle VIN. Pasoval jeden filtr na naftu. Takže od tý doby to chci podle čísel jednotlivých dílů. A vždycky chtějí VIN - tak se pokaždé vztekam a směju žároveň. 

-> Milan 136: Na to mám tak nervy, jdu přímo s číslem dílu a borec po mě chce VINko, že jinak to nenajde. Mu říkám, fajn tady je, ale na tom autě to z výroby nebylo, takže to stejně nebude svítit

-> Nwkt 26.01.20 11:01:58: Tak je musíš osolit v hodnocení pak

-> Nwkt 26.01.20 11:01:58: to je i tady ve skodovce, kupoval jsem origo brzdovku a pry ze si ji sam menit nesmim, ze se v tom zabiju :) a kolegovi tam vymenili brzdovou hadici na fabii a doma uz nebrzdil, chtel zastavit pred vratama a zastavil o vrata
-> palinator 26.01.20 11:06:24: ja ted tam mam klasickej mann a urcite nepropusti tolik bordelu, co ten ruskej smejd

-> palinator 26.01.20 11:06:24: ja ted tam mam klasickej mann a urcite nepropusti tolik bordelu, co ten ruskej smejd
-> Jarda:
Ale uznej, že pouštní podmínky jsou trochu odlišný od těch evropskejch nebo třeba i sibiřskejch. Do prašnýho prostředí třeba MANN vyrábí filtry, který maj ještě filcovou vložku, aby to největší svinstvo zůstalo ve filtrboxu a nešlo do papíru. Vyloženě na poušť bych si pak dokázal představit ještě nějakej cyklon jako předfiltr. Mimochodem zajímalo by mě, jak maj filtraci vyřešenou kamiony na Dakaru.
Ale uznej, že pouštní podmínky jsou trochu odlišný od těch evropskejch nebo třeba i sibiřskejch. Do prašnýho prostředí třeba MANN vyrábí filtry, který maj ještě filcovou vložku, aby to největší svinstvo zůstalo ve filtrboxu a nešlo do papíru. Vyloženě na poušť bych si pak dokázal představit ještě nějakej cyklon jako předfiltr. Mimochodem zajímalo by mě, jak maj filtraci vyřešenou kamiony na Dakaru.
-> Milan 136: No dobře, tak mi to dohledají dle etky, ale spíš šlo o princip. Jinak v Porsche, pokud přijdu jako koncovej zákazník na prodej ND, tak jsou velice "ochotný"

U Octavie 97 je do Etky VIN stejně k ničemu.
-> SO545 26.01.20 08:18:17: nj, ale ty mas naftu, tam stabik drzi, ja taky nejezdim zadny offroad, ale cesty tu jsou zle
-> Bukaj 26.01.20 08:20:50: kdyz meyle, tak jedine HD, nic jineho uz od teto znacky nekoupim, HD jsou vetsi - lip dimenzovane cepy, silenty HD mit nebudou, protoze to neumeji :) plne silenty ramen mam lemfordery (lemfordery obe tycky rizeni s cepem a spodni cepy meyle HD), jeden silent ramene drzi a jedn jsem ted menil podruhe, asi vadny kus (guma se oddelila od hliniku a uz drzel jen na kousicku). Prave filtry davam jen man, kvuli par korunam nestoji zato si neco dojebat, viz. co jsem daval na nivu ruske filtry, jezdila po peti svetovych poustich, no a pak jsem dal vybrusove krouzky aniz bych delal vybrus :).
-> Bukaj 26.01.20 08:20:50: kdyz meyle, tak jedine HD, nic jineho uz od teto znacky nekoupim, HD jsou vetsi - lip dimenzovane cepy, silenty HD mit nebudou, protoze to neumeji :) plne silenty ramen mam lemfordery (lemfordery obe tycky rizeni s cepem a spodni cepy meyle HD), jeden silent ramene drzi a jedn jsem ted menil podruhe, asi vadny kus (guma se oddelila od hliniku a uz drzel jen na kousicku). Prave filtry davam jen man, kvuli par korunam nestoji zato si neco dojebat, viz. co jsem daval na nivu ruske filtry, jezdila po peti svetovych poustich, no a pak jsem dal vybrusove krouzky aniz bych delal vybrus :).
-> Bukaj 26.01.20 10:54:03: Vezmu telefon, VINko, zavolám do krámu, chci tohle a tohle na tohle VINko, chci originál ze Škodovky a druhej den si to vyzvednu
za cenu na kterou se jako zákazník ve Škodovce nedostaneš 

-> suri: No, ale trmácej se někam do autorizáku...
...a mám dojem, že sem se na ně dokonce v autorizáku ptal, ale buď je neměli skladem, nebo chtěli VIN, které jsem neměl u sebe...
...a mám dojem, že sem se na ně dokonce v autorizáku ptal, ale buď je neměli skladem, nebo chtěli VIN, které jsem neměl u sebe...
-> Bukaj: však stoja par korun v autorizaku
-> Jarda - zrušená registrace 25.01.20 19:59:17: To já jsem právě v lednu 2014 koupil skoro všechno Meyle - tehdy to byla nová značka a "made in Germany" mne natolik zlákalo, že jsem neodolal. Kupoval jsem gumy stabilizátoru, uložení tlumiče s ložiskem (na té straně, kde jsem ho měnil, je za těch 6 let vymačkané víc, než na druhé straně, kde je dosud původní z roku 97), spodní čepy ramen a kuláky řízení (ty zatím vypadají OK včetně manžet), silentbloky ramen (sice nevypadají hezky, ale drží a po výměně toho uložení stabíku už v nápravě nic nemlátí) a vzduchový filtr (tam snad není co zkazit)
A katalyzátor je jen jeden - je to 1,8 20V bez turba z roku 1997
...původní katalyzátor to vzdal před poslední technickou - jeho části jsem vysypával i ze středního a koncového dílu výfuku - jeden větší kus se šprajcnul v koleni před koncovým tlumičem a zacpal tak skoro celou cestu spalin...
-> suri 25.01.20 21:02:51: Origo gumy jsem tenkrát, když jsem to měnil poprvé (2014) nějak na eshopech nesehnal a objednávku jsem dělal od počítače a nechtěl jsem objednávat z více míst ani nikde courat po autorizákách.
Gumy jsem měl správného rozměru (tohle auto má ten nejtlustší stabík a jiné by se tam nevešly) a k nim objímky s drážkou - ale holt Meyle jsou srágory...

A katalyzátor je jen jeden - je to 1,8 20V bez turba z roku 1997
...původní katalyzátor to vzdal před poslední technickou - jeho části jsem vysypával i ze středního a koncového dílu výfuku - jeden větší kus se šprajcnul v koleni před koncovým tlumičem a zacpal tak skoro celou cestu spalin...

-> suri 25.01.20 21:02:51: Origo gumy jsem tenkrát, když jsem to měnil poprvé (2014) nějak na eshopech nesehnal a objednávku jsem dělal od počítače a nechtěl jsem objednávat z více míst ani nikde courat po autorizákách.
Gumy jsem měl správného rozměru (tohle auto má ten nejtlustší stabík a jiné by se tam nevešly) a k nim objímky s drážkou - ale holt Meyle jsou srágory...
-> Jarda - zrušená registrace 25.01.20 21:14:00: ako pise suri...original na tvoj stabik a potom tu objimku.
ja nejazdim offroad menil som uz capy v ramenach aj spojovacky ale stabilizator je stale vsetko povodne uz skoro 350000km
capy v ramenach dostalo auto na vianoce... najskor odisli spojovacky ..
ja nejazdim offroad menil som uz capy v ramenach aj spojovacky ale stabilizator je stale vsetko povodne uz skoro 350000km
capy v ramenach dostalo auto na vianoce... najskor odisli spojovacky ..
-> suri 25.01.20 21:02:51: ja prave daval ty meyle a objimku s drazkou, narvat to tam nebyla sranda
-> Bukaj: treba dať origo gumy a správny priemer , a na OI treba aj objímky s drážkou v strede , staré to nemali , a narvať tam ide kadečo a kadejako ale stojí to za hovno
-> Bukaj 25.01.20 19:44:13: me taky ted ceka STK, jo u tehdle kramu je potreba mit STK na leto :))), jinak s kamosem jsme na podvozku nenasli zadnej problem, meyle gumy stabiku jsou - vypadaji OK
Mas pravdu, topran jsem taky neco bral a je to funkcni, ale gum jsem se bal, no meyle ma blbe gumy, pry i prachovky na cepech meyle HD tyri :/
U te 1.8 20V ma pouze jeden kat? ja mam katy 2 a jsou origo, tak jsem zvedav na emisich, i obe lambdy mam jeste origo.
Mas pravdu, topran jsem taky neco bral a je to funkcni, ale gum jsem se bal, no meyle ma blbe gumy, pry i prachovky na cepech meyle HD tyri :/
U te 1.8 20V ma pouze jeden kat? ja mam katy 2 a jsou origo, tak jsem zvedav na emisich, i obe lambdy mam jeste origo.
Mně sem zase přistálo tátovo auto - zase končí technická - a to mi přišlo, že jsem s tím byl na TK vloni
Skoro dvě hodiny (se zahřívacíma pauzama u kamen) jsem se pojímal s výměnou gumy stabilizátoru - před 4 lety jsem tam (po dvou letech - gumy stabilizátoru se staly evergreenem před každou technickou - zkoušel jsem různé značky a vždycky to zase mlátilo, když se to ke mně dostalo znovu před koncem technické, přitom tyčky s kloubkama jsou tam původní z roku 97) dával Meyle a šrouby M8 s půlkulatou hlavou TX40 a už před dvěma lety ty Meyle gumy byly vymleté - pravá strana mlátila a levá jen lehce ťukala, z časových důvodů a kvůli mrazu jsem se na tu levou stranu vykašlal (taky mi nešel povolit ten torx) a teď už to mlátilo nehorázně - divím se, že to tátovi nevadí, ty rány...
...no a teď jsem s tím šroubem bojoval, než jsem ho dostal ven. Hned jsem zahodil torxy a šly tam M8 OK12
Nová guma s třmenem tam byla za minutu
Před poslední TK jsem koupil gumy stabíku Topran a ejhle, ta, kterou jsem tehdy měnil, je furt jako nová, tak doufám, že už to bylo naposledy, co jsem to u tohoto vozu dělal.
A Meyle nekupovat...
Ještě jsem vyměnil čtyři žárovičky v třetím brzdovém světle a propájel kontakty objímek - některé byly uvolněné.
Taky musím ještě trochu pojezdit a obrzdit hlavně zadní kotouče a vyřešit spolujezdcovu stahovačku - uvidím, jestli to půjde opravit, nebo bude zdeformované a roztřepené lanko, jak se to vždy namotá, když praskne ten plastík...
...a příští týden zkusím technickou. A jsem zvědav, jak po dvou letech bude fungovat ten polskej "papírovej" katalyzátor, kterej jsem před minulou TK dával místo originálního rozpadlého...

Skoro dvě hodiny (se zahřívacíma pauzama u kamen) jsem se pojímal s výměnou gumy stabilizátoru - před 4 lety jsem tam (po dvou letech - gumy stabilizátoru se staly evergreenem před každou technickou - zkoušel jsem různé značky a vždycky to zase mlátilo, když se to ke mně dostalo znovu před koncem technické, přitom tyčky s kloubkama jsou tam původní z roku 97) dával Meyle a šrouby M8 s půlkulatou hlavou TX40 a už před dvěma lety ty Meyle gumy byly vymleté - pravá strana mlátila a levá jen lehce ťukala, z časových důvodů a kvůli mrazu jsem se na tu levou stranu vykašlal (taky mi nešel povolit ten torx) a teď už to mlátilo nehorázně - divím se, že to tátovi nevadí, ty rány...
...no a teď jsem s tím šroubem bojoval, než jsem ho dostal ven. Hned jsem zahodil torxy a šly tam M8 OK12

Před poslední TK jsem koupil gumy stabíku Topran a ejhle, ta, kterou jsem tehdy měnil, je furt jako nová, tak doufám, že už to bylo naposledy, co jsem to u tohoto vozu dělal.
A Meyle nekupovat...

Ještě jsem vyměnil čtyři žárovičky v třetím brzdovém světle a propájel kontakty objímek - některé byly uvolněné.
Taky musím ještě trochu pojezdit a obrzdit hlavně zadní kotouče a vyřešit spolujezdcovu stahovačku - uvidím, jestli to půjde opravit, nebo bude zdeformované a roztřepené lanko, jak se to vždy namotá, když praskne ten plastík...
...a příští týden zkusím technickou. A jsem zvědav, jak po dvou letech bude fungovat ten polskej "papírovej" katalyzátor, kterej jsem před minulou TK dával místo originálního rozpadlého...

tak dnes geometrie na octe, povedlo se presne do stredu tolerance... -> suri: mooc diky
pry uz takto zachovale nejsou ani O2, no a pak jsem si rozsekal lizo na narzaku :/, autobus proste jel tak, jakoby mu cela silnice patrila a kdyz jsem ubybal, tak jsem trefil zmrzlou hroudu, zas lepsi, nez obrat celej bok o autobus
Premyslim tento zbavit liza a mit ho seriovej na zimu a na leto tam davat RS :)
pry uz takto zachovale nejsou ani O2, no a pak jsem si rozsekal lizo na narzaku :/, autobus proste jel tak, jakoby mu cela silnice patrila a kdyz jsem ubybal, tak jsem trefil zmrzlou hroudu, zas lepsi, nez obrat celej bok o autobus
Premyslim tento zbavit liza a mit ho seriovej na zimu a na leto tam davat RS :)
-> Jarda: na ložisko mám prípravok , štíty upravené a FORD brzdy ... konečne brzdy čo vydržia aj jednu sezónu
-> suri 23.01.20 07:43:46: ja u feldy stity nejak nastrihnul, abych nemusel kuchat lozisko... Vsechny uchycujici srouby tam zustaly
Horsi krouzek abs, to bylo ho udelat funcni, kdyz jsem ho pri vymene loziska poskodil, ale taky se nakonec povedlo.
To co hodne rezne, to vetsinou brzdi lip :) byva tam napr min grafitu

To co hodne rezne, to vetsinou brzdi lip :) byva tam napr min grafitu
-> saskyn2: lebo tieto BOSCHE viac reznú ako brzdia
-> suri: Jo to můžeš
-> saskyn2: by som tam tie strmene hodil , ale štíty meniť nechcem , muselo by ísť ložisko dole
-> suri: vejde
-> saskyn2: nevieš či pri zmene BOSCH 272 na staré 282 musia ísť iné štíty? podľa etky jop ale či sa to nevôjde
-> Milan 136: To vím, že tam jsou studeňáky. Ale jen jsem se ptal, jestli to není chytřejší, než jen blbý relé. ;-)
-> Nwkt: To je fakt. Na odpojení po čase a komplet by mohlo bejt obyčejný relátko.
-> Nwkt: To je fakt. Na odpojení po čase a komplet by mohlo bejt obyčejný relátko.
-> StepaNoFUN: Je, ale pokud je studeňák na tom relé tak to nejde celý. Měl jsem na Toledu a propájení zase běželo vše
-> StepaNoFUN 21.01.20 19:18:32: Bývají tam studeňáky.
-> Nwkt: Není ten obvod sofistikovanější než jen relé, protože stmívání atd?
-> Nwkt 21.01.20 19:09:24: jj, diky, provedu
-> Jarda: Na vnitřní osvětlení je relé uvnitř komfortky, propájet jako zámky
-> StepaNoFUN 21.01.20 10:31:24: no v te jsem jednou chybu mel... takze schanet stejnou? Ja mam tu 2,5 gen, tech asi moc nebude
Nebo rozebrat a propajet studenaky, jestli se zadari...
Jak mi zlobily kdysi zamky, tak mi myslim Nwkt psal, ze mam vyndat komfortku, nafotit a ze mi oznaci, co mam propajet, no napred jsem vyndal vsechny zamky a zjistil jsem, ze mam studenaky ve vsech :) od propajeni to uz funguje...

Nebo rozebrat a propajet studenaky, jestli se zadari...
Jak mi zlobily kdysi zamky, tak mi myslim Nwkt psal, ze mam vyndat komfortku, nafotit a ze mi oznaci, co mam propajet, no napred jsem vyndal vsechny zamky a zjistil jsem, ze mam studenaky ve vsech :) od propajeni to uz funguje...
-> Jarda: Skoro to vypadá na komfortku.
Zas mi dnes neslo to osvetleni introse, zkusil jsem zahybat se vsema pojistkama a nic, nejde zapnout ani zadne svetylko samostatne, s centralem a zamky to podle me nesouvisi, to vse chodi jak ma. Nenapada nekoho po cem jit? Prechodak v nejakym konektoru? Ale beztak k tomu prijdu a zas to bude fungovat.
to se pak blbe hleda.

-> palinator: Aj ja by som mal rád auto zablatené , ale zo stavby ...
-> Milan 136: -> suri:
Ne, jen je v blízkosti lom, odkud teď vozej skrejvku pod D35. Při tom množství kamionů není možný udržet silnici v čistotě, o čem svědčí to, že už si stěžovala fůra lidí, jezdí tam i Bobcat, co to stahuje lopatou, kropička a smeták, ale stejně je to prostě vrstvička blátíčka. Zní to jako když člověk jede po břečce.
Ne, jen je v blízkosti lom, odkud teď vozej skrejvku pod D35. Při tom množství kamionů není možný udržet silnici v čistotě, o čem svědčí to, že už si stěžovala fůra lidí, jezdí tam i Bobcat, co to stahuje lopatou, kropička a smeták, ale stejně je to prostě vrstvička blátíčka. Zní to jako když člověk jede po břečce.
-> Milan 136: nj , keby to niekto urobí plug a play tak by som to bral ... teraz to svieti ako moja halogénová octa
-> Jarda/felda: SZ. Do B5 by to mělo jít i bez rozlepení světel