skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Octavia 1, 2, 3, 4
-> palinator 16.02.20 12:12:26: no tak asi mozne to je... jestli 3 valce jsou perfektni a ten jeden horsi plus to co rikas

-> Jarda:
Proč? To že nespálená směs uteče do karteru, ještě neznamená, že zmizí ve výfuku ne? Navíc funkční kat a lambda regulace leccos pochytá.
Proč? To že nespálená směs uteče do karteru, ještě neznamená, že zmizí ve výfuku ne? Navíc funkční kat a lambda regulace leccos pochytá.
-> palinator 15.02.20 21:15:06: to by taky byly vysoke HC, ne?
-> Jarda:
Neni jeden válec slabej na kompresi?
Neni jeden válec slabej na kompresi?
-> Nwkt 14.02.20 19:38:43: 770 dle mereni na em
edit: limit tam je 820, myslis, ze by tech 50 tak pomohlo? vlastne se zapnutou klimou jsem to nezkousel, to zkusime... tak bych mu tam na RJ hodil napeti, aby si stale myslela, ze bezi klima :)
edit: limit tam je 820, myslis, ze by tech 50 tak pomohlo? vlastne se zapnutou klimou jsem to nezkousel, to zkusime... tak bych mu tam na RJ hodil napeti, aby si stale myslela, ze bezi klima :)
-> Jarda: kolik má otáček? Mě to dělala klapka. Dal jsem jinou, zvedly se otáčky a klid
1.6 AEE, chci se zeptat na tento bidnej motor v octavii, ja bych si ji s tim nekoupil, kdysi jsem s tim jezdil sluzebne, nez ji hodili do smelcu
Ale kolega ji ma, byl jsem mu s tim na emisich, ma delanou hlavu - ventily a gufera, hydrostely, rozvody, novou klapku, nove kabely, svicky, rozdelovac, utopil do toho asi 30tis.kc a olej to zere stale.
Emise jak nove auto CO 5x min, nez max. povolene, HC v norme, ale hrozne se ten motor trepe na volnobeh, kdyby to nepalilo - nejaky problem v zapalovani, tak budou HC vysoke, na emisich to chvalil, ale rikal, ze je divne, ze se ten motor tak klepe... cim to muze byt? kdysi tusim Sejki tu psal, ze se mu taky trepe, ale nenapsal proc, silentem to muze byt? to mi prijde divne, tam by preci musel byt nepravidelny chod?
On se prave kvuli tomu trepani motoru na emise bal, na STK uz si byl sam a rekli mu, jak to s takovym chodem motoru mohlo projit emisema :)
Ale kolega ji ma, byl jsem mu s tim na emisich, ma delanou hlavu - ventily a gufera, hydrostely, rozvody, novou klapku, nove kabely, svicky, rozdelovac, utopil do toho asi 30tis.kc a olej to zere stale.
Emise jak nove auto CO 5x min, nez max. povolene, HC v norme, ale hrozne se ten motor trepe na volnobeh, kdyby to nepalilo - nejaky problem v zapalovani, tak budou HC vysoke, na emisich to chvalil, ale rikal, ze je divne, ze se ten motor tak klepe... cim to muze byt? kdysi tusim Sejki tu psal, ze se mu taky trepe, ale nenapsal proc, silentem to muze byt? to mi prijde divne, tam by preci musel byt nepravidelny chod?
On se prave kvuli tomu trepani motoru na emise bal, na STK uz si byl sam a rekli mu, jak to s takovym chodem motoru mohlo projit emisema :)
-> palinator 12.02.20 08:18:16: ale to je stari vozu preci
muzes se zeptat na to v Jihlave vedouciho odboru dopravy

-> Jarda:
Ale to je datum první registrace, klidně se to mohlo někde válet vyrobený.
Ale to je datum první registrace, klidně se to mohlo někde válet vyrobený.
-> saskyn2 11.02.20 20:38:29: ted koukam do tp a datum prvni registrace je opravdu 11/2010, motor BKD
-> palinator 12.02.20 07:53:38: taky zkousim nabijecku, ktera nabiji a vybiji, jen jestli ty cykly ji neukonci zivotnost, ja moc baterky nekupuju, vetsinou kupuji auta s baterkama

-> Jarda:
Já v Toledu měl od původního majitele Starline 74 Ah, chodila až překvapivě dobře, ale po 6 letech začala slábnout, tak jsem jí dal chytrou nabíječkou rekondici a z toho už se baterka nevzpamatovala.
Já v Toledu měl od původního majitele Starline 74 Ah, chodila až překvapivě dobře, ale po 6 letech začala slábnout, tak jsem jí dal chytrou nabíječkou rekondici a z toho už se baterka nevzpamatovala.

-> Milan 136: ale vyrábal si alebo si niečo hotové kúpil? -> MXMarek: tie nezvykli kľaknúť tak ako tie MOLL , z ničoho nič do rána , nabiť ju môžeš , pravidlo kúrenárov je že pri pol hodine behu webasta by mala nasledovať pol hodinu jazda...
-> suri 11.02.20 19:26:48: tak jsem se byl mrknout a mam AGM, takze u te problemy nemusim ocekavat?
-> Nwkt 11.02.20 20:36:03: mozne to je, ohnila je cela - takze bych se necemu vyhnilemu vubec nedivil, ani zhavicky mi nikdo nechce vymenit... prej kdyz jsem si opravil tempomat, tak muzu pokracovat, prescas za daco a kdyz bych je zalomil, tak bych mel velkej problem, seru jim na to :) mozna s ni pojedu i na stk a kdyz neprojde, tak jde do smelcu (doufam, ze neprojde :) jenze dostanu pak nejakou trojku a aby to nebylo jeste horsi :/
-> Pavel P.. 11.02.20 20:39:21: to mi rekni? to mi taky uz nejaka baterka udelala, fungovala... zdalo se, ze ma kapacitu a za chvilku to vzdala, zkusil jsem amper plus, na tyden ji to jeste obnovilo a pak nahla smrt
-> Pavel P.. 11.02.20 20:39:21: to mi rekni? to mi taky uz nejaka baterka udelala, fungovala... zdalo se, ze ma kapacitu a za chvilku to vzdala, zkusil jsem amper plus, na tyden ji to jeste obnovilo a pak nahla smrt

-> Milan 136: taková mi přišla teď na likvidaci...rok 2017, tak jsem jí změřil, nabil a šoupnul do passata... fungovala dobře asi tak dva týdny a postupně začla umírat až začal svítit vykřičník na budíkách... přišlo mi divný že 2,5roku stará baterka by byla v piči a asi to tak bude.... tak jsem nahodil zpátky škoda exide z roku 2014 a ta startuje bezvadně.
-> Jarda: Tvl někde si psal o PD, tak to asi těžko může být 9 let starý ne?
-> Milan 136: Zatím nic neplatil, slušně řekl, že to platit nebude. Tak uvidíme, jestli pošlou fakturu.
-> Jarda: Hele fakt to většinou dělá blbej kontakt na žárovce. Připadně vyhnilý držáky na SPZ žárovky
-> Nwkt 11.02.20 20:12:52: ma maxidot, ale nic nenapsalo, svitilo to jen chvilku...
-> castrol 11.02.20 20:16:38: nee, 9 let stara
-> castrol 11.02.20 20:16:38: nee, 9 let stara

-> Jirik_Tuňák1983 11.02.20 20:13:01: presne, takovy auto by tam po svejch nedojelo 

-> suri 11.02.20 19:07:48: Dával jsem jinej no. Přímo od alternátoru k baterce. Možná 16mm2, ale nejsem si jist. Kouknul jsem tehdy do schémata Fabie a vzal kabel podle toho.
-> MXMarek 11.02.20 19:18:08: Pokud má všechny servisy, tak mu ji mohli dát na kulanci... A nemusel platit možná nic.
-> MXMarek 11.02.20 19:18:08: Pokud má všechny servisy, tak mu ji mohli dát na kulanci... A nemusel platit možná nic.
-> Jirik_Tuňák1983 11.02.20 19:28:00: no tak 15r stara octavka to nevie 

-> vhml 11.02.20 20:08:34: Prej má jít letos do šmelcu, to bych jí ty poslední měsíce dával strašně. 

-> Jarda - zrušená registrace 11.02.20 13:41:49: Můžeš mít někde blbej kontakt a hodí to chybu. Diag řekne na jakým světle, pokud nemáš maxidot
-> Jarda - zrušená registrace 11.02.20 19:08:55: jak neschvali vymenu? Tady mate klice, je to rozbity. Bud mi dejte jiny nebo nikam nejedu
a já dneska celej den nadávám, že na mě zas zbyl jen ten veterán ( o3 před face ) co už má najeto 90 :-D

-> StepaNoFUN 11.02.20 14:37:17: Jsem nevěděl, myslel jsem, že když to má kontrolku, že to i píše. Umělo to i 15 let starý základní Punto na dvouřádkovém bodovém displeji. 

-> MXMarek: pokiaľ viem tak autá s Webastom majú AGM , ostatok má EFB
-> suri: Takže já mám v autě jinou baterku, co by mohla vydržet déle?
-> MXMarek: to bude MOLL ako píše Milan potom
-> dragon_cb_cz: Start-stop vždy po nastartování vypínám a inteligentní dobíjení jsem vypozoroval, že teď v zimě to dobíjí pořád, takže to se na zimu asi deaktivuje samo?-> Milan 136: To bohužel nevím, v servisu sice říkali, že je to nějaká vadná serie, ale na reklamaci není nárok...
-> suri: Kolega webasto nemá, já jo.
Možná právě tím, že mám webasto, tak to teď v zimě dobíjí "normálně"?
-> Jarda: V Ducatu nám vydržela originální baterka skoro 20 let, ale to bohužel nijak tu životnost u oktávky neprodlouží...
-> suri: Kolega webasto nemá, já jo.
Možná právě tím, že mám webasto, tak to teď v zimě dobíjí "normálně"?
-> Jarda: V Ducatu nám vydržela originální baterka skoro 20 let, ale to bohužel nijak tu životnost u oktávky neprodlouží...
-> Apple STS Chvojkovice-Brod 11.02.20 13:50:25: na to fakt nemam v praci cas, abych behal kolem auta
-> StepaNoFUN 11.02.20 14:37:17: maxidot to ma, ale tam to pise uz 9tis.km servis :), kdybych to prestrelil, tech 10tis. pretazeni servisu a neco se podelalo, tak mam velkej problem, protoze je narizeno pretahnout presne o 10 :)
Ted jeste ta hujda zacala pri akceleraci tahnout do prava, silenty maji neco pres 30 tis.km, nikdo mi uz vymenu neschvali, jedine bych si to udelal sam. Ale stejne to ma jit letos do smelcu.
-> MXMarek 11.02.20 17:46:37: ja mam ve felde baterku, se kterou byla vyrobena opel astra 2007 :)

-> StepaNoFUN 11.02.20 14:37:17: maxidot to ma, ale tam to pise uz 9tis.km servis :), kdybych to prestrelil, tech 10tis. pretazeni servisu a neco se podelalo, tak mam velkej problem, protoze je narizeno pretahnout presne o 10 :)
Ted jeste ta hujda zacala pri akceleraci tahnout do prava, silenty maji neco pres 30 tis.km, nikdo mi uz vymenu neschvali, jedine bych si to udelal sam. Ale stejne to ma jit letos do smelcu.
-> MXMarek 11.02.20 17:46:37: ja mam ve felde baterku, se kterou byla vyrobena opel astra 2007 :)
-> Milan 136: Webastá majú AGM
otázka na teba , aký kábel si mal na felicii od alternátora k baterke ? zdá sa mi že si ho menil ked si dával alternátor bosch ale nie som si istý
otázka na teba , aký kábel si mal na felicii od alternátora k baterke ? zdá sa mi že si ho menil ked si dával alternátor bosch ale nie som si istý
-> MXMarek 11.02.20 17:46:37: Nebyla to MOLL 70 Ah?
-> MXMarek 11.02.20 17:46:37: LIDL nabíječka myslím umí i AGM. Ale nemyslím si, že jí tím nějak pomůžeš. Důvod proč odchází je počet cyklů, nikoliv to, že by byla dlouhodobě vybitá. Pokud to jde/víš o někom kdo to umí, nech si deaktivovat start-stop a "inteligentní dobíjení". Nic víc pro to asi neuděláš.
Kolegovi odešla v O3 po 2,5 letech baterka (mimochodem první závada). Moje má teprve necelý rok a rád bych jí prodloužil životnost, protože já jí navíc trápím Webastem. Má smysl jí třeba jednou týdně dát na nabíječku? Smí se ta baterka vůbec dobíjet obyč lídlovskou nabíječkou?
-> Jirik_Tuňák1983: Bez maxidotu ne. Nemá na čem.
-> Jarda - zrušená registrace 11.02.20 13:41:49: Ono ti to nenapíše, která žárovka zlobí? 

-> Jarda: a nenapadlo tě obejít celý auto?
Chvili mi u o2 svitila na pristrojovce zarovicka, sel jsem zkontrolovat xenony - ok a pak uz nesvitila
znaci tady jen hlavni svetla nebo jakoukoliv zarovku na aute?

-> palinator 10.02.20 17:31:30: nemyslím si. Jezdím stejnou trasu denně 5 let, takže nějaká změna stylu je nepravděpodobná.
-> Mates 10.02.20 17:46:32: hodnotu má takovou kolik jsi ochoten dát 

Ahoj mám otázku ohledně naftove Octavie III rs 2.0 135kw. Jedná se combi z roku 2014 , 6q manuál, modrá metla... Má najeto origo 78 000km se servisní knihou. Je po nekuřákovi, interiér jako nový. Lak je v top stavu. V zimě nikdy nejeto, je na origo kolech s letním vzorkem.
Moje otázka je, má ještě hodnotu cca 400tkč když má málo najeto, jen ten rok.
Moje otázka je, má ještě hodnotu cca 400tkč když má málo najeto, jen ten rok.
-> vhml:
Já bych řek že se s plaťákem adaptovala noha a teď sundáváš nohu z plynu dřív.
Já bych řek že se s plaťákem adaptovala noha a teď sundáváš nohu z plynu dřív.

Tady jedna zajimavost. Normálně mi to zere tak 10.5. Tahal jsem 500km platak a od ty doby to zere pomalu o litr min. Jestli to vypalilo cerva, nebo jsou v jednotce nejaky adaptace, ci co se tam mohlo udát?
-> SO545: jj prehodím ho -> Milan 136: jj tieto meníme často aj my , aj kabeláže , sranda je keď zapojíš nové na kábel a dáš aktivovať tak napíše nejakú chybu ako beh naprázdno alebo tak , proste vie že nemá vodu ... inak vo štvrtok som s jedným čo robí Webastá kecal aké je toto benzínové spoľahlivé , že má 380tis km a menenú len pumpu a už nejde :D -> Nwkt: jj to viem , inak chyba bola aj predtým čo kolega menil vodnú pumpu , asi ostala niekde bublina ale zrejme už bolo načaté vtedy , pretože na Superbe som menil chladiacu komplet a nebol problém s ničím , takisto na tomto keď sa skladal motor sa menila a nebolo blokované , takže zrejme len teraz začalo blbnúť , inak v papieroch mám asi dvakrát výmenu v záruke ... pierburg je za 60eur tak uvidíme ...