-> suri 05.01.18 22:27:12: jj, diky ja se radeji zeptam, nez bych to podelal... driv mi taky bylo jedno, co jsem tam nalil a potom parkrat se neco podelalo a nevyslo to zrovna levne...
Ty s tim taky mas spoustu zkusenosti, chtel bych se zeptat, co si myslis o tom dobehu pri vyslapnuti spojky? je to markantnejsi, kdyz to clovek vic vytoci - treba nad 3000/min. a pak slapne na spojku, tak citi jako rotacni dotaceni, jako lozisko, co ma nejlepsi za sebou, Stepan to projizdel a rikal, ze spojka se mu zda dobra a spis ta prevodovka, ale pak jsem mluvil se Sixtou a ten mi pomalu vynadal, ze jsem si neprostudoval jeho stranky a ze kdyz to nedela toto, ze to prevodovka neni:
Co způsobuje hluk u 6-ti stupňových převodovek nebo závada na spojkovém systému?
Odpověď: Jedná se o poškození skříně převodovky od kuličkového ložiska. Tato závada způsobuje tyto poruchy
1. hluk ve volnoběžných otáčkách
2. hluk při přeřazování rychlostí ( většinou 5-tá rychlost)
3. vozidlo má tendenci po vyšlápnutí spojky se samovolně rozjíždět
4. hlukové projevy při ubrání plynu
5. na místě nejde vyřadit Z nebo 1 rychlost.
a pak mi rikal neco o axialnim lozisku na setrvaku a o castecnem seslapnuti spojky, pry to neni zavada, ze ten hluk ani skodovka na reklamaci neuznavala:
1) Hluk při částečném sešlápnutí pedálu spojky.
Hluk způsobuje axiální ložisko dvouhmotového setrvačníku (ZMS) - nejedná se o závadu a v žádném případě nedojde k poškození dvouhmotového setrvačníku (ZMS). U vozidel Škoda náběh montáže do vozidel: motor 1,9TDi - 11/2009 a motor 2,0l/TDi - 3/2010 u ostatních typů vozidel dle jejich ,,Technické informace,,
ale kdyz jsem mu rekl, jaky je to auto rok, tak ho to zarazilo
Jeste jsem se neco docetl ruzne po forech a asi zkusim upustit trochu oleje a kdyz by v nem byl hlinik, tak bude muset prevodovka ven, jinak to necham a zacal bych to resit, az kdyz se to zacne zhorsovat, jinak i v te prevodovce casem olej vymenim, to taky chce, mozna tam je tech 300tis. km puvodni, tezko rict - sixta ma na strankach taky ruzne defekty vlivem degradace oleje.