-> vhml 05.12.24 18:34:10: no to jsem koupil cca 1250,- a zasekaval se uz novej

navic vypadavalko lanko, takze jsem stejne musel dat paku ze staryho, pistek po zime uz orezlej, takze ne, fakt neni...
-> Matthes, záškodník z TechWebu 05.12.24 18:37:16: kdyby alespon na repas pouzili origo dily... tak by to slo
-> 11mAjA11 05.12.24 18:51:34: na svou octu jsem koupil zadni siroky trmeny po repasu a od zacatku jsou s tim problemy, pistky jdou zatlacit jen obrovskou silo, navic oproti origu druhoskovy pistky silene reznou
-> StepaNoFUN 05.12.24 18:48:56: myslis dlouhodobe? protoze ja zrepasnul 4ks a no problem, casu to moc nezabere, orezly veci jsem vylestil a tanatoval ponorem, zkousel jsem to na plechu a pres zimu na zahrade nezacel reznout, jen na tom nedrzi barva, ale to tady neva, tanatuju paku a osicku
Pro me je vetsinou mnohem narocnejsi montaz, nez renovace dilu... Za cas vymeny pruzin na octe bych tech trmenu zrenovoval tak 10ks :).
edit: jestli mi u tanatovani budete vycitat ten ponor, tak bych chtel rict, ze ja pouzivam bezfosforecny tanatovaci roztok (s H3PO4 mam zkusenost, ze to je pak mene korozne odolne), takze to neni agresivni a dlouhodobe pusobeni korozni pory nasyti a podle toho jak se to chova, tak to nasyti i povrchovou vrstvu nezrezle oceli, chci jeste zkusit jestli je odolnejsi galvanicky zinkovane nebo tanatovane, ale treba japonsky test by na to byl asi moc drsnej
edit2: jeste k tem zadnim sirokejm trmenum, uz jsem tady na to kolikrat nadaval, loni jsem pred chorvatskem vymenil desky a jak jsem ty pistky zatlacil, tak to na stridacku pribrzdovalo, jednou pravy kolo, pak levy, stale jsem to kontroloval a konstatoval, ze vazne, ale ne kriticke - po par tisicich km se to zlepsilo, ale desky zas uz jen cca 50%, paky se vracely, letos, jak jsou pistky vic venku, tak s tim uz problem nebyl, pak mi teda zacala viset paka na rucku, tak jsem vydloubnul tu gumicku s gufirkem, nacpal tam ATE vazelinu a uz to chodi, ale chci ty brzdy delat cely znova a poradne a to by bylo, aby to bez problemu jeste nefungovalo alespon 200tis.km, jen kdybych sehnal origo RS predni desky