skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Octavia 1, 2, 3, 4
-> palinator: ja sa nehádam , ale rozhodne by som takú modlu z rotačky nerobil , teda že je to 100% bezúdržbové
-> charon:
Já bych tam pro sichr nalil trochu VIFu a M6A ať to maže a vyjel bych to.
Já bych tam pro sichr nalil trochu VIFu a M6A ať to maže a vyjel bych to.

-> suri:
Tak čerpadlo je časem každý v piči i když to jezdí na naftu.
Tak čerpadlo je časem každý v piči i když to jezdí na naftu.
Ja som už na rotačke pár krát čerpadlo menil , takže neviem či je to potrebné riskovať ...
-> saskyn2 27.04.20 08:13:08: taky si říkám, že rotačka musí jet na všechno 

-> charon: rotačce to nic neudělá, znám borce co na zimu přidával benzín běžně
v klidu vyjezdi

-> charon: vycucnúť von , nový filter , nová nafta ...
Kucí mám průser. Octa 1 tdi AGR. Ráno jsem byl tankovat a vzhledem k tomu, že normálně jezdim benzínakem, tak jsem automaticky sahnul po zelene pistoli. A kua natankoval jsem 10 litru benzinu. Ted je v nádrzi cca 10 litru benzinu a 40 litru nafty. Co s tim? Dojet po praci nejak dom (12-15 km), vycucnout nádrz co pujde a pak natankovat naftu? Nebo to hned dat nekam do servisu at to vycucnou? Z benzinky k praci jsem ty 2 km dojel normáůně, pocitam, ze benzin je zatim jen v nadrzi.
-> Milan 136: Aha, takže gufero padá. Součásti spojkové sady jsou šrouby přítlačného talíře. Takže pak vyměnit šrouby setrvačníku a šrouby ložiska? U ložiska je potřeba ještě vyměnit dva O-kroužky pokud se nepletu?
Jsou to tyto šrouby?
Setrvák: www.skoda-dily.cz/nahradn i-dil/n90665001-sroub-m10x 1x22-3-skoda-10923.html
Ložisko: www.skoda-dily.cz/nahradn i-dil/n90847002-sroub-m7x1 -25x25-skoda-38092.html
Jsou to tyto šrouby?
Setrvák: www.skoda-dily.cz/nahradn i-dil/n90665001-sroub-m10x 1x22-3-skoda-10923.html
Ložisko: www.skoda-dily.cz/nahradn i-dil/n90847002-sroub-m7x1 -25x25-skoda-38092.html
-> Shader 22.04.20 19:33:47: Šrouby podle DP de facto všechny, který vyndáš.
Gufero kliky je dost drahá sranda. Je v něm snímání otáček a bez speciálního nářadí to nevymeníš.
Gufero kliky je dost drahá sranda. Je v něm snímání otáček a bez speciálního nářadí to nevymeníš.
Chystám se na výměnu spojky na své OII/2.0TDi. Spojkovou sadu už mám. Chci se zeptat je ještě něco co by stálo za výměnu? Gufero kliky nebo tak? Je potřeba vyměnit nějaké šrouby při zpětné montáži? Dík.
-> Tuner#2: je to originál
-> suri 21.04.20 20:26:38: jak se tváří? JJ kabel mám, postupoval jsem dle Tvé rady v zimě, jen jsem to objednal až teď, dřív se mě to venku měnit nechtělo. 

-> Tuner#2: tvári sa tak , kábel k tomu máš?
Je to origo to a nebo nějaký fejk? Vydávané to bylo za origo, ale forma a popis je jiný než na autě.
-> Mr._Nosferatu 20.04.20 23:11:29: Já byl dnes z vysoko posazených předních světel a komplikovaně tvarované zádě u konby zase naopak poněkud rozpačitý. Nejsem ale cílová skupina, tudíž je mi to fukaráč....
Musím říct že O4 s černou maskou je nádherná....
-> Jirik_Tuňák1983 20.04.20 09:24:50: Jak říkají kluci. Má to generátor zvuku

-> Jarda: mne sa páči aj tu celkom , až na tých ľudí
-> suri 20.04.20 13:37:54: to si take rikam, teda nivy uz mam dve, jestli teda myslis auto a ne pole? :) jen ten horsky pozemek, ale nekde v rumunsku nebo na UA by se dalo...
-> Jirik_Tuňák1983: celý víkend som takto bol a decká neboli nejaké nešťastné , dokonca aj susedia majú decká ... je to teda posledný dom v dedine pod horou , cca 10km od krajského mesta ... a ten rozdiel je oproti mne čo bývam tiež 10km od tohoto mesta iným smerom poriadny rozdiel ... aj v teplote aj v správaní ľudí aj v prostredí
-> suri 20.04.20 13:37:54: Jeeee, to by bylo hezký...
Ale pár lidí by to chtělo, aby si děcka měla s kým hrát.

-> palinator: to neviem čo znamená -> Jirik_Tuňák1983: to je normálne , ľudia chcú byť klamaní ... najlepšie kúpiť nejaký horský pozemok a Nivu a mať od hnusných ľudí pokoj ... inak to nevidím ...
-> suri:
Líbí se mi ten popis Muffler Loudspeaker
Líbí se mi ten popis Muffler Loudspeaker

-> suri 20.04.20 12:20:14: Koukám, je doba fejků a náhražek. Párky nejsou z masa, falešný kozy, veganský burgery a zvuky motorů ze speakeru....
-> palinator: www.google.com/search?q=5
6525390...
-> palinator 20.04.20 11:11:53: Musíš za jízdy hlasitě říhat v dostatečném předstihu. 

-> Jarda:
Tak dej bacha ať tě nepřejedu na kole.
Tak dej bacha ať tě nepřejedu na kole.
-> suri 20.04.20 09:27:35: Jo, asi tedy RS. Modrá, černý plasty. To je škoda, jsem myslel, že si někdo dal práci s naladěním potrubí.
-> palinator 20.04.20 09:34:47: ale u elektromobilu to bude nutnost, jinak pribude mrtvejch, uz jsem malem pod dva vlezl - na besinach kdysi pod betu a ted v hlinsku pod citigo
-> suri:
A není to to samý? Jen se ptám.
A není to to samý? Jen se ptám.
-> palinator: reprák má OIII RS nie? toto má nejakú kokotinu vo výfuku tuším ...
-> Jirik_Tuňák1983:
Hovno laďáky. Reprák. Tuhle to jelo v naftě u nás po vsi a málem sem se posral smíchy co je to za trapárnu.
A druhá trapárna byla nějaká elektrická Toyota která zas vydávala nějaký falešný zvuky jak z hracího automatu.
Hovno laďáky. Reprák. Tuhle to jelo v naftě u nás po vsi a málem sem se posral smíchy co je to za trapárnu.
A druhá trapárna byla nějaká elektrická Toyota která zas vydávala nějaký falešný zvuky jak z hracího automatu.

-> Jirik_Tuňák1983: Nie RS ? ten má aktuátor zvuku
Hele, vy budete možná vědět. Jezdí tady u jedné firmy Kojďak na operák, nějaká edice GT nebo tak něco, je to nafta a když to projíždí, zní to jako 8válcovej HEMI. Ladí se na to nějak výfuky?
-> Jarda/felda 20.04.20 01:19:50: ja u favomotoru i u lady pouzival prodlouzeni na golu

-> Shader 19.04.20 20:19:55: ořech z goly/ vhodná kulatina a zbytek se kdyžtak doladí izolačkou 

-> Shader 19.04.20 20:19:55: ořech z goly/ vhodná kulatina a zbytek se kdyžtak doladí izolačkou 

-> palinator 19.04.20 21:21:21: Ano, byl to Zefír 2004. Otevřenou kapotu jsem viděl často, takže si to pamatuji. 
Ale on byl stejně zvláštní co se týká aut. Když měli kupovat druhé auto, tak chtěl Áčkovej Mercedes, že chce německou kvalitu, což je sračka rezavá největší. Nakonec si to rozmyslel. Předtím měli jako druhé auto 106ku 1.0i, ale ta musela pryč, protože praskl blok. Za tepla jezdil na vodu z vodovodu a pak to před zimou zapomněli vypustit.
Nakonec se druhým vozem stal Renault Laguna 1.8i z roku 1998 (tedy 1. gen.). Vůz absolutně bez koroze, perfektně ošetřený a s kompletně funkčním vybavením vč. klimatizace. Ta mimochodem jezdí dodnes, Zefíra jsem už nikdy neviděl. Už je to pár let.

Ale on byl stejně zvláštní co se týká aut. Když měli kupovat druhé auto, tak chtěl Áčkovej Mercedes, že chce německou kvalitu, což je sračka rezavá největší. Nakonec si to rozmyslel. Předtím měli jako druhé auto 106ku 1.0i, ale ta musela pryč, protože praskl blok. Za tepla jezdil na vodu z vodovodu a pak to před zimou zapomněli vypustit.
Nakonec se druhým vozem stal Renault Laguna 1.8i z roku 1998 (tedy 1. gen.). Vůz absolutně bez koroze, perfektně ošetřený a s kompletně funkčním vybavením vč. klimatizace. Ta mimochodem jezdí dodnes, Zefíra jsem už nikdy neviděl. Už je to pár let.
-> Jirik_Tuňák1983 19.04.20 16:56:43:
Určitě to byla 1.8? Ta by měla bejt od Opelu asi to nejlepší z produkce. 1.6 byla průser. Na druhou stranu se říká, že olej žere každej Opel, ale co je na tom pravdy, nevim.
Určitě to byla 1.8? Ta by měla bejt od Opelu asi to nejlepší z produkce. 1.6 byla průser. Na druhou stranu se říká, že olej žere každej Opel, ale co je na tom pravdy, nevim.
-> Shader 19.04.20 20:19:55: Lepší to určitě je. Ta převodovka je dost těžká a zbytečně trápit lamelu.Dá se to samozřejmě i bez, nebo improvizovat s tím, co máš doma.
-> Shader: no presne na stred , oko vidí
-> suri: Aha
, díky. Středíš to bajvoko?

-> Shader: používam tento , a som slepý ako patrón poslednú dobu a funguje to
Je potřeba k vystředění spojky OII/2.0 nějakého přípravku, trnu? Dík.
-> StepaNoFUN 19.04.20 12:41:33: bohužel
i s napojením diagnostiky, taky už jsem málen neprošel a to mi to skoro nehulí 

-> Tuner#2 - zrušená registrace 19.04.20 16:29:31: Do Ecotecu 1.8 lil kolega 15W-40 s Motordoktorem (takovej ten med), to zase pro změnu moc nekouřilo, ale cestou do Ostravy standardně 2x doléval. 
Moje bývalá 1.6 VTi (PSA / BMW) žrala olej jak prokopnutá už od začátku a koupil jsem jí jako roční vozidlo. Táta jí má v P207 a musí to hlídat taky, má to ale celkem spolehlivé hlídání hladiny.
Proto už si nikdy nemůžu koupit Peugeota, i když se mi moc líbí poslední 508ka, protože:
a) nevěřím ani evoluci motoru THP, aktuálně s novým obchodním názvem
b) nedělají u velkých modelů jediný benzínový motor, který by stál za úvahu, jen 1.6 na sto způsobů. Je to jak omáčky ve špatné hospodě, všechny stejný základ a všechny chutnají stejně blbě.

Moje bývalá 1.6 VTi (PSA / BMW) žrala olej jak prokopnutá už od začátku a koupil jsem jí jako roční vozidlo. Táta jí má v P207 a musí to hlídat taky, má to ale celkem spolehlivé hlídání hladiny.
Proto už si nikdy nemůžu koupit Peugeota, i když se mi moc líbí poslední 508ka, protože:
a) nevěřím ani evoluci motoru THP, aktuálně s novým obchodním názvem
b) nedělají u velkých modelů jediný benzínový motor, který by stál za úvahu, jen 1.6 na sto způsobů. Je to jak omáčky ve špatné hospodě, všechny stejný základ a všechny chutnají stejně blbě.
-> Jirik_Tuňák1983 18.04.20 18:41:28: Mě to žere olej, ale žádný smrad ani kouř za autem není a to ani když to držím u huby v 6000rpm. Alespoň MATTESS když jel za mnou nic nepozoroval. Kolik musí brát tohle? To za jeden nákup dolejva dva litry?
Obvykle takto vídám Opely...
Obvykle takto vídám Opely...
-> Jarda - zrušená registrace 19.04.20 14:06:09: sonda do oleje se aktivuje zapalovačem
-> StepaNoFUN: tak jako aby se neřeklo že :-D

-> StepaNoFUN: tak jako aby se neřeklo že :-D
-> Jarda:
Ale z hlediska výsledku ME to nemohlo mít žádnej vliv ne?
Ale z hlediska výsledku ME to nemohlo mít žádnej vliv ne?