-> suri: Mně to přijde jako poměrně rozumná varianta s tím opravným plechem - kdybych měl COčko a střechu nad autem, tak bych si na to troufl sám. To auto není žádná leštěnka, ale bylo by fajn, kdyby ještě pár let fungovalo...
Nechce se mi maskovat tátovu provizorní opravu jen pro účel TK, stejně by se to do léta muselo řešit, jen na to nemám ani prostor, ani vybavení (čas by i byl)...
A s tím souvisí i další dotaz - píšou tam, že první Octavie neměly vzadu plastové nadkolí. Je možné tam jednoduše dát nadkolí z nějakého novějšího modelu?
Vcera jsem po delsi dobre jel Borou delsi trasu a zjistil jsem ze neprijemne plave. Ale je to neco, s cim jsem se jeste nesetkal. Prijizde rovne, nebo do levy zatacky drzi dobre i pri vyssich rychlostech (kolem 100kmh). V pravych zatackach, nezavisle na kvalite povrchu, to pri rychlosti nad 80kmh udela tohle: Najizdim do zatacky (pohnu volantem), auto zacina vykruzovat polomer a v urcity chvili, asi cca ve chvili kdy zacinaji pusobit odstredivy sily, auto zatoci samo od sebe vic doprava, musim to volantem zkorigovat jinak bych sel ven. A pri vyjizdeni ze zatacky kdyz zacinam rovnat volant a odstredivy sily prestavaji pusobit se zase jakoby skokove vrati do primyho smeru, takze to zase musim korigovat, abych nevyjel do protismeru...
Bylo to pomerne nechutnych 450km vcera. Zastavil jsem na parkovisti, zkousel davat oba rejdy hejbat kolama jestli nekde neuvidim nejakou vuli a jediny co jsem nasel je lehce od oleje potrisnena leva manzeta na posilovaci rizeni. Ale oleje by melo byt v posilovaci dost.
Jinak je jeste potreba rict, ze na nerovnostech uz zacina byt predni naprava hlucna - precijen uz to ma neco najeto po mizernych cestach. Ale rozhodne to neni zadnej dobitej vrak zase... Takze doufam, ze to spolu souvisi a ze bude stacit vymenit "silentbloky"..
.
Jinak alu hlinik, zimni Nokiany 3 roky stary, tlumice Mnonroe najeto asi 60tkm. Ale tlumicema to nebude bych rekl, to auto to udela i na absolutne novym a rovnym povrchu...
Poradite na co se jeste zamerit? Kolik by stala diagnostika v servisu? Vymenu dilu, pocitam, ze bych si delal sam.Krome geometrie teda...
Pánové, kámoš má problém s podsvícením budíků. Oktávka II, r.v. 2004, elegance, přitažená z Německa.
Přes den při zapnutých světlech budíky nesvítí. Ani kontrolky blinkrů na desce neblikají.
Jakmile padne tma, vše se rozsvítí a je po problému. Jako kdyby tam bylo nějaké čidlo?
Ještě se nestalo aby za tmy budíky nesvítily. Za denního světla se občas rozsvítí, ale ne na dlouho. Poslední dobou se přidalo i problikávání ostatních kontrolek.