Tak jsem si včera střihnul podruhé výměnu termostatu na Caddy 1,6 BSE. Přeed nedávnem jsem dával nový Wahler, ale byl to zmetek - neseděl talířek do těla, netěsnil a propouštěl (blbec jsem ho před montáží nezkusil profouknout - to bych zjistil hned)...
Je tam celkem fajn přístup, netřeba rozebírat půl traktoru, jedinej vopruz je vypouštění chladicí kapaliny (termostat je přímo v bloku motoru za altíkem na vratce z chladiče do bloku, takže po vyndání termostatu vyteče z bloku skoro všechna kapalina a stéká po bloku a vaně - nedá se to nijak kultivovaně vypustit do kanystru nebo kyblíku, musí se to chytat do vaničky...) a hlavně pak to opětovné nalití - za studena lze nalít zpět tak půlku náplně, pak se musí nastartovat a počkat, až termostat otevře, aby šel dolít zbytek, navíc, jak je to napěněné, tak se musí dolévat postupně...
Pak jsem nainstaloval palubní kamerku a vyjel na zkušební jízdu, bohužel jsem při ní přišel o zrcátko (viz "výstupy...").*
8*
Doporučte, kde v Praze či okolí nakupovat originální díly na VW (klidně použité) - potřeboval bych vyhřívané sklo zrcátka (to koupím v druhošce skoro kdekoli na netu, ale origo jsem nenašel), vnější vrchní kryt zrcátka v barvě tmavě šedá metalíza (na netu se prodávají jen černé nelakované) a vnější spodní kryt (to jsem vůbec jako díl nenašel)...
![7](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/7.gif)