Prosím pěkně. Ford C-Max 2,0 TDCI/HDI 100 kW FAP. Jakou normu oleje? Kámoš si koupil nějakej olej 5W-30 Ford Formula F nebo jak, ale zarazilo mě, že má jen normy ACEA A5/B5 a pak nějakou fordí normu. ACEA Cx (která určuje méněSAPS oleje) tam chybí a vzhledem k přítomnosti filtru mě to docela překvapuje. Návod k vozidlu o midSAPS olejích mlčí. Teď mě napadá, jestli se vlastně FAP/DPF nezačaly používat dříve, než byly ACEA C3 a podobné oleje.
-> Jirik_Tuňák1983: Jo to je, neviděl jsem ještě žádnou 205 ku, kde by neplandal. Zajímavé je, že u 309ky je to řešeno již kovovou sponou a to se oba modely dělaly současně
-> T 02.12.18 11:00:24: 1.4 je v tej 309 a jede to podobně jako moje stovka. Sice je to zabitý sériovou převodovkou oproti skládačce, ale na druhou stranu průběh krouťáku sériovýho motoru se vstřikováním dožene hodně.
A lepší převodovku tu mám zatím ve formě hromady koleček bez chuti to řešit :-D
-> Skili 01.12.18 20:58:06: Nene.. teď jsem to u tý C3 otevrel a stejný to určitě není .. Je to hodně podobný misce z feldy. Nechám v pondělí opískovat a uvidíme co z toho salátu zbyde..
-> vhml: Tohle je na předek taky strašná koza.. Teda alespoň oproti zadku, který až nezdravě rok od roku klesá..
Joo ouragany ty jsou úplně jiná liga no.. 16" ouragan na 106 nebo 306 je naprosto luxusní kombinace.. Zas na 309 nebo 205 už je to moc "moderní".. I když nemůžu říct že vyloženě nevkusné..
-> Skili 01.12.18 18:43:36: No horní uložení není totéž co horní miska, Uložením to drží přes ložisko do kastle - kdežto miska je právě TO shnilý co drřží shora pružinu. A teprve na to se navlíkne uložení a zatáhne centrál maticí - čímž se složí celá McPherson vzpěra.
Pánové - náhodou neví někdo na P 206 1,4 55kW 1999 - Horní misky předních tlumičů kde koupit? To jako se dělají prdel že koupim v autodílech všecko,tlumiče,pružiny,ul
ožení jen se prostě ty horní misky nedělají? Sada horního uložení s ložiskem to neobsahuje - to už vim mam ji tady.
-> vinorak 30.11.18 13:01:03: Jj, ségra je má taky a jsou to prostě povedená kola. Hlavně to není takové leštěnočerněné levné hovno, na kterém se dnes prodává každé druhé auto.
Ty ségry jsme kupovali s jednou pneu proraženou z boku o obrubník a disku nebylo vůbec nic.