skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
stahovačky oken
09:47:24
12.06.2009
12.06.2009
FMsedan
jozka: já to budu fotit snad do tejdne protože budu muset udělat noví to táhlo
08:13:25
12.06.2009
12.06.2009
Jozka
-> FMsedan: No, rád se mrknu, jestli pofotíš, cos vykoumal.. Ale asi se stejně pokusím o originál, až zbyde nějakej čas navíc.. Asi až v důchodu.
07:24:54
12.06.2009
12.06.2009
Rabbit
Aha, tak to jo. Já se stejně ptám jen ze zvědavosti.
15:37:19
11.06.2009
11.06.2009
Jozka
-> Rabbit: Jo, jak píše -> FMsedan: , stahovačky nejsou problém, doplní se kolejnice, ten bazmek, kterýmu říkají lineta a běhá to jak po másle. Plus tedy ty gumky kolem. Fór je v tom táhle - pozice 14, který je pro pevný okno úplně jiný, rovný až dozadu ke kování a nemá tu naklápěcí součástku. To kdyby se mi tak dostalo do ruky originální. Jenže...
15:26:50
11.06.2009
11.06.2009
FMsedan
kdyď jo já sem ty stahovačky dával z předních dveří do zadních ale začla zlobyt klika odvírání dveří musim to dopilovat a nebo udělat novej kousek plíšku
12:25:11
11.06.2009
11.06.2009
Rabbit
Jenom se zeptám jako člověk neznalej problematiky (tak mě nekamenujte). Mě by asi jako první napadlo použít přední stahovačky z jinýho kila. Nebo to nejde?
09:53:47
11.06.2009
11.06.2009
FMsedan
já furt nechápu jak to může jít odvírat když by byla na svim místě ta klika přemýšlel sem jak to udělat a nic jinýho nezbylo než přendat kliku protože tam pořád něco překáželo leda že by se to stahovalo jen o 1/3 a to už by tam ta klika bejt mohla
08:59:53
11.06.2009
11.06.2009
Jozka
-> Danster: Jo, jo, to samý bylo v češtině ve Světě motorů. To si někdy vydělal za bolševika pár kaček 2x.
-> FMsedan: No, jo, přendat kliku.. to jsem nechtěl a i když taky dělám nový panely, pořád ještě moc nechci.. Originál to vymysleli takto:
-> FMsedan: No, jo, přendat kliku.. to jsem nechtěl a i když taky dělám nový panely, pořád ještě moc nechci.. Originál to vymysleli takto:
21:30:58
10.06.2009
10.06.2009
Danster
-> FMsedan: Už jsem ti to poslal na email
16:37:00
10.06.2009
10.06.2009
FMsedan
tak mám vyřešeno lidi funguje to udělal sem to podle sebe ale sem zvědavej jestli se mi to nebude otevírat samo za jízdy vibracema ale zatim to vypadá dobře když se dostanu k někomu kdo mi dá fotky na net tak sem dám foto kliku na odvírání jsem dal na místo který vyhovuje nejvíc dal jsem jí pod trojuhelníkové okýnko jenom škoda že sem to nefotil když sem to dělal mam vyfocený jenom umístění kliky asi to zas rozeberu abych nafotil.. jedno okno trvá cca hodinu maximálně hodinu a půl když nepočítáte to zdlouhavý přemejšlení kam dát nebo co udělat z klikou... nebo to nafotim až budu dělat nový tapeci protože tam je otlačenej kroužek a dirka na původnim místě kliky
Danster:kdyžtak mi to pošli dík
Danster:kdyžtak mi to pošli dík
13:55:10
10.06.2009
10.06.2009
Danster
Kdyby jste chtěli poslat návod na to spouštění zadního okna na 100vku ve slovenštině.Stačí dát vědět a pošlu na email
11:56:54
10.06.2009
10.06.2009
Jozka
-> FMsedan: Téma, na který dlouho čekám. Někde tu je na virtu tuším MBG, co to má, ale její správec taky nereaguje. Já se stahování Z oken u MB pokušel vyvinout cca před 6ti lety a nakonec jsem to ve stádiu prototypu pro nedostatek času vzdal.
Princip kilího stahování je jednoduchej, tam se ty táhla drátěný nebo i lisovaný u prvních ročníků s oknem nějak minou, možná už proto, že vnitřní klika dveří je umístěná jinde a v podstatě se skoro jen namontuje, i když nějaká malá finta tam taky je potřeba, pokud se pamatuju. Jak píšeš, levej přední doprava dozadu, doplnit 2. kolejnici (jedna tam je většinou od přírody) a je to.
Do MB sice taky zadní stahování dávalo, ale viděl jsem ho zatím jen namalovaný v katalogu. Co je u něj výrazně jinak tvarovaný, přímo barokně, je táhlo otvírání dveří od kliky dozadu. Tak jsem tvaroval- měl jsem táhel hafo, ale nakonec jsem dospěl k podezření, že u MB to okno zajíždělo tak ze 2/3, protože pak došlo ke kolizi s úhelníkem, na kterým je přinýtovaný táhlo. Skončil jsem tím, že jsem úhelník, tedy jeho vodorovnou část zkrátil, jak to jen šlo a vyrobil taky dle katalogu nahrubo přídavný kývací díl - jenže stejně tam je tak málo místa, že dvakrát okno stáhnout šlo a potřetí už ne, protože vůle jsou zemědělský. Snad jsem šel správnou cestou, ale nedošel.. možná by stačilo to všechno vyrobit na přesno, ale nebyl jsem si tím jistej a akci jsem pozastavil.
Princip kilího stahování je jednoduchej, tam se ty táhla drátěný nebo i lisovaný u prvních ročníků s oknem nějak minou, možná už proto, že vnitřní klika dveří je umístěná jinde a v podstatě se skoro jen namontuje, i když nějaká malá finta tam taky je potřeba, pokud se pamatuju. Jak píšeš, levej přední doprava dozadu, doplnit 2. kolejnici (jedna tam je většinou od přírody) a je to.
Do MB sice taky zadní stahování dávalo, ale viděl jsem ho zatím jen namalovaný v katalogu. Co je u něj výrazně jinak tvarovaný, přímo barokně, je táhlo otvírání dveří od kliky dozadu. Tak jsem tvaroval- měl jsem táhel hafo, ale nakonec jsem dospěl k podezření, že u MB to okno zajíždělo tak ze 2/3, protože pak došlo ke kolizi s úhelníkem, na kterým je přinýtovaný táhlo. Skončil jsem tím, že jsem úhelník, tedy jeho vodorovnou část zkrátil, jak to jen šlo a vyrobil taky dle katalogu nahrubo přídavný kývací díl - jenže stejně tam je tak málo místa, že dvakrát okno stáhnout šlo a potřetí už ne, protože vůle jsou zemědělský. Snad jsem šel správnou cestou, ale nedošel.. možná by stačilo to všechno vyrobit na přesno, ale nebyl jsem si tím jistej a akci jsem pozastavil.
21:41:39
09.06.2009
09.06.2009
FMsedan
tak sem teď přišel od auta stahování mam ale nemůžu vyřešit kliky na otvírání a zamikání dveří je to docela parádní věc... nemáte z tim někdo zkušenosti? nam tam stahování z předních dveří na levej zadní straně z pravý přední strany a na opak chci to odevírání dávat dolu tam kde je okýnko nejvíc stáhlí jinak mě to nenapadá pokud máte někdo rady jak na to tak sem snima budu jen rád
17:53:27
09.06.2009
09.06.2009
FMsedan
nazdar lidi vyděl sem na skoda110r.cz že se daj na kilo udělat zadní stahovací okna je tam i plánek jen že já sem psal o větší obrázek tomu co to tam napsal a eště se mi neozval taky je to strašně dlouho co to tam dával a proto se vás chci zeptat jestli ten plánek nemáte někdo doma a nebo v pc docela bych bral mít zadní stahování okýnek na eMBéčku jestli ho máte tak please hodit na email