Ale mám pocit, že Bosch servis by při případný kontrole měl být schopný dodat nové kódy i pro jetý vstřik, ne? Tuším že na Alfě mi je po kontrole vstřiků upravovali (ale to byl benzín teda).

Jinak samo pokud to je v možnostech, tak jako první to nějakým způsobem zkotrolovat/přeměřit, ale jak říkám ne vždy to lze a ne vždy se to vyplatí-asi bys nechtěl aby ti rozpárali svazky na půlce auta, naúčtovali ti práci a pak stejně vyměnili jednotku.

jak odpájím reprák z budíků? 

no tak se zeptá na facebooku, tam mu jantar poradí, že má změřit voltmetrem jestli mu tam jde štáva(to že jednotka při rozpojeném obvodu nic pouštět nebude asi nikdo z nich nechápe) výsledek měření je jasný a 100% ukazuje na závadu-teda vadnou jednotku ruční brzdy, tak ji za 1500 na inzerát koupí a samo aby ušetřil to dá rozum namontuje si jí sám. Jenže ouha z auta má vánoční stromeček a svítí už i ABS ESP a auto při jízdě vydává velmi příjemné tony gongu kterým upozornuje na nefunkčnost ABS i ručky. No tak tam borec vrátí starou, jenže ouha podruhé-stromeček má pořád vánoce
Tak po měsíci zbytečný práce ztrácí nervy a veze mi to. Já nandám nový origo motorek hned se to chytne-očividně mu čínan poslal nefunkční, nebo tam ten blbec prostě jenom nedocvaknul konektor plný bláta. No tak ještě vyměním konektor který rozlámal, v horším případě má i odizolovaný dráty jak tam zkoušel naměřit 12v, nakoduju původní jednotku a ABS, vracím tunel s loketní opěrkou který kvůli tomu demontoval, dohledávám z vraků polovinu šroubů který postrácel.

Ale jinak je pán ochotnej a gumy přezouvá levně no...

pak dojel ještě s Roomsterem po výměně budíků, kde mu elektrikář řekl že má KO volantový kroužek, opět stačil pouze nastavit G85 

tak otevřu pojistkovku a hle někdo nevrátil pojistku
jenže ta nová jednotka po smazání pořád svítila chybu na budíkách a nešel autohold, tak zpět starou a znovu kolečko komplet nastavení 

Druhá stránka věci že dost servisů tak nějak při hledání problému neuvažuje, resp. mění to z čeho má nejvíc peněz a jak se nezadaří tak vyberou prachy a zákazníka s nefunkčním autem pošlou jinam, což je trochu jinej level

Jinak ne no.