-> Matthes, záškodník z TechWebu 09.02.23 22:22:19: Doteď jsem žil v tom, že tyhle Volva nehnijou, ale tohle je jak brambory
Jako nějaká S70 na díly by klidně na zahradě přistát mohla, ale tohle fakt ne, z toho bych sice pár věcí asi použil, ale jako celek určitě ne. A tahat si domů další práci (byť to jenom rozebrat), to raději nechci. Už chci jen vychytat pár detailů (audio, anténa, drobnosti v interiéru) a větších detailů (manžety poloos, vyměnit olej v převodovce, vyřešit únik oleje z řízení), ale hlavně se v tom nějakou dobu nechci vrtat, když to je jízdně sice nudné, ale poměrně pohodlné auto. Když z toho přesednu do o 11 let mladší Caddyny, tak je to poměrně nemilé překvapení, jak je to novější auto nepohodlné, hlučné a nejede
I kamarádka, které jsem půjčoval Volvo jako náhradní vůz, když jsem opravoval Caddy, říkala, že si tak na dálnici poslouchá rádio, koukne na tachometr a tam 170 km/hod
To mne na tom Volvu nejvíc fascinuje - i když není nijak extra dobře odhlučněné, tak hladina hluku v interiéru je stejná, ať jedu 50 nebo 150 - to auto má dobře vychytanou aerodynamiku (panely karoserie, spáry mezi nimi, zrcátka atd), že není slyšet aerodynamický hluk v interiéru
![5](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/5.gif)