-> David29 24.12.22 09:30:59: Prostě pochop, že dobře už bylo. A na horší se zvyká blbě.
Jestli jsem loni koncem roku (A předchozí 2 roky taky) mohl dát "stranou" 10-15% výplaty aniž bych se jakkoli musel omezovat a o čemkoli přemejšlet (a ještě do toho splácet auto), tak teď tomu tak není. Ano. Snažím se dávat těch alespoň 10% stranou stále, ale už to není bez přemejšlení. Rozmyslím se, jestli si půjdu dát do hospody jídlo za 150,-Kč bez pití (když loni jsem se vešel do 120,- i s limonádou), nebo si vezmu jídlo z domova, kde ho vytvořím za třetinu. Nebo jestli si koupím bagetu na benzínce, nebo si dám stejnou bagetu za půlku, protože si na ní koupím ingredience v krámě a "poskládám" si to sám.
A rozhodně za to nemůže současná vláda. A Adrej byl "nejlepší".
Je to prostě souhra hromady okolností. Ty to třeba neřešíš a vidíš, že lidi stojej fronty v obchodech a jezděj autama. Ale občas se podívej co kupujou a kolik toho kupujou. A třeba se jich i zeptej, jestli do toho krámu nemohli jet MHD. Já bych měl nákup za použití "MHD" na půl dne...
A dost často vidím, jak jsou věci "v akci" vybraný a podobnej produkt vedle je netknutej. Proč asi? Třeba já jsem to loni neřešil a koupil si to, co mi chutná. Ale teď často i ustoupím a vezmu něco "levnějšího".
Kde je podle Tebe ta hranice je dobře a je to v prdeli?
Až Ti zaměstnavatel prodá (teda bude se snažit prodat a nikdo ho nebude chtít) Mercedesa, protože stará T815 (kterou těžko bude shánět) udělá prakticky stejnou službu? Až Ti řekne, že půjdeš s platem o 25% dolů, protože si nemůže dovolit tě takhle platit a jelikož pod tou Tatrou spíš ležíš, než s ní jezdíš, tak nemáš výkony? Nebo až Ti přijde vejplata, Ty ji pošleš na nájem a inkaso a zjistíš, že Ti zbejvá 150,- Kč na den?