skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pedálová konzole škoda 130 Lr
v inzercii sa nik neozyva tak skusim tu...vie niekto vyrobit konzolu pre pouzitie vahadla ? :)
-> TTomas 16.12.16 14:51:58: Měděný kroužky pořádně vyžíhat ať změknou a těsní ..
-> Antony: Mam tam Al, ale ani mědi bych se nebál.
Čím se těsní čelní spoje u duralových válců? To nebude Cu podložkama, co? Použít Al?
-> Antony: Máš SZ 

-> Bery: díky za postřehy. Mě jde o ty z odkazu-> Antony - zrušená registrace 06.12.15 18:15:51: , wilwoody jsou další možnost, AP už je pro mě mimo.
mohu dát nějaké reference - spojkové válce jezdí hodně lidí,nikdo buď moc nebrzdí,nebo si nestěžuje,ale je to funkční řešení:-)
U kolegy v autě byly spojkové válce snad jen v řádu hodin,objednaly se ty obyč od speedpro a ok - váha,cena,funkce za ty prachy fungují,mají za sebou 3 závody,vahadlu pomáhá ještě tilton a dobrý.
Na ap se teprve chystám,asi až na jaře budu moct poreferovat.
U kolegy v autě byly spojkové válce snad jen v řádu hodin,objednaly se ty obyč od speedpro a ok - váha,cena,funkce za ty prachy fungují,mají za sebou 3 závody,vahadlu pomáhá ještě tilton a dobrý.
Na ap se teprve chystám,asi až na jaře budu moct poreferovat.
-> Toušík: Vzhledem k tomu, že tam pořád bude nádobka (se 3-ma vyvodama) pro spojku s dobře viditelnou hladinou, nevidím přínos v integrovaný nádobce u každého válce. A Girlingy jsem nehledal 

Hele já měl ještě Girling a myslím že jsem je nedávno viděl někde na netu.. Jinak proč tam nedáš rovnou s nádobkou??
-> Tuner#2: určitě nespěchám, děkuju 

-> Antony - zrušená registrace 06.12.15 21:01:49: Můžu se poptat pokud nespěcháš s koupí 

-> Tuner#2: to je taky fakt, že brzdy jsou to nejdůležitější. Zas tolik lidí z prostředí neznám, takže sehnat nějaký zkušenosti bude asi hodně těžký.
-> Antony - zrušená registrace 06.12.15 20:45:10: Tak on origo spojkovy je nekde mezi speedpro a wilwoodem pokud se nepletu, to bych radeji ozelel tu helmu nez brzdy. Ale tak treba to speedpro bude fajn, netusim kdo to jezdi...
-> MVM: jasný
je to dilema, no uvidíme . .

-> Antony: Vím že spojkový fungujou. Ale kvalitou bývaly na houby.Bylo s tím problémů,někdy zůstávaly viset při odvzdušňování.Ale ve spojkový hydraulice není běžně takový tlak. Takže kdyby náhodou někdy něco - je to jen na Tobě .. nic víc,nic míň.

-> Tuner#2: jj, to mě právě vrtá hlavou jestli nepořídit wilwood ikdyž za uspořený finance by byl škopek na hlavu. Anebo se na to vy. . . a dát klasický spojkový . .
-> Antony - zrušená registrace 06.12.15 19:36:08: Poptal bych se lidí co jezdí závody a na brzdy bych asi spíš investoval alespoň do wilwoodu 

-> MVM: holt budu důvěřovat. . .
-> Antony: No v dnešní době .. 

-> MVM: o záruku mi vůbec nejde, spíš aby funkčně neselhal třeba destrukcí apod. Ale asi to bude jak píšeš, že by nepustili do světa nic neprověřenýho. .
-> Antony: Na závodní díl záruka není,vždy je někde v rohu poznámka :Pouze pro závodní použití. Pokud ne určitě,tak z 50% to bude kopie AP,nebo jinýho výrobce - pokud ne záměrně přebalený díl. Asi bych se to nebál použít. Mechanicky si myslím 100% a chemicky odolnost DOT4 taky ,, 

-> MVM: jj matematiku člověk neokecá
právě si říkám, že průměr 2x 16 bude skoro stejný jako 22 bez posilovače. A píšou že je to i pro brzdy, takže jedině nějaký ty reference.

-> Antony: Tak překvapenej budeš :-) S posilovačem tandemáč a bezposilovačový s vahadlem je jak nebe a dudy .-) Ale s trochou cviku a zvyku se s tím brzdí přesněji a máš v dákování cit. Co se kvality týká - ve spojce nikdy není takový tlak.. Speedpro chce poptat reference.. To Ti nepovím jak jsou na tom..
-> MVM: teď mám 22 s posilovačem a ten mi vyhovuje, tak mám obavu, abych po instalaci 2 ks 19 nebyl nemile překvapen. A za další jestli to speedpro bude mít tu kvalitu za tu cenu. .
-> Antony: Všechny MTX,Easter,atd měly spojkový.. Ale tak dneska jsou možnosti a kvalita jinde. 

A dalsí dotázek, dali byste si toto na auto jako válce k vahadlu? nebo použít klasiku spojkový 19-tky, tam se ale bojím potřebný síly na ušlápnutí. .
www.speedpro.eu/speedpro- brzdovyspojkovy-valecek-p- 12258.html
www.speedpro.eu/speedpro- brzdovyspojkovy-valecek-p- 12258.html
-> darabos:
-> pavucina:
díky vám pánové, netušil jsem, že 100 apod měly elektrický spínače
-> pavucina:
díky vám pánové, netušil jsem, že 100 apod měly elektrický spínače

-> Antony: ano, ja som pouzil tiez 100-kovy, zapojeny bol na zadny okruh do kocky vzadu.
Edit: teda pouzil som ten z odkazu, je na to urceny.
Edit: teda pouzil som ten z odkazu, je na to urceny.
-> Antony: Nevim jak je to s tlakama, kdy to má spínat, jestli třeba olejovy neni málo.
Ale napriklad trebant má také spínaní brzdovek na hydraulickém válci a má spínací kontakt, novejší má fastony a starsi má sroubovací svorky (neco jako cokolada, nevim ja kto nazvat).
EDIT: tak koukám ze by mel být stejny pro 100,1000,1203, trabant, wartburg-
www.autotypautodily.cz/cz -detail-184243-spinac-brzd ovych-svetel-skoda-100-100 0-1203-trabant-wartburg-19 3-595294.html
Ale napriklad trebant má také spínaní brzdovek na hydraulickém válci a má spínací kontakt, novejší má fastony a starsi má sroubovací svorky (neco jako cokolada, nevim ja kto nazvat).
EDIT: tak koukám ze by mel být stejny pro 100,1000,1203, trabant, wartburg-
www.autotypautodily.cz/cz -detail-184243-spinac-brzd ovych-svetel-skoda-100-100 0-1203-trabant-wartburg-19 3-595294.html
Zneužiju tema s dotazem na vahadlo, resp na spínač brzdových světel. Je moje tušení správné, že místo mechanického spínače je použitej "olejový policajt" v okruhu. Ten ale pouze ukostřuje, takže je tam na klasiku elektroinstalaci přidány relátko, kde se z - signálu sepne + na světla?
-> Peklo-Evo-Luboš: no jo, ted jsem to pochopil, ale že mi to trvalo
-> choze: vždyť to šroubení je přímo v tom vahadle. strčíš tam lanko a stáhneš červíkem.
-> choze: mas link tak to kup a mas original, zabijes hladanim a vyrobou viac hodnotneho casu ako to cele stoji konkretne na ten ucel vyrobene... Naco vymyslat vymyslene nie - moj pohlad
-> Peklo-Evo-Luboš: nj tak přesně takovýhle šroubení bych potřebobal sehnat
-> choze: ve šroubení je červík, kterej ti lanko stáhne
-> choze: pouzit nahon tacha ...
-> choze: Ručka se ti bude rozmotávat na druhou stranu. Musíš mít takový lanko, který se ti bude toičet doleva i do prava :-)
myslel jsme že to udělám ze styrýho lanka ruční brzdy, na jendom konci je závit, a ted už jen vymyslet jak udělat ten druhej konc, jak na nějak namontovat šroubení
-> Honza5: ty jo to je škoda že nevíš tu adresu, skus se po ní mrknout já hladal na netu ale nic jsme nenašel
-> Peklo-Evo-Luboš: jj já si jsem toho vědom, je jasný že s tim nebudu každej den kroutit, ale mě jde spíš o to že stavím, nebo spíš zatím sháním díly, repliku 130 Lr a chtěl bych aby to byla fakt replika co možná nejvíc podobná originálu
-> Peklo-Evo-Luboš: jj já si jsem toho vědom, je jasný že s tim nebudu každej den kroutit, ale mě jde spíš o to že stavím, nebo spíš zatím sháním díly, repliku 130 Lr a chtěl bych aby to byla fakt replika co možná nejvíc podobná originálu
-> choze: tak ono to je asi tak, že s tím 3 měsíce laboruješ, než nastavíš to co ti vyhovuje a pak s tím už ani nehneš. Resp. málo kdo je takovej odborník, aby si to na mokro potřeboval trochu přestavit. My už jedeme 2 roky stejný nastavení. Takže bovden od začátku nemáme.
-> choze:
Za 960 Kč, ale nevím tu adresu kde sem to stahnul.
Za 960 Kč, ale nevím tu adresu kde sem to stahnul.
Neví někdo náhodou, kde by se to lanko dalo sehnam na českém trhu? Koukal jsem na ten odkaz ale ta cena mě docela odrazuje.
takže to je vlastně konzole jako L/A akorád s tim rozdílem že do toho vahadla je připevněný to lanko s bovdenem jo? Takhle nějak jsme si to představoval, to se ale museli docela ukroutit, než nastavili požadovanej poměr
-> petr s: zaujimave, ze taketo veci sa tu rychlo stratia a spamerske vlakna preziju aj rok...

-> matoo: Někde tu foto je ale nevím kde je to asi 2-3 měsíce
-> petr s: zaujimave, este to tu ale nikde tusim nebolo prezentovane, ci? boli uz aj fotky?
-> matoo: Bovdenem jako u tachometru se seřizovalo vahadlo
-> havlik: aha, ale neskor nepresli len na obmedzovac?
-> matoo: ne bylo tam kolečko které bylo přes nějakej "lanko" nenapadá mě správný slovo spojený s tim vahadlem