-> iDawe 27.06.16 18:13:09: Vezmu to popořadě:
1. Proč práce zbytečná? Přesně takhle jsem ošetřil tlumiče a misky tlumičů na Fávu a i přes to, že to bylo řádně napadený korozí, tak ta dvousložková základovka to dost výrazně podrží a koroze dál nepostupuje. Neřešit to, tak miska upadne tak jako tátovi na Feldě, protože uhnije ve sváru. Proto jsem to udělal i na Octavii + podběhy nechat, tak to za dvě zimy kvete nehledě toho bordelu co za nima bylo.
2. Brzdiče byly přední jen zoxidované a zadní to samé. Protože plánuju hliníky, tak tam nebudu za nima vozit olezlé brzdiče... Kotouč jsem oblepil proto, abych ho zbytečně nenatřel, když jsem natírat štíty. Nějak v tom nevidím nikde problém a co je na tom prasáckého? Jasně rozebrat to do šroubku jako na Žlutce je jiný level, ale tohle je spotřebák!!! kde byli brzdy dělané před nedávnem, vzadu pomalu nový desky, v předu na půlce a kapalina před rokem nová. Do toho fakt hrabat nebudu, nejsem blázen a ani nemám tolik času se věnovat autu co má sloužit.
3. Proč by se na nápravě co má 130tkm mělo vymlátit uložení? A když vymlátí, v čem je problém ze šroubu strhnout barvu a povolit? Je to lepší než ho nechat dál pučet tak, že na něj pak nenasadíš klíč...
4. Plech nad výfukem je naprosto OK, urezlé byli jen dvě spodní matice, ty jsem dal nové a vše raději opět přetřel, protože surové se rozpadnou na prach jako ty dvě předchozí.
5. Přetaženo na nárazník je, stejně jako na plasty a plechy, přetáhnul jsem i z tlumiče na těhlici, kterou jsem nechal olezlou neb je tam moc hadiček/kabelů a není tam přístup. Opět v tom nevidím problém, je to spotřebák a těhlice jen tak problém nebude jako např. vařené místo na tlumiči, ale o tom jsem už psal a nárazník nikdo nevidí ani když se ohne...
Takže ano, není tomu věnováno xy hodin co na Žlutce, ale myslím si, že jsem tomu dal slušnou péči a prevenci na zimu a rozhodně toho nelituju i díky předchozím zkušenostem na spotřebácích.