skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co používáte za nářadí.
-> Jarda/felda: Já

tata si koupil tester parkside v lidlu a ukazuje mu to 50% na novej brzdovce jeste v lahvi i 5let starej v aute.
-> minno: Na meřák se vybodni. Za ušetřené eura kup pořádnou třeba ATE brzdovku a fertig. A bod varu je suchy a mokrý. Suchy je víceméně orientační pro použití na závodech. Mokrý je pro civilní provoz protože počítá s obsahem vody. Ale 2 roky vydrží každá od každé lepší značky, pokud to není fejk.
Když jsme u té brzdovky, tak jsem ji dnes měnil kolegyni na Mazdě.
A ten krám má víčko na bajonet, tak jsem musel improvizovat
A ten krám má víčko na bajonet, tak jsem musel improvizovat

-> minno 28.04.23 20:44:10: pozri si bod varu.

Ale v tejto skupine poraďte radšej dobrý merač brzdovky

-> MOLSO: 190°C pol roka od naliatia sa mi tiež nezdá teda výhra
Alebo možno žijem len v bubline. Ja by som čakal, že za ten rok-dva to stratí na parametroch len minimálne. Čo potom tí, čo brzdovku nemenia, to im varí pri 50°C? 
-> SO545: A v čom je rozdiel DOT4 do motoriek od DOT4 do auta, to je snáď jedno, či?

-> SO545: A v čom je rozdiel DOT4 do motoriek od DOT4 do auta, to je snáď jedno, či?
-> minno: ja mam dobre skusenosti s Valeo DOT 5.1 pol roka od naliatia a stale bola cez 190°C. Hentie lacne brzdovky nestoja za nič.
-> minno 27.04.23 20:45:34: kup DOT 4 od motulu do motoriek a na STK im spadne sanka aj po 2rokoch.

Toto mám v aute. HD270. Vyrobená 05/22, naliata 06/22. A v 04/23 nameraný bod varu 170st.
-> darklord 26.04.23 21:52:04: To netuším, ale to by sa potom musela každému.
-> Jarda/felda 26.04.23 21:55:20: Pozriem koľko píše na tej mojej.
-> Syny 26.04.23 21:58:38: Oficiálne sa to má kontrolovať, ale už roky mi to nik nepozeral. Naposledy pred 2 rokmi dokonca napísali, že tvar nádržky neumožňuje meranie
Teraz som bol v inom meste na kontrole a meral a ukázal mi výsledok po meraní a upozornil ma na to, takže je to real.
Haha ten obrázok
Ale otázka bola na tester.
-> Jarda/felda 26.04.23 21:55:20: Pozriem koľko píše na tej mojej.
-> Syny 26.04.23 21:58:38: Oficiálne sa to má kontrolovať, ale už roky mi to nik nepozeral. Naposledy pred 2 rokmi dokonca napísali, že tvar nádržky neumožňuje meranie

Haha ten obrázok

Ale otázka bola na tester.
-> Syny 26.04.23 21:58:38: www.slov-lex.sk/pravne-pr
edpisy/.../20220101_529062
3-2.pdf je tam na to specialna kolonka, tak by bolo blbe keby to nemerali... Ale pravda, papier znesie, takze obcas sa meranie urobi tzv "mozkovym myslenim" 

-> minno: Vam na TK kontrolujou brzdovku?
Jinak se tedy docela divim, ze te neco na aute kontrolovali. Ja myslel, ze ty se svejma upravama delas TK nejak takhle :)

Jinak se tedy docela divim, ze te neco na aute kontrolovali. Ja myslel, ze ty se svejma upravama delas TK nejak takhle :)
-> minno: nemohla sa ti vyzrazat nejaka vlhkost v nadobke?
Neviete doporučiť dobrý, spoľahlivý tester brzdovej kvapaliny?
Včera som bol škodovkou na STK, po 100 rokoch merali aj brzdovku a nameralo mu tam bod varu len 170 st. C.
Limit je 150.
Dosť ma to zarazilo, pretože tá brzdovka je tam tak 10 mesiacov. DOT4, nové balenie.Tak by ma zaujímalo, či je to šmejd brzdovka, alebo kde je chyba.
Včera som bol škodovkou na STK, po 100 rokoch merali aj brzdovku a nameralo mu tam bod varu len 170 st. C.

Dosť ma to zarazilo, pretože tá brzdovka je tam tak 10 mesiacov. DOT4, nové balenie.Tak by ma zaujímalo, či je to šmejd brzdovka, alebo kde je chyba.
-> U-Geen 16.03.23 10:46:08: mal som to pozicane pri vymenu sezonneho prezutia.
Tiez ho mam v merku ale chcel som si to vyskusat.
Funguje to pekne.
Nic z toho netecie.
A kompresor mam stale k dispozicii.
Asi to nahradi staru jastericu ktora je sice v pohode....ale uz dost tecie a servis asi nehrozi.
Tiez ho mam v merku ale chcel som si to vyskusat.
Funguje to pekne.
Nic z toho netecie.
A kompresor mam stale k dispozicii.
Asi to nahradi staru jastericu ktora je sice v pohode....ale uz dost tecie a servis asi nehrozi.
Viete doporučiť nejaký konkrétny a fakt kvalitný hever?
Niečo adekvátne k tomuto:
www.autodielygafa.sk/prod ucts/nizkoprofilovy-hydrau licky-zdvihak-25t---zdviha k25t-1912754
Tento mám 2,5 roka a je to sračka. Od nova nedržal moc dobre tlak a teraz už prestal dvíhať väčšiu hmotnosť, možno sa už po troche aj stratil olej z neho.
Predtým mi podobný, len menší hever vydržal 12 rokoch a držal parádne, len som ho rozbil.
Niečo adekvátne k tomuto:
www.autodielygafa.sk/prod ucts/nizkoprofilovy-hydrau licky-zdvihak-25t---zdviha k25t-1912754
Tento mám 2,5 roka a je to sračka. Od nova nedržal moc dobre tlak a teraz už prestal dvíhať väčšiu hmotnosť, možno sa už po troche aj stratil olej z neho.
Predtým mi podobný, len menší hever vydržal 12 rokoch a držal parádne, len som ho rozbil.
nemate nekdo zkusenosti s pneumatickym mechovym zvedakem (neco ala www.aretacni-pripravky.cz
/mechove-zvedaky/tagred-ta
291--pneumaticky-mechovy-z
vedak-4-t--40-cm ) ... pro moje pouziti by to bylo dle vseho idealni, ale moc tomu neverim :-)
Popravil sem vcera velkou flexu, nejakej asist, zadna skoda. Vzhledem k odsavacimu krytu k diamantaku mam omezenej vyber GA9061R, GA9060R, GA9030, GA9040, GA9020 . Nekdo nejakej postreh co ma jeste cenu a co uz sou jen zybtečně vynaložený prachy? 2200, 2400 nebo 2600w- to uz je mozna zbytecny. Na barak, dilna, zahrada.
Urcite chci softstart, tzn oznaceni R, K je s kufrem, to taky nepotrebuju, jeste maj F, to je superpriruba.
A vite nekdo na co je superpriruba? Vlastne to asi prislo s tim krytem..
makitanaradi.cz/super-pri ruba-192227-7.html
Ze me to nedoslo hned, youtube vi vsechno. Melo by to jit povolit vzdycky, je tam nejakej mechanismus proti pretazeni.
Urcite chci softstart, tzn oznaceni R, K je s kufrem, to taky nepotrebuju, jeste maj F, to je superpriruba.
A vite nekdo na co je superpriruba? Vlastne to asi prislo s tim krytem..
makitanaradi.cz/super-pri ruba-192227-7.html
Ze me to nedoslo hned, youtube vi vsechno. Melo by to jit povolit vzdycky, je tam nejakej mechanismus proti pretazeni.
Dneska firma zase utracela. Malej utahovak mi prisel z opravy (od nova obcas blbnul, nakonec reklamace a vymenili elektroniku), tak jsem mu zkusil koupit baterku z novy rady, ktera da vetsi proud.
Prdel je, ze ani jejich obchodak nevedel, ze neco takovyho je a presvedcoval me, ze se to nevyplati a ze ta nova 5Ah bude o pulku drazsi nez 6tka... Neni a navic ji meli (sice na druhy prodejne, ale presto) skladem...
Prdel je, ze ani jejich obchodak nevedel, ze neco takovyho je a presvedcoval me, ze se to nevyplati a ze ta nova 5Ah bude o pulku drazsi nez 6tka... Neni a navic ji meli (sice na druhy prodejne, ale presto) skladem...
-> darklord: ako bolo spomenute hod to do zinku 

-> darklord 26.02.23 22:57:41: nový tona klíče jsou v černé barvě
ještě můžeš očistit a zkusit brunýr za studena

ještě můžeš očistit a zkusit brunýr za studena

-> Vojťas: a nezacne to zase zahnivat? Ide mi o to, ze namazat to niecim mozem, lenze potom to bude nepouzitelne ked budem zababrany za usami ked to chytim do ruk...
-> darklord: ocelakem, pak to strikni WD a utri hadrem
-> darklord: Tomuto hovoríš hrdza?
Poštekli to drôtenou kefou a stkekni farbou.Alebo môžeš to darovať mne.

-> darklord: Co to za pár kaček nechat prohnat zinkem?
Neviete niekto poradit ako osetrit ploche kluce napadnute koroznikom? Po storoci som konecne zrusil moj kufor s naradim ked uz mam ten vlastny ponk, a na spodku v mechu a kapradi som nasiel toto, je mi luto hodit do srotu...
-> Eidy: tak to jsem asi unimax málo prozkoumal
pravda teď sem to nehledal. Ale třeba svěráky jo, ale už je to dýl.

Jinak novinka v obchodech, teda ja to driv videl jen na youtube. Plastovy ochranny nastavce na celisti sveraku s magnetem.
Alternativou kterou pozivam ja jsou vrstveny papirovy rohy na ochranu nabytku nebo vyrobku pri preprave.
www.extol.cz/ochranne-cel isti-na-sverak-2ks-delka-1 13mm-s-magnety-tpu
Alternativou kterou pozivam ja jsou vrstveny papirovy rohy na ochranu nabytku nebo vyrobku pri preprave.
www.extol.cz/ochranne-cel isti-na-sverak-2ks-delka-1 13mm-s-magnety-tpu
-> gim: Ok diky.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: mrkni na Panas, je to na Hutích, takže relativně kousek cestou z práce. Mají super kotouče od Freudu. Nejsou úplně laciný, ale kupoval jsem od nich do stolní pily na lamino a i bez předřezu super čistej řez. Právě uvažuji i o kotouči do maflu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 15.02.23 23:42:39: ale zas asi ne 60 a vic 

-> saskyn2: Ok.
-> Jarda/felda: No hlavne napric, ale vesmes tak i tak...
-> Jarda/felda: No hlavne napric, ale vesmes tak i tak...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: víc jemných zubů
-> Matthes, záškodník z TechWebu 15.02.23 21:47:21: a chceš to dřevo řezat podél nebo napříč ? 

Potreboval bych kotouc do mafla. Koukam, ze jsou ruzny pocty zubu... Chtel bych rezat OSBcka a palubky... To je lepsi min nebo vic zubu? Tipuju, ze vic zubu, aby se drevo netrepilo, ale nevim.
-> MATTESS 06.02.23 11:48:13: Jo, tohle jde v Catii trochu lip nez v Inventoru :)
já taky nakreslím v ruce takový 3d s kótama a překreslí se to u kolegy. Třeba v pátek držáky na sportovní sedačky do yarise trvaly 2 hodiny jen kvůli tomu, že mladej málem zrakvil ohraňovák.Můžeš to vymyslet sebelíp, ale lidská lenost a páteční útlum některých pracovníků mě málem stály nervy.
-> darklord: někoho to živí, no
Jinak na vejšce 2 roky Ideas, v práci 20 let Catia V5. Taky jsem tehdy modeloval koupelnu, kuchyň, obývák...
Kdysi dávno jsem páchal tenhle divnej ohejbák

-> darklord: Já jsem modeloval v Inventoru na VOS a pak v bejvalem zamestanani jsme prechazeli z CADu na Fusion. Ale nejsme konstrukter, jen kreslič. Svyho casu me to hodne bavilo, dneska uz teda o dost mene a uz jsem kupu veci zapomel (bo jsem 5 let nic nemodeloval).
Taky můžu něco nakreslit, kdyby bylo třeba. Ale třeba výpalky pro ohyby nechám kreslit kluky v práci. Mame laser a dva ohraňováky.
-> StepaNoFUN 03.02.23 22:05:55: Ja si to tiez len skreslim okotujem a max pridam volne miery a radiusy a kamarat to strihne do dwg ani si nezmurkne.
Ja radsej realne kreslim ako to rozpocitam po osiach...kazdy robi co ho bavi.
Raz som si to skusil..a jednoduchy drziak trval vikend....trojuholnik s vybranim uprostred
Prave teraz riesime podstavce pod auta....snad to klapne ako vzdy.
Ja radsej realne kreslim ako to rozpocitam po osiach...kazdy robi co ho bavi.
Raz som si to skusil..a jednoduchy drziak trval vikend....trojuholnik s vybranim uprostred

Prave teraz riesime podstavce pod auta....snad to klapne ako vzdy.
-> darklord: Na střední chvilku (tam jsem k tomu přičichnul), na vejšce taky trochu (rovnou jsem to využil do bakalářky a pak i diplomky) a teď 12 let v práci
Sranda, že jsem skončil u tohodle, když jsem SŠ i VŠ měl úplně jinej obor než strojařinu
Když budeš potřebovat nějakou blbost jako štíty atp., tak klidně napiš
-> StepaNoFUN: Však na těch pár čárách nic nebylo :)

-> StepaNoFUN: Však na těch pár čárách nic nebylo :)
-> darklord: Jsou to proste jen normalni blazni... Ja tu mesic resim problem, ze potrebuju palici plan. Zeptam se, jestli by ho nekdo dokazal namalovat, protoze tady zrovna nebyli lidi... Rano jsem naposilal 3 nacrtky, v 10 hodin jsem si k tomu mel dat pripominky (ze kterejch pulka byla, ze to je na fantazii konstruktera) a v poledne to bylo hotovy... Asi se slovy - takovejhlema blbostma me uz priste neotravuj...
-> Syny: Vidis to... stale jsem jeste dluznikem.
-> Syny: Vidis to... stale jsem jeste dluznikem.
To ste vsetci mali 3d modelovanie niekde na strednej skole ked to takto ovladate? Ja som zvladol za cely zivot maximalne nakreslit brzdove stity na zadne brzdy a trvalo mi to snad dva dni, lebo z plazmy chceli nakres v PC a nie na papieri