skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> minno 16.07.25 13:52:49: originál jenom zinek+barva, dneska už jsou pogumovaný jako kdyby jsi na ně navlíknul smrštovačku
-> Milan 136: Hm. A samotný holý pozink moc nevydrží (zima, soľ...), tak preto to takto hnije. V rovnakom ohnilom stave mala brzdové trubky aj kolegyňa na Fave po 20 rokoch, keď som jej ich menil za nové.
Dnešné trubky hnilobou našťastie netrpia.
Dnešné trubky hnilobou našťastie netrpia.
-> Milan 136: přesně..repliky byly v takové plastové sprcce a ta když se narusila tak to shnilo téměř hned
-> minno 16.07.25 13:52:49: Pokud mě neklame paměť, tak je mám před očima v pozinku.
-> isti 16.07.25 09:47:24: No fuj. Ale tak naťahať nové trubky nie je problém, ak to nemá iné závažné nedostatky.
Inak brzdové trubky na Felde boli z fabriky bez povrchovej úpravy (bez poplastu)? Že to takto dokáže vyhniť. Obvykle bývajú trubky aj na 20 ročnom aute bez vady.
Inak brzdové trubky na Felde boli z fabriky bez povrchovej úpravy (bez poplastu)? Že to takto dokáže vyhniť. Obvykle bývajú trubky aj na 20 ročnom aute bez vady.
-> minno: Možno by sa to dalo predať za pár stoviek,kombi s lpg ale brzdové trubky už boli v poslednom štádiu.Brzdilo to do poslednej chvíle výborne ale bola to časovaná bomba a preto by som to nikomu nepredal.
-> Sita: Ja nepovažujem toto za poruchovejší než zetory,majú už na to nárok.Má na zemi lyžicu a hlavne pätky ale dalo by sa to poriešiť.
-> isti 15.07.25 13:08:44: Takhle zdravý stroj do šrotu?
Teda aspoň zo spodu to vyzerá zdravo, L prah je už na tom asi čosi horšie.

-> isti: njn, ja jsem o tom pred cca 15 rokama taky premejslel, protoze to byla cesta jak nejlevneji prijit k traktoru. Byl jsem uz dokonce s jednim chlapkem kousek od nas domluvenej, ale nakonec z toho seslo, protoze to nedokazal nastartovat
EDIT: roztahnout to zetorem by neslo?

EDIT: roztahnout to zetorem by neslo?
-> Sita: To pred rokmi kúpil otec a teraz možno ostane na mieste kvôli štarteru

Pítá to min komplet brzdy,opraviť kabeláž v 5. dverách a spojazdniť el okná.
-> isti: a co ten Lukasenko tam, to jsi nafasoval nebo dobrovolne koupil? 

-> minno: Mohol by som napísať že ošetrujem spodok
ale ide to na vrakovisko a zachraňujem funkčné diely.
Oprava bude na tomto.

Oprava bude na tomto.
-> isti:
Oprava, či demolácia
Bo tie zadné kolesá vyzerajú byť akési rozčaptené.

-> minno: No materiálu je tam tentokrát víc, ale je dost možný, že výsledek bude stejný :-)
-> Robert 106: Ach so. Tak tentoraz to už snáď dopadlo (dopadne) dobre.
-> minno: Když jsem to dělal prvé došel plnič tak jsem to stříknul bez něj, Pak došla barva a tak to podle toho vypadalo.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 11.07.25 22:19:10: jakou jsi koupil? Já "nedávno" měl 2, první myslím taky 3M, druhá byla Sundstrom z Ardonu. 3M do litru, ta druhá skoro za 2 a o spokojenosti moc mluvit nemůžu 

-> Robert 106 11.07.25 22:04:34: A kde sa podela?
Na foto v karte auta nič zvláštne nevidím.

-> Robert 106 11.07.25 21:16:02: Ja prave taky... Nejen barvy laky, ale i ruzny brouseni... Seru na to, koupil jsem si celomasku od 3M
-> minno: Spíš co tam nebylo - barva :-)
-> Robert 106 11.07.25 20:42:03: Čo bolo streche?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Teď už jo, na zdejší doporučení, ale první lak se na mém zdraví podepsal - už ty smrady špatně snáším.
-> Robert 106 11.07.25 20:42:03: doufam, ze mas masku
ano prosím 

-> 11mAjA11: obstál v extrémním testu, ted dostane zaslouženou péči:-)
t3 , dopátrat se u toho co to může naložit je vlastně vše s otazníkem, původní 3 místa nákladní bouda, v Bosně udělaný bus vyřezáním okna, osazením prosklených šoupaček a namontováním dalších 5ti míst k sezení..divočina.. na dorazech to neleželo a ani to na ně nebouchalo, víc už bych tam neložil. Bylo to i v rámci testování, co tam bude možno postupně dostavět v rámci turistického přežívání mimo domov..výkon dostačuje, převodovka funguje, brzdy brzdí..bude to v pohodě.
-> 11mAjA11 08.07.25 21:19:30: To je T3? Chudak...
-> 11mAjA11 08.07.25 21:19:30: Heh, na to bych koule asi nemel a to mam nosnost skoro 1100 kg 

-> Jirik_Tuňák1983 02.07.25 13:50:10: to je emocí a blitíčka! Světe div se, ono to jezdilo 

-> palinator: Neskoro
Aj ja som to chcel spraviť z paliet ale narazil som na túto možnosť.

-> Bukaj: kdybych tam měl ty horní výklopný dvířka tak bych asi prošel, ale technik si to prej nechtěl vzít na sebe, když je tam jen díra, protože je to vidět na fotkách. Prej tam mám vrátit vrata nebo sundat boudu
-> isti:
Jestli chceš poradit, vyser se na to včas... mám uložiště po předchozím majiteli z palet a je to tak akorát k vzteku. Obtížně se to do něj rovná i z něj vyndavá. Podle mě je lepší mít dřevo naskládané v řadách v dlouhejch hranicích a brát/doplňovat to na střídačku.
Pokud na to člověk jebe a nahází to tam, tak se do toho zase vejde prd.
Jestli chceš poradit, vyser se na to včas... mám uložiště po předchozím majiteli z palet a je to tak akorát k vzteku. Obtížně se to do něj rovná i z něj vyndavá. Podle mě je lepší mít dřevo naskládané v řadách v dlouhejch hranicích a brát/doplňovat to na střídačku.
Pokud na to člověk jebe a nahází to tam, tak se do toho zase vejde prd.
-> K.D.B.: Bežne sa to predává od 40-50€.Tieto sú vyradené z prevádzky kvôli rôzným vadám,preliačené či drevené palety sa rozpadávajú atď
Toto bude boj vytiahnúť.Ak to niekoho zaujíma na jednej je cedula MIKROPORAN 6
Toto bude boj vytiahnúť.Ak to niekoho zaujíma na jednej je cedula MIKROPORAN 6
-> Skili 26.06.25 20:30:30: Co je to za blbost - byly přece různý verze boudy na pickupy - a některý z nich měly právě výklopné sklo a původní sklopná dvířka...
-> palinator 26.06.25 09:42:32: Ak to uvidí pán Jirik_Tuňák1983

-> palinator: to se máš já mám jen emise, protože prej když máš na pickpu boudu nemůžeš tam mít sklopky
Dneska to fakt daj každýmu... 
Musely se teda udělat znova brzdy... prase natvrdo asi po 6 letech, jeden osinek odpařenej, v každým brzdiči jeden pístek zatuhlej... no krumply to jsou...

Musely se teda udělat znova brzdy... prase natvrdo asi po 6 letech, jeden osinek odpařenej, v každým brzdiči jeden pístek zatuhlej... no krumply to jsou...
-> K.D.B.: já mám teda vždycky obavu z toho co v nich bylo. Proto mám zatím jenom jednu a rok trvalo než vyčichla.