Tak, ako som písal v
-> minno 12.03.15 20:50:34: , tak včera úspešne vymenená brzdová kvapalina a odvzdušnený celý rozvod. Všetko na brzdách funguje, ako má.
Ako som však písal v rovnakom príspevku, že sa mi utrhol pravý horný silentblok zvislého čapu na prednej náprave, tak s opravou tohto sa včera nedarilo vôbec :/ Nielenže sa utrhla vnútorná trubka silentbloku od gumy a tým pádom celý zvislák cestoval dopredu/dozadu 2 mm, ešte k tomu navyše aj prihrdzavel čap k tejto rúrke. Respektíve ono to asi najskôr prihrdzavelo a následne sa to utrhlo. Silentblok starý 2 roky a pri skladaní pokiaľ viem namazané :/
Čap vymlátiť nešlo ani ťažkým kladivom. Už to vyzeralo na rozborku celého náboja, aby som sa k tomu dostal s flexou, čo sa mi ani najmenej nechcelo. Tak som sa s tým potrápil s plátkom pílky na železo. Utrpenie, ale asi menšie zlo ako kvôli takej hovadine rozoberať celý traktor.
Silentblok meniť nejdem, narazím doň len novú rúrku patričných rozmerov, dĺžka skrátená na šírku hlavice zvisláku a z prednej strany pridám ďalšiu podložku na vymedzenie vôle (jedna tam už bola skrz zväčšený záklon). A už len dúfať, že sa najbližšie niečo podobné nestane na ostatných 3 silentblokoch :-( Možno takto upravím preventívne aj tieto ostatné silentbloky.
A takto dopadol čap: