skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Westas: Pokud bude na klínový řemen tak ano, s tím že pod řemenici patří ještě takovej vymezovací ,,kroužek" kterej je na favoritu originál, když ho tam nedáš nebude řemenice alternátoru v ose .... A na favoritu má řemenice menší průměr takže získáš ,,trochu" proudu navíc 

-> Westas: ked nebude navaris 

Takže použijem pôvodný alternátor, len som ho očistil (poznámka kapitána do lodného denníka: Arva čistí aj keď je čierna ako uhlie po predchádzajúcom čistení) a čo sa týka remenice tak myslíte, že táto bude pasovať? -> www.skoda-diely.sk/eshop/
115030051-remenice-alterna
tora.html
...aby som nebol za úplného hňupa
...aby som nebol za úplného hňupa

-> Westas: 

-> castrol: vieš ako vyzerá závit na Felďáckom altíku keď naň priložíš remenicu zo 120ciny? asi tak, že trčia dva, možno tri otáčky závitu, to je na uchytenie matice aj tak na prd.
prerezaním by som ho ešte skrátil keďže je vylomený kus na prvej otáčke, to aby som potom zo sebou všade nosil aj pôvodný alternátor, to nie.
prerezaním by som ho ešte skrátil keďže je vylomený kus na prvej otáčke, to aby som potom zo sebou všade nosil aj pôvodný alternátor, to nie.
-> Westas: tak potom ziaden general
ano, a? 

-> Westas: ved som pisal prerezat a suhlasil si a potom ta napadlo to privarit na prasaka
jáj kluci, po vojne je každý generál 

-> Westas - zrušená registrace 25.01.15 18:53:49: mlatit klasivom by sa asi nemalo 

-> Westas: jo takhle... nojo vsechno je jednou poprve...mel si to teda bodnout srovnat bodnout srovnat a ne to nabodovat cele a pak rovnat, ale ted uz to vis :)
-> Sejki: Felďácky som chcel dať na 105ku. Vyosené to bolo, to máš pravdu, tak som do toho mlátil kladivom, aby sa to pohlo a ono mi to urobilo pápá.
-> Westas: ja myslel ze to mas na feldu... a proc to mas zaroven? ted ji mas vyosenou ne?
-> castrol: -> Sejki: 

-> Westas: tak vidim tam nejaky smrkance a poskozenou remenici... tak bych to videl do rubriky co jste dnes podelali
-> Westas: mal si prerezat
-> Sejki: napáda mi jedine Obludárium, ale keď máš iný návrh sem s ním.

-> Westas: to melo byt v jine rubrice ne? :)
-> Vojťas: aha ja to poslal nejakymu Vojtechoj :-D Stredni tyc rizeni na sneka. Mam vuli v rizeni tak 90° :-D
-> Sejki: jakoupa tyč myslíš? přípravek na lepidlo jsem si taky poridil, ale dela to z toho takovy drcky...
-> Vojťas: jeste nicim, zitra si koupim pripravek primo na lepidla... tak se zitra prosimte podivej... tu tyc nemas co?
-> Sejki: a čímpak jsi se popral s lepidlem?
Do toho sklepa sem se dneska nedostal, tak zitra.
Do toho sklepa sem se dneska nedostal, tak zitra.
Sundal gumove listy z boku 

-> U-Geen: Tak mi to prosím tě vyfoť,kouknu na to.Jak veliké,no záleží jak jsou poměrově výška s průměrem.Představ si formu na bábovku,takže něco podobného,plus mínus autobus.
Teoreticky je to jedno,ale určitě nepotřebuju objemově na drobnosti víc jak cca deset litrů.Až to budeš fotit,tak přilož něco na porovnání velikosti,díky.

-> Tabi: jak velkou malou? mam tu nejaky dozy od mlady z lekarny :) ale nebude to moc pevny
-> U-Geen: Ta litinová by fungovala myslím stejně jako moje hliníková,ale já potřebuju ještě nějakou podobnou nádobu,nejlépe plastovou.Abraziv je spousta druhů,jak psal Gryzly,buď keramická,většinou v podobě malých jehlenů nebo i různé jiné patvary,nebo máme v práci ve vibrační omílačce oblázky a v těch ještě zamíchané různé menší kamínky,nepravidelné kvádry,krychle a i ty jehlany.Ale to všechno se odvíjí od toho co se čistí nebo leští.Do některých pevných abraziv se ještě přidává chemie v podobě pasty nebo něco jako tekuté mýdlo,jsou to jakési čističe a leštěnky.No a když se používá pouze chemie v podobě lázně,tak vibrace násobí její účinek.

-> exwrcteam: Tak o kabelu nic nevím, ale pojedu tam, tak se zeptám. Jakej kabel myslíš?
To že dostal Leoš nakládačku se ví. :-) Seděl v tom prvně v životě (má ji sice už asi rok, ale nikde s tím nejel), v Mostě byl buď taky poprvý (nebo podruhý), jel na původních gumách co to s nima koupil... Prostě si to jel zkusit a nechytlo ho to, tak to chce prodat. Zůstane prej radši u zadohrabů...
To že dostal Leoš nakládačku se ví. :-) Seděl v tom prvně v životě (má ji sice už asi rok, ale nikde s tím nejel), v Mostě byl buď taky poprvý (nebo podruhý), jel na původních gumách co to s nima koupil... Prostě si to jel zkusit a nechytlo ho to, tak to chce prodat. Zůstane prej radši u zadohrabů...
-> Stepan FUN: tu sem videl v moste,.. pokud vim dostala nalozeno od nas:) pokud je motor jeste michl jako byl u nas je urcenej stejne na go... predam tudle informaci dal ma ke stacku kabel?
-> U-Geen: a nebo keramický omílací tělíska. Dá se tím i leštit.
-> U-Geen 24.01.15 22:45:29: žádný, jenom nějaká chemie 

-> Tabi: mam tu litinovou formu na babovku :) to bys asi neprobrousil, ale asi by to teda ani nefungovalo? btw co se do toho dava za abrasivo?
-> Westas: Tam není ani desetina

-> Don_pepe: To sa naozaj stalo? 

-> Tabi: zlaté české ručičky
nejaký starý hrniec by mohol ešte poslúžiť.

-> stepan: To je to nejmenší dát jinou.
Jinak nejlepší je něco s měkčím povrchem,trochu paradox ale je to tak.Mám připravený nějaké plastové kbelíky.Ale scháním další vhodné nádoby.
Něco co nemá rovné dno a stěny,nějaký tip?

-> Tabi: No, jenom nevim, jak dlouho ti vydrží ta hliníková bábovka než ji pročistíš skrz.
Už mě nebaví všechno čisti ručně,takže veškerou droboť budu házet do vibrační čističky.
Ještě musím sehnat nějaké to abrazivo.Pouze kraťoučká ukázka,až bude v provozu,něco natočím.
http://youtu.be/9CV8_dVej Us

http://youtu.be/9CV8_dVej Us
-> Stepan FUN:
jo tag, tak to je cajk

-> Vojtisek: tak "nějakou dobou" myslím horizont roku či víc...
-> Vojtisek 24.01.15 20:04:37: těsnim to grafitem a nemam problém
-> stepan: 

-> Vojtisek: Na furt není nic, teda kromě Lenina. 

-> Stepan FUN: ja bych chtěl pokud možno nafurt

-> Vojtisek: Popraská. Ale tam kde je potřeba zůstane. Alesopň nějakou dobu.
-> Vojtisek: mal som to tak a fungovalo 

-> castrol: a nevadí, že to je pružký spoj? nepopraská pasta?
-> Vojtisek: Přesně jak píše castrol 

-> Vojtisek: pasta na vyfuk