skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
Kdyžtak to přesuňte do správné sekce (počítač-problém)

-> dragon_cb_cz: Jediný, co mi na tom monitoru dost vadí, že můj notebook nezvládá "počítat" to rozlišení a při přehrávání videí z netu se to seká
Myslíš, že by tomu pomohlo o kousíček víc paměti? Sice mám nainstalováno teoretické maximum (1,5 GB - 512 MB onboard a 1 GB slot), ale prakticky ten stroj "umí" 2 GB (při použití 2 GB paměti ve slotu "nevidí" dohromady 2,5 GB, ale jen 2 GB).
Na 12" LCD to nezlobilo a na D430 (který jsem dal expřítelkyni výměnou za tuto 420) s tímto 24" monitorem to také nezlobilo (ale tehdy jsem vlastně nekoukal na videa z netu kvůli pomalému připojení)...
...tak mne napadá - že by to nebylo počítačem, ale rychlostí připojení? To ale asi nebude ono, neboť lišta u videa, kde vidím, kolik je načteno mi "nepředbíhá"...
Nebo - další varianta - mám v plánu upgrade MB na D430 (procesor Core2Duo, namísto CoreDuo a měl by mít novější chipset, i když jediný rozdíl (nevím, jak podstatný) je v jednom písmenku Mobile Intel 945GMS Express, respektive 945GM u 420. Každopádně 430 podporuje větší systémovou paměť (tuším max 2,5 GB).
Otázka je, co je v mém případě ta omezující věc - je-li to procesor, paměť, chipset (grafika), software, nebo internetové připojení. Každopádně s D430 a winXP jsem před lety na slušném internetovém připojení neměl problém na 21" monitoru koukat na seriál Vyprávěj a dnes mám potíž s podobným strojem, jen tedy s win7 a daleko horším internetem zkouknout videoklip, natočený někdy před šesti lety (tudíž asi s ne moc dobrým rozlišením)...

Myslíš, že by tomu pomohlo o kousíček víc paměti? Sice mám nainstalováno teoretické maximum (1,5 GB - 512 MB onboard a 1 GB slot), ale prakticky ten stroj "umí" 2 GB (při použití 2 GB paměti ve slotu "nevidí" dohromady 2,5 GB, ale jen 2 GB).
Na 12" LCD to nezlobilo a na D430 (který jsem dal expřítelkyni výměnou za tuto 420) s tímto 24" monitorem to také nezlobilo (ale tehdy jsem vlastně nekoukal na videa z netu kvůli pomalému připojení)...
...tak mne napadá - že by to nebylo počítačem, ale rychlostí připojení? To ale asi nebude ono, neboť lišta u videa, kde vidím, kolik je načteno mi "nepředbíhá"...
Nebo - další varianta - mám v plánu upgrade MB na D430 (procesor Core2Duo, namísto CoreDuo a měl by mít novější chipset, i když jediný rozdíl (nevím, jak podstatný) je v jednom písmenku Mobile Intel 945GMS Express, respektive 945GM u 420. Každopádně 430 podporuje větší systémovou paměť (tuším max 2,5 GB).
Otázka je, co je v mém případě ta omezující věc - je-li to procesor, paměť, chipset (grafika), software, nebo internetové připojení. Každopádně s D430 a winXP jsem před lety na slušném internetovém připojení neměl problém na 21" monitoru koukat na seriál Vyprávěj a dnes mám potíž s podobným strojem, jen tedy s win7 a daleko horším internetem zkouknout videoklip, natočený někdy před šesti lety (tudíž asi s ne moc dobrým rozlišením)...

-> Bukaj: Tak OK, beru zpět, je to dokonce 1920x1200 (FullHD je 1920x1080), to je relativně příjemné překvapení... obrazovka S-PVA... no... to IBM je pořád bych řekl o něco lepší ;) Těch 17% obrazovejch bodů asi oželím
(kecám, neoželím, proto ty IBM mám připojený dvě).

-> dragon_cb_cz: Sice nevim, co je to FullHD, ale je to tenhle monitor:
www.pcworld.com/product/. ../al2416w.html
Bohužel tento typ měl jednu výrobní vadu - odcházely mu měniče VN...
Než se ke mně dostal, byl dvakrát v profesionální opravně, kde jej oddělali - poškodili (propálili) vícevrstvý tišťák - sice se mi ho pak podařilo zprovoznit, ovšem kvůli špatnému kontaktu v jedné z vrstev desky měniče oprava byla vždy jen dočasná. A vzhledem k tomu, že mne už dost štvalo, když mi v půlce filmu poněkolikáté monitor zhasl, tak mne napadla tato varianta "opravy"
www.pcworld.com/product/. ../al2416w.html
Bohužel tento typ měl jednu výrobní vadu - odcházely mu měniče VN...
Než se ke mně dostal, byl dvakrát v profesionální opravně, kde jej oddělali - poškodili (propálili) vícevrstvý tišťák - sice se mi ho pak podařilo zprovoznit, ovšem kvůli špatnému kontaktu v jedné z vrstev desky měniče oprava byla vždy jen dočasná. A vzhledem k tomu, že mne už dost štvalo, když mi v půlce filmu poněkolikáté monitor zhasl, tak mne napadla tato varianta "opravy"

-> Bukaj: To by ten Acer musel bejt hodně z říše snů... předpokládám, že je to nějaká mizerná FullHD 24"?
-> dragon_cb_cz: O pár řádů jinde? Jo, je o třetinu menší

-> Bukaj: Že tě baví opravovat takovej střep... nechci si honit vlastní triko, ale ten co jsi si před týdnem odvezl ode mě je teda o pár řádů jinde (i když pravda, na filmy méně vhodný).
Zprovoznil si jeden monitor pro nenáročné - VN měnič pro podsvícení KO (již neopravitelný - kdysi opravován dosti brutálním způsobem), tak jsem předělal podsvícení na LEDky
Sice není podsvícení úplně symetrické (jsou patrné pruhy LED pásků), ale na to, abych si v zimě občas pustil film mi to stačí
Kdyby někdo chtěl trubice na podsvícení, jsou k mání...

Sice není podsvícení úplně symetrické (jsou patrné pruhy LED pásků), ale na to, abych si v zimě občas pustil film mi to stačí

Kdyby někdo chtěl trubice na podsvícení, jsou k mání...
-> jourin: konečně jsem měl čas zkouknout to video. Kloubouk dolů, parádní práce...opět 

-> dragon_cb_cz 14.12.14 18:53:55: Fakt origo? Tak to je jiná, v tom případě ho musim najít... 

-> Bukaj: No jo, ale byl origo 

-> dragon_cb_cz: Futrál? Myslíš ten kus bužírky, do kterého se to ani nevešlo a vypadávalo to?
Pán to nazývá futrálem...
Uvidim, třeba tu někde vyplave, nebo Ti udělám lepčí

Pán to nazývá futrálem...

Uvidim, třeba tu někde vyplave, nebo Ti udělám lepčí

-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Tvrdší ne, ale je širokej - působí v ploše, kdežto Tvé řešení je bodové...
...no, vyzkoušej a uvidíš
Tvrdší ne, ale je širokej - působí v ploše, kdežto Tvé řešení je bodové...
...no, vyzkoušej a uvidíš

-> Bukaj: Mimochodem, k tomu přípravku co jsi vracel mě jsi zapomněl vrátit futrál 

-> Bukaj: Nevim no, muzu to svarit natvrdo :-D
Nemyslim, ze origo sulinoblok je nejak extra tvrdsi...
Nemyslim, ze origo sulinoblok je nejak extra tvrdsi...
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Podle mne se to kroutit bude - aby sis nezničil táhlo, nebo neohnul hokejku...
Podle mne se to kroutit bude - aby sis nezničil táhlo, nebo neohnul hokejku...

-> Bukaj: Nehrot to, brzdy ted nedelam :-)
Hele vykyv do stran - jednak to drzi ta guma nalisovanyho silentbloku, takze jen tak se to tocit nemuze a druhak to drzi motor na dvou bodech. Furt to bude lepsi, nez urvanej silentblok :-) Hlucnost nevim, ale horsi, nez ten tvrdej ze speedpra to nebude. Ten byl taky jak kamen.
Hele vykyv do stran - jednak to drzi ta guma nalisovanyho silentbloku, takze jen tak se to tocit nemuze a druhak to drzi motor na dvou bodech. Furt to bude lepsi, nez urvanej silentblok :-) Hlucnost nevim, ale horsi, nez ten tvrdej ze speedpra to nebude. Ten byl taky jak kamen.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 14.12.14 16:13:25: No, řekl bych, že to bude hodně hlučný a nevim, jestli je výhodné nechávat převodovce volnost v kyvu do stran...
Edit: Jo, jinak furt mám ten Tvuj přípravek, nakonec jsem ho ani nepoužil, protože Almara neteče, jen jsem se ještě nedostal k tomu Ti ho vrátit a poslední tejden sedim doma (až na vejlet na burzu) a marodim :-/
Edit: Jo, jinak furt mám ten Tvuj přípravek, nakonec jsem ho ani nepoužil, protože Almara neteče, jen jsem se ještě nedostal k tomu Ti ho vrátit a poslední tejden sedim doma (až na vejlet na burzu) a marodim :-/
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Vsak rikam, ze tam je sulinoblok ze svislaku :-)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A je tam i nějaká guma nebo to je napevno? 

-> Milan 136: Jojo.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: co tam je? Ze svisláku?
Při opravě převodovky jsem objevil rozpadlej silentblok - toho času ze speedpra za 500 tvrdej. Bohužel tam měli nakokot přivulkanizovanou gumu k plechum a ty spoje povolily. Tak jsem zkusil jiny řešení. Uvidímě jak se osvědčí. Svary žádná krása no... je to narychlo na koleně.
-> Eidy: Potrebujeme to podle neceho okopirovat ne? :)))
-> jourin: Proč kupujete starý auta, když je stejně vyšrotujete a postavíte si jiný z novýho plechu?
Jinak parádní práce jako vždy.

-> jourin: Teď nevím, jestli renovace, nebo vytvoření komplet novýho auta
klobouk dolů

-> jourin: pekna prace ale nechtel bych to platit, za to by byl určitě byt nebo malý RD

Dneska jsem udelal video, jak jsme udelali Pickupa :) Doporucuju k prohlidnuti. Samotného mě překvapuje, že to auto jezdi rovne :-)
www.facebook.com/video.ph p?v=80892466...
www.facebook.com/video.ph p?v=80892466...
-> Luky:

-> Mr._Nosferatu: ...u kterýho dost často tím rádiem vytřískáš baterku

-> Luky: 

-> Bukaj: Já bych řekl že je to furt lepší jak mít zaply radio v autě na kterým makas ....
-> Bukaj: tak nehralo to najhorsie ,prepazku som nedaval ajked bola v plane 
do malej faraze bude stacit

do malej faraze bude stacit
-> castrol: Vypadá to hezky, ale hrát to bude asi dost nahouby, ne? tyhle televizní repráky bývají nicmoc. I když - pokud se daj blbý repráky do dobrý krabice, je to dost rozdíl
Máš aspoň vevnitř přepážku mezi reproduktorama?

Máš aspoň vevnitř přepážku mezi reproduktorama?
-> Luky:

-> Luky: Doufej, že tu není žádná maskovaná feministka, jinak jsi právě zažehl nový džihád 

-> Luky:

-> Luky:

-> Luky:

-> Luky:

-> Bukaj: Tak si pospěš
Já už nemám co upravovat (minimálně dokud se mi motor z GLSy nevrátí).

-> minno: nepřeháněj
není tam ani kryt na foto, tak bych řekl, že je vidět až dost

není tam ani kryt na foto, tak bych řekl, že je vidět až dost
-> šadesa 10.12.14 13:57:07: můžeš se zkusit zeptat www.autopejsek.cz/co-dela
me
-> šadesa: Ale stačí vyměnit výfuková sedla, takže 2000 , plus něco za rovnání...

-> dragon_cb_cz 10.12.14 14:36:41: no řekli mě 500 za jedno sedlo